Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε @Mr^Robot Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο post αυτό που ασφαλίζεται είναι το όχημα και όχι κάποιο πρόσωπο, η ασφάλεια βγαίνει σε πινακίδα και όχι σε όνομα, συνεπώς η ερώτηση "γίνεται το συμβόλαιο ασφάλισης να ήταν σε 2 ονόματα;" είναι εντελώς άκυρη. Κι εσύ που επιμένεις είσαι λάθος. Το ασφαλιστήριο είναι σε όνομα και σε όχημα ταυτόχρονα. Αν ας πούμε πουλήσεις το όχημα σε άλλον και έχεις ακόμα 6 μήνες ασφάλεια, τότε παίρνεις τα χρήματά 6 μηνών πίσω. Δεν μεταφέρονται στον νέο ιδιοκτήτη παρόλο που αφορά το ίδιο όχημα. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση να κάνει νέο ασφαλιστήριο για το ίδιο όχημα στο όνομά του
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, li@m είπε Αγαπήτε joshua21 δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει ο Λήπτης της ασφάλισης (Συμβαλλόμενος): Το πρόσωπο το οποίο συμβάλλεται με την ασφαλιστική Εταιρία για την κατάρτιση της ασφαλιστικής σύμβασης και είναι υπεύθυνο για την καταβολή των ασφαλίστρων και ο Ασφαλισμένος: Tο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, το οποίο αντλεί δικαιώματα από την ασφαλιστική σύμβαση, και για χάρη του οποίου συνάπτεται η ασφάλιση. Μπορεί αυτές οι δύο ιδιότητες να ταυτίζονται. Δεν δύναται η έκδωση συμβολαίου χωρίς ορισμό των 2 αυτών. Τώρα στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, ναι ασφαλίζεται το όχημα και καλύπτει τον οποιδήποτε οδηγό. (σσ με προϋποθέσεις πχ όχι οδηγό που δεν έχει άδεια οδήγησης). Φίλε μου έχεις μπερδευτεί, αυτά που έκανες - δεν ξέρω από που - copy/paste σίγουρα ισχύουν για ασφάλειες ζωής πχ, αλλά για ασφάλειες αυτοκινήτου ΔΕΝ ισχύουν. Στις ασφάλειες αυτοκινήτου όπως έγραψα και παραπάνω δεν υπάρχει ασφαλισμένος, αυτό που ασφαλίζεται είναι το αυτοκίνητο.
GREGORYMO Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, Xacti είπε Κι εσύ που επιμένεις είσαι λάθος. Το ασφαλιστήριο είναι σε όνομα και σε όχημα ταυτόχρονα. Αν ας πούμε πουλήσεις το όχημα σε άλλον και έχεις ακόμα 6 μήνες ασφάλεια, τότε παίρνεις τα χρήματά 6 μηνών πίσω. Δεν μεταφέρονται στον νέο ιδιοκτήτη παρόλο που αφορά το ίδιο όχημα. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση να κάνει νέο ασφαλιστήριο για το ίδιο όχημα στο όνομά του Γιατί, ΔΕΝ μπορεί να αφήσει την ασφάλεια ως έχει και να πάρει το ασφάλιστρο των 6 μηνών από τον αγοραστή?
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, Xacti είπε Κι εσύ που επιμένεις είσαι λάθος. Το ασφαλιστήριο είναι σε όνομα και σε όχημα ταυτόχρονα. Αν ας πούμε πουλήσεις το όχημα σε άλλον και έχεις ακόμα 6 μήνες ασφάλεια, τότε παίρνεις τα χρήματά 6 μηνών πίσω. Δεν μεταφέρονται στον νέο ιδιοκτήτη παρόλο που αφορά το ίδιο όχημα. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση να κάνει νέο ασφαλιστήριο για το ίδιο όχημα στο όνομά του Φίλε μου sorry αλλά γράφεις για πράγματα που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Εγώ προσωπικά πριν ένα χρόνο περίπου ζήτησα από την ασφαλιστική μου (Hellas Direct) να αλλαχτεί το όνομα ιδιοκτήτη λόγω μεταβίβασης, μου ζήτησαν να στείλω την νέα άδεια με e-mail, και 10 λεπτά μετά μου ήρθε στο mail μου το νέο διορθωμένο ασφαλιστήριο με μόνη αλλαγή το όνομα του ιδιοκτήτη, ο αριθμός ασφαλιστηρίου παρέμεινε ο ίδιος.
li@m Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Φίλε μου έχεις μπερδευτεί, αυτά που έκανες - δεν ξέρω από που - copy/paste σίγουρα ισχύουν για ασφάλειες ζωής πχ, αλλά για ασφάλειες αυτοκινήτου ΔΕΝ ισχύουν. Στις ασφάλειες αυτοκινήτου όπως έγραψα και παραπάνω δεν υπάρχει ασφαλισμένος, αυτό που ασφαλίζεται είναι το αυτοκίνητο. Επιμένεις και εκτίθεσαι. Αστό παλικάρι μου καλύτερα. Δηλαδή στο συμβόλαιο δεν γραφει κανένα όνομα; γράφει μόνο τα στοιχεία του οχήματος; ΕΛΕΟΣ Διάβασε τους όρους της εταιρείας που είσαι να μαθαίνεις https://www.hellasdirect.gr/assets/pdf/policyterms_el.pdf Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από li@m
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Γιατί, ΔΕΝ μπορεί να αφήσει την ασφάλεια ως έχει και να πάρει το ασφάλιστρο των 6 μηνών από τον αγοραστή? Όχι. Γιατί αν γίνει ατύχημα θα τρέχεις εσύ γι' αυτόν? Και με το νέο σου όχημα θα έχεις και άλλο ασφαλιστήριο? για ποιο λόγο να κάνει κανένας αυτή τη μακακία? ή παίρνεις τα λεφτά σου πίσω απ' την ασφαλιστική ή τα συμψηφίζεις με το νέο σου συμβόλαιο αν θέλεις να συνεχίσεις με την ίδια. Όμορφα και ωραία Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, li@m είπε Επιμένεις και εκτίθεσαι. Αστό παλικάρι μου καλύτερα. Δηλαδή στο συμβόλαιο δεν γραφει κανένα όνομα; γράφει μόνο τα στοιχεία του οχήματος; ΕΛΕΟΣ Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, όπως έχω ξαναγράψει και σε προηγούμενο post τα ασφαλιστήρια αυτοκινήτων εκτός από τα στοιχεία του οχήματος γράφουν και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Προφανώς δεν έχεις την ικανότητα να αντιληφθείς τη διαφορά ανάμεσα σε ασφαλισμένος και ιδιοκτήτης.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Φίλε μου sorry αλλά γράφεις για πράγματα που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Εγώ προσωπικά πριν ένα χρόνο περίπου ζήτησα από την ασφαλιστική μου (Hellas Direct) να αλλαχτεί το όνομα ιδιοκτήτη λόγω μεταβίβασης, μου ζήτησαν να στείλω την νέα άδεια με e-mail, και 10 λεπτά μετά μου ήρθε στο mail μου το νέο διορθωμένο ασφαλιστήριο με μόνη αλλαγή το όνομα του ιδιοκτήτη, ο αριθμός ασφαλιστηρίου παρέμεινε ο ίδιος. Από αυτό που έγραψες φαίνεται ποιος δεν έχει ιδέα.
GREGORYMO Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, Xacti είπε Όχι. Γιατί αν γίνει ατύχημα θα τρέχεις εσύ γι' αυτόν? Και με το νέο σου όχημα θα έχεις και άλλο ασφαλιστήριο? για ποιο λόγο να κάνεις κανένας αυτή τη μακακία? ή παίρνεις τα λεφτά σου πίσω απ' την ασφαλιστική ή τα συμψηφίζεις με το νέο σου συμβόλαιο αν θέλεις να συνεχίσεις με την ίδια. Όμορφα και ωραία ΣΥΜΦΩΝΩ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!
li@m Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, όπως έχω ξαναγράψει και σε προηγούμενο post τα ασφαλιστήρια αυτοκινήτων εκτός από τα στοιχεία του οχήματος γράφουν και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Προφανώς δεν έχεις την ικανότητα να αντιληφθείς τη διαφορά ανάμεσα σε ασφαλισμένος και ιδιοκτήτης. Αρα για σένα ο ασφαλισμένος είναι το όχημα;
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, li@m είπε Διάβασε τους όρους της εταιρείας που είσαι να μαθαίνεις https://www.hellasdirect.gr/assets/pdf/policyterms_el.pdf Τους έχω διαβάσει, τώρα αν νομίζεις πως κάποιος από αυτούς έρχεται σε αντίθεση με αυτά που λέω δείξτον μας.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε ΣΥΜΦΩΝΩ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ! Και έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που γίνεται η μεταβίβαση το ασφαλιστήριο λήγει αυτόματα και ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει αναγκαστικά να κάνει δικό του Στις περισσότερες περιπτώσεις μεταβολής της κυριότητας του αυτοκινήτου (λ.Χ. πώληση) ο πωλητής (παλαιός ιδιοκτήτης) ειδοποιεί έγκαιρα την ασφαλιστική εταιρεία που ασφαλίζει το αυτοκίνητο για τη διακοπή της ασφαλιστικής κάλυψης. Αντίστοιχα ο αγοραστής (νέος ιδιοκτήτης) ασφαλίζει το απόκτημα του στην ίδια ή σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία με νέο ασφαλιστήριο. Το άρθρο 36 του Ν.3746/09 (ΦΕΚ 27/Α΄/16-02-09) το οποίο τροποποίησε την παρ. 2 του άρθρου 8 του π.δ. 237/1986 (ΦΕΚ 110 Α΄), ορίζει ότι άν μεταβιβασθεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η ασφαλιστική σύμβαση λύεται αυτοδικαίως μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της μεταβίβασης, ο δε ασφαλιστής υποχρεούται σε επιστροφή των τυχόν μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων. Η λύση της σύμβασης ισχύει έναντι πάντων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του ασφαλιστή οποιασδήποτε ενέργεια. Το άρθρο 8 της Κ4/585/78 ΑΥΕ ορίζει ότι κάθε μεταβολή της κυριότητας ή της κατοχής του οχήματος προκαλεί μετά πάροδο 15 ημερών από τη συντέλεσή της την αυτοδίκαιη λύση της ασφαλιστικής σύμβασης.
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, li@m είπε Αρα για σένα ο ασφαλισμένος είναι το όχημα; Στις ασφάλειες αυτοκινήτου δεν υπάρχει ασφαλισμένος,
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Τους έχω διαβάσει, τώρα αν νομίζεις πως κάποιος από αυτούς έρχεται σε αντίθεση με αυτά που λέω δείξτον μας. Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Στις ασφάλειες αυτοκινήτου δεν υπάρχει ασφαλισμένος, Σταμάτα να τρολάρεις, αλλιώς αν δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις 5 απλά πραγματάκια σταμάτα να σχολιάζεις αφού είσαι άσχετος. Έχεις γίνει κουραστικός και φορτώνεις το θρεντ με βλακείες
li@m Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Στις ασφάλειες αυτοκινήτου δεν υπάρχει ασφαλισμένος, Λοιπόν πάνε στη σελίδα 21 από τους όρους που σου έστειλα. Περιμένω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα