gbtm Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Σήμερα μου έτυχε το εξής τρελό. Πήγα σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να βγάλω εισιτήριο για Αμερική. Όλα καλά, βρίσκουμε τις ημερομηνίες που θέλω, λέω να το κλείσουμε τώρα μιας και έχει εγκριθεί και η esta. Βγάζω τα λεφτά να τον πληρώσω και μόλις βλέπει τα μετρητά, μόνο που δεν λιποθύμησε ο πράκτορας. Μου λέει έχει βγει νόμος ότι δεν μπορεί να δεχτεί πληρωμές 1000€ και πάνω μετρητά. Εμένα μου φαίνεται πολύ κουλό. Ισχύει όντως; Έχω χάσει κάτι; Υπάρχει τέτοιος νόμος που να λέει κάτι τέτοιο; Δηλαδή αν πάω supermarket και πάρω 5 καρότσια πράγματα, θα πρέπει να πληρώσω μόνο με κάρτα; 1
rose from hell Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 ναι υπαρχει οριο μεχρι 300 ευρω αν θυμαμαι καλα
Haldol Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Ναι, ισχύει ότι σου είπε. Το όριο είναι στα 300 ευρώ. Κι εγώ έφαγα πόρτα από Cosmote που πήγα να πάρω το iPhone XR πριν δυο μήνες. Το 'χα ξεχάσει.
gbtm Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δεν το είχα ξανακούσει και μου φάνηκε πολύ περίεργο. Εν τω μεταξύ μια γνωστή μου, αγόρασε έπιπλα χθες αξίας 4800€ όλα μετρητά και χωρίς απόδειξη. Ισχύει για όλες τις αγορές αυτό; Η ισχύει για συγκεκριμένα αγαθά; πχ. Τηλεπικοινωνίες, ταξίδια, φάρμακα;
chsam Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 14 λεπτά πριν, gbtm είπε Καλησπέρα. Σήμερα μου έτυχε το εξής τρελό. Πήγα σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να βγάλω εισιτήριο για Αμερική. Όλα καλά, βρίσκουμε τις ημερομηνίες που θέλω, λέω να το κλείσουμε τώρα μιας και έχει εγκριθεί και η esta. Βγάζω τα λεφτά να τον πληρώσω και μόλις βλέπει τα μετρητά, μόνο που δεν λιποθύμησε ο πράκτορας. Μου λέει έχει βγει νόμος ότι δεν μπορεί να δεχτεί πληρωμές 1000€ και πάνω μετρητά. Εμένα μου φαίνεται πολύ κουλό. Ισχύει όντως; Έχω χάσει κάτι; Υπάρχει τέτοιος νόμος που να λέει κάτι τέτοιο; Δηλαδή αν πάω supermarket και πάρω 5 καρότσια πράγματα, θα πρέπει να πληρώσω μόνο με κάρτα; Πως και δεν το εχεις ακουσει;Ισχυει καποια χρονια και ηταν 500 ευρω και πριν λιγους μηνες εγινε 300.
gbtm Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δεν το έχω ακούσει διότι δεν είχε τύχει να κάνω κάποια αγορά πάνω από 300€ με μετρητά. Σχεδόν πάντα χρησιμοποιώ τη χρεωστική κάρτα.
chsam Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, gbtm είπε Δεν το είχα ξανακούσει και μου φάνηκε πολύ περίεργο. Εν τω μεταξύ μια γνωστή μου, αγόρασε έπιπλα χθες αξίας 4800€ όλα μετρητά και χωρίς απόδειξη. Ισχύει για όλες τις αγορές αυτό; Η ισχύει για συγκεκριμένα αγαθά; πχ. Τηλεπικοινωνίες, ταξίδια, φάρμακα; Υποτιθεται οτι ισχυει για ολες τις αγορες, αλλα κ γω πριν τρια χρονια αγορασα μεταχειρισμενο αυτοκινητο (τοτε ηταν 1500ευρω το οριο) και τα εδωσα μετρητα (εννοειται ποσο πολλαπλασιο των 1500). Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2019 από chsam
gbtm Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Οπότε η λύση είναι να βάλω τα χρήματα στην τράπεζα και μετά αγορά με χρεωστική; Δηλαδή οι ρομά πως ψωνίζουν; Έχω πετύχει αρκετές φορές στο lidl της περιοχής μου, να κάνουν λογαριασμό πάνω από 400€ και να βγάζουν τα μασούρια για να πληρώσουν. Δεν τους έχουν πει μόνο με κάρτα μπορείτε να πληρώσετε.
EvilEyes Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, gbtm είπε Δεν το είχα ξανακούσει και μου φάνηκε πολύ περίεργο. Εν τω μεταξύ μια γνωστή μου, αγόρασε έπιπλα χθες αξίας 4800€ όλα μετρητά και χωρίς απόδειξη. Ισχύει για όλες τις αγορές αυτό; Η ισχύει για συγκεκριμένα αγαθά; πχ. Τηλεπικοινωνίες, ταξίδια, φάρμακα; Εφόσον τα πήρε χωρίς απόδειξη λογικό. Παραστατικό άνω των 300 ευρώ η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά.
eidikos33 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, gbtm είπε Οπότε η λύση είναι να βάλω τα χρήματα στην τράπεζα και μετά αγορά με χρεωστική; Δηλαδή οι ρομά πως ψωνίζουν; Έχω πετύχει αρκετές φορές στο lidl της περιοχής μου, να κάνουν λογαριασμό πάνω από 400€ και να βγάζουν τα μασούρια για να πληρώσουν. Δεν τους έχουν πει μόνο με κάρτα μπορείτε να πληρώσετε. Οι ρομα μπορει να μη πληρωσαν καθολου κιολας... Απλο ειναι δεν τα πληρωσαν ολα μαζι τα ψωνια και κοπηκαν δυο αποδειξεις..
kourtembeu Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Κάποιες εταιρίες μπορεί να το δεχτούν και να τα παρουσιάσουν ως τραπεζική κατάθεση (στέλνουν κάποιο την επόμενη μέρα) αλλά γενικά ναι πλέον απαγορεύεται.
zio10 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Ιεχυει και δεν ισχύει. Οι περισσότεροι τα δέχονται κανονικά και απλά κάνουν μετά μια κατάθεση με το όνομα του πελάτη αν θέλουν να είναι τυπικοί. 1
Kostasallinone Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ τους λέω να διαιρέσουν το ποσό με 300 και να μου δώσουν όσες αποδείξεις αντιστοιχούν. Δηλαδή στα 600 ευρώ αγορών μου δίνουν 2 αποδείξεις των 300. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2019 από Kostasallinone
logistoulis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Έγινε 300; Νόμο έχει κανείς να δώσει λινκ; 1 1
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, gbtm είπε Οπότε η λύση είναι να βάλω τα χρήματα στην τράπεζα και μετά αγορά με χρεωστική; Δηλαδή οι ρομά πως ψωνίζουν; Έχω πετύχει αρκετές φορές στο lidl της περιοχής μου, να κάνουν λογαριασμό πάνω από 400€ και να βγάζουν τα μασούρια για να πληρώσουν. Δεν τους έχουν πει μόνο με κάρτα μπορείτε να πληρώσετε. Τα αλλοδαπά εδώ τώρα βγαίνουνε τα μασούρια - πολύ μετρητό . Μάλιστα το κατεβάσανε κιαλο στα 300 ευρό ημερησίως το όριο μετρητών που μπορείς να δίνεις . Πλήρη κατάργηση των μετρητών προς τα κει πάνε αν δε το χουμε πάρει χαμπάρι . Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2019 από Mhlogiatros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα