Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερω οτι η Ουκρανια δεν ανηκει στην ΕΕ αλλα διαβασα καπου οτι υπαρχει καποιο trade deal και δεν πληρωνω τελωνειο στις αγορες απο εκει (δεν ειμαι σιγουρος) .Εν ολιγης  θελω να παρω μια κιθαρα απο εδω http://woodstock-guitars.com/?lang=en#about ) θα πρεπει να πληρωσω τελωνειο (δλδ δεν με συμφερει) η θα πληρωσω απλως την αναγραφομενη τιμη + μεταφορικα?

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zx1234r είπε

Καλύτερα στείλε email στον πωλητή. Αν στέλνει internationally είναι ευθύνη του να γνωρίζει.

Κάπου χάνεσαι ο πωλητης δεν έχει καμία ευθύνη η υποχρέωση να γνωρίζει για τα τελωνεια της κάθε χώρας, για αυτό και παντού γράφουν ότι τα τελωνεια είναι ευθηνη του αγοραστή

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Κάπου χάνεσαι ο πωλητης δεν έχει καμία ευθύνη η υποχρέωση να γνωρίζει για τα τελωνεια της κάθε χώρας, για αυτό και παντού γράφουν ότι τα τελωνεια είναι ευθηνη του αγοραστή

Ναι η ευθύνη του αγοραστή είναι στο να πληρώσει τα κόστη εκτελωνισμού όχι να γνωρίζει τις διαδικασίες. Σε δεκάδες site που έχω ψωνίσει ο πωλητής ήξερε τα πάντα για το τελωνείο μέχρι και το αναλυτικό κόστος για κάθε αντικείμενο που αγόραζα. bangood, Amazon, ebay, aliexpress, gearbest κτλ. Αν κάποιος πωλητής δεν γνωρίζει και δεν θέλει να ασχοληθεί για να εξυπηρετήσει τον αγοραστή, ας μην πουλάει σε άλλες χώρες παρα μόνο στη δική του.

• Confused 1
Δημοσ.

Σαφώς και δεν είναι ευθύνη του πωλητή να ξέρει τι γίνεται στην κάθε χώρα με το τελωνείο.

Το ότι κάποιοι παρέχουν αυτή την πληροφόρηση αφενός το κάνουν για να τραβήξουν πελάτες (θεμιτό) και αφετέρου δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικό γι' αυτούς. Αν δηλαδή στραβώσει κάτι σε μία αποστολή επειδή ένας τελωνειακός την είδε αλλιώς (όποιος έχει βρεθεί σε τελωνείο ξέρει τι εννοώ) και περάσει τελωνείο κάτι που δεν "θα ΄πρεπε" ή το ποσό είναι άλλο από αυτό που είπε ο όποιος αποστολέας δεν μπορεί να υποστηριχθεί δικαιολογία προς τον πωλητή του στυλ "μα μου είχατε πει" ή προς το τελωνείο "κύριε τελώνη το amazon μου είπε κάτι άλλο"

Είσαι εσύ και ο τελώνης. Ο οποίος ενίοτε είναι και φαρισαίος ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτιδήποτε είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης περνάει κανονικά απο τελωνείο για να επιβληθεί ο ΦΠΑ.Σε αντίστοιχη ερώτηση μου προς τος τελωνείο Αερολιμένα για παραγγελία απο Ελβετία (που τυγχάνει  μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου).

Επεξ/σία από giwrgos555

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...