Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, phanispal είπε

Νόμιζα ότι μιλούσαμε περισσότερο για δουλειές του ποδαριού (π.χ. προσωπικό ασφαλείας) και όχι για τη δουλειά του γιατρού και του οδηγού ασθενοφόρου που είναι προφανές ότι δε γίνεται να δουλεύουν μόνο πρωινές βάρδιες.

Koίτα επειδή μου έχει τύχει και η βάρδια στο ναυπηγείο που γράφει ο άλλος φίλος 
Μετά πολλά βραδυνά σε εργοστάσια.
Αλλά κάποτε και προσωπικό ασφαλείας. Δούλευα σε έναν τύπο που πούλαγε αυτοκίνητα-δημοπρασία στην τηλεόραση οι πιο παλιοί θα τον θυμούνται.
Από τα 3 αυτά το καλύτερο ήταν το απόλυτο κωλοβάρεμα σαν ''προσωπικό ασφαλείας''. Αν εξαιρέσεις ότι έπρεπε να πηγαίνω μέχρι εκεί ήταν σαν να μην δουλεύω καθόλου! Όση μουσική άκουγα εκεί κι όσα κόμιξ διάβαζα δε τα διάβαζα ούτε στο σπίτι μου. LOL
Πάντως όσο πέρασαν τα χρόνια κατάλαβα ότι το βράδυ ισχύει ένα από αυτά: υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν καθόλου μα καθόλου και το κάνουν επειδή είναι υποχρεωτικό. Κι αν κάνεις κάτι με το ζόρι είτε είναι πρωί είτε είναι βράδυ δεν γίνεται να είσαι χαρούμενος, υγιής κι ευτυχισμένος. Υπάρχει μια άλλη κατηγορία που αντέχουν και δεν αντέχουν, ούτε πολύ κρύο τους κάνει ούτε πολύ ζέστη. Και υπάρχουμε κι εμείς τα νυκτόβια θηλαστικά που για κάποιο λόγο επιδιώκουμε νυχτερινές βάρδιες και όχι μόνο για τα λεφτά. 
Είμαι σίγουρος όμως ότι το χειρότερο απ' όλα κι αυτό που έπρεπε να απαγορεύεται από τον νόμο είναι οι κυλιόμενες βάρδιες. Αυτό πραγματικά σκοτώνει τον άνθρωπο. Κι ευτυχώς για πολλούς εργαζόμενους είναι καλό που υπάρχουν οι natural νυχτερινοί γιατί έτσι μειώνεται το κυλιόμενο και είναι όλοι ευχαριστημένοι. 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Συμφωνώ για το κυλιόμενο ωράριο. Κι εγώ θεωρώ ότι σε αποδιοργανώνει και σου δημιουργεί προβλήματα εξίσου με το αμιγώς νυχτερινό.

Σίγουρα βολεύει από κάποιες απόψεις, για παράδειγμα έχεις κάποια πρωινά ελεύθερα να κάνεις τις δουλειές σου, αλλά αν δεν προηγείται ρεπό, πώς θα τις κάνεις άυπνος στο καπάκι μετά τη δουλειά; Και άντε πες τις κάνεις αμέσως μετά τη δουλειά. Αν δεν ακολουθεί ρεπό να ξεκουραστείς αλλά έχεις ελάχιστες ώρες ξεκούραση και ακολουθεί απογευματινή/νυχτερινή βάρδια, πώς θα την παλέψεις και τι impact θα έχει ο οργανισμός σου;

Και ξαναλέω: συμφωνώ ότι κάποιοι (θεωρώ λίγοι) λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα, ή έστω έτσι θεωρούν εκείνοι. Περνούν τα χρόνια και θεωρούν ότι όλα είναι κομπλέ. Είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν επηρεαστεί από ένα σημείο και μετά;

Δημοσ.

Σε σοβαρούς εργοδότες παίρνεις τα ρεπό στην αλλαγή της βάρδιας γιατί είναι νόμος. Αλλά και πάλι και 2 μέρες να κάτσεις δεν πρόκειται να προσαρμοστεί το βιολογικό ρολόι έτσι εύκολα στην αλλαγή της βάρδιας. Έτσι για να περνάει η ώρα όμως νομίζω ότι το ανθρώπινο είδος από τότε που ζούσε στις σπηλιές δεν την έπεφταν όλοι για ύπνο το βράδυ. Κάποιοι θα ήταν φύλακες. Κάποιοι κυνηγοί. Τα μάτια μας στο σκοτάδι δεν είναι ούτε πολύ καλά ούτε πολύ κακά. Έχουμε σχετικά καλή νυχτερινή όραση. Όπως και τόσα άλλα ζώα μοίραζαν την ζωή στην μέρα και την νύχτα και μάλλον είναι και θέμα γονιδίων το πόσο βρυκόλακας είναι ο καθένας. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Περνούν τα χρόνια και θεωρούν ότι όλα είναι κομπλέ. Είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν επηρεαστεί από ένα σημείο και μετά;

Πιστευω παιζει μεγαλο ρολο ο καθε οργανισμος και ο καθε ανθρωπος.

Επιπτωσεις μακροχρονια  υπαρχουν σιγουρα αλλα ειναι οπως στους καπνιστες,αλλος θα ζησει μεχρι τα 100 με ενα τσιγαρο στο χερι και ο αλλος θα "φυγει" στα 40 απο την κακια αρρωστια.

Δημοσ.

Δουλεύω ως καθηγητής αγγλικών από το 2006, στο ωράριο 2-10. Έχει υπέρ, έχει και κατά. 

Υπέρ: Κοιμάσαι σωστά, έχεις τα πρωινά ελεύθερα για δουλειές (ψωνια, τράπεζες, εφορίες, κτλ), μπορείς να βγεις το βράδυ.

Κατά: Τα απογεύματα πάνε για καφέ οι περισσότεροι που έχουν πρωινή δουλειά, βλέπω ελάχιστα τα παιδιά μου τις καθημερινές (αναπληρωνω το σουκου φυσικά), δεν μπορείς να συμμετέχεις σε καμία απογευματινή δραστηριότητα (κάποιο χορευτικό, άθλημα, κτλ).

Βράδυ δε θα δούλευα ποτέ, ο σωστός ύπνος είναι ο στυλοβάτης μιας υγιεινής ζωης.

• Like 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Δουλεύω ως καθηγητής αγγλικών από το 2006, στο ωράριο 2-10. Έχει υπέρ, έχει και κατά. 

Υπέρ: Κοιμάσαι σωστά, έχεις τα πρωινά ελεύθερα για δουλειές (ψωνια, τράπεζες, εφορίες, κτλ), μπορείς να βγεις το βράδυ.

Κατά: Τα απογεύματα πάνε για καφέ οι περισσότεροι που έχουν πρωινή δουλειά, βλέπω ελάχιστα τα παιδιά μου τις καθημερινές (αναπληρωνω το σουκου φυσικά), δεν μπορείς να συμμετέχεις σε καμία απογευματινή δραστηριότητα (κάποιο χορευτικό, άθλημα, κτλ).

Βράδυ δε θα δούλευα ποτέ, ο σωστός ύπνος είναι ο στυλοβάτης μιας υγιεινής ζωης.

Σε εχει σωσει το ΣΚ παρα πολυ.Ο γαμπρος μου που εκανε μονο σεζον 2-10 οικογενειαρχης και αυτος ηταν σε μονιμη καταθλιψη ολο το καλοκαιρι.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/4/2019 στις 3:08 ΜΜ, FromDusk_TillDawn είπε

Μαλλον θα παω στο 3-12 γιατι μου προτειναν τρια ρεπο το μηνα και στο 2-10 ενα ρεπο το μηνα.

Τι εννοείς 3 ρεπό κ ένα το μήνα?

Δημοσ.

Εχω κάνει πολλές νυχτερινές βάρδιες 22:00-06:00 η 14:00-22:00 και μερικές 23:00-07:00 η 06:00-14:00 η 15:00-23:00.

Η βάρδια 15:00-23:00 είναι η πιο ξεκούραστη γιατί δεν ξενυχτάς και δεν ξυπνάς σαν ζόμπι απο τις 05:00-06:00 το πρωί.Επίσης προλαβαίνεις να κάνεις πρωινές δουλειές,αν δεν έχεις να κάνεις ακόμα καλύτερα γιατί ξυπνάς Αργά.Να φας και να πας τουαλέτα και να κάνεις μπάνιο.Ομως σου "κλείνει" την ημέρα.Οταν είμαι 15:00-23:00,Συνήθως κοιμάμαι 03:00-04:00 και ξυπνάω κατά τις 11:00-12:00.

Η βραδινή βάρδια είναι σκότωμα,μετά τα 2 ξενύχτια με "τσακίζει" ψυχολογικά και σωματικά.Πχ σχολάω στις 07:00,μέχρι να πάω σπίτι να αλλάξω και να με πάρει ο ύπνος έχει πάει 08:30-09:00,ξυπνάω μεσημέρι και είμαι σαν ζόμπι.Ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται και το ξενύχτι δεν συνηθίζεται πλήρως,αντέχεται ανάλογα με τον οργανισμό.

Η πρωινή βάρδια είναι η πιο normal αρκεί να πιάνεις δουλειά κατά τις 08:00.Διότι γυρνάς σπίτι,τρώς και κοιμάσαι αν θες.Ομως με "σκοτώνει" οτι πρέπει να ξυπνήσω 05:30-05:45 για να είμαι στην δουλειά 06:30-06:45 αν έχω βάρδια 07:00-15:00.Αγχώνομαι στην ιδέα ότι πρέπει να κοιμηθώ όσο το δυνατόν πιο νωρίς το βράδυ για να ξυπνήσω πρίν ξημερώσει τόσο νωρίς ακόμα και αν είναι καλοκαίρι.

Μπορώ να κοιμηθώ το νωρίτερο στις 01:00-02:00,μετά κοιμάμαι το απόγευμα κανά 2ωρο γιατί νυστάζω αλλά δεν μπορώ πάλι να κοιμηθώ νωρίς το βράδυ για να ξυπνήσω στις 05:30.

Δεν θα μπορούσα να εργάζομαι μονίμως απόγευμα η βράδυ,μόνο πρωί όπως ήμουν για 10 χρόνια 07:00-15:00,ο οργανισμός συνηθίζει το πρωινό όταν είναι μόνιμο,ίσως και το απογευματινό.

Δυστυχώς τα τελευταία 7 χρόνια κάνω όλες τις βάρδιες και ο οργανισμός δεν μπορεί να προσαρμοστεί τελείως.Πχ 2 πρωινά,2 απογεύματα και 1 βράδυ η 2 πρωινά,1 απόγευμα και 2 βράδια με 2 ημέρες ρεπό,η 1 ημέρα ρεπό δεν φτάνει.Οταν τυχαίνει και με βάζουν πχ 4 συνεχόμενα βράδια και χαλάει το κυλιόμενο ωράριο ξενερώνω.

• Like 1
Δημοσ.

ολα ειναι θεμα συνηθειας,εκτος απο τις πολλες ωρες.φουρναρης γαρ,το βραδυνο το εχω για νορμαλ,και οχι,δεν με αρεσει.το καλυτερο ωραριο πιστευω ειναι το 2-10,που σε αφηνει να κανεις αλλες δουλειες το πρωι,παιζεις και με τα παιδια,και κοιμασε με τις κοτες.η γυναικα θα παραπονιεται,αλλα οταν ερχεται το μηνιατικο,τα ξεχναει ολα.....

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

ολα ειναι θεμα συνηθειας,εκτος απο τις πολλες ωρες.φουρναρης γαρ,το βραδυνο το εχω για νορμαλ,και οχι,δεν με αρεσει.το καλυτερο ωραριο πιστευω ειναι το 2-10,που σε αφηνει να κανεις αλλες δουλειες το πρωι,παιζεις και με τα παιδια,και κοιμασε με τις κοτες.η γυναικα θα παραπονιεται,αλλα οταν ερχεται το μηνιατικο,τα ξεχναει ολα.....

μισθος δυνατος? 2Κ?

Δημοσ.

Καποτε δουλευα 2-3 φορες την εβδομαδα νυχτα για 2 ή 3 ωρες τη φορα (φωτογραφος κλαμπ)

Δεν την παλεψα μετα απο ενα σημειο και το εκοψα

Ειχα αρχισει να χαζευω.

Δημοσ.

Υπηρέτησα στην αεροπορία ως μετερεωλογος παρατηρητής σε αεροδρόμια που λειτουργούσαν όλο το 24 ώρο Αυτό σήμαινε κυλιόμενο ωράρια Το έκανα για 18 μήνες και πρέπει να πω ότι είναι τρομερά κουραστικό 

Δημοσ.
Στις 16/4/2019 στις 2:39 ΠΜ, Aigeas είπε

To μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έζησα στο φως του φεγγαριού κι όχι στο φως του ήλιου ...

Ότι πρέπει για ζεϊμπέκικο του Τερλέγκας αυτό.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

μισθος δυνατος? 2Κ?

8ωρο  πολυ δυσκολα τα 2κ,ακομη και ολο το 8ωρο να ηταν νυχτερινο.αλλα ολο το 8ωρο και βαλε,νυχτερινο,εχουν πλεον μονο αρτοβιομηχανιες,και εκει ειναι γαλερα,ειδικα για νεοπες.για παραδειγμα,σε μια βιομηχανια,εδινε 900 για 9βραδυ 10 πρωι.ο αλλος εδινε τον βασικο,για κυλιομενο 9ωρο με τρεις βαρδιες.βεβαια,δεν φταινε οι εργοδοτες.αν δεν κατσεις εσυ,περιμενουν πολλοι αλλοι για να δεχτουν αυτες τις τιμες....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...