Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ψάξεις στις πρώτες 3 σελίδες θα βρεις λινκ για την κατάσταση περί εοππυ. Και που σαι να σαι πιο παρατηρητικος την επόμενη φορά μην σου κάνουν ας πούμε σε ανάλογη περίπτωση 1 σφράγισμα και πληρώσεις για τρία, Voyaller. 

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 7/4/2019 στις 2:08 ΠΜ, Voyaller είπε

Εγω έχω μια άλλη ερώτηση, η ασφάλεια του Ι.Κ.Α., δημοσίου καλύπτουν οδοντιάτρους; Σε ιδιωτική σίγουρα κάτι θα υπάρχει.

Οι ιδιωτικές γενικά δεν καλύπτουν οδοντιατρικά, εκτός κι αν έχεις κάνει κάποιο "ειδικό" συμβόλαιο και πληρώνεις παραπάνω χρήματα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δυστυχώς τα δόντια θεωρούνται πρόβλημα κυρίως αισθητικής φύσης, παρά πρόβλημα υγείας. Με άλλη άνεση ανοίγεις το στόμα σου όταν έχεις αστραφτερά δόντια και με λιγότερη άνεση ανοίγεις το στόμα σου μπροστά σε κόσμο όταν λείπει μπροστινό δόντι. Συν την άνεση του να μπορείς να φας χωρίς πρόβλημα επειδή σε πονάει κάποιο δόντι, ή υπάρχει κάποιο μεγάλο κενό.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου οτι κάποιος οδοντίατρος που έχει 5 μεταπτυχιακά ή είναι διευθυντής της τάδε κλινικής κάνει καλύτερη δουλειά οπότε θα πρέπει να βάλεις βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Τα σφραγίσματα, ο καθαρισμός, είναι δουλειές του ποδαριού για αυτούς.

Εγώ για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια, κάθε χρόνο χρειάζομαι καθαρισμό στο ένα αυτί επειδή λόγω ανατομίας βουλώνει γρήγορα. Συγκρίνοντας τιμές σε γνωστή ιστοσελίδα είδα οτι οι τιμές κυμαίνονταν στα 50-70 ευρώ, και προτίμησα κάποιον με 25 ευρώ. Εξαιρετικά έκανε τη δουλειά του, τόσο όσον αφορά την εξέταση, όσο και τον καθαρισμό

Επειδή τώρα αντιμετωπίζω και σοβαρό θέμα με περιοδοντίτιδα, εκεί να δείτε τιμές! Φυσικά και θα πάω σε αυτόν που ζητάει τα λιγότερα.

Υπάρχει μια εσφαλμένη εντύπωση οτι όταν κάποιος ζητάει πολλά είναι και άριστος και αυτό είναι που εκμεταλλεύονται διάφοροι και όχι μόνο ιατροί. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται στην πραγματικότητα, και όχι μόνο στον τομέα της ιατρικής. Και με αυτό δεν θέλω να πω οτι ο ακριβός δεν είναι πολύ καλός, αλλά οτι και ο λιγότερο ακριβός μπορεί να είναι εξίσου καλός ή και καλύτερος.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Mε αφορμή ένα περιστατικό

Ήρθε μια κύρία με την κόρη της. Η κόρη της πολλά προβλήματα υγείας, στην αρχή λέω δεν μπορεί να τα έχει όλα αυτά είναι 30 χρονών (και προβλήματα ψυχικής υγείας). Δυτυχώς χρειαζόταν εξαγωγές (και είχαν ήδη γίνει κάποιες εξαγωγές που με το ζόρυ μπορούε να τις πληρώσει). Το αποτέλεμσα να φύγει χωρίς να έχει τον κεντρικό τομέα (κεντρικοί τομείς είναι τα δύο μπροστινά δόντια για όποιους δεν ξέρουν). Φανταστείτε ψυχολογικά τι επιπτώσεις έχει αυτό όχι σε άτομο με ψυχικό νόσημα αλλά και σε άτομο χωρίς. Κάποια άλλα δόντια που δεν τα βγάλαμε και αυτά για εξαγωγή είναι. Ταυτόχρονα υπήρχε πρόβλημα περιοδοντίτιδας (που θα καταλήξει σε απώλεια και άλλων δοντιών. Η πιο οικονομική λύση είναι η μερική οδοντοστοιχία. Με στεναχωρεί όμως ότι η οδοντιατρική είναι παραγκωνισμένη στη δημόσια υγεία (θεαπεία χωρίς κόστος). Μαθαίνουμε εμφυτεύματα, άξονες, αναπλαστικές τεχνικές των ούλων και προτείνουμε θεραπείες που πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν. Και τελικά στα νοσοκομεία απλά βγαίνουν δόντια. Το βρίσκω άσχημο και ενοχλητικό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/5/2019 στις 6:02 ΜΜ, insomnia888 είπε

Επειδή τώρα αντιμετωπίζω και σοβαρό θέμα με περιοδοντίτιδα, εκεί να δείτε τιμές! Φυσικά και θα πάω σε αυτόν που ζητάει τα λιγότερα.

Υπάρχει μια εσφαλμένη εντύπωση οτι όταν κάποιος ζητάει πολλά είναι και άριστος και αυτό είναι που εκμεταλλεύονται διάφοροι και όχι μόνο ιατροί. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται στην πραγματικότητα, και όχι μόνο στον τομέα της ιατρικής. Και με αυτό δεν θέλω να πω οτι ο ακριβός δεν είναι πολύ καλός, αλλά οτι και ο λιγότερο ακριβός μπορεί να είναι εξίσου καλός ή και καλύτερος.

Όχι μην το κάνεις αυτό για τα δόντια σου.Μην τα εκδικείσαι. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άσχετοι (ειδικά με πτυχία υποβαθμισμένων χωρών) και θα σου καταστρέψουν τελείως όχι μόνο αυτά που θα πας να φτιάξεις αλλά και τα γερά.Είναι αμαρτία.Κόψε από το φαγητό , από καφέ , από ρούχα , από παπούτσια αλλά κάνε έρευνα βρες ένα καλό οδοντίατρο με λογικές τιμές και να πας να φτιάξεις τα δόντια σου.Ένα δόντι που το χάνουμε δεν πρόκειται ποτέ να το αντικαταστήσουμε με γνήσιο

Σου τα λέει κάποιος που την έχει πατήσει από τέτοιους αγύρτες που το παίζουν οδοντίατροι όχι από έναν αλλά από δύο.Ευτυχώς βρήκα έναν πραγματικό οδοντίατρο όπου πάμε όλοι από την οικογένεια και δεν έχω κανένα παράπονο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Όχι μην το κάνεις αυτό για τα δόντια σου.Μην τα εκδικείσαι. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άσχετοι (ειδικά με πτυχία υποβαθμισμένων χωρών) και θα σου καταστρέψουν τελείως όχι μόνο αυτά που θα πας να φτιάξεις αλλά και τα γερά.Είναι αμαρτία.Κόψε από το φαγητό , από καφέ , από ρούχα , από παπούτσια αλλά κάνε έρευνα βρες ένα καλό οδοντίατρο με λογικές τιμές και να πας να φτιάξεις τα δόντια σου.Ένα δόντι που το χάνουμε δεν πρόκειται ποτέ να το αντικαταστήσουμε με γνήσιο

Σου τα λέει κάποιος που την έχει πατήσει από τέτοιους αγύρτες που το παίζουν οδοντίατροι όχι από έναν αλλά από δύο.Ευτυχώς βρήκα έναν πραγματικό οδοντίατρο όπου πάμε όλοι από την οικογένεια και δεν έχω κανένα παράπονο.

Παππού έχεις μια τέτοια στο Γέρακα. Την πάτησα και εγώ. Πάει ένα γερό το έχασα 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δυστυχώς είναι μπερδεμένα τα πράγματα με τους οδοντιάτρους και τους υπόλοιπους γιατρούς. Γιατί αν και σε γενικές γραμμές υπάρχει το ότι πληρώσεις παίρνεις δεν ισχύει πάντα. Μπορεί να πας σε καθηγητή να λες α πήγα στο ιατρείο του τάδε και να σε αναλαμβάνουν μεταπτυχιακοί φοιτητές και οχι οι ίδιοι (οι οποίοι μπορεί να ναι και αστέρια αλλά εσυ πληρώνεις τα κερατιάτικα γιατί ήθελες καθηγητή), μπορεί να χρησιμοποιεί και δεύτερης ποιότητας υλικά επειδή είναι τσιγκούνης. Μια καλή προσέγγιση μάλλον είναι να πας εκεί που πάνε και γνωστοί σου και να σχηματίσεις και εσύ μια γνώμη. Επίσης πολλές φορές υπάρχει μια κακή επικοινωνία οδοντιάτρου-ασθενή. Τι εννοώ: Έρχεται ένας με ένα σφράγισμα στον γομφίο. Από μια ακτινογραφία που μου έφερε είδα μια μεγάλη τερηδόνα και του το λεω ότι θέλει αντικατάσταση. Όμως όπως αφαιρούσα τερηδόνα έφτασα μέχρι τον πολφό και η τερηδόνα είχε ήδη φτάσει πριν από εμένα. Οπότε χρειάστηκε απονεύρωση και μετά μια στέφανη γίατί το δόντι είχε χάσει πολλή ουσία. Η δικιά του αλήθεια είναι ότι είχε ένα δόντι μια χαρά εμφανισιακά που δεν τον πόναγε. Η δικιά μου αλήθεια είναι ότι κάτω από το ωραίο σφράγισμα το δόντι είχε αποδομηθεί από την τερηδόνα και ο πολφός είχε μολυνθεί και ήταν ζήτημα χρόνου να πονέσει.

Δημοσ.

lactate 4/4/2019 ανοίγει topic σαν ασθενής που παραπονιέται ότι οι οδοντίατροι είναι πολύ ακριβοί και είναι άδικο να πας για εξαγωγή επειδή η απονεύρωση είναι οικονομικά αβάσταχτη.

lactate 19/1/2020 έχει γίνει πια οδοντίατρος, κάνει εξαγωγές (εκτός αυτού έχει μάθει εμφυτεύματα, άξονες, αναπλαστικές τεχνικές των ούλων) και προτείνει θεραπείες που πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν.

1) Σπούδασε, πήρε πτυχίο, άνοιξε ιατρείο σε 9 μήνες;

2) Μας δούλευε τότε;

3) Μας δουλεύει τώρα;

4) Κάτι δεν έχω καταλάβει;

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, vasilk είπε

lactate 4/4/2019 ανοίγει topic σαν ασθενής που παραπονιέται ότι οι οδοντίατροι είναι πολύ ακριβοί και είναι άδικο να πας για εξαγωγή επειδή η απονεύρωση είναι οικονομικά αβάσταχτη.

lactate 19/1/2020 έχει γίνει πια οδοντίατρος, κάνει εξαγωγές (εκτός αυτού έχει μάθει εμφυτεύματα, άξονες, αναπλαστικές τεχνικές των ούλων) και προτείνει θεραπείες που πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν.

2) Μας δούλευε τότε;

3) Μας δουλεύει τώρα;

Το να με ενοχλεί η υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά το κόστος των οδοντιατρικών πράξεων όντας ο ίδιος πτυχιούχος δεν το εξετάζουμε ε; Δεν έχω ιατρείο, διδακτορικό κάνω τώρα. Μάλλον στο 4 είσαι

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, vasilk είπε

2) Μας δούλευε τότε;

3) Μας δουλεύει τώρα;

πιθανον την πρωτη φορα να ηθελε να μαζεψει-ψαρεψει αποψεις ασθενων και να αποφασισει τι τιμες πρεπει να κανει η ιδια στους πελατες της...ενταξει δεν το θεωρω μεμπτο

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, georgeγ είπε

πιθανον την πρωτη φορα να ηθελε να μαζεψει-ψαρεψει αποψεις ασθενων και να αποφασισει τι τιμες πρεπει να κανει η ιδια στους πελατες της...ενταξει δεν το θεωρω μεμπτο

Αν ήταν να μαντέψω θα έλεγα πως είναι "Χαμογελαστός, ευγενικός, καθόλου ψωνάρα (και πιτσιρίκος βέβαια αλλά ήξερε τι έκανε"

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vasilk είπε

Αν ήταν να μαντέψω θα έλεγα πως είναι "Χαμογελαστός, ευγενικός, καθόλου ψωνάρα (και πιτσιρίκος βέβαια αλλά ήξερε τι έκανε"

σωστη παρατηρηση ρε φιλε ανελυσες το πρωτο μηνυμα λες και ησουν ο επιθεωρητης Πουαρο 😂🤣 εμενα με μπερδεψε λιγο το ψευδωνυμο το λακτα φερνει λιγο προς γυναικειο χωρις παρεξηγηση lactate 😅

Δημοσ.
1 ώρα πριν, notist είπε

Παππού έχεις μια τέτοια στο Γέρακα. Την πάτησα και εγώ. Πάει ένα γερό το έχασα 

Την έχει πατήσει πολύς κόσμος από τη συγκεκριμένη,δυστυχώς δεν υπάρχει Σύλλογος να της αφαιρέσει την άδεια.Και εγώ είμαι παθών από αυτή.

Δημοσ.

Οι οδοντίατροι για μένα ανηκουν στην ίδια κατηγορία με τους ηλεκτρολόγους τύπου σου αλλάζω δύο λάμπες , δώσε 50 ευρώ. Ή με τους ταρίφες που βρίσκουν κάναν αθώο τουρίστα και τον πάνε αεροδρόμιο Σύνταγμα με 100 ευρώ. Ένας καθαρισμός δοντιών ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ λόγο δεν έπρεπε να στοιχίζει 50 ευρώ (χωρίς απόδειξη), γιατί με πάει στα 70, τουλάχιστον τόσα μου ζήτησε ένας γιος μεγαλο-οδοντιατρου.

Άλλος ένας λόγος που λεω οτι μόνο το ελεύθερο επάγγελμα πληρώνει καλά στη χώρα μας, και μόνο αν ανηκεις σε αυτό μπορείς να ζεις άνετη ζωή. Όλοι οι υπόλοιποι που είστε υπαλλήλοι, ολη τη ζωή σας θα μετράτε κέρματα και αν σας φτάνουν να λεφτά να βγάλετε το μήνα.

• Like 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...