Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ήρθε ένας λογαριασμός για τετράμηνο ρεύμα στα ύψη. Δεδομένου ότι έκανα κατανάλωση μόνο air-condition και αυτό για ένα μήνα, ξέρει κάποιος να μου πει πόσο καίει την ώρα? 

IMG_20190426_163123.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηταν εκαθαριστικος; Ποια περίοδο; Συγκρινε την με την περσινη κ μετα δες κ αυτο που θες. Βεβαια εξαρτάται το πόση ωρα δουλεύει ο συμπιεστής, σε τι στροφές κτλ

Επεξ/σία από inflation
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lux Aeterna είπε

Μου ήρθε ένας λογαριασμός για τετράμηνο ρεύμα στα ύψη. Δεδομένου ότι έκανα κατανάλωση μόνο air-condition και αυτό για ένα μήνα, ξέρει κάποιος να μου πει πόσο καίει την ώρα? 

IMG_20190426_163123.jpg

Υπάρχει θέμα για τα κλιματιστικά εδώ 

To κλιματιστικό σου είναι 12άρι. 

Αυτά καίνε ανάλογα τη χρήση από 0,4 έως 1,23KWh που λέει εσένα. 

Βάλε περίπου κατά μέσο όρο , ας πούμε 0.6 = 10,8 για πχ 18ώρες την ημέρα ή επί 0,18€  = περίπου 2€ την ημέρα = 60€ τον μήνα = 240€ το τετράμηνο. 

Φυσικά πολύ μπακαλίστικα. 

• Like 1
Δημοσ.

Όπως τα είπε ο από πάνω. Αν δεν έχεις μόνωση καλή, το είχες βάλει και στους 22, ε θα έγραφε σταθερά στο μέγιστο! 

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις και τον μετρητή ρεύματος που μπαίνει στη πρίζα που πρόκειται να βάλεις την συσκευή. 
Νομίζω έχει ακρίβεια και θα δεις πραγματικά στοιχεία.

Εγώ στο δικό μοτ a/c έβαλα , γενικά ήταν εκεί που περιμένα και τώρα είναι απλά στη πρίζα χωρίς να τσεκάρω μετρήσεις.

Δημοσ.

Αν και δε πολυγνωριζω από κλιματιστικά, μήπως είναι μεγαλύτερο από 12αρι? Μου κάνει εντύπωση το 12αρι να παίρνει 1150gr φρεον , και επίσης μάλλον δεν πρέπει να είναι inverter σωστά? Οπότε δεν νομίζω να αυξομειωνει στροφές , δουλεύει on off . Τώρα εάν κάνω λάθος με διορθώνετε.

Δημοσ.

Δεν έχω παλαιότερους λογαριασμούς του σπιτιού για να συγκρίνω. Η συσκευή δούλευε στους 27 βαθμούς περίπου για 10 ώρες τη μέρα, για ούτε 1 μήνα (τέλη Δεκεμβρίου με μέσα Γενάρη). Ας πούμε όμως ότι δούλεψε 400 ώρες στους 27 βαθμούς (η θερμοκρασία δωματίου ήταν 27 βαθμοί) , πόσο υπολογίζετε να έκαψε το μέγιστο ποσό? 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Lux Aeterna είπε

Δεν έχω παλαιότερους λογαριασμούς του σπιτιού για να συγκρίνω. Η συσκευή δούλευε στους 27 βαθμούς περίπου για 10 ώρες τη μέρα, για ούτε 1 μήνα (τέλη Δεκεμβρίου με μέσα Γενάρη). Ας πούμε όμως ότι δούλεψε 400 ώρες στους 27 βαθμούς (η θερμοκρασία δωματίου ήταν 27 βαθμοί) , πόσο υπολογίζετε να έκαψε το μέγιστο ποσό? 

0,25€ ανά ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Πληροφοριακά, το δούλευες εντελώς λάθος ζητώντας του 27°C.

Στους ~27°C το ρυθμίζουμε το καλοκαίρι. Το χειμώνα στους ~21°C.

• Like 1
Δημοσ.

στους 27,παιζει και να μην εσβηνε καθολου στο 24ωρο.οποτε 25 κιλοβατ τουλαχιστων το 24ωρο,καταλαβαινεις οτι δεν ειναι και λιγο.αν υπολογισεις και κανα 5αρι κιλοβατ τα υπολοιπα,εισαι στα 30 την ημερα,900 τον μηνα που το δουλεψες....400 ωρες ειναι 450 κιλοβατ,αφου δουλευε συνεχωςμε πολυ λιγες διακοπες.....

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lux Aeterna είπε

27??????

Γιατί??????

Άρα ήταν συνέχεια σε φουλ ισχύ .

Υπολόγισε 0.23€ την ώρα, στα κάπου 90€ τις 400 ώρες.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, overpower είπε

Υποψιν οτι οσο ανεβαινει η καταναλωση, ανεβαινουν και τα παγια

Δεν ισχύει αυτό.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Lux Aeterna είπε

πως μπορουσες με 27 βαθμους.. εγω το βαζω κοντα 22-23 αναλογα πως αισθανομαι. αμα το βαλω 24 ειναι πολυ και το κατεβαζω μετα απο λιγο

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...