Προς το περιεχόμενο

Google Stadia


fytotech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 19/3/2019 στις 9:09 ΜΜ, Sir_Teraflop είπε

Είμαι ο μόνος που νιώθει ότι το παρόν νήμα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο αντίστοιχο για Android, κινητά κτλ? (Θα κυκλοφορήσει σε ΙΟS? 🐽)

Δεν αποτελεί κάποια υπηρεσία τωρινής κονσόλας άλλωστε ούτε είναι προστιθέμενη ως τέτοια σε κάποια υπάρχουσα...

Κονσόλα πάντως ΔΕΝ είναι.

δεν υπαρχει λογος, και οι next gen κονσολες θα υποστηριζουν streaming, οποτε αργα η γρηγορα θα εχουμε τοπικς και γιαυτες. η videogame ψυχαγωγια δεν θα φυγει απο το σαλονι, απλως αλλαζει ο τροπος που θα εχουμε προσβαση σε αυτην.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι στην Αθήνα. Άντε βάλε και Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι έφτασες σε 80%+.

Οπότε εκεί πρέπει να μετρήσεις τη μέση ταχύτητα.

Προφανώς ακόμα κι εκεί υπάρχουν σημεία που οι πάροχοι κρίνουν πως δεν τους συμφέρει να έχουν VDSL αλλά κι αυτά είναι ολοένα και λιγότερα.

Επίσης, υπάρχουν πολλοί που δεν τους ενδιαφέρει το γρήγορο internet.

Το αν θα πιάσει ή όχι στην Ελλάδα δεν κρίνεται από την ταχύτητα του Internet.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τζάμπα πέθανε. Όποιος πιστεύει πως με το streaming θα του βγει πιο φθηνά το gaming μπορεί από τώρα να αρχίσει να μαζεύει χρήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, KilliK είπε

δεν υπαρχει λογος, και οι next gen κονσολες θα υποστηριζουν streaming, οποτε αργα η γρηγορα θα εχουμε τοπικς και γιαυτες. η videogame ψυχαγωγια δεν θα φυγει απο το σαλονι, απλως αλλαζει ο τροπος που θα εχουμε προσβαση σε αυτην.

Αν ήταν στο χέρι του Harrison, το νήμα θα είχε μετονομαστεί σε "streaming games".    }---:🎃:---{

Phil Harrison: Stadia starts an "inevitable and one-way shift" away from consoles.

Από το κείμενο: "We are absolutely firm that we are not, will not, and will never release a console," he tells GamesIndustry.biz."

- "Πολεμική" ρητορική ξεκάθαρα εκ μέρους του. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι πως χωρίς μια συσκευή, θα τοποθετηθείς απέναντι στον ανταγωνισμό που η συσκευή του και Streaming θα μπορεί να κάνει αλλά, κυριότερα, να λειτουργήσει και offline. 

- Έχω την αίσθηση ότι σε πρώτη φάση, η Google, θα κυνηγήσει πρώτα την αγορά του portable/handheld gaming, μιας και πέρα από το Youtube έχει κυριότερα το Android, οπότε βλέπω το Stadia pinned ως app σε κινητά και tablet....

Τα τελευταία τουλάχιστον αντίθετα με τις τηλεοράσεις και τα Laptop μπορούν να κάνουν fallback από wifi σε 4/5/6G.... 

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ σχεδόν με όλους αλλά δεν υπολογίζεται κάποια πράγματα.

Πρώτον, την ευκολία που δίνει η απόλυτη φορητότητα. Για κάποιον που δουλεύει, έχει παιδιά, υποχρεώσεις κλπ είναι σωτήριο. Προσωπικά, ως φοιτητής έπαιζα games ολόκληρα οχτάωρα. Τώρα ξέρω πως δεν μπορώ να το κάνω αλλά μου λείπει. Να κάτσω στον υπολογιστή είναι σχεδόν απίθανο. Άντε λίγο στο PS4 και μετά θα το μετανιώσω γιατί έμεινα άυπνος. Ενώ με τη δυνατότητα να συνεχίσω το παιχνίδι στο κινητό πχ, θα μπορώ να εκμεταλλευτώ κενά στη δουλειά. Εδώ είμαι από τους ελάχιστους που έχει λιώσει το PS Vita ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Πόσο μάλλον μια στοχευμένη υπηρεσία.

Δεύτερον, το αρχικό κόστος. Ακόμα κι αν σε βάθος επταετίας (ένας μέσος χρόνος ζωής μιας παιχνιδομηχανής) το συνολικό κόστος είναι μεγαλύτερο, το αρχικό κόστος είναι πολύ κρίσιμο. Ο πιτσιρικάς που δεν έχει διαθέσιμο εισόδημα 400€+ που έχουν οι κονσόλες, θα το προτιμήσει. Καλά. Για να μην πω για υπολογιστή. Και μετά θα το προτιμήσει κι ο συμμαθητής του. Είναι πολύ πιο εύκολο να δίνεις 10€ το μήνα από το να δίνεις περισσότερα.

Πάνω στο κόστος πάλι, σχεδόν όλοι όσοι γράφετε εδώ μέσα (στα αντίστοιχα topics των παιχνιδιών δηλαδή), ακόμα και 15€ μεταχειρισμένα να παίρνατε τα παιχνίδια που συζητάτε, τότε πιστεύω δίνετε περισσότερο από όσο θα κοστίζει η συνδρομή. Εδώ εγώ που δεν έχω καν χρόνο κι έχω ξοδέψει κοντά στα 250€ για παιχνίδια φέτος (συν τη συνδρομή). Αν η συνδρομή είναι στα 120€, τότε παρόλο που δε θα είναι δικά μου τα παιχνίδια, θα έχω ξοδέψει λιγότερα χρήματα.

Τρίτον, η (ψευδ(;))αίσθηση της επιλογής. Το Netflix προσωπικά μόνο γι'αυτό με κρατάει. Μπορώ να κάνω browsing σε σειρές και ταινίες και στο τέλος να μη δω κάτι. Αλλά σε γεμίζει η δυνατότητα. Είναι ο ορισμός του υπερκαταναλωτισμού βέβαια αυτό αλλά για εμένα ισχύει.

Με λίγα λόγια, το streaming στα παιχνίδια πιάνει τους casual gamers κυρίως. Όμως αυτοί είναι κι οι περισσότεροι. Και παρόλο που ήμουν hardcore gamer, η ευκολία θα με κερδίσει κι εμένα.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@fytotech Συμφωνώ και επαυξάνω - λίγοι βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο:

- Γραφικά στην αιχμή της τεχνολογίας χωρίς να απαιτείται από εμένα να αναβαθμίζω κάθε 3~4~5 χρόνια που θα κυκλοφορήσουν τα mid gen της εκάστοτε εταιρείας για άλλα τόσα χρήματα όσα έδωσα και πάλι να θεωρούνται ξεπερασμένα ή να με περιορίζει το hardware κονσόλας στο ΤΙ θα παίξω.

- Τέρμα τα updates κλπ όταν θέλω να παίξω - το κάνει το Mainframe για μένα.

- Τέρμα τα ημιτελή παιχνίδια ή τα μισά στο κασσετάκι/bd rom και να θέλω και πάνω από 2 δισκάκια. Παίζω την latest & Greatest έκδοση που ανέβασε ο developer στο Cloud 

- Τέρμα το P2P multiplayer. Dedicated Server for real.

- Πραγματικά Physics και AI γιατί το Cloud δεν καταλαβαίνει από το αν έχει shitty Jaguar ή ARM χειρότερο από αυτόν που διαθέτει ήδη η τηλεόραση μου.

- Multiplayer χωρίς όριο παιχτών λόγω της CPU της κονσόλας.

- Local multiplayer σε πλήθος συσκευών.

- Χρησιμοποιείς ότι θες - controller, keyboard, mouse. Τέρμα τα kinects, moves, wii-motes. Χρησιμοποιείς ότι διαθέτεις για το κατάλληλο παιχνίδι.

- Ότι συσκευή θες, laptop τηλεόραση, κινητό, tablet, ψυγείο.

 

Εν τέλει με ξεπερνάει να βλέπω ανθρώπους που ασχολούνται με την τεχνολογία λόγω φανμποϊσμού να μισούν κάτι, τόσο, σε τεχνολογικό forum. Και οι δύο τεχνολογίες streaming/offline έχουν τους περιορισμούς τους εμφανώς. Το καλύτερο είναι πιστεύω μια υβριδική λύση που ΔΕΝ μας έδειξε ούτε θα δείξει η Google.

Προσωπικά δεν θέλω ένα all streaming μέλλον αλλά μου είναι ευπρόσδεκτο ως επιλογή - συμπληρωματική υπηρεσία σε ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα που προσφέρει ήδη λύση physical/digital.

 

* Προς το παρόν μόνο η Microsoft δίνει αυτήν την επιλογή με download-play-streaming και η Sony. Η Nintendo δυστυχώς κοιμάται ακόμα ή νομίζει ότι θα πουλάει στους core gamers εσαεί σε μια αγορά που χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται με "τυράκια" στους mobile gamers (αυτό το τεράστιο CASUAL κοινό που ανεβοκατεβάζει οικοσυστήματα ακόμα και πέραν του gaming) και τα λούνα park για να τραβήξει κόσμο...  Ε τώρα ο mobile gamer θα παίζει Doom σε 4Κ/120 HDR στην amoled του κινητού/tablet του, συσκευή που  ακόμα και σε απομονωμένο νησί θα έχει μαζί του. Φυσικά το make or break είναι η τιμή της υπηρεσίας και άλλα που δεν ξέρουμε ακόμα. Το μέλλον δεν το ξέρω και την υποδοχή που θα έχει η υπηρεσία αλλά όποιος δεν ακολουθήσει ή μείνει πίσω θα εξαφανιστεί ... όπως οι δεινόσαυροι.

(αυτό ως σχόλιο στην συνέντευξη του Harisson όσον αφορά εκτίμηση "απειλής" ως προς τις κονσόλες).*

 

 

 

 

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο εμενα καλοδεχουμενο.

Αυτη ακριβως η αισθηση ή ψευδαισθηση της επιλογης ειναι που παιζει τεραστιο ρολο για εμενα.

Γουσταρω να ανοιγω την τηλεοραση και να διαλεξω ποιο ΑΑΑ θα παιξω. Ακομα και 20 ευρω τον μηνα να ειναι, θα το δεχομουν ανετα.

Στην τελικη μπορω να κοβω την συνδρομη τα διαστηματα του ετους που δεν εχω χρονο να παιξω. Και ακομα καλυτερα, δεν θα χρειαστει να περασω μια βδομαδα με την γυναικα να με κοιταζει με μισο ματι που πηγα και εδωσα 400 ευρω για κονσολα και 60αρια για παιχνιδια. Πολυ βασικο παιδια αυτο!

 

Αυτο που δεν θα δεχτω ομως, και πιστευω ο περισσοτερος κοσμος, ειναι το latency. Αν δεν βρουνε τροπο να παιζει με την ελαχιστη καθυστερηση, θα πατωσει.

Ακομα και καποιος που εχει ολη την καλη διαθεση και γουσταρει αυτην την υπηρεσια, αν δεν μπορει να παιξει ανθρωπινα, δεν θα τους δωσει τα λεφτα του.

Επεξ/σία από ..MementoMori..
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ με όσους ανέφεραν για αυτή την αίσθηση επιλογής. Θεωρώ το browsing σε ένα καλά στημένο "shop" μια στο τόσο πολύ ευχάριστη εμπειρία πόσω δε μάλλον αν δεν υπάρχει και ο όποιος οικονομικός περιορισμός.

Δε μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από το να μπορώ να παίζω στο ίδιο "σύστημα" Botw, God of War και WoW (ή οτιδήποτε άλλο) χωρίς να χρειάζομαι 2000€ σε hardware που θα είναι για πέταμα σε 5 χρόνια.

Ο δικός μου αστερίσκος είναι το πόσες διαφορετικές συνδρομητικές πλατφόρμες θα υπάρχουν γιατί το κόβω κομματάκι δύσκολο με 1 να έχεις τα πάντα και μας βλέπω να χρειαζόμαστε 3-4 αν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στα πάντα ή τέλος πάντων να πρέπει να τις εναλλάσσουμε. Εκεί μπορεί να ξεφύγει το πράγμα.

 

Edit: Σε σχέση με το latency νομίζω μέχρι να φτάσει σε ένα σοβαρό επίπεδο αυτή η υπηρεσία ακόμη και εμείς από Ελλάδα θα μπορούμε να παίζουμε με maximum latency 50-60ms που είναι μια χαρά αποδεκτό.

Επεξ/σία από Mitroglou7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10ms δηλώνει η MS και λιγότερο από 5 mbps requirement.

https://m.windowscentral.com/project-xcloud-input-lag-measures-10-ms-may-need-5-mbps-internet

 

Το input lag ακόμα και από την τηλεόραση/bluetooth κτλ... είναι αρκετά μεγαλύτερο ήδη. Ναι αφορά μόνο το server>client traversal αλλά μόνο μπροστά μπορεί να πάει αυτή η τεχνολογία. Η άλλη η βασισμένη στην φυσική έχει και αυτή όρια επίσης...

Α! και ανεμιστηράκια.

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fytotech είπε

Συμφωνώ σχεδόν με όλους αλλά δεν υπολογίζεται κάποια πράγματα.

Πρώτον, την ευκολία που δίνει η απόλυτη φορητότητα. Για κάποιον που δουλεύει, έχει παιδιά, υποχρεώσεις κλπ είναι σωτήριο. Προσωπικά, ως φοιτητής έπαιζα games ολόκληρα οχτάωρα. Τώρα ξέρω πως δεν μπορώ να το κάνω αλλά μου λείπει. Να κάτσω στον υπολογιστή είναι σχεδόν απίθανο. Άντε λίγο στο PS4 και μετά θα το μετανιώσω γιατί έμεινα άυπνος. Ενώ με τη δυνατότητα να συνεχίσω το παιχνίδι στο κινητό πχ, θα μπορώ να εκμεταλλευτώ κενά στη δουλειά. Εδώ είμαι από τους ελάχιστους που έχει λιώσει το PS Vita ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Πόσο μάλλον μια στοχευμένη υπηρεσία.

Δεύτερον, το αρχικό κόστος. Ακόμα κι αν σε βάθος επταετίας (ένας μέσος χρόνος ζωής μιας παιχνιδομηχανής) το συνολικό κόστος είναι μεγαλύτερο, το αρχικό κόστος είναι πολύ κρίσιμο. Ο πιτσιρικάς που δεν έχει διαθέσιμο εισόδημα 400€+ που έχουν οι κονσόλες, θα το προτιμήσει. Καλά. Για να μην πω για υπολογιστή. Και μετά θα το προτιμήσει κι ο συμμαθητής του. Είναι πολύ πιο εύκολο να δίνεις 10€ το μήνα από το να δίνεις περισσότερα.

Πάνω στο κόστος πάλι, σχεδόν όλοι όσοι γράφετε εδώ μέσα (στα αντίστοιχα topics των παιχνιδιών δηλαδή), ακόμα και 15€ μεταχειρισμένα να παίρνατε τα παιχνίδια που συζητάτε, τότε πιστεύω δίνετε περισσότερο από όσο θα κοστίζει η συνδρομή. Εδώ εγώ που δεν έχω καν χρόνο κι έχω ξοδέψει κοντά στα 250€ για παιχνίδια φέτος (συν τη συνδρομή). Αν η συνδρομή είναι στα 120€, τότε παρόλο που δε θα είναι δικά μου τα παιχνίδια, θα έχω ξοδέψει λιγότερα χρήματα.

Τρίτον, η (ψευδ(;))αίσθηση της επιλογής. Το Netflix προσωπικά μόνο γι'αυτό με κρατάει. Μπορώ να κάνω browsing σε σειρές και ταινίες και στο τέλος να μη δω κάτι. Αλλά σε γεμίζει η δυνατότητα. Είναι ο ορισμός του υπερκαταναλωτισμού βέβαια αυτό αλλά για εμένα ισχύει.

Με λίγα λόγια, το streaming στα παιχνίδια πιάνει τους casual gamers κυρίως. Όμως αυτοί είναι κι οι περισσότεροι. Και παρόλο που ήμουν hardcore gamer, η ευκολία θα με κερδίσει κι εμένα.

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγακι καθως ακομα δεν ξερουμε σχεδον τιποτα.

Δεν ξερουμε αν θα ειναι τυπου gamepass οπου θα διαλεγεις κατι και θα παιζεις δωρεαν ή θα το αγοραζεις αλλα για να παιξεις θα πρεπει να εισαι μελος/συνδρομητης. 
Δεν θα σου δωσουν "τζαμπα κονσολα" ακομα και αν αυτη λεγεται google. Απο καπου/καπως θα στα παρει και αυτη αλλα και οι publishers των games.

Απλα εριξε τυρακι η google για να δει αμα τσιμπαει το ψαρι.

Επεξ/σία από greed
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως να αναφέρουμε ότι και η microsoft είναι έτοιμη το αμέσως επόμενο διάστημα να κάνει και αυτή σχετική ανακοίνωση για την δικιά της streaming gaming υπηρεσία.

Νομίζω ότι απλά η Google τους έπιασε στον ύπνο και βιάστηκε να κάνει την δική της παρουσιάση απλά για να έχει και την πρωτοπορία.  

Από όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς έχω την αίσθηση ότι η microsoft έχει ποιο έτοιμη λύση από αυτήν της google. 

Θα δούμε το επόμενο διάστημα. Ο ανταγωνισμός σε αυτό τον χώρο πλέον έχει ανοίξει για τα καλά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, chek2fire είπε

Πάντως να αναφέρουμε ότι και η microsoft είναι έτοιμη το αμέσως επόμενο διάστημα να κάνει και αυτή σχετική ανακοίνωση για την δικιά της streaming gaming υπηρεσία.

Νομίζω ότι απλά η Google τους έπιασε στον ύπνο και βιάστηκε να κάνει την δική της παρουσιάση απλά για να έχει και την πρωτοπορία.  

Από όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς έχω την αίσθηση ότι η microsoft έχει ποιο έτοιμη λύση από αυτήν της google. 

Θα δούμε το επόμενο διάστημα. Ο ανταγωνισμός σε αυτό τον χώρο πλέον έχει ανοίξει για τα καλά. 

 

H Μικρομαλακή βιάστηκε και το έδειξε στο xbox insider πρώτη μια εβδομάδα πριν αλλά τόσο πρόχειρα που αρκετοί πίστευαν ότι η παρουσιάστρια δεν έπαιζε forza αλλά προσποιούταν...

O Phil ήταν κάθετος:

 

Yzepic7.jpg 

Ο Harisson (Google VP/σαμποτερ κονσολών x360/ps3 /Stadia/οραματιστής του κώλου, έκανε καλή δουλειά στα x360/ps3 - αποτυχημένος πράκτορας της Sony) , ο οποίος πλέον, έφυγε με τις κλωτσιές από το XBOX και την Sony κάνει υποδείξεις....

Τώρα θα πέσει ξύλο. 

Όπως αναφέρει ο Spencer Google went big, now we go BIG@E3

Θα μιλήσει το Azure.

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας είμαστε ρεαλιστές, η συγκεκριμένη κονσόλα απευθύνεται στην Ιαπωνία αυτή τη χρονική στιγμή. Στην Ελλάδα ταχύτητα η οποία να στριμαρει 4κ υποθέτω θα πραγματοποιηθεί όταν τελειώσουν το μέτρο Θεσσαλονίκης. Ελπίζω τα εγγόνια μας να το προλάβουν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...