Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχουμε ένα κράτος που προσπαθεί να ρουφήξει και το τελευταίο ευρώ απο την ιδιωτική οικονομία για να ταϊζει αιωνιως τον αχόρταγο εαυτό του. Μπορεί να σας φαίνεται ξένο αν δεν έχετε επιχείρηση, το καταλαβαίνω. Αλλά το να ζητάμε αποδείξεις μανιωδώς απο φούρνους, περίπτερα ή καφετέριες δε νομίζω πως έχει κάποιο νόημα. Δηλαδη τι νομίζετε; Οτι αν πάρετε απόδειξη για τα 0.60 του ψωμιού ή το 1.5 της εφημερίδας, το κράτος θα πλουτίσει και θα ρίχνει λεφτά στα νοσοκομεία και στα σχολεία; Αλλάξτε πλευρό, το μόνο που κάνετε είναι να πηδάτε ενα μικρο επιχειρηματία. Ακόμα και να πλούτιζε το κράτος, προσλήψεις κομματικού στρατού θα έκανε. 

Αμα είστε ΔΥ και ο ξέρετε οτι ο βιοπορισμός σας στηρίζεται στην αφαίμαξη της οικονομίας, ζητήστε απόδειξη και για πακέτο χαρτάκια. Αμα παλι δεν είστε ΔΥ (και δεν έχετε όνειρο να γίνετε, obviously), μη ζητάτε απόδειξη. Για μικροποσά, μην ασχολείστε καθόλου, για μεγαλύτερα, μοιραστείτε το κέρδος με τον έμπορο. Και 20% να σας κόψει, πάλι κερδισμένος είναι. Μην παίζετε το παιχνίδι του ΥΠΟΙΚ, αυτός ειναι ο πραγματικός εχθρός, οχι ο περιπτεράς κι ο φούρναρης. Βάλτε ενα χεράκι να βαρέσει κανόνι κι επίσημα το κράτος, οι επόμενες γενιές θα σας ευχαριστούν. 

And by the way, στο φούρναρη που δεν τον έχουμε ανάγκη ζητάμε απόδειξη για τα 60 λεπτα. Στο μεγαλογιατρό που φοροδιαφεύγει πολλαπλάσια, και δεν κρινεται η επιβιωση του απο την εφορια, τα κανουμε μασουρια και του τα χωνουμε στην τσεπη. Γιατι εκει μας παει να. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Και  για αυτο ημουν σιγουρος

Σε σενα πήγαινε αυτο με τους συμψηφισμούς

καταρχας να σου πω κατι για την γερμανια. Οι ανθρωποι εκει γουσταρουν μετρητα ΑΛΛΑ πληρωνουν τους φορους τους. Εγω μας βαλαν με το ζορι ΠΟΣ και καρτες μπας και σταματησουν τα μαυρα λεφτα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να σταματησεις τα μαυρα, γιαυτο βαλανε και τις αναγκαστικες δαπανες με καρτες και υποχρεωσαν τα ΠΟΣ σε ολα τα μαγαζια. Γιατι το μαυρο χρημα ζει και βασιλευει. Οποτε σταματα να αναφερεις την γερμανια, καμια σχεση η κουλτουρα πληρωμων των φορων με της ελλαδος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Μπορω να καταλαβω ακριβως τι λες, απλα δεν με ενδιαφερει.

Υπαρχουν καποιοι κανονες για να ανοιξεις μια επιχειρηση, αν δεν θες να τους ακολουθεις να υποστεις τις συνεπειες

Πως θα σου φαινόταν, δλδ αν όλοι πληρώναν όλα, το να πήγαινες στην Ιταλια για να πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα η να απολαύσεις ένα καφέ η να βάλεις βενζίνη στο αμάξι.

Η ακόμα για να έχεις ίντερνετ σπίτι θα έβαζες μια Yagi κεραία στην ταράτσα μήπως και συνδεθείς σε κανένα ελεύθερο wifi του Καιρου???

Επειδη δεν σε ενδιαφέρει θα σου πω ότι αν όλοι τα πλήρωναν όλα ΔΕΝ θα υπήρχε καμιά επιχείρηση ανοιχτή στην Ελλαδα.

Ξερεις γιατί?  διότι έχουμε χρεοκοπήσει και τα λεφτά απλά από την μια τσέπη βγαίνουν και μπαίνουν στην άλλη. Δεν υπάρχουν κεφάλαια, καμιά είσοδος κεφαλαίων.

Απεναντιας έχουμε μόνο Υψηλή φορολογία και δεν συμφέρει καμία επιχείρηση να είναι ανοιχτή.

6 λεπτά πριν, sezebo είπε

καταρχας να σου πω κατι για την γερμανια. Οι ανθρωποι εκει γουσταρουν μετρητα ΑΛΛΑ πληρωνουν τους φορους τους. Εγω μας βαλαν με το ζορι ΠΟΣ και καρτες μπας και σταματησουν τα μαυρα λεφτα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να σταματησεις τα μαυρα, γιαυτο βαλανε και τις αναγκαστικες δαπανες με καρτες και υποχρεωσαν τα ΠΟΣ σε ολα τα μαγαζια. Γιατι το μαυρο χρημα ζει και βασιλευει. Οποτε σταματα να αναφερεις την γερμανια, καμια σχεση η κουλτουρα πληρωμων των φορων με της ελλαδος.

Φιλος, τώρα σοβαρά. Συγκρινεις το ποσό φορολογίας επιχειρήσεων και την αγοραστική δύναμη της Γερμανιας με την Ελλαδα?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Πως θα σου φαινόταν, δλδ αν όλοι πληρώναν όλα, το να πήγαινες στην Ιταλια για να πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα η να απολαύσεις ένα καφέ η να βάλεις βενζίνη στο αμάξι.

Η ακόμα για να έχεις ίντερνετ σπίτι θα έβαζες μια Yagi κεραία στην ταράτσα μήπως και συνδεθείς σε κανένα ελεύθερο wifi του Καιρου???

Επειδη δεν σε ενδιαφέρει θα σου πω ότι αν όλοι τα πλήρωναν όλα ΔΕΝ θα υπήρχε καμιά επιχείρηση ανοιχτή στην Ελλαδα.

Ξερεις γιατί?  διότι έχουμε χρεοκοπήσει και τα λεφτά απλά από την μια τσέπη βγαίνουν και μπαίνουν στην άλλη. Δεν υπάρχουν κεφάλαια, καμιά είσοδος κεφαλαίων.

Απεναντιας έχουμε μόνο Υψηλή φορολογία και δεν συμφέρει καμία επιχείρηση να είναι ανοιχτή.

Αυτο συμβαινει γιατι δεν παραγουμε τιποτα το ουσιωδες

Οι μισες επιχειρησεις ειναι καφετεριες και σουβλατζιδικα

γιατι ακριβως αυτο ειναι που λειπει απο την ελλαδα, κι αλλες καφετεριες και σουβλατζιδικα

και προφανως επειδη ειναι απειρες, για να επιβιωσουν κατακλεβουν ο,τι βρουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Εχεις καποιο αλλο συστημα να προτεινεις?

μεχρι στιγμης αυτο με τις καρτες ειναι μακραν το καλυτερο

Βατή φορολογία ελάχιστη έως μηδενική προμήθεια στης κάρτες (δεν κάνουν και τίποτα τρομερό οι τράπεζες μέσω μιας πληρωμής από κάρτα) και εάν πληρώνω το κράτος .. απαιτώ να έχω νοσοκομεία σωστό δημόσιο σύστημα δρόμους σχολεία κτλπ κτλπ αλλιώς γιατί υπερφορολογουμαστε;; Δηλαδή πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για να σπάω το αμάξι μου στης λακούβες;; Για όλα αυτά φταίνε αυτοί που φοροδιαφευγουν;; Έχεις ένα κλέφτη κράτος και  θέλει να είσαι σωστός... Και μια απορία έχω όσοι έχετε κόλλημα με της αποδείξεις και τα pos κτλπ κτλπ δηλώνεται τα πάντα σωστά στην εφορία;; Δηλαδή αγοράζετε αμάξι 5κ και το δηλώνεται 5 κ η μήπως 1043€;; Είστε φορολογικά σωστοί σε όλα; Δεν νομίζω Τάκη..Γι'αυτό όπως είπα πιο πάνω ότι μας συμφέρει είμαστε...Όλοι μας..  γι'αυτό πάμε κατά διαόλου.. 

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Βατή φορολογία ελάχιστη έως μηδενική προμήθεια στης κάρτες (δεν κάνουν και τίποτα τρομερό οι τράπεζες μέσω μιας πληρωμής από κάρτα) και εάν πληρώνω το κράτος .. απαιτώ να έχω νοσοκομεία σωστό δημόσιο σύστημα δρόμους σχολεία κτλπ κτλπ αλλιώς γιατί υπερφορολογουμαστε;; Δηλαδή πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για να σπάω το αμάξι μου στης λακούβες;; Για όλα αυτά φταίνε αυτοί που φοροδιαφευγουν;; Έχεις ένα κλέφτη κράτος και  θέλει να είσαι σωστός... Και μια απορία έχω όσοι έχετε κόλλημα με της αποδείξεις και τα pos κτλπ κτλπ δηλώνεται τα πάντα σωστά στην εφορία;; Δηλαδή αγοράζετε αμάξι 5κ και το δηλώνεται 5 κ η μήπως 1043€;; Είστε φορολογικά σωστοί σε όλα; Δεν νομίζω Τάκη..Γι'αυτό όπως είπα πιο πάνω ότι μας συμφέρει είμαστε...Όλοι μας..  και γι'αυτό πολύ πάμε κατά διαόλου.. 

Αυτο ειχες την ευκαιρια να το κανεις απο τα 80s, αλλα δεν σου αρεσε.

τα ηθελες ολα δικα σου

επαιξες

εχασες

deal with it

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

Αυτο συμβαινει γιατι δεν παραγουμε τιποτα το ουσιωδες

Οι μισες επιχειρησεις ειναι καφετεριες και σουβλατζιδικα

γιατι ακριβως αυτο ειναι που λειπει απο την ελλαδα, κι αλλες καφετεριες και σουβλατζιδικα

και προφανως επειδη ειναι απειρες, για να επιβιωσουν κατακλεβουν ο,τι βρουν

Πρίν από αυτές υπήρχαν μια χαρά βιώσιμες επιχειρήσεις. Μαλλων είσαι μικρός και δεν πρόλαβες <2008.

Απλά είναι ντροπή να ζητάμε από το ψιλικατζίδικο απόδειξη για τα 0.60Ε και στον γιατρό (τον δικηγόρο) όταν μας πει 3000Ε για κάτι σοβαρό δεν θα ζητήσουμε απόδειξη.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Φιλος, τώρα σοβαρά. Συγκρινεις το ποσό φορολογίας επιχειρήσεων και την αγοραστική δύναμη της Γερμανιας με την Ελλαδα?

o ελληνας το ιδιο κλεφτης ηταν και το 80 και το 90 και το 00 με μικρη φορολογια. δεν βαζει μυαλο οποτε τα ΠΟΣ και οι καρτες ειναι η μονη λύση.

Δημοσ.

Αυτο ειχες την ευκαιρια να το κανεις απο τα 80s, αλλα δεν σου αρεσε.

τα ηθελες ολα δικα σου

επαιξες

εχασες

deal with it

Εσύ μάλλον εγώ το 1980 ειμουν τροφή

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fg9000 είπε

Πρίν από αυτές υπήρχαν μια χαρά βιώσιμες επιχειρήσεις. Μαλλων είσαι μικρός και δεν πρόλαβες <2008.

Απλά είναι ντροπή να ζητάμε από το ψιλικατζίδικο απόδειξη για τα 0.60Ε και στον γιατρό (τον δικηγόρο) όταν μας πει 3000Ε για κάτι σοβαρό δεν θα ζητήσουμε απόδειξη.

Δεν ειμαι καθολου μικρος, επισης ξερω τι ακριβως γινοταν και στα 80ς με τις τοτε οντως σοβαρες επιχειρησεις, που ξαφνικα κλεισαν για να χωθουν ολοι στο δημοσιο.

Αλλα τοτε κανεναν δεν τον ενοιαζε. Τωρα ειναι αργα, αλλα δυστυχως αλλοι πληρωνουν τα σπασμενα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Βατή φορολογία ελάχιστη έως μηδενική προμήθεια στης κάρτες (δεν κάνουν και τίποτα τρομερό οι τράπεζες μέσω μιας πληρωμής από κάρτα) και εάν πληρώνω το κράτος .. απαιτώ να έχω νοσοκομεία σωστό δημόσιο σύστημα δρόμους σχολεία κτλπ κτλπ αλλιώς γιατί υπερφορολογουμαστε;; Δηλαδή πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για να σπάω το αμάξι μου στης λακούβες;; Για όλα αυτά φταίνε αυτοί που φοροδιαφευγουν;; Έχεις ένα κλέφτη κράτος και  θέλει να είσαι σωστός... Και μια απορία έχω όσοι έχετε κόλλημα με της αποδείξεις και τα pos κτλπ κτλπ δηλώνεται τα πάντα σωστά στην εφορία;; Δηλαδή αγοράζετε αμάξι 5κ και το δηλώνεται 5 κ η μήπως 1043€;; Είστε φορολογικά σωστοί σε όλα; Δεν νομίζω Τάκη..Γι'αυτό όπως είπα πιο πάνω ότι μας συμφέρει είμαστε...Όλοι μας..  γι'αυτό πάμε κατά διαόλου.. 

γιατι πληρωνεις τα παλια..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sezebo είπε

o ελληνας το ιδιο κλεφτης ηταν και το 80 και το 90 και το 00 με μικρη φορολογια. δεν βαζει μυαλο οποτε τα ΠΟΣ και οι καρτες ειναι η μονη λύση.

Αλλαξε χώρα τότε, τι κάθεσαι εδώ με τους "κλεφτες"?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fg9000 είπε

Αλλαξε χώρα τότε, τι κάθεσαι εδώ με τους "κλεφτες"?

κι εγω κλεφτης ειμαι, ολα μαυρα τα αγοραζω, διαβασε τις προηγουμενες σελιδες

Δημοσ.

Τί έγινε τελικά, η Hochtief πλήρωσε τα 500 εκ ΦΠΑ που χρωστούσε στο Ελληνικό Δημόσιο; Μπα... δε νομίζω.

Έλα μωρέ, δεν πειράζει. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Άλλωστε θα τα βγάλει το κράτος από τα περίπτερα και τους φούρνους.

Δημοσ.

Δεν ειμαι καθολου μικρος, επισης ξερω τι ακριβως γινοταν και στα 80ς με τις τοτε οντως σοβαρες επιχειρησεις, που ξαφνικα κλεισαν για να χωθουν ολοι στο δημοσιο.

Αλλα τοτε κανεναν δεν τον ενοιαζε. Τωρα ειναι αργα, αλλα δυστυχως αλλοι πληρωνουν τα σπασμενα.

Ετσι διάβασες ότι γινόταν στο google? Γκουγκλαρε μέχρι το 2007 όχι μέχρι το 80.😂

Μικρός είσαι, μέχρι να τελειώσεις το πανεπιστήμιο, να βρεις δουλειά και να αρχίσεις να πληρώνεις φόρους θα έχουμε βγει εμείς στην σύνταξη. Μην στεναχώρησε θα έχουμε ήδη πληρώσει εμείς τα σπασμένα. Μεχρι τότε διάβασμα, όχι μέχρι αργά στο insomnia.

1 λεπτό πριν, mic2mic είπε

Τί έγινε τελικά, η Hochtief πλήρωσε τα 500 εκ ΦΠΑ που χρωστούσε στο Ελληνικό Δημόσιο; Μπα... δε νομίζω.

Έλα μωρέ, δεν πειράζει. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Άλλωστε θα τα βγάλει το κράτος από τα περίπτερα και τους φούρνους.

Καλα τα λες, αλλά ανέβα μια κλίμακα πιο πάνω. Κανενας βουλευτής μπήκε φυλακή και δεσμευτήκαν περιουσίες;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...