Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους 

Θα ηθελα να εκφρασω τους προβληματισμους καθως προέρχομαι απο ενα περιβάλλον που δεν διατίθεται η κατάλληλη γνωση και καθοδήγηση. 

Ειμαι φοιτητής Βιοιατρικών επιστημών στο ΠΑΔΑ αθήνας επί πτυχίο. Εχω παρακολουθήσει διάφορα προγράμματα και ενα απο αυτα έγινε στην Φινλανδία. Εκεί λοιπόν παρακολουθούσα ένα μάθημα που λεγόταν ανάπτυξη και δοιήκηση σε μονάδες υγείας. Μου άρεσε και εκ τοτε προβληματίζομαι για την επιλογη του μεταπτυχιακού μου. Αρχικα δεν θέλω να δουλευω σε ενα νοσοκομείο της Ελλάδος ως βιοιατρικός επιστήμων, θελω να το παω παραπέρα, και πιστευω πως η εμπλοκή μου στην διοήκηση και στον συντονισμό θα μου ταίριαζε. Μιλάμε παντα για νοσοκομειακές και μονάδες υγείας, φαρμακευτικες κλπ καθώς δεν θέλω να φύγω απο τον τομέα της υγείας. Υστερα απο ψάξιμο κατέληξα στο MBA που αν δεν κανω λαθος εχει πολλα παρακλάδια εκ των οποιών ανήκει η μονάδα υγείας, νοσοκομειακή διοίηση κλπ. Γνωριζει καποιος κατι πανω σε αυτο το θέμα? ειναι το κατάλληλο μεταπτυχιακο για αυτο που ζητω να κανω στην μετέπειτα ζωη μου  και βασικό, πως μπορεί να συνδιαστει το πτυχίο μου το mba, τι είδους επαγγελματική καταξίωση μπορώ να ζητήσω? Η παρακολούθηση του μεταπτυχιακου θα γίνει είτε στο λονδινο imperial college ή στην αυστραλία καθώς εχω υπηκότητα και ζωη εκεί. Περιμένω απαντήσεις σας να με βοηθήσει όποιος είναι σχετικός γιατι εχω πελαγώσει

ευχαριστω εκ των προταίρων

Δημοσ.

Αν θες να πας στην ελληνικη διοικηση τοτε θα χρειαστεις κομματικη δικτυωση και timing , το πτυχιο ερχεται δευτερο.

Οντας διορισμενος διοικητης θα πρεπει να υπακους σε ανηθικες και εκνομες ενεργειες στις οποιες θα υπογραφεις μονο εσυ και θα εχεις ολη την ευθυνη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Αν θες να πας στην ελληνικη διοικηση τοτε θα χρειαστεις κομματικη δικτυωση και timing , το πτυχιο ερχεται δευτερο.

Οντας διορισμενος διοικητης θα πρεπει να υπακους σε ανηθικες και εκνομες ενεργειες στις οποιες θα υπογραφεις μονο εσυ και θα εχεις ολη την ευθυνη.

Καλησπέρα και ευχαριστω για την αμεση ανταπόκριση αλλά δεν μιλω για την ελληνικη αγορά.

Δημοσ.

Στο ΜΒΑ συνηθως δεν ενδιαφερονται για το πρωτο σου πτυχιο, για αυτο υπαρχουν πολλοι μηχανικοι κλπ. Ομως σχεδον ολα τα καλα ΜΒΑ θελουν 3 χρονια μινιμουμ εργασιακη εμπειρια σε συναφες αντικειμενο με τη διοικηση επιχειρησεων. Επισης ζητανε standardised test, κυριως GMAT, και προφανως πολυ καλο βαθμο σε αυτο γιατι ειναι πολυ ανταγωνιστικα τα admissions. Και τελος ειναι και το κόστος. Το ΜΒΑ του Imperial εχει £52,000 μονο διδακτρα, οποτε ειναι μια τεραστια επενδυση, σε αυτα βαζεις ακομα £20,000 για ζωη. 

Για μενα το ΜΒΑ αμα δε θες να δουλεψεις σε consulting δεν αξιζει. Καλυτερα να βρεις καποιο προγραμμα στο ΗΒ που να αφορα ακριβως αυτο που θες και να σε δεχονται τωρα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

το imperial εχει και εξαποστασεως 36,000 λίρες. έχει και το warwick. δες και τα  MPA

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ ότι ξεχνάς την Ελλάδα αν ακολουθήσεις τέτοια πορεία. Οι διοικητικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι εντελώς κομματικές. Ακόμα κι αν βρεις μια τέτοια θέση, στην επόμενη αλλαγή κυβέρνησης έχεις φύγει, οπότε δεν μπορείς να κάνεις καριέρα εκεί. Σε ιδιωτικό τομέα, ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει. Κοιτάζεις βασικά εξωτερικό πάντως.

Δεν είμαι σίγουρος ότι το ΜΒΑ είναι η καλύτερη λύση. Πιθανότατα είναι η πιο ακριβή. Υπάρχουν εξειδικευμένα μεταπτυχιακά για health management αν είσαι σίγουρος ότι αυτό θέλεις να κάνεις. Επίσης, μπορείς να κοιτάξεις Master of Public Health (ΜΡΗ). Κάποια από αυτά έχουν κατεύθυνση health management ή κάτι σχετικό.  Συνοπτικά θα έλεγα τα εξής:

- ΜΒΑ σου ανοίγει πολλές πόρτες, αλλά όχι απαραίτητα Health Management. Απομακρύνεσαι λίγο από βιοϊατρική.

- MSc Health Management είναι το πιο στοχευμένο σε αυτό που περιγράφεις.

- ΜΡΗ σου ανοίγει πολλές πόρτες στον ευρύτερο τομέα της δημόσιας υγείας, από έρευνα ως διοίκηση μονάδων υγείας ως NGOs και διεθνείς οργανισμούς, αλλά δεν είναι πολύ στοχευμένο στο health management.

Επίσης, μην κολλάς σε συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Δες τα προγράμματα σπουδών σε διάφορα μέρη και διάλεξε με κριτήριο το περιεχόμενο. Καλό το top πανεπιστήμιο, αλλά μόνο αν διαθέτει το πτυχίο που σου ταιριάζει. Άσε που είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός και δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα σε πάρουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...