Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, Xacti είπε Σταμάτα να τρολάρεις, αλλιώς αν δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις 5 απλά πραγματάκια σταμάτα να σχολιάζεις αφού είσαι άσχετος. Έχεις γίνει κουραστικός και φορτώνεις το θρεντ με βλακείες ...είπε αυτός που δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα σε ασφαλισμένος και ιδιοκτήτης. Όσο για τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω στο ακέραιο. 36 λεπτά πριν, li@m είπε Λοιπόν πάνε στη σελίδα 21 από τους όρους που σου έστειλα. Περιμένω... Τζάμπα περιμένεις... αν έχεις να μου δείξεις κάτι δείξτο, κάνε copy/paste όχι μόνο τους όρους που βρήκες αλλά και τα δικά μου γραφόμενα που νομίζεις ότι έρχονται σε αντίθεση με τους όρους, μόνο τότε θα σχολιάσω.
aspirini Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατι ασχολειστε με τον αργοσχολο και γεμιζετε το νημα με αδιαφορες πληροφοριες ρε παιδια? Αυτος μετα απο καθε ποστ του αυτοχειροκροτειται ,μπαμ κανει . Ας περιμενουμε την απαντηση απο τον συνηγορο να δουμε τι εχει να μας πει. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από aspirini
li@m Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Τζάμπα περιμένεις... αν έχεις να μου δείξεις κάτι δείξτο, κάνε copy/paste όχι μόνο τους όρους που βρήκες αλλά και τα δικά μου γραφόμενα που νομίζεις ότι έρχονται σε αντίθεση με τους όρους, μόνο τότε θα σχολιάσω. https://www.hellasdirect.gr/assets/pdf/policyterms_el.pdf σελίδα 21 Εντάξει μινάρα μου;
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, li@m είπε https://www.hellasdirect.gr/assets/pdf/policyterms_el.pdf σελίδα 21 Εντάξει μινάρα μου; Καταρχήν άσε τους χαρακτηρισμούς, αν δεν σου αρέσει το θέμα μπορείς να μην συμμετέχεις, δεν είναι ανάγκη να κάνεις τα πάντα για να κλειδωθεί. Όσο για αυτό που δείχνεις, προφανώς σου διέφυγε πως το συγκεκριμένο που δείχνεις δεν αφορά καθ αυτού την ασφάλεια του αυτοκινήτου (αστική ευθύνη), αλλά την προεραιτική κάλυψη που λέγεται φροντίδα ατυχήματος. Στην συγκεκριμένη κάλυψη φυσικά και υπάρχει ασφαλισμένο πρόσωπο το οποίο θα λάβει τη φροντίδα ατυχήματος, ο οδηγός, μόνο που ο οδηγός δεν είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από Joshua21 2
nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, 29gk είπε Παρατηρω ομως οτι συνεχιζεις τα ....παραξενα. - Δεν θες να κανεις αγωγη για να διεκδικησεις τα 600€ επειδη δεν σε συμφερει, αλλα προτιθεσαι να κανεις για το 90% των 320€ !!!!! - Θα ασφαλιστεις σε αλλη ασφαλιστικη ( πρωτο δεδομενο για εσενα ) θεωροντας οτι η αλλη ασφαλιστικη θα σε καλυψει εστω και για την αστικη ευθυνη εχοντας και παλι το ιδιο ζητημα με τα ποσοστα ( δευτερο δεδομενο ) !!!! - Θα συνεχισεις να κυκλοφορεις το οχημα, εχοντας γνωση οτι υπαρχει προβλημα και ρισκαροντας να προξενησεις ζημια, να αρνηθει η οποια ασφαλιστικη να σε καλυψει, να σε κυνηγησει η αλλη ασφαλιστικη και ο παθων και εσυ ταμπουρωμενος πισω απο το 10% να την σκαπουλαρεις. Αυτη δηλαδη ειναι η αλλη πλευρα οπου θα φταις εσυ και οχι ο αλλος. - Θεωρεις δεδομενο οτι εχεις το δικαιωμα να πουλησεις ξενη περιουσια, κατεχοντας μονον το 10% εστω και για ανταλλακτικα και οτι ολο αυτο θα ειναι ευκολο και νομιμο !!! Σορυ φιλε αλλα επειδη και εγω οδηγω, θα σε θερμοπαρακαλουσα να μου ελεγες εδω, ποιο ειναι το αυτοκινητο σου οπως και τον αριθμο κυκλοφοριας για να εχω το νου μου να μην διασταυρωθω σε κανα δρομο με εσενα. Καθως σε θεωρω ανασφαλιστο και μαλιστα συνειδητα και με κακους επισης σκοπους. Παρότι το topic έχει γίνει λάστιχο από προσωπικές αντιπαραθέσεις του καθενός θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω και παράλληλα να διαβάσουν και οι άλλοι έξυπνοι που έβγαλαν γρήγορα συμπεράσματα αν ανήκει στην οικογένεια μου η όχι το αυτοκίνητο... 1) Τα 600 ευρώ δεν δικαιολουγούν τα έξοδα όλης της αγωγής. Αν όμως θελήσουν να μην μου επιστρέψουν τα μη χρεωθέντα ασφάλιστρα ενώ αυτά πληρώθηκαν αποδεδειγμένα μετά τον θάνατο του πατέρα μου, τότε θα τους κάνω αγωγή που θα περιλαμβάνει και την ψυχική μου ταλαιπωρία άλλα και τα έξοδα του δικηγόρου. Έχω δικαίωμα να ζητήσω όσα θεωρώ οτι θέλω (πχ 10000) και απλά το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα πρέπει να μου επιδικάσει ή οχι αποζημίωση. 2) ΑΝ και Εφόσον ο νόμος είναι έτσι και καμία ασφαλιστική δεν μπορεί να μου επιστρέψει χρήματα θα αλλάξω ασφαλιστική πρώτον γιατί δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση τους και δεύτερον γιατί θα επιλέξω την φθηνότερη νόμιμη ασφάλιση αστικής ευθύνης. 3)Φίλε μου την αστική ευθύνη αν προκαλέσω εγω ατύχημα την ασφαλίζει κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Δεν είμαι ανεύθυνος αλλά ούτε και ηλίθιος να κυκλοφορώ ανασφάλιστος. Το αυτοκίνητο αν προκαλέσει ζημιά αποζημιώνει τον παθόντα. 4)Μην μπερδεύεσαι. ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ.... Η περιουσία ήταν του πάτερα μου και εγώ απλά ως αποποίηση αποφάσισα να την πετάξω γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν ανήκει πια σε κανένα και κανείς δεν μπορεί να ρευστοποιήσει το 90 % . Ούτε ο ιδιώτης FUND που θυμήθηκε μετά από 25χρονια να ζητήσει την οφειλή αλλά ούτε και το δημόσιο. Το δημόσιο μάλιστα καθίσταται τελευταίος κληρονόμος από τον νόμο., όταν δεν θέλει κανείς άλλος την περιουσία . Στην προκειμένη περίπτωση όταν περιέλθει στο δημόσιο μετά από αποποίηση όλων των γενεών κληρονόμων, τότε το μόνο που σου ζητάνε είναι να καταθέσεις τις πινακίδες και να τους πας το χαρτί καταστροφής. Ουτε σε ρωτανε πόσο το πουλησες στην εταιρεια ανακύκλωσης ούτε τίποτα. Μπορώ εγώ να το κάνω 56435624 βίδες και να το εχω σε σακουλακια να το πουλάω. Δεν ενδιαφερει κανεναν. Αυτη ειναι και η απαντηση στον επόμενο έξυπνο σχολιαστή που με κατηγορεί κιόλας πως θα διαχειριστώ εγώ την περιουσία του πατέρα μου. ΕΙστε για γελια μερικοι πραγματικα όμως. 5)Την 5η σου λάθος τοποθέτηση την θεωρώ λάθος από άγνοια. Τα συμπεράσματα περί κακών σκοπών τα αφήνω στην κρίση σοβαρών ανθρώπων. Αν είχες κάτσει να διαβάσεις τα στοιχεία του thread θα έβλεπες πως ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ. Μην φοβάσαι λοιπον. Μπορεις να κυκλοφορεις ελέυθερα.. χαχχαχαχα 15 ώρες πριν, li@m είπε Αλλά έτσι είναι η φάση μας. Τα θέλουμε όλα δικά μας. Θέλουμε αποποίηση αλλά ταυτόχρονα κάνουμε χρήση. Κουνάμε μάλιστα και το δάχτυλο!! Που να εκδώσει ρε μάστορα την επιταγή η ασφαλιστική; επίσης για ζητήματα με ασφαλιστικές επικοινωνία με την ΔΕΙΑ. Διάβασες όλο το thread και συμπέρανες οτι παρανόμως κάνω χρήση του αυτοκινήτου; Υπάρχει συνιδιοκτητρια στο αυτοκίνητο. Σε αυτήν θα εκδοθεί η επιταγή ρε μάστορα... 7 ώρες πριν, oikonikos είπε Για τι αμάξι μιλάμε (ανέφερες 8000 ευρώ) αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία? Παρέδωσε πινακίδες Κάντο βίδες πούλησε το για ανταλλακτικά Ότι πάρεις βάλε και λίγα λεφτά και αγόρασε ένα ΔΙΚΟ ΣΟΥ αυτοκίνητο ή αλλιώς αγόρασε μια άδεια (αν βρεθει ίδιου αυτοκινήτου) Όλες θα σε ασφαλίζουν όλες θα πληρώσουν αν προκαλέσεις ατύχημα ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ δε θα σε πληρώσει αν σου προκαλέσουν ατύχημα Φιλέ μου ο πατέρας μου ήταν ηλικιωμένος . Το αυτοκίνητο πληρώθηκε μετά κόπων και στερήσεων μονο από εμένα καθώς ήταν για δική μου αποκλειστική χρήση. Ο λόγος που μπήκε στο όνομα του πατέρα μου και της μητέρας μου ήταν προκειμένου να εκδοθεί το δάνειο από την τράπεζα. Το έχω λοιπόν πληρώσει με πολλές στερήσεις ώστε να δίνω κάθε μήνα για 2 χρόνια την δόση των 500 ευρώ. Μόλις αποπληρωνοταν το δάνειο και έφευγε η παρακράτηση κυριότητας από την τράπεζα, το αυτοκίνητο θα περνούσε στο δικό μου όνομα 100%. Δυστυχώς οι εξελίξεις με πρόλαβαν και βρέθηκα εγκλωβισμένος. Αν πουληθεί το αυτοκίνητο για ανταλλακτικά στην καλύτερη περίπτωση πιάνει 2-3 χιλιάδες ευρώ. Το μόνο που μου μένει σαν φυσιολογική λογική είναι να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο για κάποια χρόνια ακόμα, ελπίζοντας να μην βρεθεί στον δρόμο μου κάποιος που θα μου προκαλέσει μεγάλη ζημιά.. Αν ελπίσουμε πάντως να βρω μια λύση μέσω του συνηγόρου του καταναλωτή καθώς είναι πραγματικά παράλογο να μην έχει δικαίωμα ένας συνιδιοκτήτης αυτοκινήτου να μπορεί να επισκευάσει το όχημα που του ανήκει κατ αναλογία, όταν του καταστραφεί από υπαιτιότητα άλλου... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από nikangel
29gk Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, nikangel είπε Παρότι το topic έχει γίνει λάστιχο από προσωπικές αντιπαραθέσεις του καθενός θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω και παράλληλα να διαβάσουν και οι άλλοι έξυπνοι που έβγαλαν γρήγορα συμπεράσματα αν ανήκει στην οικογένεια μου η όχι το αυτοκίνητο... 1) Τα 600 ευρώ δεν δικαιολουγούν τα έξοδα όλης της αγωγής. Αν όμως θελήσουν να μην μου επιστρέψουν τα μη χρεωθέντα ασφάλιστρα ενώ αυτά πληρώθηκαν αποδεδειγμένα μετά τον θάνατο του πατέρα μου, τότε θα τους κάνω αγωγή που θα περιλαμβάνει και την ψυχική μου ταλαιπωρία άλλα και τα έξοδα του δικηγόρου. Έχω δικαίωμα να ζητήσω όσα θεωρώ οτι θέλω (πχ 10000) και απλά το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα πρέπει να μου επιδικάσει ή οχι αποζημίωση. 2) ΑΝ και Εφόσον ο νόμος είναι έτσι και καμία ασφαλιστική δεν μπορεί να μου επιστρέψει χρήματα θα αλλάξω ασφαλιστική πρώτον γιατί δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση τους και δεύτερον γιατί θα επιλέξω την φθηνότερη νόμιμη ασφάλιση αστικής ευθύνης. 3)Φίλε μου την αστική ευθύνη αν προκαλέσω εγω ατύχημα την ασφαλίζει κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Δεν είμαι ανεύθυνος αλλά ούτε και ηλίθιος να κυκλοφορώ ανασφάλιστος. Το αυτοκίνητο αν προκαλέσει ζημιά αποζημιώνει τον παθόντα. 4)Μην μπερδεύεσαι. ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ.... Η περιουσία ήταν του πάτερα μου και εγώ απλά ως αποποίηση αποφάσισα να την πετάξω γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν ανήκει πια σε κανένα και κανείς δεν μπορεί να ρευστοποιήσει το 90 % . Ούτε ο ιδιώτης FUND που θυμήθηκε μετά από 25χρονια να ζητήσει την οφειλή αλλά ούτε και το δημόσιο. Το δημόσιο μάλιστα καθίσταται τελευταίος κληρονόμος από τον νόμο., όταν δεν θέλει κανείς άλλος την περιουσία . Στην προκειμένη περίπτωση όταν περιέλθει στο δημόσιο μετά από αποποίηση όλων των γενεών κληρονόμων, τότε το μόνο που σου ζητάνε είναι να καταθέσεις τις πινακίδες και να τους πας το χαρτί καταστροφής. Ουτε σε ρωτανε πόσο το πουλησες στην εταιρεια ανακύκλωσης ούτε τίποτα. Μπορώ εγώ να το κάνω 56435624 βίδες και να το εχω σε σακουλακια να το πουλάω. Δεν ενδιαφερει κανεναν. Αυτη ειναι και η απαντηση στον επόμενο έξυπνο σχολιαστή που με κατηγορεί κιόλας πως θα διαχειριστώ εγώ την περιουσία του πατέρα μου. ΕΙστε για γελια μερικοι πραγματικα όμως. 5)Την 5η σου λάθος τοποθέτηση την θεωρώ λάθος από άγνοια. Τα συμπεράσματα περί κακών σκοπών τα αφήνω στην κρίση σοβαρών ανθρώπων. Αν είχες κάτσει να διαβάσεις τα στοιχεία του thread θα έβλεπες πως ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ. Μην φοβάσαι λοιπον. Μπορεις να κυκλοφορεις ελέυθερα.. χαχχαχαχα Διάβασες όλο το thread και συμπέρανες οτι παρανόμως κάνω χρήση του αυτοκινήτου; Υπάρχει συνιδιοκτητρια στο αυτοκίνητο. Σε αυτήν θα εκδοθεί η επιταγή ρε μάστορα... Συνεχιζοντας τις παρατηρησεις μου επι των περιεργων και παραξενων, βλεπω οτι προεξοφλεις τις απαντησεις του Συνηγορου στον οποιο και εχεις απευθυνθει, του δικαστηριου αλλα και της τροχαιας οπως και των αλλων ασφαλιστικων που θα συνεχισουν να ασχολουνται με το οχημα απο τη στιγμη που επιμενεις να το κυκλοφορεις. Τις ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΣ τονιζω αλλα και τις θεωρεις ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΣΟΥ και το τονιζω και αυτο. Και ολα αυτα επειδη ετσι ΕΣΥ νομιζεις οταν κανουν τον κοπο αλλοι, μεσα κι εγω, οχι να παιξουν το ρολο του δικηγορου της ασφαλιστικης αλλα να σου παραθεσουν επιχειρηματα τα οποια στην καλυτερη για εσενα περιπτωση θα κανουν τον δικαστη ή τον οποιο διαιτητη που θα ασχοληθει με το θεμα σου, να προβληματιστει παρα πολυ σοβαρα. Απο μονος του και με την κοινη λογικη που λεμε. Και ο προβληματισμος σημαινει αμφιβολια και η αμφιβολια μαλλον απορριψη του αιτηματος σου. Ποσο μαλλον οταν απεναντι θα υπαρχει και ενας αντιδικος δικηγορος που θα σφυροκοπα. Καλη σου τυχη καταρχην αλλα αφου τα θεωρεις δεδομενα, αυτοματα και αυτονοητα ποιος ο λογος να ρωτησεις εδω; Για τζαμπα συμβουλη δικηγορου ή ασφαλιστη; Αυτο δεν υπαρχει ή εστω εγκυρα κι υπευθυνα παρα μονον εαν πληρωσεις. Επισης σε ενα δικαστηριο, ιδιως ελληνικο, σιγουρο αποτελεσμα και μαλιστα σε απαιτησεις ψυχικης ταλαιπωριας και τα τοιαυτα και μαλιστα νικηφορο και θριαμβευτικο, ΔΕΝ υπαρχει. Αυτο που υπαρχει βεβαια, και εδω μιλω εμπειρικα και οχι με βαση καποιο στοιχειο, μελετη ή ερευνα, ειναι πολλοι δικομανεις ή και πολλοι που εχουν δει καποιο ονειρο. Και μπορεις ανετα να τα πεταξεις ολα αυτα, αλλα τουλαχιστον κρατα πως για να αποζημιωθεις μονο με δικαστηριο και αρα εξοδα και χρονο θα μπορεσεις να στηριξεις την - παραξενη με το ανυπαρκτο 90% της ιδιοκτησιας - υποθεση σου. Κι αν τελικα θες, μας λες και ποια ασφαλιστικη θα ειναι η επομενη και ποια καλυψη θα σου παρεχει σε αντιστοιχη φαση, οπου η τωρινη ασφαλιστικη δεν σε καλυψε. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από 29gk
nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, 29gk είπε Συνεχιζοντας τις παρατηρησεις μου επι των περιεργων και παραξενων, βλεπω οτι προεξοφλεις τις απαντησεις του Συνηγορου στον οποιο και εχεις απευθυνθει, του δικαστηριου αλλα και της τροχαιας οπως και των αλλων ασφαλιστικων που θα συνεχισουν να ασχολουνται με το οχημα απο τη στιγμη που επιμενεις να το κυκλοφορεις. Τις ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΣ τονιζω αλλα και τις θεωρεις ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΣΟΥ και το τονιζω και αυτο. Και ολα αυτα επειδη ετσι ΕΣΥ νομιζεις οταν κανουν τον κοπο αλλοι, μεσα κι εγω, οχι να παιξουν το ρολο του δικηγορου της ασφαλιστικης αλλα να σου παραθεσουν επιχειρηματα τα οποια στην καλυτερη για εσενα περιπτωση θα κανουν τον δικαστη ή τον οποιο διαιτητη που θα ασχοληθει με το θεμα σου, να προβληματιστει παρα πολυ σοβαρα. Απο μονος του και με την κοινη λογικη που λεμε. Ποσο μαλλον οταν απεναντι θα υπαρχει και ενας δικηγορος που θα σφυροκοπα. Καλη σου τυχη καταρχην αλλα αφου τα θεωρεις δεδομενα, αυτομα και αυτονοητα ποιος ο λογος να ρωτησεις εδω; Για τζαμπα συμβουλη δικηγορου ή ασφαλιστη; Αυτο δεν υπαρχει ή εστω εγκυρα κι υπευθυνα παρα μονον εαν πληρωσεις. Επισης σε ενα δικαστηριο, ιδιως ελληνικο, σιγουρο αποτελεσμα και μαλιστα σε απαιτησεις ψυχικης ταλαιπωριας και τα τοιαυτα και μαλιστα νικηφορο και θριαμβευτικο, ΔΕΝ υπαρχει. Αυτο που υπαρχει βεβαια, και εδω μιλω εμπειρικα και οχι με βαση καποιο στοιχειο, μελετη ή ερευνα, ειναι πολλοι δικομανεις ή και πολλοι που εχουν δει καποιο ονειρο. Και μπορεις ανετα να τα πεταξεις ολα αυτα, αλλα τουλαχιστον κρατα πως για να αποζημιωθεις μονο με δικαστηριο και αρα εξοδα και χρονο θα μπορεσεις να στηριξεις την - παραξενη με το ανυπαρκτο 90% της ιδιοκτησιας - υποθεση σου. Κι αν τελικα θες, μας λες και ποια ασφαλιστικη θα ειναι η επομενη και ποια καλυψη θα σου παρεχει σε αντιστοιχη φαση, οπου η τωρινη ασφαλιστικη δεν σε καλυψε. Ευτυχώς που ζούμε σε μια δημοκρατική χωρά και μπορεί ο κάθε ένας να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του . Επίσης ευτυχώς που έχουμε νόμους που δίνουν πάντα λύσεις σε καταστάσεις που για κάποιος αποτελούν μεγάλη σπαζοκεφαλιά. Πάμε άλλη μια τελευταία φορά να τα πούμε μήπως και σου γίνουν κατανοητά μιας και είναι ΔΕΔΟΜΕΝΑ και βάση νόμου δεν επιδέχονται άλλης ερμηνείας από κανέναν. Κάθε λοιπόν όχημα είναι υποχρεωτικό από τον νόμο να ασφαλίζεται ως προς την αστική του ευθύνη. Αυτό σημαίνει πως ανεξάρτητα από το ποιος το οδηγεί. Εγω, εσυ που στο δανέισα , η γκόμενα μου, η γιαγιά μου , ο παρκαδόρος, Αν προκληθεί ατύχημα με το αυτοκίνητο, η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις υλικές ζημιές μέχρι του ποσού του 1 εκ. ευρώ. (φυσικά πρεπει όλοι οσοι προαναφερθηκαν να εχουν αδεια οδηγησης και να μην είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών) Πέρα από την αστική ευθύνη υπάρχουν και παροχές για αφέλεια του οδηγού καθώς και επιπλέον παροχές κλοπής, πυρκαγιάς, θραύσης κρυστάλλων κτλ. Το αυτοκίνητο που έχει η οικογένεια μου ----ΕΙΝΑΙ--- ασφαλισμένο ως προς την αστική του ευθύνη απέναντι σε τρίτους και έτσι σε οποιαδήποτε εμπλοκη ατυχήματος δικής μου υπαιτιότητας η ασφαλιστική τον αποζημιώνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Αν σου είναι κατανοητό αυτό μπορούμε να πάμε παρακάτω. ΑΝ όχι ξαναδιάβασε το τόσες φορές ώστε να μπορεί το μυαλό σου να απεμπλακεί από τα σενάρια φαντασίας σου. Το αυτοκίνητο λοιπόν είναι στην κατοχή μου νομίμως και κυκλοφορεί νομίμως. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως η δική μου ασφαλιστική δεν με καλύπτει για ζημιά που μου προκάλεσε ΑΛΛΟΣ . Αν έχεις χάσει κομμάτια του παζλ ξαναδιάβασε προσεκτικά την ιστορία από την αρχή...
29gk Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Σου ευχηθηκα καλη σου τυχη; Σου ευχηθηκα. Απλα σε παρακαλω, ετσι απο ακαδημαικο ενδιαφερον να γραψεις εδω μεσα, ποια ασφαλιστικη θα εινια η επομενη που θα βαλεις και θα συμφωνησει να σε καλυψει σε αντιστοιχη φαση σαν κι αυτη που εχεις τωρα. Ασε τι θα γινει αν βαρεσεις εσυ καποιον, αναφερομαι στο τι θα σου πει οτι θα κανει η νεα ασφαλιστικη που θα βρεις, σε μια φαση σαν κι αυτη που εχεις τωρα που σε χτυπησαν και απαιτεις να πληρωθεις για το 90% που ΔΕΝ σου ανηκει. Κι αν εισαι και μερακλης και κιμπαρης, γραφεις και το εαν τελικα πηγες την παλια ασφαλιστικη στο δικαστηριο, τι ζητησες και τι τελικα πηρες. Κι ας περασουν πολλα χρονια, καλα να εισαι ολο και καποιος ενδιαφερομενος θα διαφωτιστει. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από 29gk 1 1
nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Θα ενημερώσω άμεσα για την εξέλιξη. Άπλα γράψου στην συνδρομή του thread. Καλή σου συνέχεια
engelo Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Στις 3/5/2019 στις 12:38 ΠΜ, Joshua21 είπε Αυτός που έχει δικαίωμα να εισπράξει την αποζημίωση είναι ο ιδιοκτήτης, εκτός και αν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο προβλέπεται ότι δικαιούχος του ασφαλίσματος είναι κάποιος άλλος. Νομίζω πως το θέμα έχει απαντηθεί απο την αρχή... όπως σωστά είπε ο joshua21... Ένα ερωτηματικό έχω μόνο.. οταν πας να βγάλεις κάποιο συμβόλαιο λογικά η εταιρία θα ρωτά με Web Service τη ΔΗΛΕΔ για τον ΑΦΜ ιδιοκτήτη και δεν θα προχωρά στην ασφάλιση... βέβαια ο συνιδιοκτήτης ειναι εν ζωη με 10% ποσοστό ιδιοκτησίας. Μπερδεμένη περίπτωση όντως. Απο την άλλη αν δεν ασφαλίσεις για τον λόγο αυτό μπορεί να έρθει παράβολο σε μελλοντικό έλεγχο... !!! Πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσεις δικηγόρο. 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, engelo είπε Ένα ερωτηματικό έχω μόνο.. οταν πας να βγάλεις κάποιο συμβόλαιο λογικά η εταιρία θα ρωτά με Web Service τη ΔΗΛΕΔ για τον ΑΦΜ ιδιοκτήτη και δεν θα προχωρά στην ασφάλιση... βέβαια ο συνιδιοκτήτης ειναι εν ζωη με 10% ποσοστό ιδιοκτησίας. Μπερδεμένη περίπτωση όντως. Πολύ αμφιβάλλω, είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν ασφαλιστεί κανονικά ενώ τα στοιχεία ιδιοκτήτη (όνομα, ΑΦΜ, διεύθυνση) είναι άλλα αντί άλλων, και σε μένα έχει συμβεί στο παρελθόν. Ακόμα και 9άρια έχω δει στη θέση του ΑΦΜ ιδιοκτήτη σε ασφαλιστήριο... Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, όπως είπες και εσύ, ούτως η άλλως θα προχωρούσε η ασφαλιστική στην ασφάλιση. Και έλεγχο να έκανε, θα διαπίστωνε πως το όνομα και το ΑΦΜ του συνιδιοκτήτη θα ταίριαζαν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. 1
nikoslat Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Στις 3/5/2019 στις 4:48 ΜΜ, nikangel είπε Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας @Joshua21 σου διέφυγε πως έχω κάνει δήλωση φιλικού διακανονισμού ΑΡΑ αποζημιώνομαι από την ΔΙΚΗ μου εταιρεία. Με την δική μου εταιρεία μιλάω για την αποζημίωση και η δική μου εταιρεία έχει τον φάκελο της υπόθεσης. Η υπαίτιος του ατυχήματος ΕΧΕΙ αποδεχτεί ήδη την υπαιτιότητα της άρα σωστά τα λέει ο @aspirini Για να απαντησω και στην ερώτηση του @aspirini Ο πατέρας μου είχε απο το 1993 μια πιστωτική κάρτα η οποία εκλάπει και χρεώθηκε παρά την θέληση του με ένα δυσθεώρητο για την εποχή ποσό. Έκανε την αναφορά του στην τράπεζα που δεν αποδέχτηκε ποτέ το λάθος της. Θυμίζω πως το 1993 δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές συναλλαγες και pin και για να αγοράσει κάποιος κάτι με πιστωτική ο έμπορος ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ στην τράπεζα και επιβεβαίωνε στοιχεία κατόχου για να προχωρήσει στην συναλλαγή που γινόταν σε μηχανικό μηχάνημα με καρμπόν! Φυσικά αυτή την επικοινωνία του εμπόρου την ηχογραφούσε η τράπεζα για να έχει το αποδεικτικό της συνομιλίας. Στην περίπτωση του πατέρα μου η τράπεζα δεν ήταν σε θέση να του δώσει αποδείξεις οτι την χρέωση την πραγματοποίησε αυτός. Αρνήθηκε να τους πληρώσει και η υπόθεση ηταν παγωμένη για 25 χρόνια καθώς κανέις ποτε δεν τον είχε ενοχλήσει. Δεν είχε καταγραφει ποτε στον Τειρεσια και ηταν καθόλα εντάξει σε όλες τους τις υποχρεώσεις. Μάλιστα δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα τραπεζικού δανεισμού. 25 χρόνια μετά λοιπόν βρίσκει τα στοιχεία μου μια εταιρεία απαιτήσεων δανείων και αφού επιβεβαιώνει πως είμαι συγγενής του πατέρα μου, αρχίζει να με απειλεί για οφειλή αυτής της πιστωτικής κάρτας. Μάλιστα όταν τους ενημέρωσα πως ο άνθρωπος δεν βρίσκεται πια εν ζωή, απαίτησαν να εισπράξουν το ποσό από τους κληρονομους του. Το ποσό της απαιτησης τους ειναι γύρω στις 5000 ευρω . Φυσικά ήταν μονόδρομος ωστε να προχωρησω σε αποποιηση της κληρονομίας του 90% καθώς η αξία του αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει τα 8000 ευρώ. Μετά απο 20 ετη παραγραφεται καθε οφειλή, μαλιστα όταν δεν έχει γινει ανα πενταετία ενδικο μεσο εξασφάλισης της απαιτησης 1
nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, nikoslat είπε Μετά απο 20 ετη παραγραφεται καθε οφειλή, μαλιστα όταν δεν έχει γινει ανα πενταετία ενδικο μεσο εξασφάλισης της απαιτησης Δεν βγάζεις άκρη με τα FUND . Αυτοί ζητάνε 5000 ευρώ για λογαριασμό της EUROBANK που τότε ήταν ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Έχω προχωρήσει έτσι και αλλιώς σε αποποίηση. Δεν θα καθόμουν να ρισκάρω την προσωπική μου ακίνητη περιουσία για μια αμφίβολη χρέωση του 1993...
engelo Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πολύ αμφιβάλλω, είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν ασφαλιστεί κανονικά ενώ τα στοιχεία ιδιοκτήτη (όνομα, ΑΦΜ, διεύθυνση) είναι άλλα αντί άλλων, και σε μένα έχει συμβεί στο παρελθόν. Ακόμα και 9άρια έχω δει στη θέση του ΑΦΜ ιδιοκτήτη σε ασφαλιστήριο... Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, όπως είπες και εσύ, ούτως η άλλως θα προχωρούσε η ασφαλιστική στην ασφάλιση. Και έλεγχο να έκανε, θα διαπίστωνε πως το όνομα και το ΑΦΜ του συνιδιοκτήτη θα ταίριαζαν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Σωστά.. έχεις απόλυδο δίκιο... χάος, όταν τρέχει ο έλεγχος ανασφάλιστων.. τότε κλαίνε όλοι 🙂 Με τον καιρό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
mkoutsak Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, σχετικά με το αρχικό ερώτημά σου : 1. Δικαιούχοι αποζημίωσης είναι οι αναγραφόμενοι ιδιοκτήτες στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (εφόσον δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας αναγεγραμένη στην άδεια κυκλοφορίας), αναλογικά με τα ποσοστά που τους αναλογούν. 2. Αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει αποβιώσει, τα ποσοστά ιδιοκτησίας του μεταβιβάζονται σύμφωνα με το κληρονομικό δίκαιο. (Εάν έχει παιδιά και σύζυγο, στα παιδιά του αντιστοιχεί το 75% της περιουσίας του και στη σύζυγο το 25%. Εάν δεν έχει σύζυγο, τα παιδιά κληρονομούν το 100% της περιουσίας του). Γενικά υπάρχει μια τάση τα αυτοκίνητα να μεταβιβάζονται στους κληρονόμους 1ου βαθμού ως "εξαίρετα", χωρίς δηλαδή να εμπλέκεται η εφορία (εξαιρούνται του φόρου κληρονομιάς). Απαιτούμενα δικαιολογητικά Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών. Για το αν μπορεί να γίνει αυτό στην περίπτωση σου θα πρέπει να μιλήσεις με δικηγόρο που ασχολείται με κληρονομικά. 3. Αν δεν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς, η ασφαλιστική εταιρία (με τα δύο παραπάνω χαρτιά - Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών) πληρώνει την αποζημίωση που αναλογεί στον αποβιώσαντα σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών. 4. Αν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς και στο Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών υπάρχουν και άλλοι, η ασφαλιστική πληρώνει την αποζημίωση σε αυτούς. Αν δεν υπάρχουν άλλοι η ασφαλιστική σου ζητά να προσκομίσεις Κληρονομητήριο ή Βεβαίωση από την Εφορία περί ιδιοκτητών του συγκεκριμένου οχήματος. Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η ασφαλιστική εταιρία θα πληρώσει σε κάποιον, όποιος κι εάν είναι αυτός. Απλά πρέπει να είναι νομικώς ξεκάθαρο σε ποιόν θα πληρώσει, ώστε να μην αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες στο μέλλον. Για σίγουρη πληροφόρηση χρειάζεται να απευθυνθείς σε δικηγόρο που ασχολείται με κληρονομικά. (Ασφαλιστής που έχει αντιμετωπίσει τό θέμα στο παρελθόν) Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, είναι αυτονόητο ότι η μητέρα σου ως ιδιοκτήτρια του 10% μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος έχει την άδειά της να το οδηγεί (εφόσον έχει κατάλληλο σε ισχύ δίπλωμα κυκλοφορίας) και φυσικά το αυτοκίνητο κυκλοφορεί νόμιμα εφόσον έχει πινακίδες και ασφάλεια Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από mkoutsak 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα