Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντικατέστησα τα χωνευτα φωτιστικά PL για λόγους οικονομίας, με led. Αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει, μου καίγονται πολύ συχνά και δεν ξερω τι να κάνω. Αν το πρόβλημα είναι στο φωτιστικό ή κάπου αλλού? Με το κατάστημα που επικοινώνησα μου είπε πως πιθανόν να είναι ελαττωματική η παρτίδα του συγκεκριμένου φωτιστικου και θα τα αντικαταστήσει όλα. Αλλά πλέον είμαι πολύ δύσπιστος και πιστεύω πως πάλι θα έχουμε τα ίδια προβλήματα.  Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JOHNNYS1 είπε

Αντικατέστησα τα χωνευτα φωτιστικά PL για λόγους οικονομίας, με led. Αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει, μου καίγονται πολύ συχνά και δεν ξερω τι να κάνω. Αν το πρόβλημα είναι στο φωτιστικό ή κάπου αλλού? Με το κατάστημα που επικοινώνησα μου είπε πως πιθανόν να είναι ελαττωματική η παρτίδα του συγκεκριμένου φωτιστικου και θα τα αντικαταστήσει όλα. Αλλά πλέον είμαι πολύ δύσπιστος και πιστεύω πως πάλι θα έχουμε τα ίδια προβλήματα.  Ευχαριστώ πολύ.

Σου έκαψε ακόμα και επώνυμες led λάμπες (osram, philips);;;;

Δημοσ.

Να βάλεις αχωνευτα! Μετασχηματιστή έχουν ή τα βάζεις σκέτα; Δεν είναι κ απίθανο να είναι προβληματική η παρτίδα,πάρε ένα άλλο να δικιμασεις..

Δημοσ.

η ζέστη είναι ο χειρότερος εχθρός των LED.

προσωπικά έβαλα κινέζικα χωνευτά spot led από AliExpress, με ξεχωριστό 12v φορτιστή και πάνε πολύ καλά εδώ και πέντε χρόνια.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω ρε παιδια εχω γλομπους led στο σπιτι, επειδη εχουν μεγαλο χρονο ζωης υποτιθεται, και εχουν ηδη καει 2, σε πολυ λιγοτερο απο εναν χρονο (ειδικα η μια εχει ελαχιστες ωρες χρησης)...
Τι μου πουλησαν, χρησιμοποιημενες λαμπες? Σημερα το πρωι καηκε η δευτερη... Αμα ηταν, ας επαιρνα τις συμβατικες...

Δημοσ.

μεγάλο χρόνο ζωής έχουν τα led μόνα τους, όταν τα χρησιμοποιείς σε ένα λαμπτήρα με κακοσχεδιασμένο κύκλωμα ή χωρίς σωστή ψύξη έχεις ένα φωτιστικό με μικρή διάρκεια ζωής και σαφώς μικρότερη από ένα σωστό λαμπτήρα φθορισμού

• Thanks 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, nvel είπε

μεγάλο χρόνο ζωής έχουν τα led μόνα τους, όταν τα χρησιμοποιείς σε ένα λαμπτήρα με κακοσχεδιασμένο κύκλωμα ή χωρίς σωστή ψύξη έχεις ένα φωτιστικό με μικρή διάρκεια ζωής και σαφώς μικρότερη από ένα σωστό λαμπτήρα φθορισμού

Συν το γεγονώς ότι συνήθως πάμε και αγοράζουμε τα απολύτως φθηνότερα led που θα βρούμε στο έσχατο κινέζικο μαγαζάκι.
Από την άλλη βέβαια, πολλές φορές η διαφορά στις τιμές μεταξύ των επωνύμων εταιρειών τύπου osram,philips,κλπ με τις αντίστοιχες κινέζικες τύπου τσιν ξιάο πινγκ (τυχαίο το όνομα :D ) ξεπερνάει χαλαρά το 1000%.

Προσωπικά αγοράζω σχετικά φθηνές κινέζικες, όχι τις φθηνότερες που θα βρώ,  αλλά πάντοτε πέρνω 2-3 παραπάνω γιατί ξέρω ότι συνήθως πάνω στον χρόνο θα καεί κάποια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dpolal είπε

Συν το γεγονώς ότι συνήθως πάμε και αγοράζουμε τα απολύτως φθηνότερα led που θα βρούμε στο έσχατο κινέζικο μαγαζάκι.
Από την άλλη βέβαια, πολλές φορές η διαφορά στις τιμές μεταξύ των επωνύμων εταιρειών τύπου osram,philips,κλπ με τις αντίστοιχες κινέζικες τύπου τσιν ξιάο πινγκ (τυχαίο το όνομα :D ) ξεπερνάει χαλαρά το 1000%.

Προσωπικά αγοράζω σχετικά φθηνές κινέζικες, όχι τις φθηνότερες που θα βρώ,  αλλά πάντοτε πέρνω 2-3 παραπάνω γιατί ξέρω ότι συνήθως πάνω στον χρόνο θα καεί κάποια.

είδα και τις philips που πήρα από τον καυκα... κάηκε στους τρεις μήνες. ευτυχώς μου την άλλαξαν αμέσως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κι εγω απο μειδανη τις πηρα παιδια, και οχι ιδιαιτερα φθηνα, και ειδα προκοπη.................
πραγματικα, καλυτερα να επαιρνα κινεζιες απο ebay

Δεν ειναι τα λεφτα τοσο, ειναι το "γαμωτο"...

Επεξ/σία από Gregory_House
Δημοσ.
1 ώρα πριν, karaLRS είπε

είδα και τις philips που πήρα από τον καυκα... κάηκε στους τρεις μήνες. ευτυχώς μου την άλλαξαν αμέσως

Εδώ είναι και η διαφορά όμως.
Από σοβαρό κατάστημα και εταιρεία μπορείς να πάρεις αντικατάσταση.

Δημοσ.

δυο τεμαχια εβαλα,το ενα καηκε στην εβδομαδα,το αλλο στον μηνα.φθηνες(αλλα ακριβοτερες απο τις φθορισμου) λεντ,προ 4-5 ετων.δεν ξανααγοραζω λεντ,αν δεν εχω εγγυηση.καλυτερα πυρακτωσεως .............

Δημοσ.

Έχω ανοίξει led λάμπα, είχε καεί από υπερθέρμανση 1 εσωτερικό ledάκι. Το κύκλωμα τροφοδοσίας δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Βέβαια αν όλα ήταν προσεγμένα η κάθε λάμπα θα είχε 50-100€ έκαστη όχι 10€(η λιγότερο).

Σε φθορισμού, χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό μπάλαστ (όχι το μαγνητικό μπάλαστ εποχής πασόκ με τα βαρελάκια-στάρτερ). Το ηλεκτρονικό μπάλαστ έχει περισσότερους παλμούς/δευτερόλεπτο, καλύτερο φωτισμό και ποιο ξεκούραστο στο μάτι. Συν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη λάμπα. Η αναβάθμιση από μαγνητικό σε ηλεκτρονικό είναι λίγο tricky αλλά αξίζει.

Τέλος, θα ήθελα να αποκτήσω κάποια στιγμή λάμπες υδραργύρου από περιέργεια , να δω πως θα αποδίδουν στην κάμερα και αν έχουν καλό CRI.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, JOHNNYS1 είπε

Μήπως στο χώρο που τα έχεις υπάρχουν υδρατμοί κ γενικά υγρασία;πχ μπάνιο;

Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν ειδικά στεγανα σποτ κατά της υγρασίας όπως πχ αυτά https://www.leroymerlin.gr/gr/fotistika/fotistika-baniou/fotismos-baniou/entoihizomeno-spot-inspire-idaniko-gia-mpanio-62261283/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...