Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gousias είπε

Πως μπορώ να μάθω κόστος δασμών ή φόρων ή εκτελωνισμού ή όπως αλλιώς λέγεται το κάθε κόστος που προκύπτει για αγορά από ΗΠΑ, όσο και για αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο; Αφορά ένδυση (ρούχα) και η πλάκα είναι ότι αν ρωτήσεις το κατάστημα σου απαντά ότι αφορά τη χώρα σου και δεν γνωρίζει, αν ρωτήσεις ΕΛΤΑ σου λένε δεν γνωρίζουμε! Ή έπεσα εγώ σε περίεργους!

Από τρίτες χώρες γενικά αυτό που θέλεις για να πληρώσεις τα λιγότερα είναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ, δλδ από ΗΠΑ θέλεις να φύγει το δέμα με USPS (United States Postal Service) η με EMS (international postal Express Mail Service).  Από Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Mail η EMS.

Γενικά από οποιαδήποτε τρίτη χώρα για να έρθει με τα ΕΛΤΑ πρέπει να φύγει το δέμα με το κρατικό ταχυδρομείο η με EMS για να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα.

Με τα ΕΛΤΑ:

• Αν δεν έχεις χρεωθεί τον Φ.Π.Α. στο κατάστημα, θα τον πληρώσεις στα ΕΛΤΑ, 24%.
  • θα πληρώσεις τέλη εκτελωνισμού ανάλογα με την αξία του δέματος, τα ΕΛΤΑ εχουν τιμοκατάλογο, 
  • Δασμούς ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα πιο πολλά προϊόντα έχουν 3,5% δασμούς, άλλα είναι ατελώς. Μπορείς να δεις πόσο % δασμούς έχει ένα προϊόν εδώ  https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf 

Το κομμάτι παρακάτω, το κάνω copy-paste από εδώ - https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio/

Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. Αν το πακέτο σας έρχεται με κάποια από αυτές τις εταιρίες, και θέλετε να μάθετε το κόστος εκτελωνισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά, ή να αναζητήσετε στο Google τους καταλόγους χρέωσης για τις τελωνειακές διαδικασίες, ή τον τιμοκατάλογο εκτελωνισμού της κάθε εταιρίας.

Χοντρά χοντρά με Ιδιωτική Courier, θα βγει περίπου 60€ παραπάνω από τα ΕΛΤΑ.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Δασμούς ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα πιο πολλά προϊόντα έχουν 3,5% δασμούς, άλλα είναι ατελώς. Μπορείς να δεις πόσο % δασμούς έχει ένα προϊόν εδώ  https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf 

Εν συντομία έχω αυτό, δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι

Δασμός (Import Duty):

Διαφέρει ανάλογα με το είδος:

●Ηλεκτρονικά (π.χ. κινητά, laptop): 0%

●Ρούχα: 12%

●Παπούτσια: 17% περίπου

●Αξεσουάρ / διάφορα είδη: 3–8%

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Εν συντομία έχω αυτό, δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι

Δασμός (Import Duty):

Διαφέρει ανάλογα με το είδος:

●Ηλεκτρονικά (π.χ. κινητά, laptop): 0%

●Ρούχα: 12%

●Παπούτσια: 17% περίπου

●Αξεσουάρ / διάφορα είδη: 3–8%

Για ηλεκτρονικά και Αξεσουάρ / διάφορα το ήξερα, ναι κάπως έτσι είναι. Αλλά 12% για ρούχα και 17% για παπούτσια δεν το ήξερα, πολλά πάντως σε σχέση με τα άλλα.

Ένας σύντομος τρόπος για να βρούμε το hs code για να μη ψάχνουμε στις εκατοντάδες σελίδες είναι, αν θέλουμε να δούμε πόσους δασμούς έχει π.χ. το laptop, γράφουμε στο google "laptop hs code" βλέπουμε τον κωδικό που είναι  84713000 και πάμε κατευθείαν σε αυτόν τον κωδικό και βλέπουμε πόσους δασμούς έχει.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ξαναλέω, δεν είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος σου. 

Τα δεδομένα στα έχουν δώσει, εσύ απλά κάνεις μαθηματικές πράξεις.

Πχ σε ρούχα αξίας 200 ευρώ και μτφ στα 50 πληρώνεις

200 x 12% δασμό για ρούχα = 24 ευρώ

Οπότε 200 + 50 + 24=274

Φπα 24% x 274 = 65,76

Τέλη ΕΛΤΑ 20 ευρώ

Σύνολο 109,76 εκτελωνισμος.

Edit: αν σου έχουν κρατήσει φπα μερικώς ή στο σύνολο ή σου έρθει με ιδιωτική μεταφορική υπολογίζεις ανάλογα. Αν είσαι κάτω από 150 δεν υπολογίζεις δασμούς. 

Μου κάνει εντύπωση επίσης, ότι ενώ έκανα αγορά υποδημάτων (αυθεντικών) αξίας 120$ στα 60$ με έκπτωση από γνωστή μητρική εταιρεία, έβαλα παράδοση σε εταιρεία προώθησης parcel forwarding κι όταν παραδόθηκε στην τελευταία, αυτή έστειλε ενημερωτικό το οποίο αναφέρει ότι παρέλαβε, το είδος και την αξία του προϊόντος η οποία αναγράφεται ως 120$. Αναρρωτιέμαι όμως αν αυτή η αξία θα επηρρεάσει και τους εκτελωνισμούς με μεγαλύτερο κόστος. Από την άλλη, μήπως να τους ενημέρωνα ότι η πληρωθείσα αξία τους είναι η μισή; Θα είχε κάποιο όφελος για εμένα;

Δημοσ.

Να πω και εγω την αποψη μου . Αν δεν σε νοιαζει ποτε θα έρθει το δέμα σου πηγαινε με usps αν ομως το θες άμεσα καλύτερα να επιλεξεις καποια ιδιωτική εταιρεία courier(οταν η διαφορα ειναι 1 μήνας και βάλε στην παράδοση καποιες φορες τα +60 ευρω μποτει να μη φαινονται τοσα πολλα οσο φαινονται εκ πρωτης όψεως). Σου μιλαω ως παθων με κολλημενο δεμα στο τελωνειο τυο αεροδρομιου για πανω απο μήνα. Γενικα το ιδανικο ειναι ν παρέχεται υπηρεσια ddp απο τον πωλητη . Ετσι γλυτώνεις αρκετο χρονο. Αυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...