Super Moderators Snoob Δημοσ. Σάββατο στις 08:05 μμ Super Moderators Δημοσ. Σάββατο στις 08:05 μμ Στους τοξότες δίνω πάντοτε fast adaptation και bullseye, και η μάχη που περιέγραψα νωρίτερα με τα γκόμπλιν είναι κλασικό παράδειγμα του γιατί: αστοχείς μία, αστοχείς δύο, στην τρίτη θα σκάσει χτύπημα αν έχεις έναν 90αρη τοξότη. Επίσης, σε μάχες με πολλά κορμιά και necromancer, μπορείς να σημαδέψεις -ανάλογα το χάρτη- τον μαυροντυμένο, να τον σκοτώσεις και να ρίξεις πολύ το βαθμό δυσκολίας. Κι αν τους έχεις δώσει headhunter (που επίσης πάντοτε το δίνω) και σκάσει χτύπημα στο κεφάλι, το επόμενο είναι εγγυημένο headshot. Έχω καθαρίσει πάρα πολύ κόσμο έτσι. Ειδικά κάτι ασκεπείς, με war bow ή named bows, πέφτουν με τη μία ή τρώνε τέτοιο σακάτεμα που αχρηστεύονται πριν τεθούν και τυπικά εκτός μάχης. Paymaster, surgeon και blacksmith είναι, για μένα, αδιαπραγμάτευτοι. Από εκεί και πέρα, αν μιλάμε για vanilla αφετηρία και, γενικά, οτιδήποτε πέρα από Lone Wolf που σε περιορίζει σε 11 χαρακτήρες, ο drill sergeant είναι απαραίτητος, αλλιώς η μίρλα από όσους δεν χρησιμοποιούνται μπορεί να δημιουργήσει θέμα όταν τους χρειαστείς. Έχω πειραμαστιστεί για την πέμπτη θέση με το minstrel, αλλά ειλικρινά δεν είδα καμία διαφορά στη συχνότητα των χρήσιμων πληροφοριών (συν του ότι, όπως θα θυμάσαι και από εκείνο το λημέρι "νοτιοδυτικά" που το έψαχνες δυο τέρμενα, καμιά φορά ακόμη και οι οδηγίες που δίνουν είναι προβληματικές). Ο negotiator είναι χρήσιμος αν παίζεις επιθετικά απέναντι σε κάποιο human faction, που γενικά το αποφεύγω, ο recruiter είναι χρήσιμος αλλά και πάλι λοταρία το τι θα σου βγάλει στα επιπλέον recruits (έχω πέσει σε λεφούσια πρόθυμων, και είναι όλοι υπηρέτες, κουτσοί, αχθοφόροι, δηλαδή ποντάρεις στην ποσότητα για να βρεις ποιότητα), κι είχα καταλήξει στο bounty hunter, μέχρι που έμαθα πως η "σημαντική αύξηση" της πιθανότητας να σου βγει champion μεταφράζεται σε +3%... O Sir Herman έχει χαμηλή επίθεση. Θα κλείσει άμυνα στο 35 (μια χαρά), έχει καλό ηθικό, εξαιρετική αντοχή, συμπαθητικά hp. Το σπαθί κάτι θα του δώσει σε htc, αλλά έχεις 5 level που θέλεις να πάρεις τουλάχιστον 10-12 επιπλέον βαθμούς στην επίθεση, παρακάτω ούτε με το σπαθί θα δεις διαφορά, απέναντι σε agile/dodgy αντιπάλους. Όσο δεν βρίσκεις κάτι καλό, πορέψου με αυτόν, αν σταθεί τυχερός στα level ups μπορεί να γίνει και σπουδαίος. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. Κυριακή στις 07:10 μμ Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 07:10 μμ Σε συνέχεια των όσων έγραφα για το στήσιμο των τοξοτών (και παλιότερα μηνύματα για τις μονομαχίες τοξοτών): Τριάρα, να ξεπατώσω ένα λημέρι bandits σε βάλτο. Τραγικός χάρτης (παντού στην πλευρά μου...ναι, βάλτος), 8 marksmen σε 23 αντιπάλους, και πάλι οι δύο βαλίστρες τους έφυγαν χωρίς να ρίξουν ούτε μία φορά, και από όλους τους τοξότες ο μόνος που γλύτωσε ήταν ο τελευταίος της ομάδας που λάκισε. Θα τον είχα φάει κι αυτόν, αν δεν είχε εμφανιστεί λόγω των πολλών απωλειών στις πρώτες γραμμές αυτός: Spoiler Δεύτερος σε αυτό το run (τον πρώτο τον συνάντησα στην αρένα), και παρότι δεν γλίτωσα τους τραυματισμούς, λόγω της επιμονής μου να φαρμάρω, τελικά τους μάντρωσα και τους δύο "καλούς": Spoiler Ο "hate knight" που λένε και στις ερήμους, κατάφερε και τραυμάτισε τρεις: Spoiler Κακώς πήγα με τόση επιμονή στο φαρμάρισμα, ειδικά όταν έχω ονομαστή πανοπλία με περισσότερη προστασία και λιγότερο βάρος. Αλλά, ευκαιρία να πάρουν εμπειρία οι νιούφηδες, ιδίως ένας νέος τοξότης που βρήκα και ο οποίος, χωρίς το gifted, θα τερματίσει στο 98... Και, αν δεν ήθελα να φαρμάρω, το πιθανότερο ήταν πως οι τοξότες θα είχαν σακατέψει το σύμπαν και μπορεί να είχα βγει και τελείως αλώβητος. Από τριάρα, απέναντι σε 8 τοξότες και 4-5 με ranged όπλα. Fast adaptation, bullseye, headshot, σώζουν ζωές δικών μας και στερούν ζωές δικών τους. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. χθες στις 01:24 μμ Super Moderators Δημοσ. χθες στις 01:24 μμ Tελικά κατάφερα να πιάσω άριστες σχέσεις με έναν οίκο ευγενών, κάπου 6 ημέρες αφότου άρχισε η εισβολή των απέθαντων. Λίγο αργότερα, μου εμφάνισε την επόμενη φιλοδοξία και μπήκα σοβαρά στον πειρασμό να μην πάρω την απόκρουση των απέθαντων, γιατί τις άλλες δύο τις περιμένω εδώ και κάτι εβδομάδες και δεν εννοούσαν να φανούν, αλλά τελικά υπέκυψα: Spoiler Η αλήθεια είναι πως το ψιλό-μετάνιωσα, είχα ήδη 4 λημέρια ορκ σταμπαρισμένα, τα τρία σε πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, άρα δεν θα έκανα πάνω από 4-5 μέρες να βγάλω από τη μέση αυτή τη φιλοδοξία, αλλά οι απέθαντοι είχαν γεμίσει τον τόπο. Για να δούμε, όταν με το καλό σχολάσω με τη Νεκροζώντανη Κομπανία πόσο καιρό θα κάνει να μου εμφανίσει αυτές τις δύο φιλοδοξίες. Εντωμεταξύ, ενώ γενικά βγάζω necrosavants, μάγισσες και λοιπούς στρυφνούς αντιπάλους με σχετική ευκολία (τσίμπησα από ένα λημέρι τους και μια συμπαθητική πανοπλία), το παιχνίδι κάθε τόσο μου θυμίζει πως δεν σηκώνει καμία χαλάρωση: εκεί που είχα κατηφορίσει να υπερασπιστώ μια πόλη από διαδοχικές επιθέσεις απέθαντων, κι απέμενε μία μάχη για να ολοκληρώσω την αποστολή, μου σκάει αυτό, από το πουθενά: Spoiler To πρόβλημα με τις σιχαμένες σαύρες είναι πως δεν έχω βρει τρόπο να τις σκοτώνω γρήγορα, πριν μου ρίξουν υλικά για να φτιάξω τις ειδικές πανοπλίες που δεν καταστρέφονται από τα οξέα τους (και μέχρι στιγμής τα drops τους ήταν κουκουρούκου). Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κουμπώνω αμυντικούς πάνω τους, και να ελπίζω να μην τρελαθούν στα 5αρια... Τις ξεπάστρεψα τελικά (ξοδεύοντας 80 βέλη...) όμως αυτή τη φορά μου κατάφεραν κάμποσα τυχερά χτυπήματα, με αποτέλεσμα τρεις βασικοί μου (δύο αμυντικοί και ο καλύτερος -100αρης πλέον- επιθετικός μου) να τραυματιστούν σοβαρά, με χτυπήματα που τους έριχναν επικίνδυνα (25 έως 40 τοις εκατό) το melee defense... Spoiler Ευτυχώς, στην τελευταία μάχη της αποστολής, δεν μου έβγαλε savants, γιατί δεν είχα αρκετούς melee/taunt. Aνηφορίζω να δώσω αναφορά/πουλήσω λάφυρα και πάμε για τη συνέχεια. 2
Tobajara Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Νομίζω έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στα Lindwurms. Τώρα και το κεφάλι και η ουρά μπορούν να χτυπήσουν σε δύο εξάγωνα, και το κάνουν με εκνευριστική συχνότητα. Παλιά, αν θυμάμαι καλά, η ουρά χτυπούσε σχεδόν πάντα σε ένα. Προσωπικά τα αποφεύγω μετά από ένα κάζο σε άλλο campaign, και τα drops τους δεν τα θεωρούσα αξιόλογα (σε αντίθεση με των Ifrits που είναι ανάρχες και σου δίνουν θειάφι να φτιάξεις μολότωφ). Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα τανκ μπροστά, ένα δεύτερο εκτός βολής για γρήγορο rotation, και backliners με ειδίκευση σε polearms να κάνουν μπρος πίσω. Εναλλακτικά βέλη, αλλά πόσους τοξότες πια να έχεις? Εγώ έχω διάφορες ιστορίες να αφηγηθώ. Καθαρίζοντας λημέρια στο βορρά και ολοκληρώνοντας τη φιλοδοξία των Ορκ, εντόπισα μια ομάδα με 10 Chosen και έναν επώνυμο από αυτούς που βγαίνουν στο ΤικΤοκ. Δυο σφυριά, δυο polearms, κάτι αξίνες, κάτι τανκ (σημείωση: three-headed flail σε επιθετικό με Fearsome είναι τρομερό), η μάχη πήγαινε ομαλά μέχρι ένα γύρο πριν το τελικό σκούπισμα όταν ο προτελευταίος Chosen με τσακισμένο ηθικό αποφασίζει να φυτέψει ένα καλό τανκ μου χωρίς ασπίδα, μισή πανοπλία και ενεργό Indomitable. Ο κομπογιανίτης στην ακολουθία μου τον έσωσε αλλά με σπασμένο χέρι (-30% Defence), οπότε του έδωσα τους μισθούς ενός χρόνου και τον αποχαιρέτησα. Ο επώνυμος μου άφησε το κράνος του με αυτόγραφο για παρηγοριά. Απολύω έναν ακόμα επιθετικό με παλιό μόνιμο τραυματισμό και, μετά από τρεις προσλήψεις (δύο squires κι ένας ξυλοκόπος με iron lungs), βρίσκομαι να ανεβάζω τρεις καινούριους, ένα backliner και δυο frontliners. Ο Gerold (αρχικό fatigue 102) πάει ή για frontliner ή για two-hander, o Wigald ίσως πάρει πόδι σύντομα, ο Haribert (αρχικό fatigue 108) πάνε για frontliner ή με mace ή με dagger. Spoiler Αναλαμβάνω τη φιλοδοξία να καταστρέψω τέσσερα λημέρια Undead και βρίσκω ευκαιρία να καθαρίσω διάφορα λημέρια με Necrosavants, καθώς είχα κρατήσει 10 ιστούς για να ενισχύσω δίχτυα ούτως ή άλλως. Οι μόνες παραθαλάσσιες περιοχές ήταν έτσι κι αλλιώς στο νότο αλλά ο μεσαίος και ο νότιος Οίκος και οι πόλεις τους με σιχαίνονται χωρίς μεγάλες προοπτικές βελτίωσης. Σκασίλα μου, αλλά οι τιμές εκτός πόλεων είναι κακές. Γυρίζοντας τα λιμάνια παίρνω μια δυάρα αποστολή συνοδείας για την κεντρική πόλη που θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς. "Πολλά δεν είναι 1600 χρυσά?" σκέφτομαι. Αμ δεν είναι, όταν μέσα στη νύχτα ανοίγει το δέμα, πετάγονται 7 Necrosavants, εξοντώνουν υποζύγια και συνοδεία και με αφήνουν ενεό. Κέρδισα χωρίς δίχτυα με πολλή προσοχή αλλά οι σχέσεις μου χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο. Εξοντώνω ό,τι εχθρό και λημέρι βρίσκω στο διάβα μου, παλιό ή καινούριο, ανάμεσά τους δύο με Necrosavants όπου στο ένα βρήκα ένα φημισμένο εγχειρίδιο (που με βάζει σε σκέψεις να φτιάξω dagger build για πρώτη φορά) εκπληρώνοντας τη φιλοδοξία, εντοπίζω λημέρι ληστών με Leader και Hedge Knight, πάω να ξεφορτώσω γιατί το inventory ήταν φίσκα με ακριβά λάφυρα και μέχρι να γυρίσω ο Hedge Knight είχε εξαφανιστεί (...) οπότε εξαφάνισα και το λημέρι. Spoiler Δια ταύτα - κλασσικά κατέληξα να μην κάνω τίποτα. Πήρα φιλοδοξία να τελειώσω τον Πόλεμο των Οίκων αλλά μόνο οι βόρειοι με συμπαθούν κάπως ενώ εγώ θέλω να παίξω στο νότο και οι άλλοι δύο Οίκοι μου την έχουν δώσει. Έχω αρκετά λημέρια που θέλω να καθαρίσω για να μην πιάνουν χώρο, θέλω να αγοράσω δίχτυα αλλά τα μόνα λιμάνια τα έχει ο νότιος Οίκος, από στρατολόγηση θέλω να αλλάξω έναν τοξότη κι ένα backliner αλλά οι καινούριοι δεν έχουν ανέβει ακόμα (ίσως τον έναν τον διώξω), two-hander δεν έχω βρει, γενικά ένας μύλος. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Tobajara 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. πριν από 19 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 19 ώρες Από ό,τι έχω δει στις μάχες μου με τις σιχαμένες σαύρες (αυτή ήταν η τρίτη ή τέταρτη) το κεφάλι χτυπάει έως και δύο θέσεις μακριά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ενώ η ουρά έχει τα χτυπήματα δίχερου σπαθιού (στοχευμένα σε ένα, σε τόξο τριών ή σε βάθος δύο θέσεων). Δεν θυμάμαι να έχει αλλάξει κάτι, δηλαδή, αλλά η αλήθεια είναι πως γενικά τις αποφεύγω και μπορεί να μη θυμάμαι σωστά. Το θέμα μου δεν είναι μόνο το ότι σε σακατεύουν τα χτυπήματά τους (και των δέντρων, επίσης) αλλά ότι με εντόπισαν νύχτα ή κοντά στο ξημέρωμα, οριακά πρόλαβα και τους είδα, και σουλούπωσα την ομάδα (ήταν σεταρισμένη για απέθαντους, άρα χωρίς τοξότες). Τους savants τους παίζω κυρίως με taunt και stuns, αλλά μέχρι στιγμής οι περισσότεροι που έχω αντιμετωπίσει είναι 8, αν αυξηθούν πολύ δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνεται, έχω 4x2 taunts και αξιόπιστους επιθετικούς/backliners. Ψάχνω κι εγώ χαρακτήρα για dagger build, αλλά θέλει γερή επίθεση και οπωσδήποτε initiative, συν καλή άμυνα, έχω προσλάβει κάτι ασασίνους αλλά έχουν βγει μάπες, ούτε καν θέση στην ομάδα δεν κράτησαν. Τώρα έχω εκστρατεία, από κέντρο/βορρά προς τέρμα νότο, να πάω να βρω ένα μαγικό αντικείμενο μπας και νικήσουμε τους απέθαντους. Slightly winning αυτή τη στιγμή, δυάρα η αποστολή αλλά πάντα έχω ένα άγχος με τα λημέρια όπου πας στα τυφλά. Γενικά καλά πάει, έφτιαξα και μια ασπίδα από drops δέντρων, που πήγε σε ένα από τα βασικά τανκ μου (φοβερή αντοχή και αξιοπρεπής άμυνα), γιατί πολλές φορές η ΑΙ βλέπει ότι δεν έχει ελπίδες να τον πετύχει (ή απλά χτυπάει και βρίσκει ασπίδα) και δεν γίνεται να τον φορτώνω ασπίδες συνέχεια (αν και ίσως θα έπρεπε, αντέχει να σηκώσει άλλη μία σίγουρα). Βρήκα κι ένα συμπαθητικό ονομαστό flail από Fallen Hero champion, αλλά γενικά από όπλα λίγα πράγματα έχω βρει, τα κάστρα είναι ελάχιστα σε αυτό το χάρτη και δεν έχω βρει για αγορά ούτε ένα αντικείμενο ονομαστό. Τσουλάει το πράγμα, πάντως. 1
Tobajara Δημοσ. πριν από 19 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 19 ώρες Ας αφήσω κι εγώ την ιστορία μου - απόδειξη πως είμαι κόπανος. Μετά από 4-5 μάχες χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο, παίρνω αποστολή να βοηθήσω στη μεγάλη μάχη του βόριου Οίκου με το νότιο, έναντι 8000 χρυσών. Πλήρως εξοπλισμένος, χωρίς τραυματίες, καλό πάγκο, εμπειρία στο είδος κλπ, πηγαίνω προετοιμασμένος. Πρώτο καθήκον από το στρατηγό στον καταυλισμό να επιστρέψω στην πόλη και να φέρω προμήθειες στο στρατό. Πηγαίνω λοιπόν, όλα εντάξει και... ...πέφτω σε ενέδρα. 25 άτομα, η γνωστή ομάδα μισθοφόρων με το swordmaster και 3 τοξότες, καθώς και 13 χωρικοί. Εγώ ακριβώς στο κέντρο, σε πεδινή περιοχή με κυκλικό σχηματισμό αλλά με μισθοφόρους αρκετά μακριά και στις 4 πλευρές. Δεν ανησυχώ, είναι ακόμα μακριά, και προσπαθώ να θυμηθώ τι χαρακτηριστικά έχουν οι μισθοφόροι. Πριν περάσουν 2 γύροι έχω καταλάβει για τα καλά. Οι τοξότες έχουν τραυματίσει ήδη έναν καλό backliner και έναν τοξότη, το overwhelm αρχίζει και γίνεται ενοχλητικό, προσπαθώ να τοποθετήσω τα τανκ ώστε να μπλοκάρουν μισθοφόρους και να εστιάσω κάπου και με τρώει η αναποφασιστικότητα. Ηλιθιωδώς, αν και βλέπω τι γίνεται, αποφασίζω να αφήσω τους τοξότες ανενόχλητους, να μην πάω προς ένα σημείο και να περιμένω να έρθουν. Τον επόμενο γύρο τα πράγματα ζορίζουν ακόμα περισσότερο. Το ένα καλό μου τανκ κρατά δυο μισθοφόρους στο βορρά και το άλλο στα δυτικά, όπου όμως τρώει ένα κατακέφαλο και του πέφτει το ηθικό. Οι τοξότες θερίζουν τους backliners μου προκαλώντας κι άλλους τραυματισμούς, δεν έχω κάποια καλή επιλογή γιατί δεν επιτίθομαι με καλά ποσοστά και το μόνο θετικό είναι πως ο swordmaster έχει πέσει σε έναν πολύ καλό επιθετικό με τρικέφαλο flail και τον ένα crossbowman μου. Τα πράγματα είναι δύσκολα και τείνουν προς το απελπιστικά. Το μόνο πράγμα που μπορώ να χτυπήσω με αξιώσεις είναι οι χωρικοί, που αν και δεν είναι επικίνδυνοι παρατηρώ ότι οι θάνατοί τους ρίχνουν το ηθικό όλων, όχι μόνο των χωρικών. Και κάπως έτσι αρχίζει και γυρνάει. Αλλάζω το πολύ ταλαιπωρημένο τανκ στα δυτικά, χτυπάω ό,τι υπάρχει γύρω μου, σπάει το ηθικό δύο μισθοφόρων στο βορρά που τους βάζω στόχο. Πέφτει ο καλύτερος backliner μου, ο χορευτής της κοιλιάς με το famed polehammer και βλέπω και με τη βούλα όχι πως έχω υποτιμήσει φρικτά την ευστοχία των αντιπάλων αλλά θα με διαλύσουν. Αποδεσμεύω από τα ανατολικά έναν επιθετικό μου και τον στέλνω βουρ στους δυο από τους τρεις τοξότες. Στο νότο ο swordmaster πέφτει από τους τοξότες, απελευθερώνοντας τον κάπως στραπατσαρισμένο επιθετικό μου, αλλά έχω διασκορπίσει τόσο τους frontliners που κάποιοι μισθοφόροι έχουν πέσει στους backliners και δε μπορώ να τους αγνοώ πια. Ο λόγος είναι πως δύο frontliners κυνηγάνε τους τοξότες, τρία τανκ είναι απασχολημένα ή εκτός μάχης και ένας τελευταίος προσπαθεί να καλύψει τους backliners από 2-3 εχθρούς που έχουν πέσει σχεδόν πάνω τους. Κάπου εδώ το αντίπαλο Overwhelm εξασθενεί, επιτέλους μπορώ να χτυπήσω με αξιώσεις με όσους δικούς μου δεν έχουν τραυματιστεί άσχημα και το αντίπαλο ηθικό σπάει, και σπάει και σπάει. Ούτε σκέψη για farm, όσοι δεν προλαβαίνουν να εξαφανιστούν σφάζονται σα βόδια χωρίς οίκτο. Ο κομπογιαννίτης σώζει το χορευτή με το ελάχιστο τίμημα ενός χαμένου αυτιού. Το αποτέλεσμα, με πολύ δύσκολη μάχη να έπεται, είναι το παρακάτω. Πρόκειται για μακελειό και ο υπεύθυνος ήμουν εγώ και ο πολύ κακός τρόπος που χειρίστηκα τη μάχη και υποτίμησα μηχανισμούς που ήξερα πολύ καλά. Ήμουν πραγματικά τυχερός που τη γλίτωσα, και καλά θα κάνω να βάλω μυαλό. Spoiler 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. πριν από 8 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 8 ώρες Παρατηρώ πως έχεις μεγάλη πίστη στα όπλα των απέθαντων, κάπου είχες αναφέρει και το khopesh έναντι του military cleaver, εδώ βλέπω και warscythe. Δεν παραγνωρίζω ούτε το damage, ούτε το armor value τους, αλλά πάντοτε με προβλημάτιζε η χαμηλή αντοχή τους. Ειδικά καθώς περνάνε οι μέρες και οι 25αρες-30αρες ομάδες κάνουν συστηματικά την εμφάνισή τους (και, με το undead crisis πολλαπλασιάζονται οι αντίπαλοι καθώς επιστρέφουν στη "ζωή"), δεν ξέρω πόσο παρατεταμένες μάχες μπορούν να σηκώσουν. Το ονομαστό polehammer το βλέπω και ζηλεύω. Εντωμεταξύ, στους μισθοφόρους (που από όταν με τραμπούκισαν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο, στοιχίζοντάς μου την πρώτη -και ως τώρα μόνη- παρατημένη/αποτυχημένη αποστολή μου, δεν εμφανίστηκαν ξανά), για μένα οι πιο δύσκολοι είναι οι τοξότες: θερίζουν από μακριά, κι αν κάνεις να τους πλησιάσεις βγάζουν μαχαίρια και σακατεύουν κόσμο. Όχι πως ο master swordsman είναι ευκολότερος...
Tobajara Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Snoob said: Παρατηρώ πως έχεις μεγάλη πίστη στα όπλα των απέθαντων, κάπου είχες αναφέρει και το khopesh έναντι του military cleaver, εδώ βλέπω και warscythe. Δεν παραγνωρίζω ούτε το damage, ούτε το armor value τους, αλλά πάντοτε με προβλημάτιζε η χαμηλή αντοχή τους. Όχι δε μπορούν. Χρησιμοποιώ τα khopesh λόγω του καλύτερου armor penetration που έχουν και τα warscythes λόγω του AoE τους, που χτυπά χωρίς penalty. Τα khopesh δε με έχουν προβληματίσει (νομίζω στις 240 μέρες 1-2 φορές έχω δει ένδειξη low damage), αλλά τα warscythes από ένα σημείο και μετά θέλουν προσοχή γιατί ο ρόλος τους είναι εν μέρει να ρίχνουν τις αντίπαλες πανοπλίες και το armor penetration τους δεν είναι το καλύτερο (104% έναντι 150% billhook). Τα βρίσκω πολύ χρήσιμα σε μάχες με πολλούς σχετικά αδύναμους αντιπάλους με μέτριες πανοπλίες, όπου μπορείς να τους θερίσεις γρήγορα και να τελειώνεις (θηρία, βάρβαροι, ληστές, νομάδες, ζόμπι). 2-3 ομαδικά χτυπήματα μπορούν να τελειώσουν τη μάχη, και αυτό σε ομάδα μεσαίων levels μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας. Στη συγκεκριμένη περίμενα κάτι ανάλογο αλλά ομολογουμένως δε με βόλεψε, όμως σε άλλες μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα. Πέρασα τη μεγάλη μάχη της αποστολής (29 - 32+σκύλος+Champion κονσέρβα Ζβαν). Σύντομη περίληψη της μάχης. Τα δυο warscythes προς το τέλος ήθελαν επισκευή (οπότε ακόμα και ενάντια στις ελαφριές ή chain mails των αντιπάλων αντιμετωπίζουν δυσκολίες) αλλά στο 33% και με τη μάχη να έχει κριθεί δε με πείραξε. Εναντίον heavy armors δεν τα σκέφτομαι καν. Το πόσο χρήσιμα είναι εξαρτάται από την τοποθέτηση και το σχηματισμό, και σε τέτοιου είδους μάχες είναι δύσκολο να το πετύχεις. Εδώ το AoE δεν το χρησιμοποίησα τόσο. Πλατύς χαμηλός λόφος στο κέντρο, όπου ανεβαίνω και εγώ και η συμμαχική frontline. Στους 2-3 γύρους οι αντίπαλοι footmen πέφτουν και έχω κλειδώσει με το καλύτερο τανκ μου και έναν δυνατό επιθετικό τον Champion με τα κέρατα στο κράνος, έχοντας υψομετρική διαφορά. Στο βορρά η παράταξή μου είναι πιο αδύναμη κι ένας footman πηγαίνει καμικάζι προς τους backliners. Όταν πέσει ηρωικά πλην χαζά στους 2-3 γύρους, η κύρια άμυνα είναι ένα δικό μου off-tank συναισθηματικής περισσότερο αξίας (από τους πρώτους μου) που θα τον άλλαζα. Από ένα σημείο και μετά έπεσε σε στιγμή που δεν είχε fatigue για κίνηση. Κρίμας, αλλά τα έχει η μπάλα. Έσπασε κι αυτός το χέρι του και συνταξιοδοτήθηκε με αναπηρία. Στο νότο μοιρασμένα τα πράγματα, αλλά έπεσα σε δύο δύστροπους αντιπάλους που με καθυστέρησαν αρκετά περισσότερο απ'όσο έπρεπε. Τους ξεπάστρεψα τελικά και ανέβηκα στο κέντρο. Οι backliners μου δυσκολεύτηκαν να βρουν θέσεις μέσα στο χαμό και δεν ήταν πολύ χρήσιμοι, αλλά οι δυο τοξότες αναπλήρωσαν και με το παραπάνω - πρεπει να σκότωσαν 7-8 άτομα σε κρίσιμους γύρους, όπου άδειασε το πεδίο της μάχης και μειώθηκαν οι στόχοι. Ο σύμμαχος ιππότης έφαγε ΠΟΛΥ ξύλο, σε αντίθεση με το εχθρό που τραβήχτηκε πίσω προς το τέλος και τον μαχαίρωσα (makerossa) με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Champion. Ήθελα να φαρμάρω τον Champion. Είχα περικυκλώσει τον Champion. Ο Champion είχε άπειρη πανοπλία, άπειρο fatigue, ένα σφυρί που έτσουζε, μια ασπίδα που άντεχε (δεν είχα τσεκούρια), ένα κράνος με κάτι κέρατα να που του ήθελα και ηθικό ακμαιότατο. Τον μαχαίρωνα κι εγώ δεν ξέρω πόσους γύρους χωρίς να κάνω τίποτα, ήταν το τελευταίο πράγμα που έμεινε ζωντανό και στο τέλος τον σκότωσε ο σύμμαχος. Πάει το κράνος. Ούτε κράνος λοιπόν και ένα off-tank μείον. Επίσης στο κέντρο του χάρτη με έχουν επικυρήξει. Θα βρω αντικαταστάτη, θα κατέβω στο νότο όταν τελειώσει η κρίση και θα την αράξω στην αρένα με διαλείμματα να καθαρίζω λημέρια. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Tobajara 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. πριν από 4 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δυστυχώς, φαρμάρισμα με συμμάχους είναι εξαιρετικά δύσκολο, η ΑΙ έχει στόχο να σκοτώνει, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Όμως, τα ονομαστά που κουβαλάνε οι champion, ακόμη και στο 0% να έχουν πέσει, αν σκοτώσεις εσύ το στόχο, θα τα βρεις στο loot (αντίθετα με τα κοινά αντικείμενα που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμφανιστούν) κι απλά πέφτει επισκευή (ο σιδεράς που λέγαμε, απολύτως απαραίτητος σε κάθε campaign, εκτός κι αν μιλάμε για παλαβά challenges που έκανε μια εποχή ο Filthy Robot και άλλη τέτοιας κατηγορίας μύστες του παιχνιδιού). Στα δικά μου, το expedition ήταν μια φόλα και μισή, 18 αρχαίοι λεγεωνάριοι, ούτε ιερείς, ούτε Φρουροί της Αχαΐας, τίποτε. Πήρα το αντικείμενο κι ανηφόρισα, στην άλλη άκρη του χάρτη με είχε στείλει το λαμόγιο ο βαρόνος. Τέλος πάντων, δυσκολότερους εχθρούς αντιμετώπισα τυχαία στον -ατελείωτο- δρόμο της επιστροφής, με πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτή: Spoiler Ο Τηλεφώς είχε ένα ονομαστό cleaver, από κοντά και 6 φρουροί (μισοί front, μισοί back). Μία πρόλαβε να ρίξει, πριν τον περιλάβουν τα σφυριά και οι backliners, αλλά προκάλεσε αμέσως τραυματισμό σε ένα βασικό τανκ μου και αιμορραγία (ευτυχώς είναι resilient και περιορίστηκε η ζημιά). Γενικά, οι backliners φρουροί ό,τι έκαναν, που δεν ήταν και λίγα, βέβαια: Spoiler Tρεις τραυματισμοί (οι δύο ήταν κομμένες αρτηρίες και λύθηκαν επιτόπου με επιδέσμους), κι έναν ο Τηλεφώς. Μου χαλούσαν συνέχεια τα σχέδια τα βλαμμένα ζόμπι, που έμπαιναν σε θέσεις όπου ήθελα να παρασύρω τους φρουρούς με τα taunt. Ευκολότερη την περίμενα τη μάχη, γενικά, αλλά η ανταμοιβή άξιζε και με το παραπάνω: Spoiler Το ονομαστό cleaver χρησιμοποιήθηκε λίγο αργότερα σε κυνήγι αραχνών (38 + 6 φωλιές) και δικαίωσε τον τίτλο του, θέρισε (3 kills/round). Εξαιρετικά χρήσιμο και για το corner tank το χαϊμαλί που πήρα από τα γκόμπλιν, τον προστάτευε τελείως από τους ιστούς, κόπιαζαν ανώφελα οι αράχνες να τον δαγκώσουν, όσο οι damage dealers μοίραζαν πόνο. Λίγο μετά ανέλαβα αποστολή να κυνηγήσω lindwurms, 3αρα, τα βρίσκω στο χάρτη και είναι 4 (θυμίζω 5 μου την έπεσαν αξημέρωτα ενώ υπερασπιζόμουν κωμόπολη νοτιότερα πριν λίγες μέρες), λέω δεν μπορεί να είναι τριάρα αυτή, και πράγματι δεν ήταν: μαζί με τις 4 σκουληκαντέρες ήταν και 24 νεκροφάγοι, οι περισσότεροι τρίτου επιπέδου, ευτυχώς αντίπαλοί τους, γιατί αλλιώς δεν έβγαινε με καμία δύναμη αυτό το πράγμα. Πλακώθηκαν κάμποσο μεταξύ τους, οι νεκροφάγοι έκαναν χοντρή ζημιά σε ένα από τα τέσσερα και σχεδόν κατέστρεψαν τη θωράκιση ενός δεύτερου, αλλά το τίμημα ήταν πως όλα τα σκουλήκια είχαν + ηθικό (και ευστοχία, και damage...) Εδώ χωρίς τέτοια bonus μου ρίχνουν μπόλικες γερές, τώρα σακάτεψαν δύο δικούς μου και γενικά έκαναν κάμποση ζημιά (2 τραυματισμοί και έφεραν στο αμήν το βασικό μου τανκ, αλλά χωρίς τραυματισμό ευτυχώς), όμως οι τοξότες και οι backliners με μαστίγια έκαναν καλή δουλειά. Spoiler Πλέον, έχω αρκετά drops από τα σιχάματα, πρέπει να ανηφορίσω στα βόρεια (όπου σε 170 μέρες έχω πατήσει ελάχιστα) για να βρω unholds για δύο crafts που θέλω οπωσδήποτε. Εντωμεταξύ, παρά τις διαδοχικές ήττες (winning αυτή τη στιγμή) οι απέθαντοι επιμένουν, οι άρχοντες σολάρουν και δεν μου δίνουν αποστολές να ξεμπερδέψουμε με την εισβολή, και μεταξύ στέπας (άρχοντες του νότου) και ερήμου (πόλεις-κράτη), γίνεται της παλαβής, τελείως αναρχία: Spoiler Ήθελα να τσακώσω τη μάγισσα, αλλά πρέπει να κυνηγήσω τις δύο στρατιές απέθαντων πρώτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα