elpenor Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, marksk είπε Παιδιά σε full load ο 3700x με wraith στους 85 βαθμούς θερμοκρασία,είναι νορμάλ ή πολύ ανεβασμένος; Πρώτη φορά έκανα encoding και τρόμαξα χαχα Θα ήταν καλύτερα να είχες χαμηλότερη θερμοκρασία. Εγώ για να το επιτύχω έκανα 3 πράγματα: 1. CPU voltage offset -0.075 2. Στο PBO δεν έβαλα full scalar 10X (το scalar αυξάνει το ρεύμα που ζητάει το CPU) 3. Έβαλα aftermarket ψύκτρα Τώρα δεν περνάει τους 72 βαθμούς. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να κλείσω το PBO παρά να δουλεύει πάνω από 75. Αν πάλι αυτές τις θερμοκρασίες τις έχεις με κλειστό PBO (το auto σημαίνει off) τότε μάλλον δεν έχεις airflow στο κουτί σου, μπορείς να αφήσεις ανοιχτό το πλαϊνό του μέχρι να πάρεις ανεμιστήρες κουτιού. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2020 από elpenor 1
marksk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 σε gaming και καθημερινή χρήση δεν πάει πάνω από 75. Έκανα κάτι videaκια και δούλευε 100% για κανένα 10 λεπτο και εκεί τα χτύπησε τα 85. PBO ενεργοποιημένο είναι.
elpenor Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, marksk είπε σε gaming και καθημερινή χρήση δεν πάει πάνω από 75. Έκανα κάτι videaκια και δούλευε 100% για κανένα 10 λεπτο και εκεί τα χτύπησε τα 85. PBO ενεργοποιημένο είναι. Εγώ θα έκλεινα το PBO μέχρι να πάρω aftermarket ψύκτρα. Δεν θα μου άρεσε ούτε να φτάνω 75 καθημερινά και σε καμία περίπτωση να τους περάσει, ίσως να είμαι υπερβολικός δεν ξέρω. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2020 από elpenor 1
discoboyminimal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) παιδια ειναι κανεις με 3900x , x570 taichi και trident z neo 3600cl16 ? εχω θεμα. εχω το συστημα σχεδον δυο εβδομαδες και πριν 5-6 μερες μου εκανε ενα hard restart καθως επαιζα και εχθες μου freezαρε ολο το pc για 10+ δευτερολεπτα. τρεχω τα παντα σε default εκτος απο μνημες που τις εχω με xmp (μετα το hard restart εκανα update bios , στο τελευταιο beta P.273 με agesa 1.0.0.4) καμια ιδεα κανεις? Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από discoboyminimal
comfuzio Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Σήμερα έχει BIOS update για την ROG STRIX X570-E που έχω "1407" αλλά σε μένα έκανε fail το update (περίπου 20' κολλημένο στο 15%) και αναγκάστηκα να κάνω ένα USB fat32 με το bios και με το tool bios renamer για να κάνω flash το bios από το 0 μιας που δεν έκανε post. Οπότε προσοχή λίγο με το συγκεκριμένο mobo -ίσως να έτυχε μόνο σε μένα βέβαια-. 2
VPoint Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Παιδιά δε στεριώνει το καινούριο πισί με τίποτα, λύνω το ένα πρόβλημα, βγαίνει άλλο. 2 μέρες τώρα χάνεται ξαφνικά το σήμα στην οθόνη και τερματίζουν τα ανεμιστήρια, μάλλον της GPU ή του επεξεργαστή, δεν είμαι βέβαιος. Μόνο με restart από το κουμπί πάνω στο case επανέρχεται. Πριν το (ξανα)πάω στο σέρβις, καμιά ιδέα να δοκιμάσω κάτι; 3700x, Asus x570-E Gaming, 2070 Super, G.Skill TridentZ 16Gb 3200/14
comfuzio Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μπαίνει σε sleep mode μήπως; Πιο power plan έχεις;
VPoint Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, comfuzio είπε Μπαίνει σε sleep mode μήπως; Πιο power plan έχεις; Ryzen Balanced έχω. Τί εννοείς sleep mode, την αναστολή λειτουργίας; Δεν έχω πειράξει τίποτα σχετικό με τις ενέργειες μετά το τελευταίο format, πριν 3 εβδομάδες...
comfuzio Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Βάλε μια αυτό εδώ https://www.techpowerup.com/review/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-zen-2-processors/ και κάνε το default και πες μας πως πάει. Έχω την εντύπωση ότι το pc σου μπαίνει σε sleep mode αφού τα έχεις όλα stock
VPoint Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, comfuzio είπε Βάλε μια αυτό εδώ https://www.techpowerup.com/review/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-zen-2-processors/ και κάνε το default και πες μας πως πάει. Έχω την εντύπωση ότι το pc σου μπαίνει σε sleep mode αφού τα έχεις όλα stock Όντας αρχάριος χρήστης, το να πειράξω όλα αυτά στο BIOS ίσως με δυσκολέψει λιγάκι. Το μόνο που έχω ενεργοποιήσει εκεί είναι το XMP, όλα τα άλλα τα έχω απείραχτα. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες πάντως, αφού δεν πείραξα κάτι στα windows το τελευταίο διάστημα. Εννοώ, τί στο καλό συνέβη ξαφνικά; Μήπως κάποια ενημέρωση είναι προβληματική;
comfuzio Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο, απλά τα windows από μαμά σε έχουν σε balanced power plan το οποίο βάζει το pc σε αδράνεια μετά από λίγη ώρα που είναι χωρίς χρήση
VPoint Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, comfuzio είπε δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο, απλά τα windows από μαμά σε έχουν σε balanced power plan το οποίο βάζει το pc σε αδράνεια μετά από λίγη ώρα που είναι χωρίς χρήση Δικό μου το λάθος, δε διευκρίνισα ότι το πρόβλημα εμφανίζεται σε τυχαία χρονική στιγμή όταν το pc χρησιμοποιείται, όχι σε idle. Πχ σήμερα το μεσημέρι το έκανε μετά από κανα μισάωρο gaming και πριν λίγο το ξαναέκανε όταν το έβαλα να κάνει convert ένα αρχείο βίντεο.
comfuzio Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Άλλο αυτό! Μπορεί να είναι τροφοδοτικό αν δεν σου δίνει blue screen of death
VPoint Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δεν βγάζει μπλε οθόνη, όχι. Το μόνιτορ μαυρίζει (no signal) και το tower απογειώνεται, νομίζω τερματίζει το ανεμιστηράκι της CPU
akoinonitos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, VPoint είπε Παιδιά δε στεριώνει το καινούριο πισί με τίποτα, λύνω το ένα πρόβλημα, βγαίνει άλλο. 2 μέρες τώρα χάνεται ξαφνικά το σήμα στην οθόνη και τερματίζουν τα ανεμιστήρια, μάλλον της GPU ή του επεξεργαστή, δεν είμαι βέβαιος. Μόνο με restart από το κουμπί πάνω στο case επανέρχεται. Πριν το (ξανα)πάω στο σέρβις, καμιά ιδέα να δοκιμάσω κάτι; 3700x, Asus x570-E Gaming, 2070 Super, G.Skill TridentZ 16Gb 3200/14 εχεις περασει το τελευταιο bios στη μητρικη ? Απο θερμοκρασιες πως εισαι? Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από akoinonitos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα