ifisar Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από την παραγγελία μου από το site lightinthebox . Παρήγγειλα 3 πράγματα 1 φόρεμα και 2 μπλούζες. Πέρα από το ότι εκανα 1 μιση μήνα να έρθουν, πέρα από το ότι μου έστειλαν μηνυμα ότι πρέπει να δηλώσω στο [email protected] ότι δεν περιμένω φάρμακα και έπαρνα τηλέφωνα στο ταχυδρομίο μετά αναγκάστηκα να πάρω τηλέφωνο στο τελωνείο Αθηνών και εντέλη έστειλα με screenshot την παραγγελία μου σ αυτό το site πράγμα χρονοβόρο για έμένα τουλάχιστον στο τέλος αφού έφτασε η παραγγελία μου πηγαίνοντας στο ταχυδρομίο αναγκάστηκα να δώσω και άλλα 25 € για να παραλάβω το παγέτο πράγμα που δεν ανεφερε πουθενά το site. Η παραγγελία μου εξ αρχής ήτανε 53,80€ τελικά την οποία και προπλήρωσα με prepaid card. Τελικά η παραγγελία μου έφτασε τα 78,80€ χωρίς λόγο και όλη αυτή τη διαδικασία. Απλά δεν πρόκειται ποτέ ξανά να παραγγείλω από αυτό το site δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη. Έχει πάθει κάποιος κάτι αντιστοιχο
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Πολλοί την έχουν πάθει αφού δεν ρωτούν και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι ισχύει (δες εδώ κι εδώ) αρχικά, αλλά μόνο αν δουν τον τελικό λογαριασμό. Και δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο site αλλά γενικά στις αγορές από το εξωτερικό και ειδικά από χώρες εκτός Ε.Ε. Μια χαρά νομιμότατα πλήρωσες παραπάνω σε δασμούς και φόρους για την εισαγωγή στην χώρα μας. Αυτό το ποσό δεν είναι ευθύνη του πωλητή αλλά του αγοραστή. 1
zx1234r Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, ifisar είπε Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από την παραγγελία μου από το site lightinthebox . Παρήγγειλα 3 πράγματα 1 φόρεμα και 2 μπλούζες. Πέρα από το ότι εκανα 1 μιση μήνα να έρθουν, πέρα από το ότι μου έστειλαν μηνυμα ότι πρέπει να δηλώσω στο [email protected] ότι δεν περιμένω φάρμακα και έπαρνα τηλέφωνα στο ταχυδρομίο μετά αναγκάστηκα να πάρω τηλέφωνο στο τελωνείο Αθηνών και εντέλη έστειλα με screenshot την παραγγελία μου σ αυτό το site πράγμα χρονοβόρο για έμένα τουλάχιστον στο τέλος αφού έφτασε η παραγγελία μου πηγαίνοντας στο ταχυδρομίο αναγκάστηκα να δώσω και άλλα 25 € για να παραλάβω το παγέτο πράγμα που δεν ανεφερε πουθενά το site. Η παραγγελία μου εξ αρχής ήτανε 53,80€ τελικά την οποία και προπλήρωσα με prepaid card. Τελικά η παραγγελία μου έφτασε τα 78,80€ χωρίς λόγο και όλη αυτή τη διαδικασία. Απλά δεν πρόκειται ποτέ ξανά να παραγγείλω από αυτό το site δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη. Έχει πάθει κάποιος κάτι αντιστοιχο Όπως λέει και ο φίλος απο πάνω, τα αντικείμενα που εισάγονται απο χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης υπόκεινται σε δασμούς. Αυτό είναι συνήθως 24% + διάφορα τέλη εκτελωνισμού τα οποία φυσικά τα ΕΛΤΑ στα αναγράφουν στην απόδειξη αναλυτικά. Αυτό ίσχυε πάρα πολλά χρόνια αλλά κανείς δεν έδινε σημασία γιατί τα τελωνεία ήταν seriously understaffed και κανείς δεν μπορούσε να ελέγξει τίποτα. Τα τελευταία 3 χρόνια όμως έχουν αρχίσει και γίνονται αυστηρότατοι έλεγχοι και τα κινέζικα προιόντα σταματάνε για εκτελωνισμό στο 99% των περιπτώσεων.
isay Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 @ifisar Δεν φταίει το site, απλώς εσύ δεν φρόντισες να ενημερωθείς επαρκώς (για να μην πω καθόλου) για το τι ισχύει για αγορές από εκτος ΕΕ. Υφίσταται τελωνειο για οτιδήποτε μπαινει στην ευρωπαϊκή ένωση. Εκτος από τα δυο θεματα συζητησης που αναφέρθηκαν παραπάνω (και υπάρχουν δεκάδες αλλα εκτος insomnia), μαζεμένη γνώση μπορεις να βρεις στον οδηγό του makfil ->https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ Παλιότερα το lightinthebox επεστρεφε το ποσό του τελωνειου, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακομα. EDIT : Και εντος του site αναγράφει οτι τυχόν δασμοί ειναι ευθύνη σου -> https://www.lightinthebox.com/gr/knowledge-base/c1379/a4039.html
bromiaris Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 21 ώρες πριν, ifisar είπε Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από την παραγγελία μου από το site lightinthebox . Παρήγγειλα 3 πράγματα 1 φόρεμα και 2 μπλούζες. Πέρα από το ότι εκανα 1 μιση μήνα να έρθουν, πέρα από το ότι μου έστειλαν μηνυμα ότι πρέπει να δηλώσω στο [email protected] ότι δεν περιμένω φάρμακα και έπαρνα τηλέφωνα στο ταχυδρομίο μετά αναγκάστηκα να πάρω τηλέφωνο στο τελωνείο Αθηνών και εντέλη έστειλα με screenshot την παραγγελία μου σ αυτό το site πράγμα χρονοβόρο για έμένα τουλάχιστον στο τέλος αφού έφτασε η παραγγελία μου πηγαίνοντας στο ταχυδρομίο αναγκάστηκα να δώσω και άλλα 25 € για να παραλάβω το παγέτο πράγμα που δεν ανεφερε πουθενά το site. Η παραγγελία μου εξ αρχής ήτανε 53,80€ τελικά την οποία και προπλήρωσα με prepaid card. Τελικά η παραγγελία μου έφτασε τα 78,80€ χωρίς λόγο και όλη αυτή τη διαδικασία. Απλά δεν πρόκειται ποτέ ξανά να παραγγείλω από αυτό το site δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη. Έχει πάθει κάποιος κάτι αντιστοιχο Έλα πες μας ότι απλά αστειεύεσαι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα