Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα, εφόσον δεν το εχεις αγοράσει ακόμα θα σου πρότεινα να κοιτάξεις στο Aliexpress που κατά 90% θα βρεις αυτό που ψάχνεις και δεν θα πληρωσεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή. Τελωνείο θα περασει σε άλλη Ευρωπαικη χώρα και όχι στην Ελλαδα, έτσι δεν θα χρεωθείς κάτι παραπάνω.

Αν σε ενδιαφέρει εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 θα βρεις οδηγό με ασφαλή τρόποι αποστολής.

Εναλλακτικά υπάρχει και το Banggood που επίσης ειναι ασφαλής και δεν περνάνε τα δέματα τελωνειο. Απλώς δεν έχει την ποικιλία που έχει το Aliexpress.

Ευχαριστώ πού για την απάντηση! Δυστυχως το συγκεκριμενο προϊόν δεν υπάρχει πουθενα αλλου, κοιταξα κι στο aliexpress και σε καποι αλλα σαιτ που θα μπορουσε να ειναι και τζίφος! 

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Justaguest01 είπε

Ευχαριστώ πού για την απάντηση! Δυστυχως το συγκεκριμενο προϊόν δεν υπάρχει πουθενα αλλου, κοιταξα κι στο aliexpress και σε καποι αλλα σαιτ που θα μπορουσε να ειναι και τζίφος! 

Λογικά θα σου βγει περίπου άλλο τόσο ίσως και παραπάνω. Για σιγουριά όμως κανε ένα τηλ. στη Fedex και ρώτα, στο google βγάζει αυτό το τηλ. 2108905900

Δες και αν βρεις στο Aliexpress κάτι παραπλήσιο.

6 ώρες πριν, Niiikoc είπε

Μίλησα με τον αποστολέα και μου είπαν ότι κάπου έχει χαθεί το πακέτο 🤷

Επίσης το tracking number που μου έδωσαν δεν έχει γράμματα παρά μόνο αριθμούς.

Μου είπαν ότι θα κάνουν refund τα χρήματα.

Αλλά μου φαίνεται πολύ κουλό να χάνεται πακέτο έτσι εν έτει 2024.

Ναι περίεργο να χάθηκε, ειδικά τα συστημενα ειναι πάρα πολύ σπάνιο να χαθεί κάποιο δέμα. Μπορεί όμως και καποια στιγμή να σκάσει μύτη από εκεί που δεν το περιμένεις.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Λογικά θα σου βγει περίπου άλλο τόσο ίσως και παραπάνω. Για σιγουριά όμως κανε ένα τηλ. στη Fedex και ρώτα, στο google βγάζει αυτό το τηλ. 2108905900

Δες και αν βρεις στο Aliexpress κάτι παραπλήσιο.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση,στο συγκεκριμενο σαιτ απο το οποιο θελω να πάρω το  stand γράφει αυτό:''

We use FedEx, DHL and region specific door-to-door services.

If you have a preference, please let us know and we will try to ship with this courier.'' 

Αρα αυτό σημαινει οτι μπορω να επικονωνήσω μαζί τους να μου το στείλουν με αλλα κουριερ περα απο εκεινα που συνεργάζονται; μπορω ισως έτσι να γλιτώσω την φεντεξ και τις εξωφρενικές τιμές τους; Και αν ναι ποια εταιρεία κουριερ είναι πιο οικονομική να επιλέξω; Εχω πολλες ερωτησεις γιατί δεν εχω ξανακάνει αγορες απο εξωτερικο και μου φαίνονται ολα βουνο 😭

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Justaguest01 είπε

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση,στο συγκεκριμενο σαιτ απο το οποιο θελω να πάρω το  stand γράφει αυτό:''

We use FedEx, DHL and region specific door-to-door services.

If you have a preference, please let us know and we will try to ship with this courier.'' 

Αρα αυτό σημαινει οτι μπορω να επικονωνήσω μαζί τους να μου το στείλουν με αλλα κουριερ περα απο εκεινα που συνεργάζονται; μπορω ισως έτσι να γλιτώσω την φεντεξ και τις εξωφρενικές τιμές τους; Και αν ναι ποια εταιρεία κουριερ είναι πιο οικονομική να επιλέξω; Εχω πολλες ερωτησεις γιατί δεν εχω ξανακάνει αγορες απο εξωτερικο και μου φαίνονται ολα βουνο 😭

Μονο με τα ΕΛΤΑ συμφέρει δλδ να στείλει με China post.

Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ και στην τιμή ειναι και ο Φ.Π.Α (Vat Included) τοτε θα πληρωσεις μόνο Τέλη εκτελωνισμού 5€. Αν δεν ειναι ο Φ.Π.Α στην τιμη θα χρεωθείς στα ΕΛΤΑ τον Φ.Π.Α + Τέλη εκτελωνισμού δλδ περίπου 10 - 11€.

Όποια ιδιωτική courier και να επιλεξεις περίπου το ίδιο ειναι, ίσως η DHL να ειναι λίγο πιο φτηνή, αλλά πάλι θα ειναι πολλά για το κόστος του προϊόντος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Μονο με τα ΕΛΤΑ συμφέρει δλδ να στείλει με China post.

Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ και στην τιμή ειναι και ο Φ.Π.Α (Vat Included) τοτε θα πληρωσεις μόνο Τέλη εκτελωνισμού 5€. Αν δεν ειναι ο Φ.Π.Α στην τιμη θα χρεωθείς στα ΕΛΤΑ τον Φ.Π.Α + Τέλη εκτελωνισμού δλδ περίπου 10 - 11€.

Όποια ιδιωτική courier και να επιλεξεις περίπου το ίδιο ειναι, ίσως η DHL να ειναι λίγο πιο φτηνή, αλλά πάλι θα ειναι πολλά για το κόστος του προϊόντος.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

• Like 1
Δημοσ.

Σε αγορα σκελετου ορασεως (γυαλια) απο Σαν Μαρινο θα εχω προβλημα με τελωνεια και λοιπες αηδιες; Κοστος με μεταφορικα καπου 90€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/7/2024 στις 6:25 ΜΜ, dmtri3 είπε

Καλησπέρα! Έχω παραγγείλει γυαλιά απο ZenniOptical και έχω μια απορία.

Είδα ότι χθες έφτασε Ελλάδα και είναι στη κατάσταση "Αναμένεται ολοκλήρωση τελωνειακής διαδικασίας".

Στο site του EΛΤΑ φαίνεται ότι έρχεται απο Σουηδία ενώ στο 17track δίχνει απο Σιγκαπούρη.

Τι γίνεται σε αυτη τη περίπτωση? Θα περάσει τελωνείο?

Screenshot2024-07-09at18-09-34ELTAPORTAL.png.8f74fad31edd0e4c748dd786527e623f.png

Screenshot2024-07-09at18-10-01ALL-IN-ONEPACKAGETRACKING17TRACK.png.092a9320d377b92ea8559028a3edb39d.png 

Update: Τελικά δεν χρεώθηκα και το έφεραν στην πόρτα.

Screenshot2024-07-17at20-51-01ALL-IN-ONEPACKAGETRACKING17TRACK.png.b642edaf5a777c1b7ed1d7e1e6e97f0d.png

Screenshot2024-07-17at20-00-15Courier-_e.png.98acb0d936888221125a1bf677a0d811.png

Επεξ/σία από dmtri3
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Ισπανία, έχετε υπόψη κάποια υπηρεσία που να μπορεί να στείλει δέμα από κατάστημα εκεί; Κάποια υπηρεσία που να είναι ασφαλής και να μην μας βάλει σε περιπέτειες.

Επίσης και από Αγγλία προς Ελλάδα με ενδιαφέρει.

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gousias είπε

Από Ισπανία, έχετε υπόψη κάποια υπηρεσία που να μπορεί να στείλει δέμα από κατάστημα εκεί; Κάποια υπηρεσία που να είναι ασφαλής και να μην μας βάλει σε περιπέτειες.

Επίσης και από Αγγλία προς Ελλάδα με ενδιαφέρει.

Ισπανία δεν χρειάζεται εφόσον φεύγει το προιον από εκει είναι εντός ΕΕ

Αγγλία θέλει αλλά ανεβαίνει το κόστος κατακορυφα dpd forward2me https://www.forward2me.com/ είναι γνωστες οπότε διάβασε reviews για καθεμία ξεχωριστά  κ δες αν συμφέρει στο σύνολο της η κάθε επιλογή...... Περισσότερα παρακάτω. 

* Υπαρχει κ η επιλογη να βρεις το προιον εντος ΕΕ αν ειναι καπου Άμεσα διαθέσιμο 

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Αγόρασα ενα handheld απο Ιαπωνία στα 165€, και απο το tracking βλέπω οτι μολις τελείωσε τον εκτελονισμό απο Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.).

Μιλάμε για μια κουτίτσα στα 600gr με τρόπο αποστολής "AirMail (Small Packet)" απο JP Post.

Πόσο να περιμένω να πληρώσω;

Επεξ/σία από St4lker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, St4lker είπε

Καλησπέρα

Αγόρασα ενα handheld απο Ιαπωνία στα 165€, και απο το tracking βλέπω οτι μολις τελείωσε τον εκτελονισμό απο Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.).

Μιλάμε για μια κουτίτσα στα 600gr με τρόπο αποστολής "AirMail (Small Packet)" απο JP Post.

Πόσο να περιμένω να πληρώσω;

Λογικα, Θα εχει ολοκληρωθεί ο εκτελωνισμός με βάση τον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf θα έρθει ειδοποίηση τώρα ότι έγινε έγινε για παραλαβη. Όταν φύγει από αεροδρόμιο υπολόγισε περίπου καμια βδομάδα για παραλαβή, γενικά υπάρχουν καθυστερησεις τοσο σε ΕΛΤΑ οσο και σε ιδιωτ.κουριερ  λόγω αδειών :)

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aces είπε

Ισπανία δεν χρειάζεται εφόσον φεύγει το προιον από εκει είναι εντός ΕΕ

Αγγλία θέλει αλλά ανεβαίνει το κόστος κατακορυφα dpd forward2me https://www.forward2me.com/ είναι γνωστες οπότε διάβασε reviews για καθεμία ξεχωριστά  κ δες αν συμφέρει στο σύνολο της η κάθε επιλογή...... Περισσότερα παρακάτω. 

* Υπαρχει κ η επιλογη να βρεις το προιον εντος ΕΕ αν ειναι καπου Άμεσα διαθέσιμο 

Αυτό με Ισπανία δεν προσφέρει το κατάστημα παράδοση σε άλλη χώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερωτηση σχετικα με τελωνειο απο Ε.Ε σε Ε.Ε :

Παρηγγειλα απο Ολλανδια ενα δεματακι μεσω PostNL (Οταν λεω Ολλανδια, οχι ως ενδιαμεσος σταθμος η χρησιμοποιωντας την PostNL ως τον επιλεγμενο courier για αγορες πχ απο Κινα, αλλα απο καταστημα που εδρευει στο Αμστερνταμ κανονικοτατα και στελνει ταυτοχρονα σε ολες τις χωρες τις Ε.Ε περαν της φυσικης παρουσιας του)

Απ οσο ξερω, η Ε.Ε περιλαμβανει την τελωνειακη ενωση (δεν ξερω αν λειτουργει μονο για χωρες Schengen), η οποια λειτουργει σαν "μια  μεγαλη χωρα". Δηλαδη τα αγαθα που μπαινουν στην Ε.Ε εκτελωνιζονται στην Gateway χωρα, και απο κει και περα, η αποστολη απο ενα μελος της Ε.Ε σε αλλο, ειναι σα να στελνεις κατι εντος Ελλαδας για παραδειγμα οποτε δεν υποκειται σε ελεγχους και δασμους. (Εκτος αν παιζουν τυχαιοι ελεγχοι ή χρησιμοποιουν ακτινες Χ ή/και σκυλους και επεσα σε τυπικο ελεγχο?)

Το δεμα ξεκαθαρα ανοιχτηκε, οπως και η συσκευασια /κουτι του προιοντος κομμενο και στη συνεχεια εκλεισαν τον φακελο με ταινια, ενω η συσκευασια εμεινε ως ειχε σκισμενη και το προιον εξω απο την συσκευασια του.

Στο tracking δεν υπηρξε πουθενα ενδειξη για τελωνειακο ελεγχο. Μιας και σταλθηκε με την φθηνοτερη αποστολη αλλα μπηκε σε αεροπλανο, υπαρχει περιπτωση να το ελεγξαν για πιθανα απαγορευμενα ειδη πριν την τοποθετηση σε αεροπλανο ? Ή επεσε σε outbound τελωνειο εντος Ολλανδιας  ? Αν η ταινια ηταν το μονο θεμα, θα εριχνα το φταιξιμο στο οτι μπορει να διαλυθηκε κατα τη μεταφορα και το κολλησαν, αλλα απο τη στιγμη που ανοιχτηκε και το περιεχομενο με φαλτσετα και μεσα κ εξω, τοτε κατι δεν παει καλα.

P.S Διαφορα καταστημα που στελνουν Ε.Ε σταματησαν ΟΛΑ να χρησιμοποιουν postNL χωρις κανενας να θελει να διευκρινισει το λογο. Οποτε κατι παιχτηκε μαυτους πιστευω.

Οριστε και το tracking :

Untitled.jpg.ffca74e37afba672c9f238e766247194.jpg

Untitled2.jpg.856997ee1d29a7cbb7a484c2a1cb5dd5.jpg

Επεξ/σία από stefa_1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...