Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 5 hours ago, papoys1 said: Φανταστείτε όμως τι έχει να γίνει αν καταργηθούν οι Λαικές με τη δικαιολογία ότι μας εμποδίζουν το πρωί Ποιος μίλησε για κατάργηση? 1
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) εγω που ζω με την λαικη μπροστα στην μονοκατοικια μου εχω σκεφτει μέχρι και να το πουλήσω να φυγω. Δεν υπάρχει χειροτερο απο το να σου κάτσει λαικη μπροστα στο σπιτι. Αν και την θεωρω τελείως ανουσια και θα έπρεπε να έχει καταργηθει 50 χρόνια πριν, καταλαβαινω οτι ειμαστε ελλαδα και δεν θα εκσυγχρωνιστούμε ποτε. Το θέμα ειναι γιατι πρέπει να την τρωνε στη μαπα οι ίδιοι για τοσα χρονια και δεν αλλάζει καθε χρονο μέρος. ειναι πανω απο 20-25 χρόνια εκει, οσο θυμαμαι τον εαυτο μου δηλαδη. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από basilis_k6 6 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, papoys1 είπε Σωστά όσα λες αλλά στη Λαική έχεις άπειρες επιλογές.Στο S/Mμόνο μία και συνήθως μπαγιάτικη.Στη Λαική θα βρεις ραδίκι ή σέλινο ή μαιντανό ή σπανάκι κομμένο το προηγούμενο βράδυ θα βρεις και 2-3 ημερών διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα το πορτοφόλι σου.Τώρα αν ο παραγωγός από τα Μέγαρα ή το Μαραθώνα φέρνει διαφορετικό στη Λαική και δίνει άλλο στα s/m που του δίνουν και επιταγή 6μηνη τι να πω.Προσωπικά δεν πιστεύω ότι γίνεται κάτι τέτοιο και το ίδιο προιόν πουλιέται και στα δύο σημεία. Με τα ψάρια όντως παλαιότερα υπήρχε σοβαρό θέμα παντού.Τώρα τους επέβαλαν Δήμοι και Υγειονομικό και τα μαζεύουν.Είπαμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα Φανταστείτε όμως τι έχει να γίνει αν καταργηθούν οι Λαικές με τη δικαιολογία ότι μας εμποδίζουν το πρωί και πρέπει να φύγουμε ένα τέταρτο νωρίτερα να πάμε στη δουλειά γιατί έχουμε παρκάρει π.χ. 500 μέτρα μακριά και πρέπει να περπατήσουμε,ή μένω από πάνω και πριν δύο μήνες έγινε μία φασαρία φώναζαν και με ξύπνησαν..Εμείς θα την πληρώσουμε από την τσέπη μας φυσικά.Δεν είμαι Λαικατζής ούτε γνωστούς ή συγγενείς έχω στο επάγγελμα.Απλά θεωρώ ότι είναι αναγκαίο κακό για να κρατούνται οι ισορροπίες στις τιμές. η δικαιολογια οτι αυτο το τεταρτο που εσενα σου φαινεται λιγο, σε καποιον αλλον μπορει να σημαινει οτι θα χασει το σπιτι του ή την ιδια του η ζωη δε σ κανει? περιμενω τη μερα που θα πιασει καμια φωτια σε σπιτι που μπροστα εχει λαικη και θα πεσουν κεφαλια.. μπονους ποντοι αμα εξαπλωθει σε διπλα σπιτια ή/και επικρατησει πανικος στη λαικη και ποδοπατηθουν. πηγαινε τοτε πες τους για ραδικια και σελινα..
Zerg13 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, papoys1 είπε Σωστά όσα λες αλλά στη Λαική έχεις άπειρες επιλογές.Στο S/Mμόνο μία και συνήθως μπαγιάτικη.Στη Λαική θα βρεις ραδίκι ή σέλινο ή μαιντανό ή σπανάκι κομμένο το προηγούμενο βράδυ θα βρεις και 2-3 ημερών διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα το πορτοφόλι σου.Τώρα αν ο παραγωγός από τα Μέγαρα ή το Μαραθώνα φέρνει διαφορετικό στη Λαική και δίνει άλλο στα s/m που του δίνουν και επιταγή 6μηνη τι να πω.Προσωπικά δεν πιστεύω ότι γίνεται κάτι τέτοιο και το ίδιο προιόν πουλιέται και στα δύο σημεία. Με τα ψάρια όντως παλαιότερα υπήρχε σοβαρό θέμα παντού.Τώρα τους επέβαλαν Δήμοι και Υγειονομικό και τα μαζεύουν.Είπαμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα Φανταστείτε όμως τι έχει να γίνει αν καταργηθούν οι Λαικές με τη δικαιολογία ότι μας εμποδίζουν το πρωί και πρέπει να φύγουμε ένα τέταρτο νωρίτερα να πάμε στη δουλειά γιατί έχουμε παρκάρει π.χ. 500 μέτρα μακριά και πρέπει να περπατήσουμε,ή μένω από πάνω και πριν δύο μήνες έγινε μία φασαρία φώναζαν και με ξύπνησαν..Εμείς θα την πληρώσουμε από την τσέπη μας φυσικά.Δεν είμαι Λαικατζής ούτε γνωστούς ή συγγενείς έχω στο επάγγελμα.Απλά θεωρώ ότι είναι αναγκαίο κακό για να κρατούνται οι ισορροπίες στις τιμές. Εστιες μολυνσης ειναι οι λαικες κυριε πλακα πλακα οταν τελειωνουν και ξεστηνουν βρωμαει σαν να εχει περασει χοιροστασιο να καταργηθουν ανηκουν σε παλαιοτερο ετος δεν ειμαστε στην Αθηνα του 1950 με τα καροτσια 4
logistoulis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Εστιες μολυνσης ειναι οι λαικες κυριε πλακα πλακα οταν τελειωνουν και ξεστηνουν βρωμαει σαν να εχει περασει χοιροστασιο να καταργηθουν ανηκουν σε παλαιοτερο ετος δεν ειμαστε στην Αθηνα του 1950 με τα καροτσια περνάει το καθαριστικό του δήμου σε ούτε μισή ώρα και δεν μένει τίποτα κάτω ώρες ώρες νομίζω ότι η γενιά μας είναι τελείως καθυστερημένη, δε βγάζουμε που δε βγάζουμε λεφτά, μας χαλάνε και τα φθηνά τρόφιμα Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από logistoulis 7
Pinball1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε εγω που ζω με την λαικη μπροστα στην μονοκατοικια μου εχω σκεφτει μέχρι και να το πουλήσω να φυγω. Δεν υπάρχει χειροτερο απο το να σου κάτσει λαικη μπροστα στο σπιτι. Αν και την θεωρω τελείως ανουσια και θα έπρεπε να έχει καταργηθει 50 χρόνια πριν, καταλαβαινω οτι ειμαστε ελλαδα και δεν θα εκσυγχρωνιστούμε ποτε. Το θέμα ειναι γιατι πρέπει να την τρωνε στη μαπα οι ίδιοι για τοσα χρονια και δεν αλλάζει καθε χρονο μέρος. ειναι πανω απο 20-25 χρόνια εκει, οσο θυμαμαι τον εαυτο μου δηλαδη. Έχεις δίκιο. Τόσα χρόνια έχω δει να συμβαίνουν διάφορα ωραία στην λαϊκή, ειδικά όταν έρχεται η ώρα που ξεστήνουν τους πάγκους τα "καλόπαιδα" που δουλεύουν εκεί (όχι οι έμποροι, οι διάφοροι παρατρεχάμενοι εννοώ). Μία φορά πριν κάμποσα χρόνια, την ώρα που τα μαζεύανε ξαφνικά ακούω έντονη φασαρία, βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω 3-4 από αυτούς να έχουν αρπάξει μαδέρια και να ξυλοκοπούν έναν τύπο γύρω στα 25. Δεν ξέρω τι έγινε, απλά είδα να τον δέρνουν ομαδικά και να τον γεμίζουν αίματα. Ούτε αστυνομία ήρθε ούτε τίποτα. Μια άλλη φορά, πάλι ανάμεσα σε αυτούς έγινε φασαρία και αργότερα μάθαμε ότι ο ένας μαχαίρωσε τον άλλον, μέχρι και τα κανάλια πλακώσανε. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να γίνονται τέτοια πράγματα κάτω από το σπίτι σου. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από Kosmas70 1
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 8 λεπτά πριν, logistoulis είπε περνάει το καθαριστικό του δήμου σε ούτε μισή ώρα και δεν μένει τίποτα κάτω ώρες ώρες νομίζω ότι η γενιά μας είναι τελείως καθυστερημένη, δε βγάζουμε που δε βγάζουμε λεφτά, μας χαλάνε και τα φθηνά τρόφιμα χαχα καλο. Οχι δεν περνάει σε μιση ωρα. Η λαικη μαζευεται γυρω στις 3μιση και κάποιοι στις 4. μεχρι τοτε αν φυσαει κιολας ολα τα σκουπιδια μοιραστηκαν στην υπόλοιπη πόλη. Περιμένουν να φυγει και ο τελευταιος και αν εισαι τυχερος ξεκινάνε αργα αργα απο την μια ακρη. Αν εισαι στη μέση καλες 5, αν εισαι στο τέλος καλες 5μιση-6. Πολλες φορες, μαλλον με ευθυνη των καθαριστων η του δημου ξεκινάνε να καθαρίζουν στις 5. Για κάποιο λογο το τραβανε οσο μπορουνε, αν νυχτωνει νωρις τα τελειωνουν νωρις, αν αργα τοτε πανε πολύ πιο αργα. Υπερωρίες? δεν ξερω... Επίσης η κατάσταση που αφηνουν οι λαικατζήδες τις θέσεις τους ειναι τουλάχιστον τραγική. Τι κι αν μένουν ανθρωποι εκει, στα φρυδια τους. 4
Zerg13 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε χαχα καλο. Οχι δεν περνάει σε μιση ωρα. Η λαικη μαζευεται γυρω στις 3μιση και κάποιοι στις 4. μεχρι τοτε αν φυσαει κιολας ολα τα σκουπιδια μοιραστηκαν στην υπόλοιπη πόλη. Περιμένουν να φυγει και ο τελευταιος και αν εισαι τυχερος ξεκινάνε αργα αργα απο την μια ακρη. Αν εισαι στη μέση καλες 5, αν εισαι στο τέλος καλες 5μιση-6. Πολλες φορες, μαλλον με ευθυνη των καθαριστων η του δημου ξεκινάνε να καθαρίζουν στις 5. Για κάποιο λογο το τραβανε οσο μπορουνε, αν νυχτωνει νωρις τα τελειωνουν νωρις, αν αργα τοτε πανε πολύ πιο αργα. Υπερωρίες? δεν ξερω... Επίσης η κατάσταση που αφηνουν οι λαικατζήδες τις θέσεις τους ειναι τουλάχιστον τραγική. Τι κι αν μένουν ανθρωποι εκει, στα φρυδια τους. Νομιζω δεν ειναι υπερωριες, το παρατραβανε για να πιαστει σαν ολοκληρο μεροκαματο. Εδω σε εμας οι καθαριστες του Δημου αραζουν στα στενα και σε παραλιες κοντα σε καδους και παιζουν με το τηλεφωνο περιμενοντας να περασει η ωρα να πανε στα σπιτια τους. Εννοειται οτι ολη η πολη ειναι μεσα στο σκουπιδι. Κατι κοιλαραδες τυπου Al Bandy και να θελαν να καθαρισουν δεν μπορουν Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από Zerg13
logistoulis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε χαχα καλο. Οχι δεν περνάει σε μιση ωρα. Η λαικη μαζευεται γυρω στις 3μιση και κάποιοι στις 4. μεχρι τοτε αν φυσαει κιολας ολα τα σκουπιδια μοιραστηκαν στην υπόλοιπη πόλη. Περιμένουν να φυγει και ο τελευταιος και αν εισαι τυχερος ξεκινάνε αργα αργα απο την μια ακρη. Αν εισαι στη μέση καλες 5, αν εισαι στο τέλος καλες 5μιση-6. Πολλες φορες, μαλλον με ευθυνη των καθαριστων η του δημου ξεκινάνε να καθαρίζουν στις 5. Για κάποιο λογο το τραβανε οσο μπορουνε, αν νυχτωνει νωρις τα τελειωνουν νωρις, αν αργα τοτε πανε πολύ πιο αργα. Υπερωρίες? δεν ξερω... Επίσης η κατάσταση που αφηνουν οι λαικατζήδες τις θέσεις τους ειναι τουλάχιστον τραγική. Τι κι αν μένουν ανθρωποι εκει, στα φρυδια τους. πρέπει να μετακινείται, δεν είναι σωστό να τους έχεις μόνο εσύ στη μάπα σου κι εμείς είχαμε το ίδιο θέμα και πλέον δεν έχουμε καν δύο σημεία που πάει αλλά 4, ε για ένα τρίμηνο ας τους έχω από κάτω μου δε με πειράζει πάντως η άσφαλτος αφού καθαρίσουν γυαλίζει, κάνουν καλή δουλειά από άποψη καθαριότητας σε ΄μας γιατί δεν κάνεις ιστορία στον δήμο να πηγαίνει και αλλού; Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από logistoulis
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, logistoulis είπε πρέπει να μετακινείται, δεν είναι σωστό να τους έχεις μόνο εσύ στη μάπα σου κι εμείς είχαμε το ίδιο θέμα και πλέον δεν έχουμε καν δύο σημεία που πάει αλλά 4, ε για ένα τρίμηνο ας τους έχω από κάτω μου δε με πειράζει πάντως η άσφαλτος αφού καθαρίσουν γυαλίζει, κάνουν καλή δουλειά από άποψη καθαριότητας σε ΄μας γιατί δεν κάνεις ιστορία στον δήμο να πηγαίνει και αλλού; εμείς ειχαμε 3 αλλα έγιναν 2. Δηλαδη 6 μήνες πακέτο. Η καθαριοτητα ειναι αψογη απλα αργει. Είναι ένα απο τα προβληματα αλλα δεν ειναι το μονο. Ψάχνοντας να αγοράσω σπιτι προσφατα το ΠΡΩΤΟ που ρωτουσα ειναι στα ποσα μέτρα ειναι η λαικη, ιδανικα θα ηθελα να μην ειναι καν στα 500 μέτρα. Σκέψου οτι λογω δουλειας κοιμάμαι κοντα στι 4-5 το πρωι. Δεν ειχα κλιματιστικο για χρόνια, ουτε καν διπλα τζαμια. Επρεπε να εχω ανοιχτα να μπαινει αερας και μαζι μπαίνανε και τα ουρλιαχτα κάθε κουβαλητη της λαικής. Αντε κοιμησου... Παντως το σημαντικο ειναι αυτος που ειναι μπροστα σου να ειναι ανθρωπος. Οταν ειναι νορμαλ εισαι οκ σχετικα. Το έχω ζησει. Εμένα δεν ειναι τωρα... 1
logistoulis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 ή και να είναι αν έχει ψάρια πχ άντε γεια..
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε ή και να είναι αν έχει ψάρια πχ άντε γεια.. μπορω να ζησω με αυτο. Αν ηταν μια φυσιολογική υπαίθρια αγορά σαν της ευρωπης (ειχα παει και ειχα δει) δεν θα ηταν θεμα. Ουτε ουρλιαχτα, ουτε στησιμο απο τις 4 (!), ουτε πάνω στο πεζοδρόμιο, ουτε σκουπιδια παντου, ουτε κατουρημα στο δεντρο απο πίσω μπροστα στο σπιτι σου, ουτε πεταμένα βανακια πανω σε όλα τα πεζοδρόμια χυμα... Δεν ειμαστε για τιποτα, ουτε για αυτα που κάνουμε ηδη 100 χρόνια. 1 1
spectaculator Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, green gordon είπε Συγνώμη... Άλλη φορά θα σε ρωτάω για να ανοίξω τοπικ. Οπότε είναι λογικό να ψάχνουν 70 πολυκατοικίες να παρκάρουν σε διπλανούς δρόμους μια μέρα πριν. Στη γειτονιά υπάρχει πρώην στρατόπεδο που είναι πλέον ιδιοκτησία του δήμου δέκα στρέμματα με δρόμους μέσα οπότε ούτε παρτέρια θα καβαλάει κανείς ούτε τίποτα. Δικός σου είναι ο δρόμος; Ποιος σου είπε πως έχεις αποκλειστικά δικαιώματα στο δρόμο; Κοινόχρηστος είναι και η λαϊκή καθόλα νόμιμη. Btw, τα δέκα στρέμματα ποιο κάτω ας τα κάνει ο δήμος χώρο στάθμευσης για να μαζέψετε τ' αυτοκίνητα από το δρόμο που κλείνουν τα πάντα (και πάνω στα πεζοδρόμια) κάθε μέρα όλη μέρα. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από spectaculator 2 2
Getta Robo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 57 minutes ago, logistoulis said: ώρες ώρες νομίζω ότι η γενιά μας είναι τελείως καθυστερημένη, δε βγάζουμε που δε βγάζουμε λεφτά, μας χαλάνε και τα φθηνά τρόφιμα Με την διαφορα πως υπαρχουν διαφοροι λογοι που ειναι φθηνοτερα, και δυστυχως δεν ειναι καλοι.. https://www.tovima.gr/2008/11/24/finance/h-mafia-twn-laikwn-agorwn-2/ 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Kosmas70 είπε Έχεις δίκιο. Τόσα χρόνια έχω δει να συμβαίνουν διάφορα ωραία στην λαϊκή, ειδικά όταν έρχεται η ώρα που ξεστήνουν τους πάγκους τα "καλόπαιδα" που δουλεύουν εκεί (όχι οι έμποροι, οι διάφοροι παρατρεχάμενοι εννοώ). Μία φορά πριν κάμποσα χρόνια, την ώρα που τα μαζεύανε ξαφνικά ακούω έντονη φασαρία, βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω 3-4 από αυτούς να έχουν αρπάξει μαδέρια και να ξυλοκοπούν έναν τύπο γύρω στα 25. Δεν ξέρω τι έγινε, απλά είδα να τον δέρνουν ομαδικά και να τον γεμίζουν αίματα. Ούτε αστυνομία ήρθε ούτε τίποτα. Μια άλλη φορά, πάλι ανάμεσα σε αυτούς έγινε φασαρία και αργότερα μάθαμε ότι ο ένας μαχαίρωσε τον άλλον, μέχρι και τα κανάλια πλακώσανε. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να γίνονται τέτοια πράγματα κάτω από το σπίτι σου. Πήρες τηλέφωνο την αστυνομία, τους είπες πως 3-4 ξυλοκοπούν κάποιον με μαδέρια, και δεν ήρθε κανείς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις