tz_aristotelis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Καλημερα σας φιλοι Ανεβηκα στη ταρατσα και ειδα στο πατωμα ενα εξαρτημα απο τον ηλιακο μου θερμοσιφωνα: https://www.mastersol.gr/index.php?route=product/product&product_id=453 Ξερει κανενας τι κανει, ποια η χρησιμοτητα του , αν χρειαζεται? Σας ευχαριστω (Ο ηλιακος μου φαινεται οτι δουλευει μια χαρα!!!!!)
DrLo Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) http://www.monachos.gr/forum/content.php/315-Δοχεία-διαστολής-σε-εγκαταστάσεις-θέρμανσης Ελείψει του δοχείου διαστολής, όταν ζεστένεται το στάσιμο (κλειστές οι βρύσες/παροχές) μέσα στο κύκλωμα και διαστέλεται θα αυξάνει η πίεση στους σωλήνες/ηλιακό. Αυτό σημαίνει αχρείαστη κόπωση στους σωλήνες και μεγαλύτερη πιθανότητα σπασίματός τους εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος προστασίας τους (πχ ασφαλιστικό). Μέχρι να σπάσει κάτι εσύ δε θα παρατηρήσεις κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στη συμπεριφορά του συστήματος. Σε extreme καταστάσεις αν είναι κλειστό το νερό, έχει ζεσταθεί κάργα και ανέβει η πίεση απλά για λίγο (πολύ λίγο) όταν ανοίξεις την παροχή θα νιώσεις μεγαλύτερη πίσεη/παροχή. Εφόσον αυτός που σχεδίασε το σύστημά σου έκρινε ότι πρέπει να μπει θα πρέπει να το ξανβάλεις (αφού ελέγχθεί ότι λειτουργεί ακόμα). Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από DrLo 2 1
AristidisZ Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 25 λεπτά πριν, DrLo είπε Εφόσον αυτός που σχεδίασε το σύστημά σου έκρινε ότι πρέπει να μπει θα πρέπει να το ξανβάλεις (αφού ελέγχθεί ότι λειτουργεί ακόμα). Για να βρέθηκε κάτω κατά πάσα πιθανότητα θα έσπασε στο σπείρωμα 1 1
DrLo Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Για να βρέθηκε κάτω κατά πάσα πιθανότητα θα έσπασε στο σπείρωμα Μπορεί Ασ το αλλάξει τότε. Καταλαβαίνω όμωε ότι ο TS ρωτάει σε στυλ "αφού παίζει , γιατί να το πειάξω και να το ξαναβάλω)". 1
nvel Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, DrLo είπε http://www.monachos.gr/forum/content.php/315-Δοχεία-διαστολής-σε-εγκαταστάσεις-θέρμανσης Ελείψει του δοχείου διαστολής, όταν ζεστένεται το στάσιμο (κλειστές οι βρύσες/παροχές) μέσα στο κύκλωμα και διαστέλεται θα αυξάνει η πίεση στους σωλήνες/ηλιακό. Αυτό σημαίνει αχρείαστη κόπωση στους σωλήνες και μεγαλύτερη πιθανότητα σπασίματός τους εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος προστασίας τους (πχ ασφαλιστικό). Μέχρι να σπάσει κάτι εσύ δε θα παρατηρήσεις κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στη συμπεριφορά του συστήματος. Σε extreme καταστάσεις αν είναι κλειστό το νερό, έχει ζεσταθεί κάργα και ανέβει η πίεση απλά για λίγο (πολύ λίγο) όταν ανοίξεις την παροχή θα νιώσεις μεγαλύτερη πίσεη/παροχή. Εφόσον αυτός που σχεδίασε το σύστημά σου έκρινε ότι πρέπει να μπει θα πρέπει να το ξανβάλεις (αφού ελέγχθεί ότι λειτουργεί ακόμα). αυτά που γράφεις αφορούν το ανοικτό κύκλωμα ζνχ που εκεί αν μπουν δοχεία διαστολής είναι για άλλο σκοπό. Το δοχείο αυτό είναι για το κλειστό κύκλωμα συλλέκτη-boiler και για να έχει βγει και να λειτουργεί ακόμα ο ηλιακός κάτι άλλο συμβαίνει (πχ δεν ήταν ποτέ στο κύκλωμα) 2
DrLo Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, nvel είπε αυτά που γράφεις αφορούν το ανοικτό κύκλωμα ζνχ που εκεί αν μπουν δοχεία διαστολής είναι για άλλο σκοπό. Το δοχείο αυτό είναι για το κλειστό κύκλωμα συλλέκτη-boiler και για να έχει βγει και να λειτουργεί ακόμα ο ηλιακός κάτι άλλο συμβαίνει (πχ δεν ήταν ποτέ στο κύκλωμα) Τί ; Ακόμα και στη κλειστή πλευρά να είναι η φυσική παραμένει η ίδια. (άλλωστε και στο ανοικτό μέρος η προστασία αφορά όταν το κύκλωμα μείνει κλειστό για πολύ καιρό). Μπορεί να προστατεύει από διαστολή του ψυκτικού το χειμώνα (πχ αν παγώνει και διαστέλεται) Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από DrLo
nvel Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 η φυσική είναι μια αλλά όσο να να ανοίξεις τις βρύσες όπως γράφεις η πίεση στο κλειστό κύκλωμα δεν αλλάζει ούτε επηρεάζει την πίεση/παροχή του ανοικτού κυκλώματος 1
meletis_m Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Καλημερα σας φιλοι Ανεβηκα στη ταρατσα και ειδα στο πατωμα ενα εξαρτημα απο τον ηλιακο μου θερμοσιφωνα: https://www.mastersol.gr/index.php?route=product/product&product_id=453 Ξερει κανενας τι κανει, ποια η χρησιμοτητα του , αν χρειαζεται? Σας ευχαριστω (Ο ηλιακος μου φαινεται οτι δουλευει μια χαρα!!!!!) Ρώτησε το μέλος @stelios18120 , εάν δέν κάνω λάθος είναι υδραυλικός να σου εξηγησει την χρησιμότητα του 1
stelios18120 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Καλημερα σας φιλοι Ανεβηκα στη ταρατσα και ειδα στο πατωμα ενα εξαρτημα απο τον ηλιακο μου θερμοσιφωνα: https://www.mastersol.gr/index.php?route=product/product&product_id=453 Ξερει κανενας τι κανει, ποια η χρησιμοτητα του , αν χρειαζεται? Σας ευχαριστω (Ο ηλιακος μου φαινεται οτι δουλευει μια χαρα!!!!!) κλειστό κυλινδρικό δοχείο διαστολής κατάλληλο για σύνδεση μόνο στο κλειστό κύκλωμα του ηλιακού θερμοσίφωνα. Στο κάτω μέρος φέρει σπείρωμα για σύνδεση με την δεξαμενή του ηλιακού θερμοσίφωνα και στην πάνω πλευρά διαθέτει θέση για τοποθέτηση βαλβίδας ασφαλείας 1.5 bar Τα σύγχρονα παθητικά ηλιοθερμικά συστήματα αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες προκαλώντας διαστολή και ατμοποίηση των υγρών τους. Έτσι δημιουργείτε αύξηση της πίεσης και στα δυο κυκλώματα της συσκευής με αποτέλεσμα τη καταπόνηση ολόκληρου του συστήματος. Επιπλέον η πίεση του δικτύου μαζί με τηνδυναμική ενέργεια του νερού προκαλούν υδραυλικά πλήγματα στην συσκευή, κάτι που μπορεί να επιφέρει παροδικές ή και μόνιμες βλάβες. 17 λεπτά πριν, meletis_m είπε Ρώτησε το μέλος @stelios18120 , εάν δέν κάνω λάθος είναι υδραυλικός να σου εξηγησει την χρησιμότητα του Του έβαλα ένα κείμενο να το διαβάσει και αυτός και όποιος θέλει να δει την χρησιμότητα του δοχείου διαστολής κλειστού κυκλώματος για ηλιακά συστήματα. 👍👍👍 Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από stelios18120 3
tz_aristotelis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 11 ώρες πριν, AristidisZ είπε Για να βρέθηκε κάτω κατά πάσα πιθανότητα θα έσπασε στο σπείρωμα Πραγματι εσπασε και εμεινε το μισο στον ηλιακο. Ευχαριστω Απο υδραυλικα ειμαι λιγο μαπας αλλα θα παω να δω στην κορυφη του ηλιακου τι συμβαινει. Λαμβανω σοβαρα την απαντηση οτι για να δουλευει δεν ηταν ποτε στο κυκλωμα και αν μπορεσω θα βγαλω και καμια φωτο. Το εξαρτημα το βρηκα στα 15€-16€ Τωρα αυτο θελει καναβη η τεφλον? Ευχαριστω
stelios18120 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 57 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε Πραγματι εσπασε και εμεινε το μισο στον ηλιακο. Ευχαριστω Απο υδραυλικα ειμαι λιγο μαπας αλλα θα παω να δω στην κορυφη του ηλιακου τι συμβαινει. Λαμβανω σοβαρα την απαντηση οτι για να δουλευει δεν ηταν ποτε στο κυκλωμα και αν μπορεσω θα βγαλω και καμια φωτο. Το εξαρτημα το βρηκα στα 15€-16€ Τωρα αυτο θελει καναβη η τεφλον? Ευχαριστω Καναβι έχεις ξαναβάλει ποτέ; Αν όχι θα δυσκολευτεις πολύ. Καλύτερα πάρε τεφλόν. 1 1
papoys1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Ναι σαπίζουν από τη σκουριά. Και εμένα πριν 5-6 μήνες το ένα κόπηκε.Πήρα ένα άλλο και με τεφλόν που είπε ο Στέλιος το αντικατέστησα.Για να το πετάξει κάτω όμως δώσε λίγο σημασία μήπως από την τρύπα πετάει νερό όταν ζεσταθεί.Αυτό είναι δείγμα ότι τρύπησε το νερό περνάει στο εξωτερικό κλειστό κύκλωμα και η πίεση έκανε τη ζημιά. Ο άλλος ηλιακός ο δικός μου έτσι πετούσε νερό από το ασφαλιστικό γιατί είχε τρυπήσει και αντικατέστησα το μπόιλερ. 3
meletis_m Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 47 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ναι σαπίζουν από τη σκουριά. Και εμένα πριν 5-6 μήνες το ένα κόπηκε.Πήρα ένα άλλο και με τεφλόν που είπε ο Στέλιος το αντικατέστησα.Για να το πετάξει κάτω όμως δώσε λίγο σημασία μήπως από την τρύπα πετάει νερό όταν ζεσταθεί.Αυτό είναι δείγμα ότι τρύπησε το νερό περνάει στο εξωτερικό κλειστό κύκλωμα και η πίεση έκανε τη ζημιά. Ο άλλος ηλιακός ο δικός μου έτσι πετούσε νερό από το ασφαλιστικό γιατί είχε τρυπήσει και αντικατέστησα το μπόιλερ. Είστε ευχαριστημένος απο το καζάνι ; Το εργοστάσιο είναι κοντά στήν περιοχή μου , είναι στην Πύλη Δερβενοχωρίων και έχουν ακούσει οτί είναι ποιοτικοί . 1
papoys1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, meletis_m είπε Είστε ευχαριστημένος απο το καζάνι ; Το εργοστάσιο είναι κοντά στήν περιοχή μου , είναι στην Πύλη Δερβενοχωρίων και έχουν ακούσει οτί είναι ποιοτικοί . Αν μιλάς για το SKY-LAND σίγουρα πολύ γνωστή παλιά φίρμα με πολλά μπόιλερ στις ταράτσες.Το συγκεκριμένο πρέπει να ήταν περίπου 25-27 ετών.Να φανταστείς εγώ το είχα αφαιρέσει πριν 12-13 χρόνια μαζί με τους καθρέπτες φυσικά από σπίτι που το γκρέμιζαν και όπως μου είπαν τότε πρέπει να το είχε άλλα τόσα χρόνια αυτός.Μου το χάρισε με την προυπόθεση ότι θα το έβγαζα μόνος μου. Δεν του έκανα και εγώ ποτέ συντήρηση και έτσι πριν 7-8 μήνες τα έπαιξε. Τώρα έβαλα αυτό γιατί το βρήκα στην πιο καλή τιμή της αγοράς.Ο χρόνος θα δείξει τι αξίζει. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από papoys1 1
meletis_m Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 13 ώρες πριν, papoys1 είπε Αν μιλάς για το SKY-LAND σίγουρα πολύ γνωστή παλιά φίρμα με πολλά μπόιλερ στις ταράτσες.Το συγκεκριμένο πρέπει να ήταν περίπου 25-27 ετών.Να φανταστείς εγώ το είχα αφαιρέσει πριν 12-13 χρόνια μαζί με τους καθρέπτες φυσικά από σπίτι που το γκρέμιζαν και όπως μου είπαν τότε πρέπει να το είχε άλλα τόσα χρόνια αυτός.Μου το χάρισε με την προυπόθεση ότι θα το έβγαζα μόνος μου. Δεν του έκανα και εγώ ποτέ συντήρηση και έτσι πριν 7-8 μήνες τα έπαιξε. Τώρα έβαλα αυτό γιατί το βρήκα στην πιο καλή τιμή της αγοράς.Ο χρόνος θα δείξει τι αξίζει. Δέν ξέρω είστε σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία; Πλέον τις έχουν χαλάσει τις ποιότητες . Εγώ έχω μποιλερ λεβητοστασίου Φυρογένης 300λτ τριπλής ενέργειας. Έχω αφήσει αναμονή , όταν θέλω να βάλω μόνο τους συλλέκτες στην κεραμποσκεπή. Πλέον το δουλεύω ρεύμα ή καλοριφέρ . Πρόσφατα (μετά απο 15 χρόνια ) μου κάηκε η αντίσταση και δυσκολεύτηκα αρκετά να βρώ. Έχει κλείσει το εργοστάσιο εδω και μια 8ετία 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα