Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@pontez2

Δεν ξέρω αν πιστεύεις αυτά που γράφεις, εγώ λέω πως αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία λογική.

Επίσης είμαι 100% σίγουρος πως δεν έχεις καν δει ποτέ καταστατικό πολυκατοικίας, δεν εξηγείται αλλιώς ο ισχυρισμός σου ότι τα καταστατικά δεν αναφέρονται σε ιδιοκτήτες.

• Like 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

@pontez2

Δεν ξέρω αν πιστεύεις αυτά που γράφεις, εγώ λέω πως αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία λογική.

Επίσης είμαι 100% σίγουρος πως δεν έχεις καν δει ποτέ καταστατικό πολυκατοικίας, δεν εξηγείται αλλιώς ο ισχυρισμός σου ότι τα καταστατικά δεν αναφέρονται σε ιδιοκτήτες.

Που το έγραψα εγω αυτό; Ειπαμε, ένοικος=κάτοικος. Οχι ιδιοκτήτης. Τα καταστατικά αναφέρονται σε όλους.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Μέχρι και το καταστατικο αναφέρεται σε συνένοικους όχι σε συνιδιοκτήτες. 

3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Τα καταστατικά αναφέρονται σε όλους.

Δεν ασχολούμαι άλλο

• Like 1
Δημοσ.

Συνένοικοι = όλοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας. Συμπεριλαμβάνει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, TrifonSam είπε

Σιγά μη κάτσει να χαλάει το χρόνο του, τη διάθεσή του, whatever, για ν' ασχοληθεί με τους κατσικογάμηδες που τσιγκουνεύτηκαν το 8ευρω.

Στο τέλος, το θεωρώ δεδομένο, ο φίλος θα βρεθεί κερατάς και δαρμένος, αν κάνει πως ασχολείται.

Εχω παρει στην πλατη μου την πολυκατοικια 5 χρονια τωρα.Πριν απο εμενα την ειχαν ΟΛΟΙ οι αλλοι 3 χρονια συνολο .Την ειχαμε δωσει και εξωτερικα,δεν επαιρναν τηλεφωνο ουτε οτι εχει καει η λαμπα.ουτε οτι ηρθε λογαριασμος.αν δεν ασχολειται ο μλκς δεν δουλευει το συστημα,

ΥΓ στα καταστατικα αναγραφεται οτι διναται ο διαχειριστης να προσλαβει βοηθο,ας του ριξει μια ματια.

10 ώρες πριν, evkar είπε

Μιας και ξέρω "πέντε πράγματα¨ από  διαχείριση πολυκατοικιών  , θα σου πω μερικά πράγματα. 

1.-Θα βρεις τον κανονισμό , όχι τη σύσταση, και θα δεις τι γράφει , αν γράφει, για θέματα ασφαλείας κλπ. Αν είναι παλιός μάλλον δεν θα γράφει τίποτα , αν είναι της τελευταίας δεκαετίας, μπορεί και να γράφει.

2.-Αν δεν γράφει , μπορεί να επικαλεστείς το νόμο , ρώτα Δικηγόρο , και τις υποχρεώσεις των συνιδιοκτητών  , υπάρχει πολύ πράμα από δικαστικές αποφάσεις. 

3.-Μην περιμένεις κανείς να σε βοηθήσει , διότι αφορά θέμα χρημάτων ……...οπότε καταλαβαίνετε.

4.Στις Πολυκατοικίες στο Ελλαδιστάν , υπάρχει η γνώμη , ότι το Διαμέρισμα  είναι το σπίτι μου , και πέρα από αυτό δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο , όλα τα άλλα πέρα από το ¨δικό μου διαμέρισμα " είναι των άλλων.

5.Αν αναλάβεις να φτιάξεις κάτι , ακόμη και με δική σου πρωτοβουλία και έξοδα , θα εμφανισθούν  ξαφνικά όλοι οι άλλοι για υποδείξεις και οδηγίες , οπότε είναι θέμα χρόνου πότε θα τσακωθείς .

Μιλάμε για λαό στα όρια ψυχιατρικής ανάλυσης ,  τα έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα.

6.Αν μπορείς άλλαξε πολυκατοικία , αλλά μην περιμένεις σε άλλες πολυκατοικίες να βρεις πολύ καλύτερη κατάσταση.

Για να καταλάβετε ,στην πολυκατοικία που μένω , είχα πιάσει ξένους (άσχετους) να πλένουν τα αυτοκίνητά τους στην πίσω αυλή μας , άλλους    ,να φέρνουν τα κατοικίδιά τους για να ξεσκάσουν τα καυμένα ,ΚΛΠ ΚΛΠ . 

Καλή τύχη , 

1.συμφωνω.

2.Συνηθως δεν γραφουν (περα απο κλειδωμα,αληθεια τι περιμενεις να γραφει?)

3.+1000

4.Διαφωνω.Ολοι εχουν παραπονο αλλα δεν ασχολουνται λογω ασθενειας.Λεγεται δεγαμιετισμος.

΄5΄6 το καλυτερο που απο ολα.Οχι τα θα βρει διαφορετικα.

9 ώρες πριν, pontez2 είπε

Αυτος ακριβως ειναι ο λόγος που δε θα αναλάβω. Αν ο άλλος τσιγκουνεύετε τα 8 ευρω, θα τσιγκουνευτεί δεκάδες ακομα. Ας σκοτωθουν μονοι τους :P 

Οι αλλοι εχουν αποδεχτει την κατασταση.Αποδεξου την και εσυ.

7 ώρες πριν, pontez2 είπε

Δυστηχως οι εξ αποστάσεως ιδιοκτήτες ειναι οι πιο αδιάφοροι συνήθως. 

Καμία συμμετοχή στα κοινά, ριχνουν τα πάντα στους ενοικιαστές ενω αν τα σπίτια ειναι άδεια αρνουνται να πληρωσουν και κοινόχρηστα.

Ό,τι χειρότερο.

Από την άλλη, οι μακροχρόνιοι ενοικιαστές, θα έπρεπε να συμμετέχουν κανονικά στις συνελεύσεις. Αλλά όταν απέχουν οι ιδιοκτήτες, τι να περιμένουμε;

Συγκεκριμένα για τη διαχείριση θα έπρεπε να υπάρχει νομος που να υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να αναλαμβάνουν κυκλικά τη διαχείριση ή αλλιώς να υποχρεουνται να τα δωσουν σε εταιρία. Υπάρχουν πολυκατοικίες χωρις διαχειριστές εδω και χρόνια που κανεις δε πληρωνει τιποτε. Χωρις ανσανσερ, χωρις κοινοχρηστο ρευμα, με σπασμενες κεντρικές κλειδαριές κτλ.

Στα καταστατικα(αρκετα που εχω διαβασει απο >2000) αναφερεται ο κυκλικος και η δυνατοτητα υπαρξηε βοηθου.Αν δεν θελει ομως η καταληξη θα ειναι η ιδια.

6 ώρες πριν, pontez2 είπε

Kάνεις αγωγη. Χιλιάδες εκκρεμη δικαστηρια για το ιδιο θέμα αυτη τη στιγμη. Αναμονη τουλάχιστον 10 χρονια. Τιποτα δε μπορεις να τους κάνεις.

αλλαξαν τα πραγματα.

εκδιδεται διαταγη πληρωμης η οποια οδηγειται ακομα και σε κατασχεση του ακινητου αν δεν δυναται να αποπληρωθει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ομάδα ενοίκων έκανε αγωγή σε ιδιοκτήτη για απλήρωτα κοινόχρηστα? Μήπως να κοιτούσες ένα λεξικό να δεις τι σημαίνει ένοικος?

Επίσης πριν είπες ότι η αναμονή είναι τουλάχιστον 10 χρόνια, τώρα λες ότι σε μικρότερο διάστημα από 10 χρόνια έχουν γίνει "συνεχόμενες αναβολές"... Κάτι δεν μας λες καλά...

Όπως και να έχει πάντως, αν κάνεις αγωγή κάποια στιγμή θα εκδικαστεί, αντιθέτως αν αδιαφορήσεις δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτα.

Δεν ξέρω σχετικά με την αναμονή των 10 χρόνων αλλά στα άλλα δεν έχεις καθόλου δίκιο.

Ένοικος είναι και ο ιδιοκτήτης, ένοικος είναι και ο ενοικιαστής. Εκτός αυτού, όπως έγραψε και ο μηχανικός1, τα κοινόχρηστα τους αφορούν όλους.

Το <<δεν έχει καμία δουλειά με τα κοινόχρηστα των άλλων ιδιοκτησιών στην πολυκατοικία>> δεν έχω ιδέα από που το έχεις μάθει.

-edit-

Τώρα που το σκέφτομαι επειδή στα κοινόχρηστα υπάρουν δαπάνες που αφορούν μόνο τους ιδιοκτήτες ίσως από εκεί έχει γίνει το μπέρδεμα.

Επεξ/σία από GothicCrusader
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Είναι λάθος.

Σώσε μας και ένα λινκ ή φωτό από λεξικό να δω αν εσύ είσαι σωστος

• Like 1
Δημοσ.

Την αγωγή στον κακοπληρωτή για τα κοινόχρηστα την κάνει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας αφού πρώτα πραγματοποιηθεί ΓΣ και αποφασιστεί με την πλειοψηφία των ενοίκων. Τα 10 χρόνια αναμονής στο δικαστήριο για τέτοια θέματα δεν ισχύουν, συνήθως αν δεν έχει μετρητά να πληρώσει γίνεται μια συντηριτική κατάσχεση εις βάρος του ακινήτου.

Η λέξη ένοικος έχει μια γενική έννοια και δηλώνει αυτόν που διαμένει σε ένα ακίνητο ασχέτως αν είναι ιδιοκτήτης, ενοικιαστής ή του έχει παραχωρηθεί δωρεάν το ακίνητο. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sezebo είπε

Σώσε μας και ένα λινκ ή φωτό από λεξικό να δω αν εσύ είσαι σωστος

Λοιπόν επειδή άλλαξε τώρα και στο βίκι, όποιος θέλει ψάχνει στο λεξικό όπως:

α) του μπαμπινιώτη

β) του τριανταφυλλίδη

Το δεύτερο μπορείτε να το βρείτε και online δωρεάν.

Στο βίκι γράφει ο οποιοσδήποτε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιάνεις τώρα κουβέντα με τον Τζοσουα, ήμαρτον. 

Για το θέμα σας, όσο ήμουν διαχειριστής , συνένοικους τους έλεγα όλους και αυτή είναι η σωστή λέξη. Ένοικος είναι ο κάτοικος, δεν είναι ο ενοικιαστής. Λάθος της βίκι είναι. Όσο για τους ενοικιαστές έχουν δικαίωμα να κάνουν αγωγή σε συνένοικο που δε πληρώνει κοινόχρηστα. Και ισχύει πως με τις αναβολές μπορούν να περάσουν πολλά χρόνια για τέτοιες υποθέσεις. Λες και κατέβηκαν απ΄τον ουρανό κάνουν κάποιοι και παίζουν και τους γνώστες λέμε.

enoikos.jpg.b0d70ffa9abba08514909eaecd872356.jpg

Πάρτο και απ τoυς Liddel Scott μπας και μάθει κανένα καινούργιο site και κόψει λιγο τη wikipedia. Ικανό τον έχω να αλλάξει τον ορισμό για να λέει πως έχει δίκιο  :P

http://myria.math.aegean.gr/lds/data/volB/pdf/pg_0146.pdf

Επεξ/σία από gas7777
  • Thanks 2
Δημοσ.

Όταν ένας ένοικος της πολυκατοικίας δεν πληρώνει κοινόχρηστα υπάρχουν 2-3 λύσεις:

1. Αν νοικιάζει, ειδοποιείς αμέσως τον ιδιοκτήτη. Αυτόν βαραίνουν τα χρέη που θα αφήσει, άρα πρέπει να το ξέρει άμεσα, δλδ σε 2-3 μήνες το πολύ. 

2. Αν είναι ο ιδιοκτήτης τότε τσεκάρεις την εγγύηση του για να υπολογίσεις τι ποσό μπορεί να καλύψει πριν μπει μέσα το ταμείο της πολυκατοικίας

3. Το πας με το καλό και ευγενικό, μπας και εισπράξεις όσο πιο πολλά μπορείς 

3. Συγκαλείς γενική συνέλευση άμεσα πριν ξεφύγει η κατάσταση. Συμφωνεί και εφόσον η δαπάνη θέρμανσης γίνεται υπερβολική του αποσυνδέεις την ηλεκτροβανα του για να περιορίσεις μελλοντική ζημιά. 

4. Και αφού αποτύχουν όλα αυτά... Ξεκινάς τα νόμιμα, πάντα προς τον ιδιοκτήτη (τον ενοικιαστή τον κυνηγάει ο ιδιοκτήτης). Στο μεταξύ ολοι οι κανονικοί ανθρωποι σφιγγουν τα δόντια και βάζουν λεφτά στο ταμείο τηε πολυκατοικίας για να αυξήσουν το αποθεματικό να βγει η πολυκατοικία μέχρι τέλους του δικαστηρίου. 

Και ο Θεός βοηθός... Ίσως τα πάρουν μετά πίσω 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Δεν ξέρω σχετικά με την αναμονή των 10 χρόνων αλλά στα άλλα δεν έχεις καθόλου δίκιο.

Ένοικος είναι και ο ιδιοκτήτης, ένοικος είναι και ο ενοικιαστής. Εκτός αυτού, όπως έγραψε και ο μηχανικός1, τα κοινόχρηστα τους αφορούν όλους.

Το <<δεν έχει καμία δουλειά με τα κοινόχρηστα των άλλων ιδιοκτησιών στην πολυκατοικία>> δεν έχω ιδέα από που το έχεις μάθει.

Ξεκόλλα λιγάκι από τις λέξεις και τι ερμηνεία τους, και σκέψου την ουσία του θέματος.

Τα κοινόχρηστα χρεώνονται στο διαμέρισμα, και αν δεν πληρωθούν σε κάθε περίπτωση υπόλογος για αυτά είναι ο ιδιοκτήτης και μόνο, ποτέ ο ενοικιαστής ή αυτός που του έχει παραχωρηθεί δωρεάν ή ότι άλλη ιδιότητα μπορεί να έχει αυτός που κατοικεί σε αυτό.

Επίσης η αγωγή σε κάποιον ιδιοκτήτη λόγω απλήρωτων κοινοχρήστων μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών, στην οποία δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες. Από αυτό προκύπτει το ότι ο μισθωτής  <<δεν έχει καμία δουλειά με τα κοινόχρηστα των άλλων ιδιοκτησιών στην πολυκατοικία>>.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...