DAIDALUS0084 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Καλημερα σε ολους εγραψα την κορη μου στο προνηπιο πρωτη φορα φετος στην περιοχη της Γλυφαδας το νηπιαγωγειο στο οποιο ανηκoυμε ειναι σε μια αποσταση 600 μετρα απο το σπιτι μας και εκει εγινε η εγγραφη απο την πρωτη μερα προθεσμιας εγγραφων, προχθες ελαβα ενα τηλεφωνημα απο την προισταμενη νηπιαγωγειου η οποια μας ειπε οτι ειναι στην δυσαρεστη θεση να μας ανακοινωσει οτι το υπουργειο της εστειλε μια λιστα με 6 παιδακια τα οποια λογω του οτι το συγκεκριμενο νηπιαγωγειο ειναι υπεραριθμο τα στελνουν σε εναν αλλο νηπιαγωγειο .....Πληκτρολογωντας την διευθυνση που μας εδωσε βλεπω οτι το παιδι μου εχει τοποθετηθη σε νηπιαγωγειο 5 χιλιομετρα μακρια!! της εξηγησα πως ειναι αδυνατον το παιδι να πηγαινει εκει καθως εργαζομαστε και δεν διαθετουμε οχημα και μου ειπε πως μας καταλαβαινει απολυτα συμπασχει αλλα δυστυχως η δευτεροβαθμια διευθυνση εκανε κληρωση και εβγαλε το δικο μας και αλλα 5 παιδακια εκτος λογο υπεραριθμου..... Σημερα το πρωι βρηκα το τηλεφωνο της δευτεροβαθμιας διευθυνσης και καλεσα για να μαθω ακριβως πια διαδικασια τηρηθηκε ωστε τα συγκεκριμενα 6 παιδακια να βρεθουν εκτος προνηπιου και να πανε οσο πιο μακρυα γινοταν.... η κοπελα εκει μου ειπε πως καμμια κληρωση δεν εγινε και την λιστα με τα παιδια που θα μετακινηθουν την εστειλε η ιδια η προισταμενη νηπιαγωγειου που ειχα μιλησει.....ξανακαλεσα πισω στο νηπιαγωγειο,εκει εμμεσα μου παραδεχτηκε οτι εκεινη εστειλε την λιστα γιατι το υπουργειο την υποχρεωσε να κοψει καποια παιδια και εκεινη εβγαλε εκτος τα παιδια τα οποια ηταν πιο μακρια απο το συγκεκριμενο νηπιαγωγειο,της τονισα οτι ειναι δυσκολο να ειμαστε μεσα σε αυτα καθως η αποσταση μας ειναι μονο 500 μετρα απο το σχολειο και μου ειπε οτι τα υπολοιπα 50 παιδια ειναι ακομα πιο κοντα.... σαφως υποπτευομαι οτι καμμια αποσταση δεν ελενχθηκε και αφου δεν την ελενχει και κανεις βολεψε οσους ηθελε και ενδεχομενος οσους της ειπε και ο δημος Γλυφαδας και απο τα υπολοιπα παιδακια διαλεξε 6 στην τυχη.... με ολη αυτη την διαδικασια χασαμε και τις ημερομηνιες εγγραφης σε παιδικο σταθμο με αποτελεσμα αυτη την στιγμη το παιδι να μην μπορει να παει πουθενα γιατι ετσι θελουν και μπορουν..... Δεν ξερω αν εγω ειμαι ο περιεργος της υποθεσης και βλεπω παντου συνομοσιες αλλα το θεμα με εχει ενοχλησει αρκετα και δεν ξερω πως να κινηθω αν και ξεκαθαρα λιγοι εως καθολου τροποι αντιδρασης υπαρχουν 5
cumulus Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Εγώ όπως το βλέπω φίλε μου ,ακόμα και να καταφέρεις να βάλεις το παιδί σου στο κοντινό νηπαγιωγειο θα έχεις πρόβλημα με τη διευθύντρια. Κατά τη γνώμη έπρεπε να σε είχε ειδοποιήσει μόλις πήρε την απόφαση, αλλά η δικιά μας γνώμη δεν μετράει Συγκοινωνία δεν παίζει για το μακρινό αν καταφέρεις να το γράψεις;
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 OP, δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου (ή μάλλον ξέρω, θα έβαζα ότι βύσμα μπορούσα να βάλω), αυτό που κατάλαβα είναι ότι έκαναν υποχρεωτικά τα προνήπια μέσα στα νηπιαγωγεία χωρίς να έχουν αντίστοιχες υποδομές με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τεράστιο χάος με τις εγγραφές φέτος. Στο δήμο που έγραψα τον γιο μου η υπεύθυνη του νηπιαγωγείου έχει αναφέρει σε πληθώρα γονιών ότι «όσους έκαναν εκπρόθεσμη αίτηση δεν μπορώ να τους πάρω στο σχολείο γιατί δεν έχω άλλες θέσεις». Πως είναι δυνατόν κάποιος που ανήκει σε ένα σχολείο να μην βρει θέση σε αυτό όταν είναι υποχρεωτική η φοίτηση; Μόνο στην Ελλάδα και μόνο στο δημόσιο γίνονται αυτά τα αίσχη. Καλή τύχη, σε κάθε περίπτωση.
DAIDALUS0084 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Malthador είπε OP, δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου (ή μάλλον ξέρω, θα έβαζα ότι βύσμα μπορούσα να βάλω), αυτό που κατάλαβα είναι ότι έκαναν υποχρεωτικά τα προνήπια μέσα στα νηπιαγωγεία χωρίς να έχουν αντίστοιχες υποδομές με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τεράστιο χάος με τις εγγραφές φέτος. Στο δήμο που έγραψα τον γιο μου η υπεύθυνη του νηπιαγωγείου έχει αναφέρει σε πληθώρα γονιών ότι «όσους έκαναν εκπρόθεσμη αίτηση δεν μπορώ να τους πάρω στο σχολείο γιατί δεν έχω άλλες θέσεις». Πως είναι δυνατόν κάποιος που ανήκει σε ένα σχολείο να μην βρει θέση σε αυτό όταν είναι υποχρεωτική η φοίτηση; Μόνο στην Ελλάδα και μόνο στο δημόσιο γίνονται αυτά τα αίσχη. Καλή τύχη, σε κάθε περίπτωση. Ναι το καταλαβαινω οταν προκειται για εκπροθεσμη αιτηση ..... αλλα εμεις φαντασου απο την πρωτη μερα καναμε κανονικα εγγραφη και η συγκεκριμενη πηρε πρωτοβουλια και μαζι με αλλα 5 παιδακια μας εστειλε 5 χιλιομετρα μακρια και σου λεει αμα δεν μπορειτε να πατε κοψτε τον λαιμο σας..... Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2019 από DAIDALUS0084
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 4 minutes ago, DAIDALUS0084 said: Ναι το καταλαβαινω οταν προκειται για εκπροθεσμη αιτηση ..... αλλα εμεις φαντασου απο την πρωτη μερα καναμε κανονικα εγγραφη και η συγκεκριμενη πηρε πρωτοβουλια και μαζι με αλλα 5 παιδακια μας εστειλε 5 χιλιομετρα μακρια και σου λεει αμα δεν μπορειτε να πατε κοψτε τον λαιμο σας..... Η εμπειρία λέει ότι υπάρχει μόνο πλάγιος τρόπος. Μέχρι να τελεσφορήσει ο ευθύς τρόπος το παιδί θα έχει πάει δημοτικό.
Mpiftekis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Ότι μπορεί να το κάνει, μπορεί. Απλά δεν ξέρω κι εγώ πώς γίνεται η διαλογή... Μπορείς να της πεις να γίνει με τη σειρά προτεραιότητας, ώστε να είστε μέσα. Ότι θα φύγουν 6 παιδιά απ'το νήπιο είναι σίγουρο πάντως... αν και είναι λίγα ρε γμτ... γιατί δεν τα κρατάνε;; 🤬
DAIDALUS0084 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Ότι μπορεί να το κάνει, μπορεί. Απλά δεν ξέρω κι εγώ πώς γίνεται η διαλογή... Μπορείς να της πεις να γίνει με τη σειρά προτεραιότητας, ώστε να είστε μέσα. Ότι θα φύγουν 6 παιδιά απ'το νήπιο είναι σίγουρο πάντως... αν και είναι λίγα ρε γμτ... γιατί δεν τα κρατάνε;; 🤬 Το πραγμα εχει ηδη προχωρησει αυτη εστειλε τα χαρτια στην πρωτοβαθμια διευθυνση με τα ονοματα των παιδιων το υπουργειο τα σφραγισε και μας μετεφεραν με το ετσι θελω 5 χιλιομετρα μακρια και ειναι σαν να εχει γινει εκει η εγγραφη ουσιαστικα το παιδι απλα δεν μπορει να παει προνηπιο τωρα με ολο αυτο... Τραγικες καταστασεις. 1
gthe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Στη θέση σου θα έκανα το εξής: Με ευγένεια και χωρίς τσαμπουκάδες και εκνευρισμο, επισκέπτεσαι την δευτεροβάθμια και μιλάς σε πρωτό πρόσωπο με την διευθύντρια που είναι υπεύθυνη για τα νηπιαγωγεία της περιοχής σας. Εξηγείς ευγενικά τι έγινε, επιμένεις να κανείς ένα έγγραφο πρωτοκολλημένο αίτημα για να διερευνηθεί το θέμα περαιτέρω σχετικά με το πως επιλέχτηκαν τα 6 παιδιά και τονίζεις και το κριτήριο ότι δεν έχεις μεταφορικό μέσο. Τώρα ... τι πετυχαίνεις έτσι ... πιέζεις για ένα τηλέφωνο πρακτικά να λυθεί το θέμα έμμεσα αν γίνεται . Όπως αναφέρθηκε παραπάνω ... μην περιμένεις να λυθεί το θέμα επίσημα, δεν υπάρχει περίπτωση. 90 μέρες δικαίωμα έχουν να σου απαντήσουν στο αίτημα σου, εφόσον πρωτοκολληθεί. Τέτοια θέματα στο δημόσιο λύνονται έμμεσα μόνο (και αν), όταν ο προιστάμενος της διευθύντριας αν θέλει πάρει ένα τηλέφωνο και της πει "φτιάξτο γιατί γκρινιάζει αυτός". Και δυστυχώς ναι ... αν βάλεις βύσμα θα βοηθήσει, είναι η λυπηρή αλήθεια. 8
DAIDALUS0084 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, gthe είπε Στη θέση σου θα έκανα το εξής: Με ευγένεια και χωρίς τσαμπουκάδες και εκνευρισμο, επισκέπτεσαι την δευτεροβάθμια και μιλάς σε πρωτό πρόσωπο με την διευθύντρια που είναι υπεύθυνη για τα νηπιαγωγεία της περιοχής σας. Εξηγείς ευγενικά τι έγινε, επιμένεις να κανείς ένα έγγραφο πρωτοκολλημένο αίτημα για να διερευνηθεί το θέμα περαιτέρω σχετικά με το πως επιλέχτηκαν τα 6 παιδιά και τονίζεις και το κριτήριο ότι δεν έχεις μεταφορικό μέσο. Τώρα ... τι πετυχαίνεις έτσι ... πιέζεις για ένα τηλέφωνο πρακτικά να λυθεί το θέμα έμμεσα αν γίνεται . Όπως αναφέρθηκε παραπάνω ... μην περιμένεις να λυθεί το θέμα επίσημα, δεν υπάρχει περίπτωση. 90 μέρες δικαίωμα έχουν να σου απαντήσουν στο αίτημα σου, εφόσον πρωτοκολληθεί. Τέτοια θέματα στο δημόσιο λύνονται έμμεσα μόνο (και αν), όταν ο προιστάμενος της διευθύντριας αν θέλει πάρει ένα τηλέφωνο και της πει "φτιάξτο γιατί γκρινιάζει αυτός". Και δυστυχώς ναι ... αν βάλεις βύσμα θα βοηθήσει, είναι η λυπηρή αλήθεια. Φιλε πολυ ενδιαφερουσα η αποψη σου, σε ολες μου τις επικοινωνιες ημουν πολυ ευγενικος σε καμμια δεν υπηρξε ενταση γιατι ξερω πως δεν θα βοηθουσε... βεβαια συναντησα και απο ολους οσους μιλησα ευγενεια αλλα και ενα στυλακι οτι ετσι ειναι η κατασταση ετσι ετυχε και δεν αλλαζει τιποτα... η πρωτοβαθμια μου ειπε οτι εγινε απο το νηπιαγωγειο ολο αυτο και απλα αυτοι σφραγισαν την προταση τους..... λες να κανω ενα πρωτοκολλημενο αιτημα? μου εδωσαν να καταλαβω οτι δεν γινεται τιποτα και ειναι τελειωμενο το θεμα...
gthe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, DAIDALUS0084 είπε Φιλε πολυ ενδιαφερουσα η αποψη σου, σε ολες μου τις επικοινωνιες ημουν πολυ ευγενικος σε καμμια δεν υπηρξε ενταση γιατι ξερω πως δεν θα βοηθουσε... βεβαια συναντησα και απο ολους οσους μιλησα ευγενεια αλλα και ενα στυλακι οτι ετσι ειναι η κατασταση ετσι ετυχε και δεν αλλαζει τιποτα... η πρωτοβαθμια μου ειπε οτι εγινε απο το νηπιαγωγειο ολο αυτο και απλα αυτοι σφραγισαν την προταση τους..... λες να κανω ενα πρωτοκολλημενο αιτημα? μου εδωσαν να καταλαβω οτι δεν γινεται τιποτα και ειναι τελειωμενο το θεμα... Όλες αυτές οι διαδικασίας επιλογής γίνονται σχεδόν πάντα απλά τυχαία. Χωρίς πολύ δόλο κτλ. Ούτε κληρώσεις, ούτε τίποτα. Τι φαντάζεσαι ότι όντως μετρήσαν τις αποστάσεις? Θα σου έβγαζε τη λίστα με τα 50 παιδάκια και τις αποστάσεις δίπλα αν είχε γίνει έτσι, και θα την κόλλαγε και σε πίνακα ανακοινώσεων αν το περιφανευτεί . Θα έλεγε, δυστυχώς κύριε είστε στην 51 απόσταση, χάσατε. Αν λοιπόν είσαι τυχερός και ενοχλήσει λίγο το ευγενικό γραπτό αίτημα σου ή μια κουβέντα με την προισταμένη της, μπορεί να πετύχεις κάτι. Η και τα 2 απλά. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2019 από gthe 1
k_w_t Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτο το μπαχαλο γινεται και στο Π.Φαληρο .. 1 δημοτικο & Νηπιο στο κεντρο του Φαληρου( Ναϊαδων) και ολα τα αλλα σχολεία Κοψαχειλα,Αγ.Βαρβαρα κτλ... Πολλους τους στελνουν στην αλλη ακρη του Φαληρου. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2019 από k_w_t
pontez2 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Σε ένα σχολείο υπάρχει όριο μαθητών σε μια τάξη (ελάχιστο και μέγιστο), ενώ παράλληλα παίζουν ρόλο και οι υποδομές. Πχ δε μπορεις να φτιάξεις τμημα με 7 άτομα. Δεν επιτρέπετε.Ουτε ομως μπορεις να φτιάξεις τμημα με 40 παιδιά. Μπορεί να συμβει λοιπόν αυτό που σου συνέβει εσένα και να εισαι στους άτυχους, όπου το παιδί σου μπορει να βρεθεί και 10 χιλιόμετρα μακρυά. Ναι ειναι άδικο, αλλά δε μπορεις να κάνεις τίποτε για αυτό. Μόνο ίσως να πιέσεις για να μάθεις το πλαίσιο με το οποίο έγινε η επιλογή.
kakofonixx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Επειδή με το να το κάνεις ζήτημα δε νομίζω να βγάλεις άκρη, λόγω αργοκίνητου δημοσίου, σκέψου την περίπτωση αμοιβαίας μεταγραφής με κάποιο άλλο παιδί που βρίσκεται κοντά στο άλλο σχολείο. Βέβαια θα πρέπει να σου δώσει η διευθύντρια ονόματα και τηλέφωνα των άλλων γονέων, πράγμα που εμπίπτει σε προσωπικά δεδομένα, αλλά δε χάνεις κάτι να προσπαθήσεις 3 λεπτά πριν, pontez2 είπε Σε ένα σχολείο υπάρχει όριο μαθητών σε μια τάξη (ελάχιστο και μέγιστο), ενώ παράλληλα παίζουν ρόλο και οι υποδομές. Πχ δε μπορεις να φτιάξεις τμημα με 7 άτομα. Δεν επιτρέπετε.Ουτε ομως μπορεις να φτιάξεις τμημα με 40 παιδιά. Μπορεί να συμβει λοιπόν αυτό που σου συνέβει εσένα και να εισαι στους άτυχους, όπου το παιδί σου μπορει να βρεθεί και 10 χιλιόμετρα μακρυά. Ναι ειναι άδικο, αλλά δε μπορεις να κάνεις τίποτε για αυτό. Μόνο ίσως να πιέσεις για να μάθεις το πλαίσιο με το οποίο έγινε η επιλογή. Η νομοθεσία λέει έως 22 παιδιά ανά τμήμα. Αν πχ. το σχολείο έχει πρόβλεψη 2 τάξεων και δεχτεί 50 αιτήσεις ή δημιουργεί τρίτο τμήμα, αν έχει τις υποδομές, ή στέλνει τα παιδιά σε αλλά σχολεία (όπως έγινε στη περίπτωση του ts)
pontez2 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Nαι, δεν έγραψα κάτι διαφορετικο. Η μόνη λύση ειναι να πιέσουν οι γονείς ωστε να σπάσει το ένα τμημα που υπάρχει και να γινει 2, έχοντας 12 παιδιά στο ελάχιστο. Αυτό αν το επιτρέπουν οι υποδομές. Συνηθως βέβαια δε το κάνουν διοτι θα πρέπει να φέρουν και άλλον εκπαιδευτικο
unforgiven Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Θα συμφωνήσω. Μίλα στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας της περιοχής σου. Αν δεν βρεις άκρη, κάνε έγγραφη διαμαρτυρία, στην οποία είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν. Δυστυχώς, έμπλεξες με το Δημόσιο, εκεί που οι πράξεις δεν έχουν καμία συνέπεια, οπότε ελάχιστοι ενδιαφέρονται. Να ξέρεις πως οι κληρώσεις για τα νηπιαγωγεία γίνονται δημόσια, σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Έτσι είχαν γίνει και για τα παιδιά μου, γιατί δεν μπορούσαν να δεχθούν όλα τα παιδιά του προνήπιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις