Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μα κανενας φυσικα! Προσπαθω τουλαχιστον να αποφυγω τους ερασιτεχνες. μαλλον τιποτα γυφτοι ητανε τωρα. 

τελικα θα βαλω mul-t-lock 7x7 με πομολο να κλειδωνει το βραδυ και οποτε λειπουμε. η αλλη επιλογη ηταν ISEO R6 παλι με πομολο (υποχρεωτικα βαση νομου για πυρασφαλεια που λεει οτι οι κλειδαριες πρεπει να ανοιγουν προς την εξοδο χωρις χρηση κλειδιου). 

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα,

νέος στο φόρουμ και καθόλου καλός γνώστης περί κλειδιαριών. Διάβασα αρκετά το thread και έχω την εξής απορία:

σε ξύλινη πόρτα (που δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλαχθεί) υπάρχει τώρα πάνω κλειδαριά cisa με 4 πύρους (παλιό κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου) και κάτω τελείως απλός κύλινδρος, και τα δύο 30ετίας. Μου προτάθηκε:

- πάνω κλειδαριά με defender securemme (δεν ξέρω τύπους) και κύλινδρος iseo f9csf

- κάτω κύλινδρος iseo f6

στα 200 ευρώ τοποθετημένα

Πώς σας φαίνεται? οι κύλινδροι (iseo f9 csf και iseo f6) λένε τίποτα? άλλες προτάσεις σε παρόμοιο κόστος?

ευχαριστώ

Επεξ/σία από Sonny_Hayes
Δημοσ.
17 hours ago, fotis2405 said:

Καλησπέρα. Επειδη ειχαμε κρουσμα διαριξης αποθηκων λεμε να αλλαξουμε κυλινδρο στην ξυλινη πορτα εισοδου (ανοιξε καθοτι ξεκλειδωτη). Πρεπει να μπει με πομολο για να κλειδωνει - ξεκλειδωνει χωρις κλειδι απο μεσα. Τι προτινετε? Εχω δει transit 2 thirard, abus, multilock 7x7, Mauer elite 2.....

Η μονιμη λυση και ενδεδειγμενη ειναι αν υπαρχει χωρος και δεν υπαρχει ηδη επιπροσθετη πορτα εσωτερικα που οδηγει στις αποθηκες.

Σε παρα πολλες κατοικιες ακομα και 15ετιας το κλιμακοστασιο οδηγει χυμα στις αποθηκες του υπογειου χωρις εξτρα πορτα να κλειδωνει.

Μια πορτα στο ισογειο να φραζει την καθοδο στις αποθηκες ειναι η καλυτερη λυση. Αν φυσικα το ασανσερ δεν παει χυμα αερα στο υπογειο, οποτε θες πορτα και κατω ή κλειδι στο ασανσερ να κλειδωνει η προσβαση στο υπογειο.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Sebu είπε

Η μονιμη λυση και ενδεδειγμενη ειναι αν υπαρχει χωρος και δεν υπαρχει ηδη επιπροσθετη πορτα εσωτερικα που οδηγει στις αποθηκες.

Σε παρα πολλες κατοικιες ακομα και 15ετιας το κλιμακοστασιο οδηγει χυμα στις αποθηκες του υπογειου χωρις εξτρα πορτα να κλειδωνει.

Μια πορτα στο ισογειο να φραζει την καθοδο στις αποθηκες ειναι η καλυτερη λυση. Αν φυσικα το ασανσερ δεν παει χυμα αερα στο υπογειο, οποτε θες πορτα και κατω ή κλειδι στο ασανσερ να κλειδωνει η προσβαση στο υπογειο.

Δυστυχως δεν μπαινει πορτα ετσι οπως ειναι....καλη λυση θα ητνα αλλα δεν.....

Δημοσ.
16 hours ago, Sonny_Hayes said:

καλησπέρα,

νέος στο φόρουμ και καθόλου καλός γνώστης περί κλειδιαριών. Διάβασα αρκετά το thread και έχω την εξής απορία:

σε ξύλινη πόρτα (που δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλαχθεί) υπάρχει τώρα πάνω κλειδαριά cisa με 4 πύρους (παλιό κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου) και κάτω τελείως απλός κύλινδρος, και τα δύο 30ετίας. Μου προτάθηκε:

- πάνω κλειδαριά με defender securemme (δεν ξέρω τύπους) και κύλινδρος iseo f9csf

- κάτω κύλινδρος iseo f6

στα 200 ευρώ τοποθετημένα

Πώς σας φαίνεται? οι κύλινδροι (iseo f9 csf και iseo f6) λένε τίποτα? άλλες προτάσεις σε παρόμοιο κόστος?

ευχαριστώ

παρα πολυ ακριβος ο κλειδαρας. ουτε για 120€ ~ 130€ δε βγαινουν τα πραγματα με 80€ μεροκαματο τοποθετησης...

και δε δινεις 250€ προκαταβολη & 250€ σε δοσεις για θωρακισμενη ; (της πλακας μεν αλλα θωρακισμενη)

17 hours ago, fotis2405 said:

μα κανενας φυσικα! Προσπαθω τουλαχιστον να αποφυγω τους ερασιτεχνες. μαλλον τιποτα γυφτοι ητανε τωρα. 

τελικα θα βαλω mul-t-lock 7x7 με πομολο να κλειδωνει το βραδυ και οποτε λειπουμε. η αλλη επιλογη ηταν ISEO R6 παλι με πομολο (υποχρεωτικα βαση νομου για πυρασφαλεια που λεει οτι οι κλειδαριες πρεπει να ανοιγουν προς την εξοδο χωρις χρηση κλειδιου). 

πολυ ακριβος κυλινδρος για το τιποτα.

παρε τον πιο οικονομικο (επωνυμο) με πομολο μεσα, την ιδια δουλεια θα κανεις :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλό μεσημέρι σε όλους!

Για μια αντικατάσταση ξύλινης πόρτας με θωρακισμένη Dierre Sentry Class 4, ποιόν αφαλό θα προτείνατε (δεν υπάρχει θέμα budget) - η πόρτα έχει δυο αφαλούς, ο ένας είναι από την ίδια την εταιρεία Dierre New Power (που κλειδώνει εσωτερικά με περιστροφή σε 'πομολάκι') και έναν που τοποθετείς όποιον θέλεις.

Ο τοποθετητής πρότεινε CISA RS3 S στα 220 ευρώ. Υπάρχει κάτι καλύτερο; (έστω και ακριβότερο) - επίσης defender που θα πήγαινε με τη λύση που προτείνετε;

Τέλος σε πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας της Trellidor (που έχουν αφαλό, μάλλον δικής τους πατέντας και μισού μήκους), έχουμε καμία ιδέα γιατί τα κλειδιά είναι τα ίδια και για τις 4 πόρτες που υπάρχουν; δεν είναι κάπως 'αντισυμβατικό'; Φαντάζομαι αν είναι τα ίδια παντού (ή έστω περιορισμένοι οι διαφορετικοί συνδυασμοί που δίνουν από την Trellidor), να έχει κάποιος πχ 4-5 κλειδιά που να τις ανοίγουν όλες;

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/9/2025 στις 10:06 ΠΜ, mclein² είπε

παρα πολυ ακριβος ο κλειδαρας. ουτε για 120€ ~ 130€ δε βγαινουν τα πραγματα με 80€ μεροκαματο τοποθετησης...

και δε δινεις 250€ προκαταβολη & 250€ σε δοσεις για θωρακισμενη ; (της πλακας μεν αλλα θωρακισμενη)

ευχαριστώ για την απάντηση

Επεξ/σία από Sonny_Hayes
Δημοσ.

Έχω έναν αφαλό cisa ap4s με κάρτα για την αντιγραφή. Καλή κακή αυτή έχω, και θεωρώ ότι είναι καλύτερη από ότι έχουν τα γειτονικά διαμερίσματα. Ο πορτάς μου είπε ότι για να μου βγάλει και άλλο αντικλείδι θέλει φωτογραφία της ταυτότητάς μου και της κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο όμως, είναι σα να του δίνω πρόσβαση στο σπίτι μου, μια και έχει πλέον τη δυνατότητα να παραγγέλνει αντικλείδια και φυσικά έχει και τη διεύθυνσή μου που φαίνεται και πάνω στην ταυτότητα. Και αν όχι ο πορτάς, γιατί είναι έντιμος επαγγελματίας, έχει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή του αν τον έχει ξεκλείδωτο. Ας πούμε το συνεργείο καθαρισμού. Είναι όντως αυτή η διαδικασία αντιγραφής κελιδιού με κάρτα; Δεν μπορώ να πάω κάπου με το κλειδί και την κάρτα ιδιοκτήτη και απλά να βγάλω αντίγραφο; Κατά προτίμηση χωρίς να αφήσω ούτε την κάρτα.

Πονηροί καιροί, όλες οι διαρρήξεις που έχω ακούσει είναι χωρίς καταστροφή κλειδαριάς ή πόρτας και η αστυνομία λέει ότι απλά έχουν αφήσει ξεκλείδωτα. Εμένα γιατί μου βρωμάνε αντικλείδια;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, lordvec είπε

Έχω έναν αφαλό cisa ap4s με κάρτα για την αντιγραφή. Καλή κακή αυτή έχω, και θεωρώ ότι είναι καλύτερη από ότι έχουν τα γειτονικά διαμερίσματα. Ο πορτάς μου είπε ότι για να μου βγάλει και άλλο αντικλείδι θέλει φωτογραφία της ταυτότητάς μου και της κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο όμως, είναι σα να του δίνω πρόσβαση στο σπίτι μου, μια και έχει πλέον τη δυνατότητα να παραγγέλνει αντικλείδια και φυσικά έχει και τη διεύθυνσή μου που φαίνεται και πάνω στην ταυτότητα. Και αν όχι ο πορτάς, γιατί είναι έντιμος επαγγελματίας, έχει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή του αν τον έχει ξεκλείδωτο. Ας πούμε το συνεργείο καθαρισμού. Είναι όντως αυτή η διαδικασία αντιγραφής κελιδιού με κάρτα; Δεν μπορώ να πάω κάπου με το κλειδί και την κάρτα ιδιοκτήτη και απλά να βγάλω αντίγραφο; Κατά προτίμηση χωρίς να αφήσω ούτε την κάρτα.

Πονηροί καιροί, όλες οι διαρρήξεις που έχω ακούσει είναι χωρίς καταστροφή κλειδαριάς ή πόρτας και η αστυνομία λέει ότι απλά έχουν αφήσει ξεκλείδωτα. Εμένα γιατί μου βρωμάνε αντικλείδια;

Φαίνεται η διεύθυνση στην ταυτότητα;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Alejandro said:

Φαίνεται η διεύθυνση στην ταυτότητα;

Όχι δε φαίνεται!:-D Είχα στο μυαλό τις πιο παλιές που έχουν μόνο Ελληνικά. Σε αυτές ναι, φαίνεται!!!!!

Παρόλα αυτά, δεν παύει να τη γνωρίζει τη διεύθυνση, μια και αυτός μου έβαλε την πόρτα!

Επεξ/σία από lordvec
Δημοσ.

Μια ερώτηση για τους ειδικούς. Έχω μια πόρτα ασφαλείας και κλειδαριά Fiam (νομίζω – είμαι αυτή που ο κύλινδρος βιδώνει πάνω στην κλειδαριά με ένα έξτρα σιδεράκι και όχι με βίδα από την μεριά που είναι οι πίροι) με τρεις στροφές κλειδώματος και το κλακ για την γλώσσα. Είναι παλιά πάνω από 10 χρόνια.

Το «πρόβλημά» μου είναι ότι ο γιός μου (ετών 11) δεν μπορεί με τίποτα να κάνει το κλακ της γλώσσας και να ανοίξει την πόρτα.

Το ερώτημά μου είναι αν αλλάξω την κλειδαριά με κάποια πιο νέα γραναζωτή, θα είναι πιο εύκολο το άνοιγμα της γλώσσας για να μπορείς και ο μικρός να ανοίγει μόνος του ή είναι θέμα της πόρτας και πάλι θα είναι σκληρή στο άνοιγμα?

Ευχαριστώ.

PS: παρακαλώ όχι απαντήσεις με εναλλακτικές λύσεις με ηλεκτρονικά ξεκλειδώματα και άλλα πολλά. Είναι μια ειλικρινής απορία

Δημοσ.

Αγορασα ενα κύλινδρο AGB SCUDO 9000, βαζω το κλειδί και στο γύρισμα, καθε φορα που περνάει απο τη θεση που μπορεί να βγει το κλειδί παρουσιάζει ενα μικρό "σκάλωμα". Ειναι φυσιολόγικό ή έπεσα σε προβληματικό?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papath είπε

Αγορασα ενα κύλινδρο AGB SCUDO 9000, βαζω το κλειδί και στο γύρισμα, καθε φορα που περνάει απο τη θεση που μπορεί να βγει το κλειδί παρουσιάζει ενα μικρό "σκάλωμα". Ειναι φυσιολόγικό ή έπεσα σε προβληματικό?

Και εμενα μου το εκανε αυτο με AGB DCK, οχι συνεχεια αλλα καποιες φορες. 
Δοκίμασες με αλλο κλειδι?. Στο κανει και απο τις 2 μεριες?
Αυτοι οι κύλινδροι με πολλά pins το κάνουν αυτό. Εγω το έλυσα το θεμα οταν έβαλα λιγο λάδι (σπρέι) σιλικόνης, μαλάκωσε και λειτουργούσε καλά μετά.  

Στις 10/9/2025 στις 9:58 ΠΜ, slaughter είπε

Το ερώτημά μου είναι αν αλλάξω την κλειδαριά με κάποια πιο νέα γραναζωτή, θα είναι πιο εύκολο το άνοιγμα της γλώσσας για να μπορείς και ο μικρός να ανοίγει μόνος του ή είναι θέμα της πόρτας και πάλι θα είναι σκληρή στο άνοιγμα?

Και ναι και οχι, ολες οι πόρτες θέλουν λίγο σπρώξιμο προς τα εξω οταν ανοίγουμε την γλώσσα τους. Θα πρέπει να το εξηγήσεις αυτο στον μικρο.
Αν ωστόσο το κάνει και με το τράβηγμα προς τα εξω και εχει ρυθμιζόμενο αντίκρισμα για την γλωσσά μπορεί να ρυθμιστεί να ειναι λίγο ποιο χαλαρό ώστε να ανοίγει ποιο εύκολα. 
Η γραναζωτη ειναι ποιο ευκολη (πιο μαλακή, και αθόρυβη) στο κλείδωμα/ξεκλείδωμα τωρα για την γλωσσά της μπορει να ειναι και ποιο μαλακή στο ελατήριο της απο οτι μια παλιά κλειδαριά ΧΧ χρόνων που οσο να ναι εχει αρκετή χρηση. 

Δημοσ.

Δοκίμασα ολα τα κλειδια και κάνει το ίδιο. Η διασταση ειναι 30-40. Απο την κοντή πλευρά το κάνει ελάχιστα απο την άλλη πιο έντονα. Επισης παρατήρησα όταν σπρώχνω το κλειδί προς τον κύλινδρο μειώνεται αισθητα.

Μιας και αναφέρθηκες στον DCK και εχω κι εγω, αυτός δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, papath είπε

Δοκίμασα ολα τα κλειδια και κάνει το ίδιο. Η διασταση ειναι 30-40. Απο την κοντή πλευρά το κάνει ελάχιστα απο την άλλη πιο έντονα. Επισης παρατήρησα όταν σπρώχνω το κλειδί προς τον κύλινδρο μειώνεται αισθητα.

Μιας και αναφέρθηκες στον DCK και εχω κι εγω, αυτός δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο.

Ειναι ανάλογα που θα πέσεις λοιπον.
Εγω με τον DCK ειχα επικοινωνήσει με τον αντιπρόσωπο αλλα να ξέρεις αντικατάσταση συνηθως δεν γίνεται γιατι δεν μπορει να αποδειχθει αν εγινε κατι στην χρηση, αν μπηκε κάποιο "ξενο" σωμα στον κυλινδρο. Ετσι μου ειπε τοτε, ετσι σου λεω. Τελικα εκανα αντικατάσταση με αλλον κύλινδρο (οχι για αυτον τον λογο, για αλλο δικο μου λογο) και εβαλα αλλης τεχνολογίας (με δίσκους αντι για pins). 
Δοκίμασε να τον λιπάνεις να δεις πως θα παει, μπορει να στρώσει, κακο δεν θα του κανει παντως 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...