Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την έχω και εγώ κάνα χρόνο τώρα.Η ζυγαριά κάνει υπολογισμούς και από τα στοιχεία που δίνεις και από αυτά που μετράει.Φυσικα δεν είναι 100% πραγματικά τα μεγέθη όμως με 30 ευρώ δεν περίμενα να κάνει και ακριβείς μετρήσεις.Στα χρήματα που έχει είναι πολύ καλή αγορά.

Δημοσ.

Σκεφτομαι να την παρω και γω.

Εχω μια σαπια εδω και καμποσα χρονια και λεω να παρω αυτη να χω μια ζυγαρια της προκοπης.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sndev είπε

θα στο πω πρακτικά που το δα πάνω μου γτ οσο κ να έψαξα στο νετ πριν κάνα ενα μίση χρόνο δε βρήκα κάποιο μάθηματικο τύπο που να στηρίζεται.

35 ετων ύψος δεν αλλάζει το μόνο που αλλαζει είναι κιλά. έχουμε δεδομένο οτι το φύλο μου παραμένει σταθερό , άντρας.

πάω γυμναστήριο περίπου 4ς μήνες συνεχόμενα χ 2 η 3ς φορές τη βδομάδα (κυρίως 2) για περίοδο περιπου 4ων μηνών νομίζω ηταν τελος Αυγούστου με αρχες Δεκεμβρίου κ κάνω καπως προσεγμένη διατροφή με ζυγαριά κουζίνας και μέτρηση θερμίδων 40 πρωτεΐνη 30 υδατάνθρακα 30 λιπαρά 

αποτέλεσμα η ζυγαριά έπεσε στο 18% λίπος περίπου  από 21,8% ενω πήρα 1 κιλο περίπου κ η ζυγαριά το έβαλε κανονικά στα μυικά κιλά (έβλεπα και διάφορα φυσικά οπτική στο σόμα μου )

το σπλαχνικό λιπος απο 12 πήγε 8 - από το dna μου τα βάζω κοιλια κ στήθος. (αυτό πχ ο μαθηματικός τύπος δε μπορεί να το γνωρίζει)

Χριστούγεννα δουλειά κ γλυκά παρατάω διατροφές γυμναστήρια όλα τα πάντα και μετά με έπιασε βαρεμάρα κ σε συνδυασμό με κακή προσωπική διάθεση  δε ξαναπάτησα γυμναστήριο απλα προσεχα λίγο στο φαγητό να μη τρώω πολλές σαβούρες χωρίς να μετράω αλλά τα σουβλακια συνεφο κάθε βράδυ

2 μηνες μετα 20,8 το λιπος 11 το σπλαχνικο - κ τα πειρα οντος κυρίως κοιλιά όλα - το μυικό παρόμοιο κ στο σύνολο της ζυγαριάς +3 κιλά

αν ηταν απλα μαθηματικος τυπος πως καταλαβε οτι εχασα λίπος ενω τα κιλα αυξήθηκαν στη πρώτη περίοδο  κ εβαλε σωστα στα μυικα?

το αντίστοιχο στη δευτερη περίπτωση πως κατάλαβε οτι σαβουριαζα κ δε τα βαλε στο μυικό κ πρόσθεσε στο λιπος?

παράδειγμα αλλο , η κοπελα μου κάνει κετογονικη δίαιτα η οποία καίει λίπος κ τη δείχνει 3 ,5 κιλά κάτω κ τα 2,8 είναι λίπος / σε κανονικη διαιτα θα πρεπε να χε χασει κ μυικό περισσότερο.

κατι ακομα που το χα ψαξει όταν ειχα προτοαγορασει τη συσκευη να καταλαβω τι ειναι αυτα τα ασημένια που εχει πάνω κ λογικά χρησιμοποιεί τη παρακατω μεθοδο για να βγαλει αποτέλεσμα λιπομετρησης

"Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης και βασίζεται στον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι ιστοί του σώματος αντιδρούν στη διέλευσή του. Συγκεκριμένα, οι ιστοί που είναι πλούσιοι σε νερό και ηλεκτρολύτες, είναι εξαιρετικά αγώγιμοι, διαπερνώνται δηλαδή εύκολα από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αντιθέτως, ο λιπώδης ιστός έχει μικρή αγωγιμότητα. Κατά συνέπεια, η αντίσταση που μετράται είναι σχεδόν ίση με αυτή της λιπώδους μάζας. Όσον αφορά στην αξιοπιστία της μεθόδου, φαίνεται ότι είναι αρκετά υψηλή καθώς παρουσιάζει μικρή απόκλιση της τάξεως του ± 2-5%."

προσοχή μη παρεξηγηθώ δεν λέω οτι βγαζει σωστα αποτελέσματα πχ μπορεί να μην ήμουν 18% λίπος αλλά 17 η 19%. αυτό που λεω ειναι οτι δεν χρησιμοποιεί μαθηματικό τύπο στο συγκεκριμένο κομματι 

+1. Κάτοχος και εγώ. Σύμφωνο με sndev μετά από αρκετά check. Η ζυγαριά σίγουρα δεν κάνει απόλυτα σωστές μετρήσεις αλλά γενικά δεν κοροϊδεύει σε αυτά που λέει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, sndev είπε

θα στο πω πρακτικά που το δα πάνω μου γτ οσο κ να έψαξα στο νετ πριν κάνα ενα μίση χρόνο δε βρήκα κάποιο μάθηματικο τύπο που να στηρίζεται.

35 ετων ύψος δεν αλλάζει το μόνο που αλλαζει είναι κιλά. έχουμε δεδομένο οτι το φύλο μου παραμένει σταθερό , άντρας.

πάω γυμναστήριο περίπου 4ς μήνες συνεχόμενα χ 2 η 3ς φορές τη βδομάδα (κυρίως 2) για περίοδο περιπου 4ων μηνών νομίζω ηταν τελος Αυγούστου με αρχες Δεκεμβρίου κ κάνω καπως προσεγμένη διατροφή με ζυγαριά κουζίνας και μέτρηση θερμίδων 40 πρωτεΐνη 30 υδατάνθρακα 30 λιπαρά 

αποτέλεσμα η ζυγαριά έπεσε στο 18% λίπος περίπου  από 21,8% ενω πήρα 1 κιλο περίπου κ η ζυγαριά το έβαλε κανονικά στα μυικά κιλά (έβλεπα και διάφορα φυσικά οπτική στο σόμα μου )

το σπλαχνικό λιπος απο 12 πήγε 8 - από το dna μου τα βάζω κοιλια κ στήθος. (αυτό πχ ο μαθηματικός τύπος δε μπορεί να το γνωρίζει)

Χριστούγεννα δουλειά κ γλυκά παρατάω διατροφές γυμναστήρια όλα τα πάντα και μετά με έπιασε βαρεμάρα κ σε συνδυασμό με κακή προσωπική διάθεση  δε ξαναπάτησα γυμναστήριο απλα προσεχα λίγο στο φαγητό να μη τρώω πολλές σαβούρες χωρίς να μετράω αλλά τα σουβλακια συνεφο κάθε βράδυ

2 μηνες μετα 20,8 το λιπος 11 το σπλαχνικο - κ τα πειρα οντος κυρίως κοιλιά όλα - το μυικό παρόμοιο κ στο σύνολο της ζυγαριάς +3 κιλά

αν ηταν απλα μαθηματικος τυπος πως καταλαβε οτι εχασα λίπος ενω τα κιλα αυξήθηκαν στη πρώτη περίοδο  κ εβαλε σωστα στα μυικα?

το αντίστοιχο στη δευτερη περίπτωση πως κατάλαβε οτι σαβουριαζα κ δε τα βαλε στο μυικό κ πρόσθεσε στο λιπος?

παράδειγμα αλλο , η κοπελα μου κάνει κετογονικη δίαιτα η οποία καίει λίπος κ τη δείχνει 3 ,5 κιλά κάτω κ τα 2,8 είναι λίπος / σε κανονικη διαιτα θα πρεπε να χε χασει κ μυικό περισσότερο.

κατι ακομα που το χα ψαξει όταν ειχα προτοαγορασει τη συσκευη να καταλαβω τι ειναι αυτα τα ασημένια που εχει πάνω κ λογικά χρησιμοποιεί τη παρακατω μεθοδο για να βγαλει αποτέλεσμα λιπομετρησης

"Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης και βασίζεται στον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι ιστοί του σώματος αντιδρούν στη διέλευσή του. Συγκεκριμένα, οι ιστοί που είναι πλούσιοι σε νερό και ηλεκτρολύτες, είναι εξαιρετικά αγώγιμοι, διαπερνώνται δηλαδή εύκολα από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αντιθέτως, ο λιπώδης ιστός έχει μικρή αγωγιμότητα. Κατά συνέπεια, η αντίσταση που μετράται είναι σχεδόν ίση με αυτή της λιπώδους μάζας. Όσον αφορά στην αξιοπιστία της μεθόδου, φαίνεται ότι είναι αρκετά υψηλή καθώς παρουσιάζει μικρή απόκλιση της τάξεως του ± 2-5%."

προσοχή μη παρεξηγηθώ δεν λέω οτι βγαζει σωστα αποτελέσματα πχ μπορεί να μην ήμουν 18% λίπος αλλά 17 η 19%. αυτό που λεω ειναι οτι δεν χρησιμοποιεί μαθηματικό τύπο στο συγκεκριμένο κομματι 

βρε φίλε εφόσον δεν μιλάμε για ΚΑΝΟΝΙΚΗ λιπομέτρηση, απλά μιλάμε για κάποιον τύπο που απλά δεν έχεις κάτσει να υπολογίσεις ή δεν γίνεται να ξέρεις

αν δεν έχεις πραγματική λιπομέτρηση στα χέρια σου ολά τα άλλα είναι εκτιμήσεις.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, logistoulis είπε

βρε φίλε εφόσον δεν μιλάμε για ΚΑΝΟΝΙΚΗ λιπομέτρηση, απλά μιλάμε για κάποιον τύπο που απλά δεν έχεις κάτσει να υπολογίσεις ή δεν γίνεται να ξέρεις

αν δεν έχεις πραγματική λιπομέτρηση στα χέρια σου ολά τα άλλα είναι εκτιμήσεις.. 

μα δε διαφωνούμε σε κάτι ,τόνισα αρκετές φόρες στη διάρκεια των ποστ οτι ολα αυτα είναι ένας μπουσουλάς να μετρας τις αλλαγές πάνω σου , οχι τι πραγματικοτητα αλλα τις αλλαγες καθως θα χει αποκλισει απο μια πραγματική λιπομετρηση , εσυ χρεισημοποιησες ακόμα πιο σωστή λέξη "κάνει εκτιμήσεις" 

εγώ απάντησα σε αυτο "Η λιπομέτρηση δεν είναι πραγματική μέτρηση αλλα αποτέλεσμα αλγορίθμου υψους/κιλων/ηλικιας." κ με την εκθεση ιδεών αναλώθηκα στο να εξηγήσω  οτι μετράει με καποιο αλλο τροπο κ αλλους παραγοντες με ηλεκτρισμο που στελνει κ βγαζει καποιο αποτέλεσμα δεν ειναι μόνο κιλα ύψος ηλικία, προφανώς μεσω καποιου μαθηματικου τυπου. αλοιμονο αν με 40 ευρω βγάζεις ολοσωστες μετρησεις που σε γιατρούς σκας κατοστάρικα τη φορά. 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η tefal που εβαλα στο #1 ποστ δεν εχει καθολου smartphone. Οτι ειναι στο βγαζει απευθειας στην οθονη της ζυγαριας. Οποτε για κανα γυμναστηριο φανταζομαι καλη ειναι. Σε καταστημα κοτσοβολος πριν 2 μερες την βρηκα 40€ καλυτερη τιμη απ οτι το internet. Δεν ξερω αν ισχυει ακομα

Απο την αλλη η mi composite ολα τα στελνει στο mi fit application. Για εμας με τα smartphone θεωρω οτι ειναι η καλυτερη λυση.

Παντως οστικη μαζα επιμενω τα βγαζει τελειως λαθος. 3.5% δηλαδη οστα μου βγαζει :)

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Παντως οστικη μαζα επιμενω τα βγαζει τελειως λαθος. 3.5% δηλαδη οστα μου βγαζει :)

δε ξέρω αν ειναι σωστό η λάθος το τελευταίο 6 μηνο νομίζω εχει προστεθεί αυτη η μέτρηση σε παλιότερα app δε τη θυμάμαι

στο νετ όμως βρηκα αυτο όποτε τα 3.5 kg Που σου βγάζει ειναι στα λογικά όρια

Image

Επεξ/σία από sndev
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 hours ago, nvel said:

η εκτίμηση λίπους σε όλα τα μηχανήματα βασίζεται σε μέτρηση εμπέδησης του σώματος αλλά και σε δεδομένα που ορίζει ο χρήστης, μόνο με την μέτρηση δεν μπορεί να υπολογιστεί το λίπος

Ακόμη και στα πανάκριβα επαγγελματικά;

Δημοσ.
Στις 18/3/2019 στις 12:57 ΠΜ, sndev είπε

Στο χρονικό διάστημα αν δεν παίρνεις αναβολικά ή στεροειδή είναι ουτοπικό να συνέβη αυτό που λες, ακόμα και αν προπονούσουν 4 φορές τη βδομάδα και έτρωγες φουλ ποιοτικά. 

Τα μυικά κιλά είναι ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολα. Η ζυγαριά πιθανώς ξεγελάστηκε από την γλυκογόνοση που ήρθε με την έναρξη των προπονήσεων, την κατανομή υγρών, την νέα τάξη των ορμονών σου κλπ.

Μετά την μέθοδο DEXA το δερματοπτυχόμετρο παραμένει η μοναδική σχετικά αξιόπιστη μέθοδος. Τα υπόλοιπα λίγο ή πολύ είναι απλοί μπούσουλες και τίποτα άλλο, ωστόσο και σαν μπούσουλες μπορούν να είναι περισσότερο τροχοπέδια παρά βοηθήματα. Μην τον δείξει κανέναν 2 κιλά πάνω με ίδιο ποσοστά λίπους σε 15 μέρες και λέει ας βάλω κι άλλα! Το στομάχι σου είναι γεμάτο, έκανες μπάκα, έφαγες 3 κιλά αλάτι, αλλά σε 15 μέρες φτιάχνεις μισή μυική ίνα. Μη βάλεις άλλα, γιατί απλά παχαίνεις. 

Αν σας βοηθάνε, δίνοντας σας κίνητρο, καλά κάνετε και τα χρησιμοποιείτε! Απλά προσοχή μη σας οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να ριξω παραγγελια σημερα, αυτο που με ενδιαφερει εμενα, ειναι να εχει ακριβεια στις ζυγισεις.Το κανει?

Οταν λεω ακριβεια εννοω να ζυγιζομαι, να κατεβαινω να ξαναανεβαινω και να μου δειχνει παλι τα ιδια κιλα.

Γιατι αυτη που εχω τωρα, ανεβηκα πανω το πρωι (μιλαω για ακριβψως την ιδια στιγμη ανεβαινα κατεβαινα) πρωτη ζυγιση 83,6κιλα, κατεβαινω ξαναανεβαινω με δειχνει 84,2 κιλα το κανω 3η φορα με δειχνει 83,8 κιλα, αυτο δεν ειναι ζυγαρια αυτο ειναι χρηματιστηριο.

Θελω μια που να εχει ακριβεια στις ζυγισεις, το κανει η συγκεκριμενη ζυγαρια αυτο οσο την εχετε?

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Την παρελαβα και εγω σημερα.

Το προγραμματακι στο κινητο καλο για να "παιζεις" αλλα δεν ξερω πως προκυπτουν τα δεδομενα.

Ειμαι 1,82 υψος με εβγαλε 83,8 κιλα λιπος 24.9 και λεει οτι ειμαι παχυς και πρπε να χασω βαρος.

Για καλο την πηρα αυτη με λεει χοντρο😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει λιπομέτρηση σε ζυγαριά.  Απόδειξη; Πάρε 3 διαφορετικές μάρκες με "λιπομέτρηση"... η κάθε μία θα λέει τα δικά της. Και πώς θα μπορούσε άλλωστω από τις πατούσες σου να ξέρει το ποσοστό του λίπους σου; Αυτά είναι για χαζούς.

https://www.skroutz.gr/s/7788159/Xiaomi-Mi-Smart-Scale.html

Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω σε ζυγαριά εκτός και αν κατεβαίνεισ σε αγώνες και τα 100gr είναι τρομερά σημαντικά για σένα.

Επεξ/σία από nick_gr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε

Δεν υπάρχει λιπομέτρηση σε ζυγαριά.  Απόδειξη; Πάρε 3 διαφορετικές μάρκες με "λιπομέτρηση"... η κάθε μία θα λέει τα δικά της. Και πώς θα μπορούσε άλλωστω από τις πατούσες σου να ξέρει το ποσοστό του λίπους σου; Αυτά είναι για χαζούς.

https://www.skroutz.gr/s/7788159/Xiaomi-Mi-Smart-Scale.html

Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω σε ζυγαριά εκτός και αν κατεβαίνεισ σε αγώνες και τα 100gr είναι τρομερά σημαντικά για σένα.

Συμφωνω σε ολα οσα λες εγω καθαρα σαν χρηση ζυγαριας την πηρα οχι για κατι αλλο.

Χαβαλε εκανα πιο πανω, αλλα οντως θεωρω οτι το προγραμματακι ειναι λιγο οτι να ναι , δλδη με 182εκ υψος και 83 κιλα να με βγαζει υπερβαρο και να θεωρει οτι απο 62 κιλα και πανω εχω κανονικο βαρος το θεωρω λιγο οτι να ναι. Καποιος με 1,82 και 62 κιλα ειναι κινουμενος σκελετος δεν τον λες και κανονικο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε στο βγάζει η ζυγαριά αλλα ο μαθηματικος τυπος του bmi. το πρόγραμμα άπλα κάνει τον υπολογισμό του BMI= Βάρος σε κιλά / (Ύψος σε μέτρα)

ε το bmi οπού και να στο υπολογίζουν παχύσαρκο θα σε βγάζει γτ έτσι το ορισανε το 1972 που χρησημοποιησανε το συγκεκριμένο δείκτη για τη παρακολουθηση  ασθενειών στο γενικό πληθυσμό.

φυσικά και δεν στέκει 40 χρόνια μετά άλλα πρότυπα υγείας είχαν τότε σε σχέση με τα κιλά και άλλα τώρα. άσε που άλλο να έχεις πολλα μιυκα κιλα κ να σε 83 κιλα και άλλο να εχεις πολυ λιπος κ να σε 83 κιλα κατι το οποιο δεν υπάρχει στον υπολογισμό του μαθηματικου τύπου για να στο βγαλει

περιμένω μια αλλη ζυγαριά που κάνει την αντίστοιχη "λιπομετρηση" να έρθει απο κινα κ είμαι περίεργος να κάνω συγκρίσεις μεταξύ των 2 στα αποτελέσματα 

Επεξ/σία από sndev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...