Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Άσχετο, αλλά ο τύπος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι επίτηδες άνοιξε η μάνα να το φάνε για να πάρει αποζημίωση; Δηλαδή είπε στα σοβαρά τέτοιο πράγμα μπροστά στο δικαστή;

Το ξανατσέκαρα σήμερα, έκανα λάθος, δεν είναι στο ύψος του λαιμού μου, είναι στο ύψος του στήθους μου, δηλαδή ούτε ενάμιση μέτρο ύψος. Ο πεντάχρονος γιος μου άνετα το φτάνει αν τεντώσει τα χέρια του.

Εκτός κι αν δεν έχουν μπει έτσι όπως περιγράφεις, αλλά σε χαμηλό ύψος και να εξέχει από τη μάντρα. Τότε μπορεί να σκιστείς περνώντας δίπλα, είναι κακόβουλο να περπατάς στο πεζοδρόμιο ανέμελος;

Οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα κάποιου άλλου (θα έπρεπε να) είναι παράνομο. Η αστυνομία μου είπε ότι δεν προβλέπεται κάτι σχετικό με τις περιφράξεις βάσει νόμου, θα δω τι θα μου πει και η πολεοδομία σήμερα.

2AP6nYQ.jpg

την επόμενη που θα τραβήξεις φωτογραφία φρόντισε να μην φαίνεται το εσωτερκό της αυλής του σπιτιού γιατί σε περίπτωση που το έβλεπε ο τύπος θα σε έτρεχε, θα σε ρώταγε γιατι φωτογραφίζεις το σπίτι και τι θέλεις ,που και αυτός για να έχει βάλει τέτοιο πράγμα στο φράχτη μάλλον για psycho τον κόβω...τώρα για το συρματόπλεγμα κάνε καταγγελία επώνυμη όμως.. 

Επεξ/σία από nosstrom
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άφησε του ένα χαρτάκι να αφαιρέσει το συρματόπλεγμα διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού μικρού παιδιού και διερχόμενου πεζού.

Αν δεν το βγάλει κάνε καταγγελία αστυνομία - πολεοδομία - δήμο.

Αν δεν γίνει τίποτα μετά από όλα αυτά περνά μια μέρα και κόψε το χέρι σου στο συρματόπλεγμα κάλεσε αστυνομία - ασθενοφόρο κλπ να γίνει χαμός ! 

Όντως τραγικός ο τύπος !!!

• Sad 1
Δημοσ.

Απορώ πως δεν έχει εκμεταλλευτεί κάποιος επιτήδειος τη βλακεία αυτού του ανθρώπου.Ανετα τον τραβάει δικαστικά για μεγάλη αποζημίωση.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ενημερωτικά, το συρματόπλεγμα αυτό λέγεται κονσερτίνα

ή αλλιως, "τυπου ΝΑΤΟ" :-)

Και τα 2 ειναι σωστα.

• Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, stelios18120 said:

Ακόμα χειρότερα 

1.5 μέτρο ακόμα και παιδί μπορεί να τραυματιστεί. 

Ανεγκέφαλος πρέπει να ειναι.εγω θα του έβαζα λίγο χέρι (σε νορμάλ πλαίσια πάντα) όχι καυγάς και ξεκατίνιασμα. 

Ρε φίλε πολύ χαμηλά το εχεις βάλει, θα χτυπήσει κάνεις, και μερικά τέτοια πάντως θα του τα έλεγα να τσεκάρω αντιδράσεις. 

1 hour ago, DimosMcLaren said:

Άφησε του ένα χαρτάκι να αφαιρέσει το συρματόπλεγμα διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού μικρού παιδιού και διερχόμενου πεζού.

Αν δεν το βγάλει κάνε καταγγελία αστυνομία - πολεοδομία - δήμο.

Η λύση με το χαρτάκι θα παίξει σε πρώτη φάση. Θα του πετάξω ένα γράμμα στην αυλή και θα του γράψω ότι το πλέγμα είναι επικίνδυνο γιατί εξέχει και είτε να το αφαιρέσει, είτε να το βάλει μέσα στην αυλή του σε ασφαλή απόσταση από τους περαστικούς.

Είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά δεν χάνω κάτι να προσπαθήσω.

2 hours ago, kallair said:

Edit. Τωρα ειδα σε μεγαλη φωτο τον φρακτη ξανα και παρατηρησα οτι στο κατω μερος, εχει βαλει πλεγμα για να μην χωρανε γατες να περασουν. Οποτε πλεον ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το συρματοπλεγμα απο πανω και το πλεγμα απο κατω ειναι καθαρα και μονο για να απαλλαγει απο γατες να μπαινουν στο οικοπεδο του.

Ναι κι εγώ έτσι πιστεύω, ότι το έχει βάλει για να γλυτώσει από τις γάτες. Και πες λοιπόν ότι μια γάτα πηδάει επάνω και πεθαίνει αιμοραγγώντας.

Είναι νόμιμο και πάλι αυτό;

2 hours ago, nosstrom said:

την επόμενη που θα τραβήξεις φωτογραφία φρόντισε να μην φαίνεται το εσωτερκό της αυλής του σπιτιού γιατί σε περίπτωση που το έβλεπε ο τύπος θα σε έτρεχε, θα σε ρώταγε γιατι φωτογραφίζεις το σπίτι και τι θέλεις ,που και αυτός για να έχει βάλει τέτοιο πράγμα στο φράχτη μάλλον για psycho τον κόβω...τώρα για το συρματόπλεγμα κάνε καταγγελία επώνυμη όμως.. 

Γιατί, είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο η όψη της αυλής του που είναι εμφανής σε όλους;

1 hour ago, DimosMcLaren said:

Αν δεν γίνει τίποτα μετά από όλα αυτά περνά μια μέρα και κόψε το χέρι σου στο συρματόπλεγμα κάλεσε αστυνομία - ασθενοφόρο κλπ να γίνει χαμός ! 

Σωστά γιατί τι είναι λίγος τέτανος μπροστά στην αποζημίωση!

48 minutes ago, Dr_73 said:

Ενημερωτικά, το συρματόπλεγμα αυτό λέγεται κονσερτίνα

Το ξέρω, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία πως λέγεται. Στο στρατό φοράγαμε ειδικά γάντια για να χειριστούμε τέτοιο συρματόπλεγμα και δεν αφήναμε τους πιο... αφελείς ούτε να το πλησιάσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να τα παρουμε με την σειρα: 

Χρειαζεται κανονικη αδεια δομησης για περιφραξη:

1)  Στα οικόπεδα που βρίσκονται εντός πόλης/οικισμού απαιτείται άδεια δόμησης ακόμη και στην περίπτωση συρματοπλέγματος με σενάζ από σκυρόδεμα (μπετόν) στη βάση.

2)   Σε περίπτωση κατασκευής κτιρίου με άδεια δόμησης, εάν μέχρι τη λήξη της ισχύος της ή της αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέροντας οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη, όπου είναι υποχρεωτική, η ισχύς της άδειας δόμησης παρατείνεται σε αόριστο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε φάση μετά την ολοκλήρωση των όψεων και της στέγης, μπορεί να κατασκευαστεί και η περίφραξη εφόσον περιλαμβάνεται στην αρχική άδεια, χωρίς να χρειάζεται καινούργια διαδικασία.

3)  Σε περίπτωση που δεν είχε περιληφθεί εξ αρχής στην οικοδομική άδεια, πρέπει να εγκριθεί άδεια δόμησης.

Απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για περιτοίχιση -περίφραξη στις εξής περιπτώσεις:

1)  Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή, μέχρι ύψους 1,00 μ. ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές.

2)  Περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή (όπως συρματόπλεγμα) σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές.

3)  Επίσης επιτρέπεται οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου.

Σε καθε περιπτωση οποιαδηποτε κατασκευη δεν επιτρεπεται να δημιουργει κινδυνους οχι μονο για τους περαστικούς εκτός του χώρου αλλα επισης δεν επιτρεπεται να δημιουργει κινδυνους και για τους ενοικους ή το εργαζόμενο προσωπικο ή οποιονδηποτε αλλο σε ενα χωρο.

Η τοποθετηση τετοιου ειδους συρματοπλεγματος (ή ακομη και απλου αγκαθωτου) προυποθετει την υπαρξη αλλων μετρων ασφαλειας ακομη και αν αυτη ειναι μεσα στην οποιαδηποτε ιδιοκτησια και δεν εχει επαφη με τους περαστικους.

Σε καμια περιπτωση καμια πολεοδομια δεν θα δωσει αδεια για τετοια κατασκευη και μαλιστα με αυτο τον τροπο.

Προτεινω ΑΜΕΣΗ καταγγελια σε πολεοδομια καθως και αστυνομικες αρχες για εκθεση σε κινδυνο με πιθανοτητα σοβαρου τραυματισμου.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Malthador είπε

Η λύση με το χαρτάκι θα παίξει σε πρώτη φάση. Θα του πετάξω ένα γράμμα στην αυλή και θα του γράψω ότι το πλέγμα είναι επικίνδυνο γιατί εξέχει και είτε να το αφαιρέσει, είτε να το βάλει μέσα στην αυλή του σε ασφαλή απόσταση από τους περαστικούς.

Εσύ γιατί προβληματίζεσαι ; Έχεις μικρά παιδιά που παίζουν δίπλα ; Αν ναι , νομίζω ότι το συρματόπλεγμα , δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. 

Το να δημιουργήσεις έχθρες στη γειτονιά δεν σε προβληματίζει ; Είσαι σε μισθωτή εργασία , οπότε δεν σε ενδιαφέρουν καλές σχέσεις με γείτονες κτλ ;

• Confused 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Εσύ γιατί προβληματίζεσαι ; Έχεις μικρά παιδιά που παίζουν δίπλα ; Αν ναι , νομίζω ότι το συρματόπλεγμα , δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. 

Το να δημιουργήσεις έχθρες στη γειτονιά δεν σε προβληματίζει ; Είσαι σε μισθωτή εργασία , οπότε δεν σε ενδιαφέρουν καλές σχέσεις με γείτονες κτλ ;

περισσότερες φιλίες δημιουργείς έτσι, παρά έχθρες

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ειπε ο ανθρωπος οτι περναει απο εκει με το παιδι του.

Αλλα τι σημασια εχει αν εχει ο ιδιος παιδι?

Εγω που ειμαι 1,93 δεν κινδυνευω? Αν εχει βρεξει και γλιστρησω, αυτες οι λεπιδες ειναι στο υψος του λαιμου μου ή του κεφαλιου μου.

Δημοσ.

Για όσους δεν βγάζετε άκρη με διάλογο υπάρχει η αστυνομία. Κάντε τις νόμιμες ενέργειές σας και μην σπάτε τα νεύρα σας.  

Στην προκειμένη όχι μόνο δεν έγινε καν κουβέντα αλλά τον βγάλατε και ψυχοπαθή.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Μιλάς σοβαρά;

Ο άλλος που έβαλε τέτοιο συρματόπλεγμα που είναι ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΟ, σκέφτηκε μήπως τους γείτονες και την ασφάλειά τους;;; ΟΧΙ

Επομένως, κατευθείαν καταγγελία στην αστυνομία. Με το γράμμα δε θα πετύχεις κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι παρα πολύ χαμηλά όντως. Αν ήθελε προστασία έπρεπε πρωτα να ψηλώσει την μαντρά και μετά ας έβαζε τέτοιο. ..σε τόσο χαμηλό ύψος είναι επικίνδυνο. Μακαρί να βρεις άκρη. 

Όπως το βλεπώ...μήπως ειχέ φυτέψει κανένα μαρουλί στον κήπο και του τα πήραν πηδώντας από την μαντριτσα;:-D Γιατί μονό σε τέτοια περίπτωση ίσως είναι απωθητικό αυτό που εκανε. Για κανονικούς κλέφτες είναι αστείο. 

Επεξ/σία από manolis115
Δημοσ.

Στην πίσω πλευρά της οικοδομής έχουμε περίφραξη με 1 μέτρα τοιχίο και κάγκελα 1 μέτρο. Τα κάγκελα στην πάνω μεριά καταλήγουν σε αιχμές και κάποιος που θα προσπαθήσει να σκαρφαλώσει θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά. Έχω δει νεαρούς να περνούν από πάνω και ρώτησα δικηγόρο τι θα γίνει αν κάποιος από αυτούς πάθει κάτι; Μου απάντησε ότι μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει αποζημίωση ανάλογα με το τι θα πάθει. Εννοείται ότι πλέον έχουν κοπεί οι αιχμές. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και αν προκληθεί ατύχημα από την περίφραξη του εν λόγο κυρίου

Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, vali είπε

Στην πίσω πλευρά της οικοδομής έχουμε περίφραξη με 1 μέτρα τοιχίο και κάγκελα 1 μέτρο. Τα κάγκελα στην πάνω μεριά καταλήγουν σε αιχμές και κάποιος που θα προσπαθήσει να σκαρφαλώσει θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά. Έχω δει νεαρούς να περνούν από πάνω και ρώτησα δικηγόρο τι θα γίνει αν κάποιος από αυτούς πάθει κάτι; Μου απάντησε ότι μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει αποζημίωση ανάλογα με το τι θα πάθει. Εννοείται ότι πλέον έχουν κοπεί οι αιχμές. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και αν προκληθεί ατύχημα από την περίφραξη του εν λόγο κυρίου

Σωστά.

Διαφορετικά θα έβλεπες τους πάντες να κάνουν κάτι τέτοιο.

49c7fea3c37f756886bb80234ecc5006.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...