Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, rockpaul είπε

μπορεις να κανεις χρηση της υπηρεσιας αυτης και στο ebay ωστε να παν πρώτα σε αγγλικη διεύθυνση;

Oτιδήποτε θες το στέλνεις στην διευθυνσή τους και αυτοί το προωθούν στην Ελλάδα.Η διευθυνση που έχει το παράδειγμα απο πάνω είναι η πραγματική διευθυνση τους που βάζεις ως παράδοση .

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Oτιδήποτε θες το στέλνεις στην διευθυνσή τους και αυτοί το προωθούν στην Ελλάδα.Η διευθυνση που έχει το παράδειγμα απο πάνω είναι η πραγματική διευθυνση τους που βάζεις ως παράδοση .

κομπλε! βλεπω οτι εχει και απο Αμερικη. Παιζει η δυνατοτητα και αποθηκευσης και μαζικης αποστολης; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rockpaul είπε

κομπλε! βλεπω οτι εχει και απο Αμερικη. Παιζει η δυνατοτητα και αποθηκευσης και μαζικης αποστολης; 

Δεν ξέρω.Στείλε τους email να ρωτήσεις.Σε εμένα ήταν πολύ εξυπηρετικοί  σε ότι τους ρώτησα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν ξέρω.Στείλε τους email να ρωτήσεις.Σε εμένα ήταν πολύ εξυπηρετικοί  σε ότι τους ρώτησα.

ok σ' ευχαριστώ!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Θα ενημερώσουν πόσο να πληρώσεις όταν φτάσει στην Ελλάδα και το δώσουν στην ACS.Εγώ τους πλήρωσα με ΡΡ (1,8 κιλά 15€ ) .

Απο το παράδειγμά τους

Name): Konstantinos Mitropoulos (Το ονοματεπώνυμο σας)

(Address): Unit 8 DEMAGR, Optima park

(Street): Thames road

(Address Line 2): DEMAGR **** 

(City): Dartford

(County): Kent

(Post Code): DA1 4QX

М: 07466795655

Στο address line 2 στα ** βαζεις τον κωδικό πελάτη που θα σου δώσει η demagr όταν εγγραφείς.Και στο Μ βάζεις το κινητό σου.

Εγώ μια φορά τους χρησιμοποίησα και όλα πηγαν καλά.Εστειλα ένα chromebook  αξίας £240 το Πάσχα.

Στο σάιτ πάντως που έχει και υπολογιστήρι είναι 10€ για μέχρι ένα κιλό οπότε γιατί να μην πληρωθεί κατευθείαν η υπηρεσία να τελειώνει η υπόθεση?

Τεσπα, θα το δοκιμάσω πάντως

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Στο σάιτ πάντως που έχει και υπολογιστήρι είναι 10€ για μέχρι ένα κιλό οπότε γιατί να μην πληρωθεί κατευθείαν η υπηρεσία να τελειώνει η υπόθεση?

Τεσπα, θα το δοκιμάσω πάντως

Γιατί η χρέωση βγαίνει όταν το ζυγίσει η ACS.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/7/2025 στις 10:35 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Γιατί η χρέωση βγαίνει όταν το ζυγίσει η ACS.

Σωστό και αυτό.

Χμμ, πήγα τώρα να κάνω την παραγγελία. Όταν συμπληρώνω τα στοιχεία και δεν υπάρχει πεδίο Adress 2, τι κάνω ?

Έτσι είναι η φόρμα του μαγαζιού:

842176258_.jpg.50e4fbe6648a875a96e03b4fe51b0264.jpg

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

Ναι γράφτηκα και μου έδωσαν κατευθείαν ένα πενταψήφιο.

Οκ θα τα βάλω στην ίδια γραμμή χωρισμένα με μια παύλα και ό,τι γίνει

Παρήγγειλα. Θα δούμε τι θα γίνει σε μερικές εβδομάδες τώρα

• Like 1
Δημοσ.

Πως μπορώ να μάθω κόστος δασμών ή φόρων ή εκτελωνισμού ή όπως αλλιώς λέγεται το κάθε κόστος που προκύπτει για αγορά από ΗΠΑ, όσο και για αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο; Αφορά ένδυση (ρούχα) και η πλάκα είναι ότι αν ρωτήσεις το κατάστημα σου απαντά ότι αφορά τη χώρα σου και δεν γνωρίζει, αν ρωτήσεις ΕΛΤΑ σου λένε δεν γνωρίζουμε! Ή έπεσα εγώ σε περίεργους!

Δημοσ.

Οι μονοι που ξερουν ειναι τα τελωνεια (αναλογα με τα χαρτια με τα οποια περναει απο αυτα καθε προιον).

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, gousias είπε

Πως μπορώ να μάθω κόστος δασμών ή φόρων ή εκτελωνισμού ή όπως αλλιώς λέγεται το κάθε κόστος που προκύπτει για αγορά από ΗΠΑ, όσο και για αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο; Αφορά ένδυση (ρούχα) και η πλάκα είναι ότι αν ρωτήσεις το κατάστημα σου απαντά ότι αφορά τη χώρα σου και δεν γνωρίζει, αν ρωτήσεις ΕΛΤΑ σου λένε δεν γνωρίζουμε! Ή έπεσα εγώ σε περίεργους!

Δεν είναι κάτι δύσκολο. Αν έχεις κόστος εμπορεύματος και μεταφορικών καθώς και αν εκτελωνιστεί με ελτα ή ιδιωτική εταιρία το υπολογίζεις και μόνος σου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Δεν είναι κάτι δύσκολο. Αν έχεις κόστος εμπορεύματος και μεταφορικών καθώς και αν εκτελωνιστεί με ελτα ή ιδιωτική εταιρία το υπολογίζεις και μόνος σου

Δεν θέλω να φανώ αχάριστος, αλλά μήπως δεν έπρεπε να ρωτήσω;

1 ώρα πριν, ghostrider είπε

Οι μονοι που ξερουν ειναι τα τελωνεια (αναλογα με τα χαρτια με τα οποια περναει απο αυτα καθε προιον).

Επομένως αν θα ήθελε κάποιος να γνωρίζει εκ των προτέρων μίας αγοράς, αυτό συνεπάγεται ότι δεν υφίσταται τέτοια δυνατότητα; Γιατί αν είναι να προβώ στην αγορά και να μάθω όταν θα κληθώ να πληρώσω, πόσα τελικά είναι τα έξοδα, δεν ξέρω αν έχει και πολύ νόημα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gousias είπε

Δεν θέλω να φανώ αχάριστος, αλλά μήπως δεν έπρεπε να ρωτήσω;

Ξαναλέω, δεν είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος σου. 

Τα δεδομένα στα έχουν δώσει, εσύ απλά κάνεις μαθηματικές πράξεις.

Πχ σε ρούχα αξίας 200 ευρώ και μτφ στα 50 πληρώνεις

200 x 12% δασμό για ρούχα = 24 ευρώ

Οπότε 200 + 50 + 24=274

Φπα 24% x 274 = 65,76

Τέλη ΕΛΤΑ 20 ευρώ

Σύνολο 109,76 εκτελωνισμος.

Edit: αν σου έχουν κρατήσει φπα μερικώς ή στο σύνολο ή σου έρθει με ιδιωτική μεταφορική υπολογίζεις ανάλογα. Αν είσαι κάτω από 150 δεν υπολογίζεις δασμούς. 

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gousias είπε

Από τρίτες χώρες γενικά αυτό που θέλεις για να πληρώσεις τα λιγότερα είναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ, δλδ από ΗΠΑ θέλεις να φύγει το δέμα με USPS (United States Postal Service) η με EMS (international postal Express Mail Service).  Από Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Mail η EMS.

Γενικά από οποιαδήποτε τρίτη χώρα για να έρθει με τα ΕΛΤΑ πρέπει να φύγει το δέμα με το κρατικό ταχυδρομείο η με EMS για να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα.

Με τα ΕΛΤΑ:

• Αν δεν έχεις χρεωθεί τον Φ.Π.Α. στο κατάστημα, θα τον πληρώσεις στα ΕΛΤΑ, 24%.
  • θα πληρώσεις τέλη εκτελωνισμού ανάλογα με την αξία του δέματος, τα ΕΛΤΑ εχουν τιμοκατάλογο, 
  • Δασμούς ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα πιο πολλά προϊόντα έχουν 3,5% δασμούς, άλλα είναι ατελώς. Μπορείς να δεις πόσο % δασμούς έχει ένα προϊόν εδώ  https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf 

Το κομμάτι παρακάτω, το κάνω copy-paste από εδώ - https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio/

Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. Αν το πακέτο σας έρχεται με κάποια από αυτές τις εταιρίες, και θέλετε να μάθετε το κόστος εκτελωνισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά, ή να αναζητήσετε στο Google τους καταλόγους χρέωσης για τις τελωνειακές διαδικασίες, ή τον τιμοκατάλογο εκτελωνισμού της κάθε εταιρίας.

Χοντρά χοντρά με Ιδιωτική Courier, θα βγει περίπου 60€ παραπάνω από τα ΕΛΤΑ.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...