Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψη μου, πως συγγενικό μου πρόσωπο επικοινωνούσε μέσω facebook μηνυμάτων με άτομο που με (εμφανέστατα σε εμένα) ψεύτικο προφίλ παρίστανε τον αξιωματικό του στρατού ξένης χώρας (δεν θυμάμαι ποιάς) που υπηρετεί στο Αφγανιστάν. Σε κάποια φάση ζητήθηκε να γίνει πρόσκληση ώστε αυτό το άτομο να έρθει Ελλάδα συμπληρώνοντας μια αίτηση η οποία αποστάλθηκε από το e-mail του συγγενή μου σε ένα e-mail στο outlook (όχι δηλαδή σε κάποιο site) και στο οποίο ανέφερε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση οικίας και σταθερό τηλέφωνο. Στην συνέχεια ήρθε απάντηση πως επεξεργάστηκαν τα στοιχεία και θέλουν κατάθεση (όπως καταλάβατε) 2000 euro για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εδώ μπαίνω εγώ. Μπλόκαρα το προφίλ στο facebook, έσβησα την συνομιλία για να μην μπεί στον πειρασμό να απαντήσει ξανά, έκανα report στο facebook το προφίλ από τον δικό μου λογαριασμό και έκανα το e-mail αναφορά phising στο gmail. Λεφτά φυσικά δεν στάλθηκαν. Επικοινώνησα με δίωξη οικονομικού εγκλήματος και με παρέπεμψαν στο τοπικό τμήμα ασφάλειας. Λόγω μικρής επαρχιακής πόλης υπάρχει το θέμα τo ότι θα γίενι ρεζίλι για κάτι τέτοιο. Παρακαλώ ας μην αναλωθούμε στο πόσο αφελής μπορεί να είναι κανείς. Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος από τα στοιχεία που στάλθηκαν με e-mail για οτιδήποτε. Γνώμες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψη μου, πως συγγενικό μου πρόσωπο επικοινωνούσε μέσω facebook μηνυμάτων με άτομο που με (εμφανέστατα σε εμένα) ψεύτικο προφίλ παρίστανε τον αξιωματικό του στρατού ξένης χώρας (δεν θυμάμαι ποιάς) που υπηρετεί στο Αφγανιστάν. Σε κάποια φάση ζητήθηκε να γίνει πρόσκληση ώστε αυτό το άτομο να έρθει Ελλάδα συμπληρώνοντας μια αίτηση η οποία αποστάλθηκε από το e-mail του συγγενή μου σε ένα e-mail στο outlook (όχι δηλαδή σε κάποιο site) και στο οποίο ανέφερε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση οικίας και σταθερό τηλέφωνο. Στην συνέχεια ήρθε απάντηση πως επεξεργάστηκαν τα στοιχεία και θέλουν κατάθεση (όπως καταλάβατε) 2000 euro για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εδώ μπαίνω εγώ. Μπλόκαρα το προφίλ στο facebook, έσβησα την συνομιλία για να μην μπεί στον πειρασμό να απαντήσει ξανά, έκανα report στο facebook το προφίλ από τον δικό μου λογαριασμό και έκανα το e-mail αναφορά phising στο gmail. Λεφτά φυσικά δεν στάλθηκαν. Επικοινώνησα με δίωξη οικονομικού εγκλήματος και με παρέπεμψαν στο τοπικό τμήμα ασφάλειας. Λόγω μικρής επαρχιακής πόλης υπάρχει το θέμα τo ότι θα γίενι ρεζίλι για κάτι τέτοιο. Παρακαλώ ας μην αναλωθούμε στο πόσο αφελής μπορεί να είναι κανείς. Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος από τα στοιχεία που στάλθηκαν με e-mail για οτιδήποτε. Γνώμες;

Εγώ ψιλομπερδεύτηκα, ίσως είναι και η κούραση.

Τα λεφτά με ποιά αιτιολογία ζητήθηκαν?

Για ποιό λόγο το θύμα νιώθει τον πειρασμό να υποκύψει στην απάτη?

(Κίνδυνος δυνητικός προφανώς και υπάρχει (αν και πιθανότατα το διχίλιαρο ήθελαν), από το να βρεθεί το τηλέφωνο γραμμένο σε κανά καρτοτηλέφωνο μέχρι και παρακολούθηση του θύματος για οποιοδήποτε λόγο)

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Εγώ ψιλομπερδεύτηκα, ίσως είναι και η κούραση.

Τα λεφτά με ποιά αιτιολογία ζητήθηκαν?

Για ποιό λόγο το θύμα νιώθει τον πειρασμό να υποκύψει στην απάτη?

(Κίνδυνος δυνητικός προφανώς και υπάρχει (αν και πιθανότατα το διχίλιαρο ήθελαν), από το να βρεθεί το τηλέφωνο γραμμένο σε κανά καρτοτηλέφωνο μέχρι και παρακολούθηση του θύματος για οποιοδήποτε λόγο)

Κάτι σαν εγγύηση τα οποία και καλά θα επιστρέφονταν. Δεν θυμάμαι πως δικαιολογούνταν στο e-mail. Σε κάποια τράπεζα Αφρικής από ότι θυμάμαι έπρεπε να κατατεθούν. 

Εννοούσα ότι έσβησα την συνομιλία από τον messenger για να μην επιχειρήσει το θύμα να ξεμπλοκαρει την συνομιλία και να επικοινωνήσει ξανά με τον δράστη για κάποιο λόγο. Το e-mail που ζητούσαν τα χρήματα το είδε αφού τον ενημέρωσα περί απάτης. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα. 

Με ανησυχεί απλώς αν μπορεί να γίνει τίποτα με τα στοιχεία που έστειλε. Το άτομο που συνομιλούσε πάντως προφανώς ήταν από εξωτερικό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kax54638 είπε

ονοματεπώνυμο, διεύθυνση οικίας και σταθερό τηλέφωνο

4 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Με ανησυχεί απλώς αν μπορεί να γίνει τίποτα με τα στοιχεία που έστειλε.

Αυτά τα στοιχεία τα βρίσκεις και στον τηλεφωνικό κατάλογο, αν κινδυνεύει το συγγενικό σου πρόσωπο κινδυνεύει και όλος ο πλανήτης...

Δημοσ.

ρε μάγκες προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. καταλαβαίνετε τι γράφετε;

τι διαβάζουμε κάθε φορά...

έχει ο άλλος το ΑΦΜ μου μπορεί να μου κάνει κάτι;

έχει το IBAN του λογαριασμού μου, κινδυνεύω; ναι ρε τρόμπα κινδυνεύεις να σου κάνει καμιά κατάθεση.

έχει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το τηλέφωνο μου, τον αριθμό του σπιτιού μου......

όπως έγραψε και ο joshua21, τι διάολο μπορεί να σου κάνει με στοιχεία που υπάρχουν παντού για τον καθένα;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

ειναι λογικο ειναι ξημερωματα Σαββατου ...

φιλε μου πολυ κακο για το τιποτα σιγα μην καλεσεις και το fbi , cia και δεν ξερω και γω τι αλλο 

ετσι οπως το εγραψες ειναι δυνατον να κινδυνευει καποιος απο phising αν δεν ειναι τιγκα στην αφελεια????

ποιο ευκολα θα του τα ετρωγε η τσιγγανα της γειτονιας με την σφαιρα στο τραπεζι να του λεει το μελλον παρα αυτος!

Δημοσ.

Τι να πω ρε παιδιά. Είναι μεγάλη η αφέλεια κάποιον. Μάλλον ξέρουν που να χτυπήσουν. Και εγώ αυτό φαντάστηκα. Ότι με αυτά τα στοιχεία μέσω ενός e-mail, ούτε υπογραφες, ούτε τίποτα άλλο, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Αλλά αναστατωνεσαι όταν συμβαίνει σε δικό σου άτομο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...