someangel Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Εδώ και κάποιους μήνες εργάζομαι σε μια αποθήκη και με ασφαλίζουν με ένσημα εργάτη. Έχω μπερδευτεί σχετικά με το τι ισχύει για τις κρατήσεις ΙΚΑ στον μισθό... Ενώ διάβασα ότι κανονικά πρέπει να είναι 16%, όπως τα υπολογίζω σε εμένα είναι περίπου στο 19%. Επίσης αυτή είναι η πρώτη μου δουλειά (δεν έχω δηλαδή ένσημα από πριν). Είναι νόμιμες αυτές η κρατήσεις ή υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποια παρανομία ο εργοδότης μου; EDIT: Δεν είναι βαρέα ένσημα. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από someangel
ziaba Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μαζί με το ΕΦΚΑ (πρωην ΙΚΑ) σου κρατάει ΦΜΥ και εισφορά αλληλεγγύης... είναι σωστός Δεν σου δινει απόδειξη για την καταβολή των αποδοχών? Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από ziaba
someangel Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 30 λεπτά πριν, ziaba είπε Μαζί με το ΕΦΚΑ (πρωην ΙΚΑ) σου κρατάει ΦΜΥ και εισφορά αλληλεγγύης... είναι σωστός Δεν σου δινει απόδειξη για την καταβολή των αποδοχών? Όχι δεν μου έχει δώσει μέχρι τώρα. Θα τους ζητήσω άμεσα. Ευχαριστώ για την πληροφορία.
ziaba Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, someangel είπε Όχι δεν μου έχει δώσει μέχρι τώρα. Θα τους ζητήσω άμεσα. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Είναι υποχρεωμένος να σου την δίνει κάθε μήνα ... Σε μενα πχ τα γράφει όλα αναλυτικά μέσα: ΣΎΝΟΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΚΡΑΤΉΣΕΩΝ - τόσα €, ΚΡΑΤΉΣΕΙΣ ΦΜΥ - τόσα € (αν σου κρατήσουν παραπάνω... παίρνεις επιστροφή από την εφορία όταν θα κάνεις την φορολογική) ΕΙΣΦΟΡΆ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ τόσα € (τυχαίνει να μαι χαμάλης🧔 γι' αυτό τα γνωρίζω)
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ziaba είπε Μαζί με το ΕΦΚΑ (πρωην ΙΚΑ) σου κρατάει ΦΜΥ και εισφορά αλληλεγγύης... είναι σωστός Δεν σου δινει απόδειξη για την καταβολή των αποδοχών? για εισφορα αλληλεγγυης πρεπει να ξεπερναει τα 12000 ευρω μπορει ο φιλος να μην τα ξεπερναει Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από Exodia The Forbidden One
ziaba Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε για εισφορα αλληλεγγυης πρεπει να ξεπερναει τα 12000 ευρω μπορει ο φιλος να μην τα ξεπερναει όντως, βέβαια είναι ένα ασήμαντο ποσό σε σχέση με τ άλλα κερατιάτικα😬
djuan1988 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε θα έπρεπε η καταβολή να γίνεται μέσω τράπεζας; Διαφορετικά δε μετράει στα έξοδά του και επίσης δεν μπορεί να αποδείξει ότι σε έχει πληρώσει. Είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει πρόσληψη; Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από djuan1988
primeragt Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 34 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Δε θα έπρεπε η καταβολή να γίνεται μέσω τράπεζας; Διαφορετικά δε μετράει στα έξοδά του και επίσης δεν μπορεί να αποδείξει ότι σε έχει πληρώσει. Είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει πρόσληψη; Mα δεν λεει πουθενα ο ts οτι δεν πληρωνεται μεσω τραπεζας, αναρωτιετε σχετικα με το υψος των κρατησεων του. Ζητα της αποδειξεις που πρεπει να σου δωσει, παντως αν δεν στις βγαζει καθε μηνα δεν τρεχει θεμα καθως πολλες φορες τις φερνουν και μαζεμενες 3-4 μαζι.
djuan1988 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Λάθος θέμα! Είχα πολλά tabs ανοιχτά και τα μπέρδεψα. Το μήνυμα ήταν για το άλλο θέμα με το παιδί που του τα δίνει στο χέρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα