nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 59 λεπτά πριν, mkoutsak είπε Καλησπέρα, σχετικά με το αρχικό ερώτημά σου : 1. Δικαιούχοι αποζημίωσης είναι οι αναγραφόμενοι ιδιοκτήτες στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (εφόσον δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας αναγεγραμένη στην άδεια κυκλοφορίας), αναλογικά με τα ποσοστά που τους αναλογούν. 2. Αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει αποβιώσει, τα ποσοστά ιδιοκτησίας του μεταβιβάζονται σύμφωνα με το κληρονομικό δίκαιο. (Εάν έχει παιδιά και σύζυγο, στα παιδιά του αντιστοιχεί το 75% της περιουσίας του και στη σύζυγο το 25%. Εάν δεν έχει σύζυγο, τα παιδιά κληρονομούν το 100% της περιουσίας του). Γενικά υπάρχει μια τάση τα αυτοκίνητα να μεταβιβάζονται στους κληρονόμους 1ου βαθμού ως "εξαίρετα", χωρίς δηλαδή να εμπλέκεται η εφορία (εξαιρούνται του φόρου κληρονομιάς). Απαιτούμενα δικαιολογητικά Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών. Για το αν μπορεί να γίνει αυτό στην περίπτωση σου θα πρέπει να μιλήσεις με δικηγόρο που ασχολείται με κληρονομικά. 3. Αν δεν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς, η ασφαλιστική εταιρία (με τα δύο παραπάνω χαρτιά - Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών) πληρώνει την αποζημίωση που αναλογεί στον αποβιώσαντα σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών. 4. Αν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς και στο Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών υπάρχουν και άλλοι, η ασφαλιστική πληρώνει την αποζημίωση σε αυτούς. Αν δεν υπάρχουν άλλοι η ασφαλιστική σου ζητά να προσκομίσεις Κληρονομητήριο ή Βεβαίωση από την Εφορία περί ιδιοκτητών του συγκεκριμένου οχήματος. Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η ασφαλιστική εταιρία θα πληρώσει σε κάποιον, όποιος κι εάν είναι αυτός. Απλά πρέπει να είναι νομικώς ξεκάθαρο σε ποιόν θα πληρώσει, ώστε να μην αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες στο μέλλον. Για σίγουρη πληροφόρηση χρειάζεται να απευθυνθείς σε δικηγόρο που ασχολείται με κληρονομικά. (Ασφαλιστής που έχει αντιμετωπίσει τό θέμα στο παρελθόν) Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, είναι αυτονόητο ότι η μητέρα σου ως ιδιοκτήτρια του 10% μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος έχει την άδειά της να το οδηγεί (εφόσον έχει κατάλληλο σε ισχύ δίπλωμα κυκλοφορίας) και φυσικά το αυτοκίνητο κυκλοφορεί νόμιμα εφόσον έχει πινακίδες και ασφάλεια Πραγματικά η καλύτερη απάντηση στις 6 σελίδες του θέματος. Έψαξα όλες τις εναλλακτικές. Η εφορία δεν δέχονταν να περάσει ως εξαίρετο το αυτοκίνητο καθώς αυτό δεν εξυπηρετούσε αποδεδειγμένα τις ανάγκες της οικογενείας. Δλδ δεν κατοικούσα μαζί με τον πατέρα μου και δεν φαινόταν κοινό σπίτι στην φορολογική δήλωση. Η μητέρα μου δεν μπορούσε να το πάρει ως εξαίρετο καθώς έχει διαζύγιο. Το αυτοκίνητο έχει παρακράτηση κυριότητας από την τράπεζα Πειραιώς καθώς δεν έχω κάνει άρση παρακράτησης. Μπορεί δλδ νομικά στην παρούσα φάση να σταθεί η τράπεζα Πειραιώς ως ιδιοκτήτης και να αποζημιωθεί εκείνη προκειμένου να επισκευαστεί το αυτοκίνητο; Έχω κάνει αποποίηση καθώς παρήλθε το περιθώριο των 4 μηνών. Επίσης όλοι οι υπόλοιποι κληρονόμοι θα κάνουν αποποίηση σε βάθος χρόνου. Στο τέλος θα περάσει αναγκαστικά στο δημόσιο, όπου φυσικά και δεν διεκδικούν το 90% του αυτοκινήτου. Το δημόσιο απλά ήθελε αν παραιτουμασταν και από το 100% να του παραδώσουμε τις πινακίδες για να κάνει διαγραφή. Εμείς κάνουμε χρήση του παρακάτω που γράφεις και σε ευχαριστώ που το αναφέρεις ως γνωστής για να καταλάβουν κάποιοι σε αυτο το thread οτι δεν είμαι παράνομος... 1 ώρα πριν, mkoutsak είπε Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, είναι αυτονόητο ότι η μητέρα σου ως ιδιοκτήτρια του 10% μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος έχει την άδειά της να το οδηγεί (εφόσον έχει κατάλληλο σε ισχύ δίπλωμα κυκλοφορίας) και φυσικά το αυτοκίνητο κυκλοφορεί νόμιμα εφόσον έχει πινακίδες και ασφάλεια
GREGORYMO Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, mkoutsak είπε Καλησπέρα, σχετικά με το αρχικό ερώτημά σου : 1. Δικαιούχοι αποζημίωσης είναι οι αναγραφόμενοι ιδιοκτήτες στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (εφόσον δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας αναγεγραμένη στην άδεια κυκλοφορίας), αναλογικά με τα ποσοστά που τους αναλογούν. 2. Αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει αποβιώσει, τα ποσοστά ιδιοκτησίας του μεταβιβάζονται σύμφωνα με το κληρονομικό δίκαιο. (Εάν έχει παιδιά και σύζυγο, στα παιδιά του αντιστοιχεί το 75% της περιουσίας του και στη σύζυγο το 25%. Εάν δεν έχει σύζυγο, τα παιδιά κληρονομούν το 100% της περιουσίας του). Γενικά υπάρχει μια τάση τα αυτοκίνητα να μεταβιβάζονται στους κληρονόμους 1ου βαθμού ως "εξαίρετα", χωρίς δηλαδή να εμπλέκεται η εφορία (εξαιρούνται του φόρου κληρονομιάς). Απαιτούμενα δικαιολογητικά Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών. Για το αν μπορεί να γίνει αυτό στην περίπτωση σου θα πρέπει να μιλήσεις με δικηγόρο που ασχολείται με κληρονομικά. 3. Αν δεν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς, η ασφαλιστική εταιρία (με τα δύο παραπάνω χαρτιά - Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών) πληρώνει την αποζημίωση που αναλογεί στον αποβιώσαντα σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών. 4. Αν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς και στο Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών υπάρχουν και άλλοι, η ασφαλιστική πληρώνει την αποζημίωση σε αυτούς. Αν δεν υπάρχουν άλλοι η ασφαλιστική σου ζητά να προσκομίσεις Κληρονομητήριο ή Βεβαίωση από την Εφορία περί ιδιοκτητών του συγκεκριμένου οχήματος. Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η ασφαλιστική εταιρία θα πληρώσει σε κάποιον, όποιος κι εάν είναι αυτός. Απλά πρέπει να είναι νομικώς ξεκάθαρο σε ποιόν θα πληρώσει, ώστε να μην αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες στο μέλλον. Για σίγουρη πληροφόρηση χρειάζεται να απευθυνθείς σε δικηγόρο που ασχολείται με κληρονομικά. (Ασφαλιστής που έχει αντιμετωπίσει τό θέμα στο παρελθόν) Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, είναι αυτονόητο ότι η μητέρα σου ως ιδιοκτήτρια του 10% μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος έχει την άδειά της να το οδηγεί (εφόσον έχει κατάλληλο σε ισχύ δίπλωμα κυκλοφορίας) και φυσικά το αυτοκίνητο κυκλοφορεί νόμιμα εφόσον έχει πινακίδες και ασφάλεια Συγχαρητήρια και από εμένα! 1
overpower Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, mkoutsak είπε 4. Αν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς και στο Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών υπάρχουν και άλλοι, η ασφαλιστική πληρώνει την αποζημίωση σε αυτούς. Αν δεν υπάρχουν άλλοι η ασφαλιστική σου ζητά να προσκομίσεις Κληρονομητήριο ή Βεβαίωση από την Εφορία περί ιδιοκτητών του συγκεκριμένου οχήματος. 21 λεπτά πριν, nikangel είπε Μπορεί δλδ νομικά στην παρούσα φάση να σταθεί η τράπεζα Πειραιώς ως ιδιοκτήτης και να αποζημιωθεί εκείνη προκειμένου να επισκευαστεί το αυτοκίνητο; Έχω κάνει αποποίηση καθώς παρήλθε το περιθώριο των 4 μηνών. Επίσης όλοι οι υπόλοιποι κληρονόμοι θα κάνουν αποποίηση σε βάθος χρόνου. Στο τέλος θα περάσει αναγκαστικά στο δημόσιο, όπου φυσικά και δεν διεκδικούν το 90% του αυτοκινήτου. Το δημόσιο απλά ήθελε αν παραιτουμασταν και από το 100% να του παραδώσουμε τις πινακίδες για να κάνει διαγραφή. Απο το 4. καταλαβαινω οτι πρεπει να ψαξεις ποιανου σειρα ειναι για αποδοχη ή οχι κληρονομιας και να πατε μαζι να παρετε την αποζημιωση 1
nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, overpower είπε Απο το 4. καταλαβαινω οτι πρεπει να ψαξεις ποιανου σειρα ειναι για αποδοχη ή οχι κληρονομιας και να πατε μαζι να παρετε την αποζημιωση Μέχρι να αποδεχτεί ή να αποποιηθεί ένας κληρονόμος το ποσοστό του αυτοκινήτου δεν λογίζεται αυτός ως ιδιοκτήτης Είναι δυνάμει ιδιοκτήτης και μόνο αν κάνει αποδοχή κληρονομιάς περνάει το μερίδιο σε αυτόν και μπορεί να προχωρήσει σε αποδοχή αποζημίωσης. Μου το είπαν ξεκάθαρα και από την ασφαλιστική γιατί τους είχα ρωτήσει αυτή την περίπτωση . Μάλιστα μου είπαν με πραγματικά ηλίθιο συλλογισμό, πως αφού θα καταλήξει στο κράτος, να τους προσκομίσω χαρτί από το κράτος πως το κράτος είναι συνιδιοκτητης του 90% και να εκδοθεί η επιταγή υπέρ του δημοσίου. ! Φυσικά κάπου εκεί ξέφυγε η κουβέντα μας από τα κόσμια επίθετα... Επίσης ο δικηγόρος που συμβουλεύτηκα επι πληρωμή στις αρχές της περιπέτειας μου δεν μπόρεσε να μου δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση παρά μόνο πως το αυτοκίνητο μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα με το υπόλοιπο 10% 1
overpower Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, nikangel είπε Μέχρι να αποδεχτεί ή να αποποιηθεί ένας κληρονόμος το ποσοστό του αυτοκινήτου δεν λογίζεται αυτός ως ιδιοκτήτης Είναι δυνάμει ιδιοκτήτης και μόνο αν κάνει αποδοχή κληρονομιάς περνάει το μερίδιο σε αυτόν και μπορεί να προχωρήσει σε αποδοχή αποζημίωσης. Μου το είπαν ξεκάθαρα και από την ασφαλιστική γιατί τους είχα ρωτήσει αυτή την περίπτωση . Ναι καταλαβα. Στο "3. Αν δεν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς", το πηρα και ως αν δεν εχεις κανει και αποδοχη κληρονομιας, και οτι επρεπε να σε αποζημιωσουν μονο και μονο επειδη εσυ εισαι στην σειρα για την αποδοχη κληρονομιας. gotcha 1
29gk Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) .....αλλα εσυ επιμενεις να παρεις λεφτα και αποζημιωση για το ολο το 100% για κατι που δεν δικαιουσαι. Και αυτο, ενω ηδη το γνωριζες ΠΡΙΝ ανοιξεις το θεμα εδω, ειπες να συνεχισεις να το ψαχνεις μπας και πεσεις πανω σε κανα πονηροτερο και σου δωσει καμια ιδεα για να βγεις απο το αδιεξοδο που κακως εννοεις να θες να ξεπερασεις. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από 29gk
overpower Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, 29gk είπε .....αλλα εσυ επιμενεις να παρεις λεφτα και αποζημιωση για το ολο το 100% για κατι που δεν δικαιουσαι. Και αυτο, ενω ηδη το γνωριζες ΠΡΙΝ ανοιξεις το θεμα εδω, ειπες να συνεχισεις να το ψαχνεις μπας και πεσεις πανω σε κανα πονηροτερο και σου δωσει καμια ιδεα για να βγεις απο το αδιεξοδο που κακως εννοεις να θες να ξεπερασεις. Ναι αλλα η ασφαλιστικη γνωριζε οτι η μητερα του εχει μονο 10%, και ομως πληρωσε το 100% της ασφαλισης. Επισης, η ιδια η ασφαλιστικη του εδωσε το οκ να το ασφαλισει ενω ΗΔΗ γνωριζαν οτι ο πατερας απεβιωσε. 1
nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, 29gk είπε .....αλλα εσυ επιμενεις να παρεις λεφτα και αποζημιωση για το ολο το 100% για κατι που δεν δικαιουσαι. Και αυτο, ενω ηδη το γνωριζες ΠΡΙΝ ανοιξεις το θεμα εδω, ειπες να συνεχισεις να το ψαχνεις μπας και πεσεις πανω σε κανα πονηροτερο και σου δωσει καμια ιδεα για να βγεις απο το αδιεξοδο που κακως εννοεις να θες να ξεπερασεις. Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις Μόλις τώρα, overpower είπε Ναι αλλα η ασφαλιστικη γνωριζε οτι η μητερα του εχει μονο 10%, και ομως πληρωσε το 100% της ασφαλισης. Επισης, η ιδια η ασφαλιστικη του εδωσε το οκ να το ασφαλισει ενω ΗΔΗ γνωριζαν οτι ο πατερας απεβιωσε. Πες τα βρε ανθρωπε γιατι καποιοι μπαινουν μονο να τρολλαρουν.. 2 λεπτά πριν, overpower είπε Ναι αλλα η ασφαλιστικη γνωριζε οτι η μητερα του εχει μονο 10%, και ομως πληρωσε το 100% της ασφαλισης. Επισης, η ιδια η ασφαλιστικη του εδωσε το οκ να το ασφαλισει ενω ΗΔΗ γνωριζαν οτι ο πατερας απεβιωσε. Και μάλιστα η ασφαλιστική δέχτηκε να ασφαλίσω το αυτοκίνητο στο πλήρες πακέτο καλύψεων , ενω ήξερε πως με το 10% μόνο σε εμάς και το 90% στο δημόσιο, δεν μπορούσε να μας αποζημιώσει ποτέ. Ένας δικαστής αν το τραβούσα στα δικαστήρια θα έβρισκε δόλο εκ μέρους της ασφαλιστικής ή ΄όχι;
29gk Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, overpower είπε Ναι αλλα η ασφαλιστικη γνωριζε οτι η μητερα του εχει μονο 10%, και ομως πληρωσε το 100% της ασφαλισης. Επισης, η ιδια η ασφαλιστικη του εδωσε το οκ να το ασφαλισει ενω ΗΔΗ γνωριζαν οτι ο πατερας απεβιωσε. Ειπαμε, αν αισθανεται εξαπατημενος, ου δηλωνει πως οντως συμβαινει, μπορει να προχωρησει σε αγωγη κατι που επισης ειπε οτι θα κανει και θα ζητησει και ψυχικη αποζημιωση. Εν αναμονη φυσικα απαντησεως για τις πρακτικες ολων των αλλων ασφαλιστικων επι του θεματος. @nikangel απλα συμπεραινω απο τα εως τωρα γραφομενα σου. Ακομα και το παραπανω μηνυμα του ασφαλιστη ( ;;;;;; ) που σου αρεσε και επικροτησες στο λεει ξεκαθαρα, οτι δηλαδη το 90% θα παρει τα λεφτα που η ασφαλιστικη σου δεχεται να δωσει, οποιο κι αν ειναι κι οταν αυτο βρεθει αλλα εσυ επιμενεις να τα παρεις εσυ ο ιδιος επειδη εσυ κανεις χρηση του αυτοκινητου. Κατι που σου ειπαν επισης ξεκαθαρα και η ασφαλιστικη και ο δικηγορος οπως και εδω μεσα αλλα εσυ επιμενεις. Καλη τυχη λοιπον με τον προεδρο του δικαστηριου και σε καλη μερια τα λεφτα της επιπλεον αποζημιωσης για την ψυχικη σου ταλαιπωρια. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από 29gk
GREGORYMO Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Την λύση, αν υπάρχει, θα την δώσει η ΕΠΟΜΕΝΗ ασφαλιστική, που θα ασφαλησει το αυτοκίνητο. Αν δεχθεί, έστω και μια, το πρόβλημα, ΛΥΘΗΚΕ. 2 ώρες πριν, mkoutsak είπε Καλησπέρα, σχετικά με το αρχικό ερώτημά σου : 1. Δικαιούχοι αποζημίωσης είναι οι αναγραφόμενοι ιδιοκτήτες στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (εφόσον δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας αναγεγραμένη στην άδεια κυκλοφορίας), αναλογικά με τα ποσοστά που τους αναλογούν. 2. Αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει αποβιώσει, τα ποσοστά ιδιοκτησίας του μεταβιβάζονται σύμφωνα με το κληρονομικό δίκαιο. (Εάν έχει παιδιά και σύζυγο, στα παιδιά του αντιστοιχεί το 75% της περιουσίας του και στη σύζυγο το 25%. Εάν δεν έχει σύζυγο, τα παιδιά κληρονομούν το 100% της περιουσίας του). Γενικά υπάρχει μια τάση τα αυτοκίνητα να μεταβιβάζονται στους κληρονόμους 1ου βαθμού ως "εξαίρετα", χωρίς δηλαδή να εμπλέκεται η εφορία (εξαιρούνται του φόρου κληρονομιάς). Απαιτούμενα δικαιολογητικά Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών. Για το αν μπορεί να γίνει αυτό στην περίπτωση σου θα πρέπει να μιλήσεις με δικηγόρο που ασχολείται με κληρονομικά. 3. Αν δεν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς, η ασφαλιστική εταιρία (με τα δύο παραπάνω χαρτιά - Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών) πληρώνει την αποζημίωση που αναλογεί στον αποβιώσαντα σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών. 4. Αν έχεις κάνει αποποίηση κληρονομιάς και στο Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών υπάρχουν και άλλοι, η ασφαλιστική πληρώνει την αποζημίωση σε αυτούς. Αν δεν υπάρχουν άλλοι η ασφαλιστική σου ζητά να προσκομίσεις Κληρονομητήριο ή Βεβαίωση από την Εφορία περί ιδιοκτητών του συγκεκριμένου οχήματος. Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η ασφαλιστική εταιρία θα πληρώσει σε κάποιον, όποιος κι εάν είναι αυτός. Απλά πρέπει να είναι νομικώς ξεκάθαρο σε ποιόν θα πληρώσει, ώστε να μην αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες στο μέλλον. Για σίγουρη πληροφόρηση χρειάζεται να απευθυνθείς σε δικηγόρο που ασχολείται με κληρονομικά. (Ασφαλιστής που έχει αντιμετωπίσει τό θέμα στο παρελθόν) Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, είναι αυτονόητο ότι η μητέρα σου ως ιδιοκτήτρια του 10% μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος έχει την άδειά της να το οδηγεί (εφόσον έχει κατάλληλο σε ισχύ δίπλωμα κυκλοφορίας) και φυσικά το αυτοκίνητο κυκλοφορεί νόμιμα εφόσον έχει πινακίδες και ασφάλεια ΕΣΥ, το ασφαλίζεις το αυτοκίνητο ?? 1
29gk Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Την λύση, αν υπάρχει, θα την δώσει η ΕΠΟΜΕΝΗ ασφαλιστική, που θα ασφαλησει το αυτοκίνητο. Αν δεχθεί, έστω και μια, το πρόβλημα, ΛΥΘΗΚΕ. Το προβλημα θα λυθει αν η επομενη, μεθεπομενη, καποια ασφαλιστικη τελος παντων, δεχτει οχι να ασφαλισει αλλα να αποζημιωσει το 90% σε περιπτωση ζημιας. Και μαλιστα δινοντας τα χρηματα του 90% στο 10% επειδη αυτο εμφανιζεται ενω το αλλο αγνοειται. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από 29gk
nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, 29gk είπε Ειπαμε, αν αισθανεται εξαπατημενος, ου δηλωνει πως οντως συμβαινει, μπορει να προχωρησει σε αγωγη κατι που επισης ειπε οτι θα κανει και θα ζητησει και ψυχικη αποζημιωση. Εν αναμονη φυσικα απαντησεως για τις πρακτικες ολων των αλλων ασφαλιστικων επι του θεματος. @nikangel απλα συμπεραινω απο τα εως τωρα γραφομενα σου. Ακομα και το παραπανω μηνυμα του ασφαλιστη ( ;;;;;; ) που σου αρεσε και επικροτησες στο λεει ξεκαθαρα, οτι δηλαδη το 90% θα παρει τα λεφτα που η ασφαλιστικη σου δεχεται να δωσει, οποιο κι αν ειναι κι οταν αυτο βρεθει αλλα εσυ επιμενεις να τα παρεις εσυ ο ιδιος επειδη εσυ κανεις χρηση του αυτοκινητου. Κατι που σου ειπαν επισης ξεκαθαρα και η ασφαλιστικη και ο δικηγορος οπως και εδω μεσα αλλα εσυ επιμενεις. Καλη τυχη λοιπον με τον προεδρο του δικαστηριου και σε καλη μερια τα λεφτα της επιπλεον αποζημιωσης για την ψυχικη σου ταλαιπωρια. Στείλε μου το ΙΒΑΝ σου να σου καταθέσω και ένα μερίδιο για τον κόπο σου. Το αυτοκίνητο ως υλικό αντικείμενο μου ανήκει στο 100% ακόμα και αν νομικά έχω το 10% . Εφόσον ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να το χρησιμοποιώ ΟΛΟΚΛΗΡΟ και να το κυκλοφορό ΝΟΜΙΜΑ θα πρέπει να υπάρχει και νομικό πλαίσιο να μπορώ να το επισκευάσω ΑΝ ΑΝ ΑΝ ΑΝ μου το καταστρέψει κάποιος με ΔΙΚΗ Του υπαιτιότητα. Αυτό το νομικό πλαίσιο ψάχνω απο καποιον που μπορεί να έχει αντίστοιχη εμπειρία. Κοιμησου ήσυχος τώρα
29gk Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δεν χρειαζεται κανενα αλλο σχολιο πλην απο αυτην σου τη φραση: Το αυτοκίνητο ως υλικό αντικείμενο μου ανήκει στο 100% ακόμα και αν νομικά έχω το 10% .
nikangel Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 17 λεπτά πριν, 29gk είπε Κατι που σου ειπαν επισης ξεκαθαρα και η ασφαλιστικη και ο δικηγορος Επίσης σε περίπτωση που σου διαφεύγει η ασφαλιστική εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα και εγω τα δικά μου. Οπου μπορεί να επικαλεστει κόλλημα θα το κανει για να μην αποζημιώσει. Ο δικηγόρος που είχα πληρώσει με ειχε ενημερώσει απλα πως μπορω να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο ακόμα και αν δεν κανω αποδοχη. Δεν ειχε μεπλακει τοτε στο ατυχημα γιατι δεν υπηρχε τοτε ατυχημα.
mkoutsak Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, nikangel είπε Πραγματικά η καλύτερη απάντηση στις 6 σελίδες του θέματος. Έψαξα όλες τις εναλλακτικές. Η εφορία δεν δέχονταν να περάσει ως εξαίρετο το αυτοκίνητο καθώς αυτό δεν εξυπηρετούσε αποδεδειγμένα τις ανάγκες της οικογενείας. Δλδ δεν κατοικούσα μαζί με τον πατέρα μου και δεν φαινόταν κοινό σπίτι στην φορολογική δήλωση. Η μητέρα μου δεν μπορούσε να το πάρει ως εξαίρετο καθώς έχει διαζύγιο. Το αυτοκίνητο έχει παρακράτηση κυριότητας από την τράπεζα Πειραιώς καθώς δεν έχω κάνει άρση παρακράτησης. Μπορεί δλδ νομικά στην παρούσα φάση να σταθεί η τράπεζα Πειραιώς ως ιδιοκτήτης και να αποζημιωθεί εκείνη προκειμένου να επισκευαστεί το αυτοκίνητο; Έχω κάνει αποποίηση καθώς παρήλθε το περιθώριο των 4 μηνών. Επίσης όλοι οι υπόλοιποι κληρονόμοι θα κάνουν αποποίηση σε βάθος χρόνου. Στο τέλος θα περάσει αναγκαστικά στο δημόσιο, όπου φυσικά και δεν διεκδικούν το 90% του αυτοκινήτου. Το δημόσιο απλά ήθελε αν παραιτουμασταν και από το 100% να του παραδώσουμε τις πινακίδες για να κάνει διαγραφή. Εμείς κάνουμε χρήση του παρακάτω που γράφεις και σε ευχαριστώ που το αναφέρεις ως γνωστής για να καταλάβουν κάποιοι σε αυτο το thread οτι δεν είμαι παράνομος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα