Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, tonys83 είπε

1 χρονο αγγλια τωρα, ΙΤ section

Θετικα: εργασια μισθος περιβαλλον εργασιας εξελιξη 

Αρνητικα:  ποιοτητα ζωης μιζερια μας λειπουν γονεις φιλοι ηλιος, αν και δεν το περιμενα για γονεις αδερφια αυτο απο μενα, μενω σε δωματιο σαν φυλακη εγινα robot ξαφνικα (δεν καταλαβα καν πως)  

1 χρονο και ακομα δεν εχω αποφασιση αν θελω να μεινω μαλλον θα κατσω αλλον εναν και θα την κανω... (Προσοπικη αποψη μην την παρεις σοβαρα..) αν και μενω λονδινο θα σου ελεγα να το αποφυγεις .. ναι πολλες ευκαιριες αλλα δεν παλευεται 12 εκατ. κοσμος!!! πολιτισμικο σοκ!! 

Καλο απογευμα... sorry για τα ορθογραφικα μου.

Επειδή μένω και εγώ Αγγλία τωρα σχεδόν ένα χρόνο όπως έγραψα πιο πάνω, συμφωνώ απολύτως με τα θετικά που έγραψες, καθώς και με τα αρνητικά.

Το μόνο που θα μου επιτρέψεις να πω, απο προσωπικη εμπειρια δηλαδη, είναι πως αν έμενες εκτός Λονδίνου, θα είχες άλλη ποιότητας ζωής. Θα έμενες μόνος σε νορμάλ σπίτι με νορμάλ ενοίκιο, χωρίς να είσαι φυλακισμένος σε ένα δωμάτιο, πιθανόν να είχες πάρει και αμάξι και γενικά θα ήσουν πολύ πιο άνετος οικονομικά. 

• Like 2
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tonys83 είπε

Αρνητικα:  ποιοτητα ζωης μιζερια μας λειπουν γονεις φιλοι ηλιος, αν και δεν το περιμενα για γονεις αδερφια αυτο απο μενα, μενω σε δωματιο σαν φυλακη εγινα robot ξαφνικα (δεν καταλαβα καν πως)  

Αυτά είναι τα αρνητικά όσων δεν έχουν καλά πληρωμένη δουλειά στο Λονδίνο και όσων δεν είναι για να ζούνε μόνοι τους αλλά θέλουν την ασφάλεια που δίνει η Ελληνική οικογένεια. 

Οπότε, αυτά τα αρνητικά είναι όσων κάνανε λάθος που πήγανε Λονδίνο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο πιο μικρός εισαι, τοσο πιο εύκολα φεύγεις. Ένα σπιτι πισω θα σε περιμένει να γυρίσεις. Αν δεν έχεις και υποχρεώσεις πισω , ακομα ευκολότερα.

Γιατι δεν δοκιμάζεις;

Ανάλογα την δουλειά που ψάχνεις και τον τρόπο ζωης που θέλειςδιαλέηεις χώρα και ξεκινάς.

Η Ευρώπη είναι πλεον δίπλα με τα αεροπλάνα, max 4 ώρες πτήση.

Δεν θα τα βρείς όλα ρόδινα, μην τσιμπάς απο τους τεράστιους μισθούς, το κόστος ζωής ειναι διαφορετικό/τεράστιο.

Μην μπερδεύεις την ζωή που κάνεις σε ενα ταξίδι διακοπών. Καμία σχέση με την καθημερινή ζωη.

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.

Το εχουμε ξαναπει. Αγγλια δεν ειναι μονο το Λονδινο. Υπαρχουν πολλες μεγαλουπολεις με πολυ καλυτερο βοιοτικο επιπεδο.

Ζω σε μια μικρη αλλα πανακριβη πολη, αλλα η ποιοτητα ζωης ειναι καλυτερη πχ αν εμενα Λονδινο.

Μενω σχεδον 4 χρονια και δεν εχω κανενα αρνητικο. Ειναι κ θεμα χαρακτηρα, πολυ σημαντικο.

• Like 4
Δημοσ.

Για όποιον το σκέφτεται, ακούστε/διαβάστε εμπειρίες άλλων και σκεφτείτε με ποιους από αυτούς μοιάζετε.

Π.χ. πέρυσι που έμενα Λονδίνο πήγα καμιά 20αριά φορές σε μουσείο, λόγω παιδιού αλλά και δικής μου λόξας. Φέτος που μετακόμισα Οξφόρδη, παρότι έχει κι αυτή μουσεία, μου λείπουν τα μουσεία του Λονδίνου. Κι αν γυρίσω Ελλάδα, η δωρεάν και εύκολη πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου θα μου λείπει. Αν όμως εσύ δεν πας σχεδόν ποτέ στο μουσείο έτσι κι αλλιώς, αυτή η παράμετρος σου είναι αδιάφορη.

Αντιστοίχως, στη φάση ζωής που βρίσκομαι δε θα έβγαινα για ποτό πρακτικά ποτέ σε όποια χώρα και να ζούσα. Άρα το γεγονός ότι οι Άγγλοι μεθοκοπάνε από νωρίς στις pub, ενώ στην Αθήνα πας σε παραλιακά μπαράκια 5 μήνες το χρόνο μου είναι αδιάφορο. Αν ήμουν 25άρης που αυτή ήταν η βασική του διασκέδαση θα μπορούσε να μου χαλάει πολύ την ποιότητα ζωής.

Τελευταίο σχόλιο. Πολλές φορές ακούς άτομα να λένε ότι πήγαν στο εξωτερικό και κατέληξαν να δουλεύουν σκληρά. Συχνά όμως ο λόγος είναι ότι φεύγουν ακριβώς στη φάση που θα ξεκινούσαν να δουλεύουν πολύ έτσι κι αλλιώς. Αν είσαι φοιτητής στην Αγγλία και γυρίσεις να πιάσεις δουλειά στην Ελλάδα, το ίδιο χάλια θα σου φανεί η μετάβαση, αλλά δε φταίει η χώρα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FilipposMD είπε

Για όποιον το σκέφτεται, ακούστε/διαβάστε εμπειρίες άλλων και σκεφτείτε με ποιους από αυτούς μοιάζετε.

Π.χ. πέρυσι που έμενα Λονδίνο πήγα καμιά 20αριά φορές σε μουσείο, λόγω παιδιού αλλά και δικής μου λόξας. Φέτος που μετακόμισα Οξφόρδη, παρότι έχει κι αυτή μουσεία, μου λείπουν τα μουσεία του Λονδίνου. Κι αν γυρίσω Ελλάδα, η δωρεάν και εύκολη πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου θα μου λείπει. Αν όμως εσύ δεν πας σχεδόν ποτέ στο μουσείο έτσι κι αλλιώς, αυτή η παράμετρος σου είναι αδιάφορη.

Αντιστοίχως, στη φάση ζωής που βρίσκομαι δε θα έβγαινα για ποτό πρακτικά ποτέ σε όποια χώρα και να ζούσα. Άρα το γεγονός ότι οι Άγγλοι μεθοκοπάνε από νωρίς στις pub, ενώ στην Αθήνα πας σε παραλιακά μπαράκια 5 μήνες το χρόνο μου είναι αδιάφορο. Αν ήμουν 25άρης που αυτή ήταν η βασική του διασκέδαση θα μπορούσε να μου χαλάει πολύ την ποιότητα ζωής.

Τελευταίο σχόλιο. Πολλές φορές ακούς άτομα να λένε ότι πήγαν στο εξωτερικό και κατέληξαν να δουλεύουν σκληρά. Συχνά όμως ο λόγος είναι ότι φεύγουν ακριβώς στη φάση που θα ξεκινούσαν να δουλεύουν πολύ έτσι κι αλλιώς. Αν είσαι φοιτητής στην Αγγλία και γυρίσεις να πιάσεις δουλειά στην Ελλάδα, το ίδιο χάλια θα σου φανεί η μετάβαση, αλλά δε φταίει η χώρα.

Oxford where?!?!

Δημοσ.
19 ώρες πριν, kloktornet είπε

Και εγώ να έρχομαι μόνο για διακοπές με βλέπω και οι γονείς μου οριακά μπορούν να με στηρίξουν στην προκειμένη φάση.

συμφωνώ με αυτά που λες, γενικά θέλω να κάνω πράγματα στη δουλειά μου όχι να βαριέμαι που ζω και να ψάχνω την επόμενη δουλειά που θα πληρώνει 20 ευρώ παραπάνω μπας και θα μπορέσω να πάω για κάφε το Σάββατο. Φαντάζομαι στις σκανδιναβικές χώρες το επίπεδο των κλινικών για ιατρικούς και οδοντιατρικούς κλάδους θα είναι σαφώς πιο ανεβασμένο από το αντίστοιχο ελληνικό οπότε θα ε΄χω την ευκαιρία να δουλεύω με καλό εξοπλισμό κτλ. Για αυτό και μόνο το λλόγο θα ήθελα έστω και προσωρινά να δω πως θα ναι αυτή η εμπειρία και αν δω ότι δεν την παλεύω καθόλου (αν και ελπίζω να την πάλεψω γενικά είμαι ευπροσάρμοστος θεωρώ) θα αποταμιεύσω κάποια χρήματα και θα προσπαθήσω να ανοίξω δικό μου ιατρείο (αν και το κόστος για την δεδομένη οικονομική μου κατάταση είναι απαγορευτικό θέλει περίπου 50 χιλιάρικα). Το μόνο εμπόδιο είναι ότι δεν έχω εμπειρία και θέλω κάτι να κάνω παράλληλα με τη σχολή ώστε να δω και τις συνθήκες ένος ιατρείου.

Σε άλλο τοπικ ψυχολογία δεν σπούδαζες; Σε αυτό έγινες οδοντίατρος ; 🙄

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, christopher0016 είπε

Σε άλλο τοπικ ψυχολογία δεν σπούδαζες; Σε αυτό έγινες οδοντίατρος ; 🙄

Μπα οδοντιατρος είναι και wannabe γιατρός. Έτσι έλεγε σε άλλο τοπικ 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Το εχουμε ξαναπει. Αγγλια δεν ειναι μονο το Λονδινο. Υπαρχουν πολλες μεγαλουπολεις με πολυ καλυτερο βοιοτικο επιπεδο.

Ζω σε μια μικρη αλλα πανακριβη πολη, αλλα η ποιοτητα ζωης ειναι καλυτερη πχ αν εμενα Λονδινο.

Μενω σχεδον 4 χρονια και δεν εχω κανενα αρνητικο. Ειναι κ θεμα χαρακτηρα, πολυ σημαντικο.

Εκτός από Λονδίνο ποιες άλλες πόλεις έχεις υπόψιν σου να κοιτάξει κάποιος; Γενικά θα ήθελα ένα μέρος που να τα πάνε καλά με τους ξένους. Έχω ακούσει και για ιρλανδία κάποιους αλλά λένε ότι έχει γίνει πανάκριβη και δεν είναι εύκολο να την παλέψει κάποιος οικονομικά. Για Λονδίνο ξέρω επίσης μια γνωστή μου που δούλευε σαν καθαρίστρια και δεν της άρεσε.Αποταμίευε κάποια χρήματα αλλά τα βασικά της παράπονα ήταν ότι όλα της φαινόντουσαν άνοστα και ότι έμενε σε μια τρύπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυγε εξω χθες. Και για να βοηθησουμε τον κοσμο [πολυ φρεσκια ερευνα, τσιμπημενη απο λινκντΙν, χτες]:

highly-skilled-worker-migration-infographic.png

Επεξ/σία από hexenlord
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Εκτός από Λονδίνο ποιες άλλες πόλεις έχεις υπόψιν σου να κοιτάξει κάποιος; Γενικά θα ήθελα ένα μέρος που να τα πάνε καλά με τους ξένους. Έχω ακούσει και για ιρλανδία κάποιους αλλά λένε ότι έχει γίνει πανάκριβη και δεν είναι εύκολο να την παλέψει κάποιος οικονομικά. Για Λονδίνο ξέρω επίσης μια γνωστή μου που δούλευε σαν καθαρίστρια και δεν της άρεσε.Αποταμίευε κάποια χρήματα αλλά τα βασικά της παράπονα ήταν ότι όλα της φαινόντουσαν άνοστα και ότι έμενε σε μια τρύπα.

Reading, Leeds, Manchester, Birmingham

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kloktornet είπε

North of the wall

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μπα οδοντιατρος είναι και wannabe γιατρός. Έτσι έλεγε σε άλλο τοπικ 

Ξαναδιάβασα το πρώτο τοπικ του

σωστά είχε πει ΔΕΝ είμαι σε σχολή κοινωνιολογίας για να τα ξύνω. Εγώ θυμόμουν ότι είναι.

Δικό μου λάθος

γράψε λάθος TS

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Αμα ξεκινάς με στερεότυπα του τύπου στη Βρετανία είναι όλα άνοστα, κάτσε καλύτερα στην Ελλάδα. Φιλικά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...