Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. 

Έστω οτι πατέρας έχει κληρονομήσει απο τον πατέρα του (παππούς μου) ακίνητη περιουσία αλλά δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς εδώ και 4 χρόνια. Ο πατέρας μου (χήρος) έχει κάνει δεύτερο γάμο και ξεκινά διαδικασία για αποδοχή κληρονομιάς. Έχει δικαίωμα η γυναίκα του σε ποσοστό κληρονομιάς μελλοντικα πάνω σε αυτά τα ακίνητα; 

Επεξ/σία από Safestatos
Δημοσ.

Νομίζω πως ναι, εάν είναι νόμιμα παντρεμένοι θα δικαιούται μερίδιο. Το θέμα είναι σε ποιον θα αποφασίσει να τα γράψει ο πατέρας σου, εάν χτυπά ξύλο γίνει κάτι

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Safestatos είπε

Καλησπέρα. 

Έστω οτι πατέρας έχει κληρονομήσει απο τον πατέρα του (παππούς μου) ακίνητη περιουσία αλλά δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς εδώ και 4 χρόνια. Ο πατέρας μου (χοίρος) κάνει δεύτερο γάμο πρόσφατα και ξεκινά διαδικασία για αποδοχή κληρονομιάς. Έχει δικαίωμα η μέλλουσα γυναίκα του σε ποσοστό κληρονομιάς μελλοντικα πάνω σε αυτά τα ακίνητα; 

Καταρχήν εκ παραδρομής έγραψες χοίρος, η επίτηδες?

Η μέλλουσα γυναίκα του (θα παντρευτεί τρίτη φορά?) θα δικαιούται το 1/4 σε όλη την κληρονομιά, όχι μόνο στα συγκεκριμένα ακίνητα.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω υπάρχει προγαμιαίο συμβόλαιο που λύνει τέτοια θέματα ή όχι;

Το χοίρος έχει πολύ φάση, ψυχαναλυτικό λάθος.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Safestatos είπε

Καλησπέρα. 

Έστω οτι πατέρας έχει κληρονομήσει απο τον πατέρα του (παππούς μου) ακίνητη περιουσία αλλά δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς εδώ και 4 χρόνια. Ο πατέρας μου (χοίρος) κάνει δεύτερο γάμο πρόσφατα και ξεκινά διαδικασία για αποδοχή κληρονομιάς. Έχει δικαίωμα η μέλλουσα γυναίκα του σε ποσοστό κληρονομιάς μελλοντικα πάνω σε αυτά τα ακίνητα; 

211-550x400.jpg

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καταρχήν εκ παραδρομής έγραψες χοίρος, η επίτηδες?

Η μέλλουσα γυναίκα του (θα παντρευτεί τρίτη φορά?) θα δικαιούται το 1/4 σε όλη την κληρονομιά, όχι μόνο στα συγκεκριμένα ακίνητα.

Κεκτημένη ταχύτητα και auto correct από κινητό. Διόρθωσα το κείμενο.

4 λεπτά πριν, antbyron είπε

Το χοίρος έχει πολύ φάση, ψυχαναλυτικό λάθος.

Δεν έχουν κάνει προγαμιαίο σίγουρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, antbyron είπε

Το προγαμιαίο λύνει άλλα θέματα... αυτό που λύνει τα θέματα κληρονομιάς λέγεται διαθήκη.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα δικαιούται όμως, έτσι και αλλιώς, τη νόμιμη μοίρα. Δεν ξέρω, αν υπάρχει η 5ετια γάμου, όπως στο δικαίωμα της σύνταξης του.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Safestatos είπε

Έχει δικαίωμα η γυναίκα του σε ποσοστό κληρονομιάς μελλοντικα πάνω σε αυτά τα ακίνητα;

Αν υπάρχει διαθήκη τότε παίρνει ότι της αφήνει εκτός κι αν δεν της αφήνει τίποτα. Αν δεν υπάρχει διαθήκη τότε παίρνει το 1/4 + το εξαίρετο αν και εφόσον ήταν ακόμα νόμιμη σύζυγος του θανόντα και δεν υπήρχε αίτηση/αγωγή διαζυγίου. 

Όσο ζει ο πατέρας σου, η σύζυγός του δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στην κληρονομιά που θα αποκτήσει (εκτός κι αν της μεταβιβάσει κάτι)

• Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, Safestatos said:

Καλησπέρα. 

Έστω οτι πατέρας έχει κληρονομήσει απο τον πατέρα του (παππούς μου) ακίνητη περιουσία αλλά δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς εδώ και 4 χρόνια. Ο πατέρας μου (χήρος) έχει κάνει δεύτερο γάμο και ξεκινά διαδικασία για αποδοχή κληρονομιάς. Έχει δικαίωμα η γυναίκα του σε ποσοστό κληρονομιάς μελλοντικα πάνω σε αυτά τα ακίνητα; 

Όχι, η (δεύτερη) γυναίκα του πατέρα σου δεν έχει δικαίωμα σε οποιαδήποτε περιουσία απέκτησε ο πατέρας σου από κληρονομιά ή χαριστική αιτία. Μόνο ό,τι απέκτησε από αγορά (επαχθή αιτία). 

6 hours ago, antbyron said:

[...]

Δεν υφίσταται προγαμιαίο συμβόλαιο στην ελληνική έννομη τάξη.

• Like 3
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, paredwse είπε

Όχι, η (δεύτερη) γυναίκα του πατέρα σου δεν έχει δικαίωμα σε οποιαδήποτε περιουσία απέκτησε ο πατέρας σου από κληρονομιά ή χαριστική αιτία. Μόνο ό,τι απέκτησε από αγορά (επαχθή αιτία). 

Νομίζω, ΔΕΝ έχει δικαίωμα, αν κάποια στιγμή χωρίσουν. Αν ομως, κάποια στιγμή πεθάνει, με διαθήκη η χωρίς, δεν δικαιούται, τουλάχιστον την νόμιμη μοίρα?

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, GREGORYMO said:

Νομίζω, ΔΕΝ έχει δικαίωμα, αν κάποια στιγμή χωρίσουν. Αν ομως, κάποια στιγμή πεθάνει, με διαθήκη η χωρίς, δεν δικαιούται, τουλάχιστον την νόμιμη μοίρα?

Άλλο το κληρονομικό δικαίωμα (μετά το θάνατο του συζύγου) και άλλο το δικαίωμα συμμετοχής στα αποκτήματα (μετά το διαζύγιο).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, paredwse είπε

Η σύμβαση κοινοκτημοσύνης δεν είναι κάτι παρόμοιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...