Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gmts είπε

Τα έχουμε ξαναπεί πολλάκις. Υπάρχουν ευκαιρίες και θέσεις εργασίας με καλά λεφτά στην Ελλάδα.Ανάλογα την ειδικότητα όμως.

ΙΤ - software engineering - developers, finance, γιατροι (μερικοι οχι ολοι), HR.
Ισως κανω λαθος, αλλα αυτα ειναι, κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον, τα επαγγελματα που αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα πανε λιγο καλυτερα απο τα υπολοιπα...

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, merkon είπε

ΙΤ - software engineering - developers, finance, γιατροι (μερικοι οχι ολοι), HR.
Ισως κανω λαθος, αλλα αυτα ειναι, κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον, τα επαγγελματα που αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα πανε λιγο καλυτερα απο τα υπολοιπα...

για τους γιατρούς το δύσκολο είναι το πελατολόγιο και για κάποιες ειδικότητες όπως η οδοντιατρική είναι και το θέμα του εξοπλισμού και του χώρου όπου δεν μπορείς να διαθέσεις τόσο μεγάλο κεφάλαιο αν δν εχεις λεφτά από κάπου. Οπότε κινείσαι στην κλινική κάποιου άλλου όπου στην Ελλάδα σαν οδοντίατρος μπορείς να είσαι από σχεδόν τσάμπα στην αρχή. επίσης στις περισσότερες αγγελίες ψάχνουν γυναίκες (και σχετικά νέες). Επίσης αν θέλει κάποιος οδοντίατρος να ειδικευτεί κάπου θα χρειαστεί γύρω στα 15.000 ευρώ που χωρίς να έχει μπαμπά στο επάγγελμα για να βγάζει από εκεί πολύ δύσιολα θα την παλέψει.

Δημοσ.

Για παραδειγμα μολις εμαθα οτι γνωστος μου απερριψε δουλεια στην Ελβετια σε ελεγκτικη εταιρεια (δε γνωριζω μισθο κλπ) γιατι του εγινε προταση απο τραπεζικο ιδρυμα στην Ελλαδα με μισθο γυρω στα 1500 καθαρα.
Να σημειωσω πως δεν εχει καθολου προυπηρεσια, ειναι φρεσκος αποφοιτος, bachelor ελληνικου πανεπιστημιου και master απο το εξωτερικο.

Πως σας ακουγεται αυτο; Θα μενατε Ελλαδα αν ησασταν στη θεση του ή θα φευγατε Ελβετια και παλι;

Εγω προσωπικα θα εφευγα Ελβετια αν τα χρηματα ηταν καλα, οπως και να το κανεις ειναι αλλιως η προυπηρεσια σε ελεγκτικο οργανισμο στην Ελβετια και αλλιως σε τραπεζα στην Ελλαδα.
Συν την αβεβαιοτητα της Ελλαδας, συν του οτι ο εργοδοτης μπορει να σε διωξει ανα πασα στιγμη χωρις λογο και αιτια, συν οτι η φορολογια ειναι απειρη και τα 1500 ναι μεν ειναι παρα πολυ καλα για ξεκινημα αλλα θα στα παιρνει το κρατος με ολους τους φορους.
Και φυσικα το κυριοτερο, προοπτικες εξελιξης στην Ελβετια προφανως πολυ περισσοτερες σε σχεση με Ελλαδα.
Στην τελικη θα το δοκιμαζα και αν δεν τραβαγε ή δεν ημουν ικανοποιημενος θα γυρνουσα Ελλαδα.

Δημοσ.
Στις 14/4/2019 στις 4:41 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Ποια ειναι η ερώτηση, να αναλυσουμε την πολιτικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας;

Σε κανέναν δεν αρέσει να δουλεύει για 500 ευρώ, και σε όλους αρέσει να δουλεύουν για 2.000 ευρώ.

φιλε στα 500-1000 εχει μικρες ευ8ηνες

απο 1000-2000 τρως φαπες για πλακα κα8ε μερα

αστο καλυτερα...

Δημοσ.
Στις 14/4/2019 στις 5:09 ΜΜ, archer100 είπε

Αν μεινεις Ελλαδα, θα εισαι στο comfort zone σου, αλλα θα εισαι παντα στενος οικονομικα.

Αν βγεις εξωτερικο, βγαινεις τελειως απο το comfort zone σου και δεν εχεις ιδεα το τι θα συναντησεις απο αποψη δουλειας, συμπεριφορων, φιλων, συναισθηματων, κλπ αλλα θα εχεις παντοτε αρκετα χρηματα στην τσεπη σου

Ειναι καθαρα το τι θελεις εσυ

Αν σου αρεσει η περιπετεια, τα ταξιδια, οι νεες γνωριμιες, αν δε φοβασαι τη δουλεια, αν το να εχεις λεφτα και να καταναλωνεις ειναι πολυ σημαντικο για εσενα κλπ, τοτε φυγε εξωτερικο

Αν ειναι πιο σημαντικο το να εισαι κοντα στους δικους σου ανθρωπους, στη χωρα σου κλπ χωρις πολλες ταλαιπωριες αλλα και χωρις αρκετα λεφτα, τοτε αραξε Ελλαδα

Καθαρη απαντηση δεν υπαρχει

Πάντως η χώρα αν ποτέ θελήσει μπορεί να γίνει σαν τις χώρες που αναφέρεις.

Αν ποτέ θελήσει.

Δεν είναι πυρηνική φυσική.

Η συνταγή είναι γνωστή.

Όποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες pm me για να μην φάμε κανένα μπαν.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, merkon είπε

Για παραδειγμα μολις εμαθα οτι γνωστος μου απερριψε δουλεια στην Ελβετια σε ελεγκτικη εταιρεια (δε γνωριζω μισθο κλπ) γιατι του εγινε προταση απο τραπεζικο ιδρυμα στην Ελλαδα με μισθο γυρω στα 1500 καθαρα.
Να σημειωσω πως δεν εχει καθολου προυπηρεσια, ειναι φρεσκος αποφοιτος, bachelor ελληνικου πανεπιστημιου και master απο το εξωτερικο.

Πως σας ακουγεται αυτο; Θα μενατε Ελλαδα αν ησασταν στη θεση του ή θα φευγατε Ελβετια και παλι;

Εγω προσωπικα θα εφευγα Ελβετια αν τα χρηματα ηταν καλα, οπως και να το κανεις ειναι αλλιως η προυπηρεσια σε ελεγκτικο οργανισμο στην Ελβετια και αλλιως σε τραπεζα στην Ελλαδα.
Συν την αβεβαιοτητα της Ελλαδας, συν του οτι ο εργοδοτης μπορει να σε διωξει ανα πασα στιγμη χωρις λογο και αιτια, συν οτι η φορολογια ειναι απειρη και τα 1500 ναι μεν ειναι παρα πολυ καλα για ξεκινημα αλλα θα στα παιρνει το κρατος με ολους τους φορους.
Και φυσικα το κυριοτερο, προοπτικες εξελιξης στην Ελβετια προφανως πολυ περισσοτερες σε σχεση με Ελλαδα.
Στην τελικη θα το δοκιμαζα και αν δεν τραβαγε ή δεν ημουν ικανοποιημενος θα γυρνουσα Ελλαδα.

Ας απαντήσω κι εγώ μια και εργάζομαι σε τράπεζα.Αν στην Ελλάδα μου έδιναν 1.500€ θα ήταν μια πολύ καλή πρόταση.Αν όμως μου έδιναν 1.500€ στην Ελλάδα και είχα μια πρόταση από Ελβετία με 6.000 + φράγκα τότε Ελβετία για πολλούς λόγους:

1)Ήρεμη χώρα που είναι ουδέτερη από τα πάντα.

2)Μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

3)Η Ελβετία είναι η πιο δημοκρατική χώρα,δημοψηφίσματα για τα πάντα.

4)Η χώρα με την χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη.

5)Ήρεμος και χαλαρός τρόπος ζωής.

6)Το σημαντικότερο για έμενα, μακριά από Ελληναρες με συμπεριφορές δημοσίου τομέα που δεν πληρώνουν φόρους και είναι ότι να ναι.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Ας απαντήσω κι εγώ μια και εργάζομαι σε τράπεζα.Αν στην Ελλάδα μου έδιναν 1.500€ θα ήταν μια πολύ καλή πρόταση.Αν όμως μου έδιναν 1.500€ στην Ελλάδα και είχα μια πρόταση από Ελβετία με 6.000 + φράγκα τότε Ελβετία για πολλούς λόγους:

1)Ήρεμη χώρα που είναι ουδέτερη από τα πάντα.

2)Μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

3)Η Ελβετία είναι η πιο δημοκρατική χώρα,δημοψηφίσματα για τα πάντα.

4)Η χώρα με την χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη.

5)Ήρεμος και χαλαρός τρόπος ζωής.

6)Το σημαντικότερο για έμενα, μακριά από Ελληναρες με συμπεριφορές δημοσίου τομέα που δεν πληρώνουν φόρους και είναι ότι να ναι.

Δε γνωριζω τι χρηματα του εδιναν, με τα 6000 φραγκα θεωρεισαι καλα στην Ελβετια; Ποιο ειναι το κοστος ζωης;

Η αληθεια ειναι πως και με 1.500 ευρω παλι θα εφευγα προσωπικα για ολους τους λογους που ανεφερες και εσυ στο μηνυμα σου. 
Μεγαλες προοπτικες εξελιξης σε σοβαρη χωρα, μακρια απο την κακιστη ελληνικη νοοτροπια.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, merkon είπε

Δε γνωριζω τι χρηματα του εδιναν, με τα 6000 φραγκα θεωρεισαι καλα στην Ελβετια; Ποιο ειναι το κοστος ζωης;

Η αληθεια ειναι πως και με 1.500 ευρω παλι θα εφευγα προσωπικα για ολους τους λογους που ανεφερες και εσυ στο μηνυμα σου. 
Μεγαλες προοπτικες εξελιξης σε σοβαρη χωρα, μακρια απο την κακιστη ελληνικη νοοτροπια.

εγω εμενα ελβετια γενευη - 2 χρονια 

7500 CHF στο χερι 2004-2006

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, merkon είπε

Θα είχα ήδη φύγει αν τα χρήματα είναι καλά . Έστω για μερικά χρόνια για να γράψω προϋπηρεσία.

Φίλος μου με 10ετή προϋπηρεσία σε Ελληνική τράπεζα έφυγε πριν  9 μήνες περίπου για Ελβετία μαζι με την οικογένεια  σε ανάλογο τομέα. Το πακέτο που πήρε προκαλεί ζαλάδα

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2019 στις 12:27 ΜΜ, polaki είπε

Το μισό insomnia μιλάει για το εξωτερικό από εμπειρίες που τους έχει πει ένας φίλος ή είδαν σε κάποιο ταξίδι τους .

Παραπάνω από το μισό. Επίσης άμα γραφτεί κάτι αρνητικό για έξω προσπαθούμε να το σώσουμε σε αντίθεση με κάτι αρνητικό για μέσα που το τονίζουμε/"εμπλουτίζουμε". Αλλά κατά τα άλλα η νοοτροπία στην Ελλάδα δεν μας αρέσει :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, prometheas είπε

Θα είχα ήδη φύγει αν τα χρήματα είναι καλά . Έστω για μερικά χρόνια για να γράψω προϋπηρεσία.

Φίλος μου με 10ετή προϋπηρεσία σε Ελληνική τράπεζα έφυγε πριν  9 μήνες περίπου για Ελβετία μαζι με την οικογένεια  σε ανάλογο τομέα. Το πακέτο που πήρε προκαλεί ζαλάδα

Ξερει απταιστα καποια τοπικη γλωσσα (Γερμανικα, Γαλλικα, Ιταλικα) η μονο με Αγγλικα πηγε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ξερει απταιστα καποια τοπικη γλωσσα (Γερμανικα, Γαλλικα, Ιταλικα) η μονο με Αγγλικα πηγε;

Mόνο με Αγγλικά έφυγε αλλά εχει ξεκινήσει εντατικά Γερμανικά από την αρχή

Επεξ/σία από prometheas
  • Thanks 1
Δημοσ.

Περί εξωτερικού...

Πέρα από τα φράγκα και την ελληνική νοοτροπία, υπάρχει κόσμος που θέλει να ζήσει έξω,οπουδήποτε, απλά και για την εμπειρία. Και δεν είναι μόνο κάτοικοι από φτωχότερες χώρες, αλλά έχω γνωρίσει και Γερμανούς όπου έχουν ζήσει και δουλέψει σε διεθνείς εταιρείες σε Σιγκαπούρη, πόλεις σε Κίνα Ισραήλ κλπ,απλά γιατι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, athe είπε

Περί εξωτερικού...

Πέρα από τα φράγκα και την ελληνική νοοτροπία, υπάρχει κόσμος που θέλει να ζήσει έξω,οπουδήποτε, απλά και για την εμπειρία. Και δεν είναι μόνο κάτοικοι από φτωχότερες χώρες, αλλά έχω γνωρίσει και Γερμανούς όπου έχουν ζήσει και δουλέψει σε διεθνείς εταιρείες σε Σιγκαπούρη, πόλεις σε Κίνα Ισραήλ κλπ,απλά γιατι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία.

Μου φαίνεται πολύ λογικό (φαντάζομαι εξαρτάται και από τη δουλειά που κάποιος κάνει) να θέλει να δει κάποιος και πως είναι έξω και να μην έχει στο μυαλό του "η Ελλάδα και το εξωτερικό" λες και το εξωτερικό είναι ένα ομοιογενές μέρος. Είχα στο μυαλό μου ότι θα έπρεπε να ζήσω λίγο σε κάποια άλλη χώρα για ένα διάστημα για να το έχω σαν εμπειρία. Απλά τώρα για την περίπτωση μου είναι κάτι περισσότερο από μια επιθυμία για μια εμπειρία το βλέπω σαν μια επαγγελματική διέξοδο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...