ELTASSOS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, k_w_t είπε Μια απο τα ιδια .... Μενω στο ιδιο σπιτι απο οταν γεννηθηκα.... 40+ χρονια Μονο στο στρατο εφυγα και 6 μηνες που συγκατοικησα με μια κοπελα... Μηπως υπηρετουσατε κιολας μαζι με την κοπελλα?....ειχα εναν φιλο στον στρατο που συζουσε με κοπελλα συναδελφο λοχια στη ροδο και τον ψαχνω.
k_w_t Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Μηπως υπηρετουσατε κιολας μαζι με την κοπελλα?....ειχα εναν φιλο στον στρατο που συζουσε με κοπελλα συναδελφο λοχια στη ροδο και τον ψαχνω. Μπα με μια κομμωτρια συζουσα. στα πατησια...
gokuthelegend Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ είμαι 33 χρονών και μένω στο ίδιο σπίτι από τότε που γεννήθηκα, δηλαδή 33 ολόκληρα χρόνια. Πραγματικά έχω βαρεθεί να βλέπω τις ίδιες φάτσες κάθε μέρα, και δυστυχώς οι δουλειές και τα οικονομικά δεν βοηθάνε να φύγω. Και δυστυχώς μένω και σε χωριό που δεν έχει πολλά πράγματα για να πω ότι θα βγω κάποια βόλτα εντώς της περιοχής για να αλλάξω και λίγο κλίμα. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2019 από gokuthelegend 1
Lanike71 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην πρωτεύουσα, καλά χρόνια μπορώ να πω. Μετά έφυγα, κατέληξα σε μία επαρχιακή πόλη. Ενώ πάντα, νιώθω ένα σκίρτημα όταν γυρνάει η σκέψη μου εκεί, όταν πηγαίνω για επίσκεψη 2-3 ημερών σε φίλους και συγγενείς, θέλω να φύγω όσο τίποτα. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα εκεί και τίποτα δε θυμίζει αυτά που είχα εγώ. Τελικά μήπως δε μας λείπει η γειτονιά αλλά η ζωή του παιδιού, η αθωότητα και όλα τα συναφή; 😢 3 2
bluesattack Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Μου λειπει η παλια γειτονια, πριν 20 χρονια δηλαδη,που ειμασταν ειμασταν 2,3 σπιτια .Τωρα γεμισαμε σπιτια και...τραγια.Η γειτνιαση ειναι καλη αρκει να απεχεις..500 μετρα απο τον αλλο 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, Lanike71 είπε Τελικά μήπως δε μας λείπει η γειτονιά αλλά η ζωή του παιδιού, η αθωότητα και όλα τα συναφή; 😢 Μια μίξη αυτών των δύο, η εικόνα της γειτονιάς όπως ήταν στα παιδικά χρόνια σε συνδυασμό με τις μνήμες από αυτά τα χρόνια. Εγώ έμενα Εξάρχεια από γεννησιμιού και μέχρι τα 6-7 πρώτα χρόνια, μετά Πεύκη τα επόμενα 5-6 χρόνια και τα επόμενα 20 χρόνια μέχρι τώρα πάλι Εξάρχεια. Εδώ που μένω δεν μου αρέσει τίποτα πλέον, ήθελα την περιοχή και οτι ζούσα στα γυμνασιακά και λυκειακά χρόνια. Για την άλλη περιοχή που έμενα έχω μια ήπια μελαγχολία αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
dimitris21gr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Γέννημα θρέμμα Π. Φαληριώτης δύσκολα πιστεύω θα πάω να μείνω σε άλλο δήμο της Αθήνας. Εδώ μια πιάνει ήδη μελαγχολία όποτε περνάω έξω από μέρη που σύχναζα ως μαθητής πόσο μάλλον άμα φύγω κιόλας!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Nόμιζα ότι μου λείπει ο ποδαρόδρομος στα παρακμιακά στενά των Εξαρχείων και οι βόλτες με τα μηχανάκια στον Πειραιά. Οι πλατείες του Κορυδαλλού και οι μπαφοβόλτες στα προσφυγικά της Νίκαιας. Αλλά τελικά πιστεύω ότι όταν αναπολούμε το παρελθόν απλώς αναπολούμε την νιότη μας κι αυτή είναι η εξήγηση που κάτι γέροι έζησαν σε βαλκανικούς πολέμους και σκατένιες εποχές και λένε ''αααααααχ τι ωραία που ήταν τότε''. Νοσταλγούν τα νιάτα τους στην πραγματικότητα. Όχι την εποχή ή την παλιά τους γειτονιά. Η αλήθεια είναι πως από μία ηλικία και μετά το όνειρό μου ήταν να φύγω από το λεκανοπέδιο. Ευτυχώς με ευνόησε η τύχη και την κοπάνησα. Ας πα να γ@μηθεί και η παλιά μου γειτονιά λοιπόν. Ούτως ή άλλως η Αθήνα και ο Πειραιάς των εφηβικών μας χρόνων δεν υφίσταται πια. Τώρα είναι τριτοκοσμιστάν. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
26ska Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Μια μίξη αυτών των δύο, η εικόνα της γειτονιάς όπως ήταν στα παιδικά χρόνια σε συνδυασμό με τις μνήμες από αυτά τα χρόνια. Εγώ έμενα Εξάρχεια από γεννησιμιού και μέχρι τα 6-7 πρώτα χρόνια, μετά Πεύκη τα επόμενα 5-6 χρόνια και τα επόμενα 20 χρόνια μέχρι τώρα πάλι Εξάρχεια. Εδώ που μένω δεν μου αρέσει τίποτα πλέον, ήθελα την περιοχή και οτι ζούσα στα γυμνασιακά και λυκειακά χρόνια. Για την άλλη περιοχή που έμενα έχω μια ήπια μελαγχολία αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Επειδή κ εγώ μεγάλωσα Εξάρχεια μέχρι τα 23 μου,ακόμα όμως εκεί κυκλοφορώ λόγω δουλειάς,η περιοχή είναι δυστυχώς μαύρο χάλι ,δεν θα ήθελα να μένω πια εκεί. 2
*nenya* Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 3 minutes ago, 26ska said: Επειδή κ εγώ μεγάλωσα Εξάρχεια μέχρι τα 23 μου,ακόμα όμως εκεί κυκλοφορώ λόγω δουλειάς,η περιοχή είναι δυστυχώς μαύρο χάλι ,δεν θα ήθελα να μένω πια εκεί. Για ένα (μάλλον σύντομο) χρονικό διάστημα είχε γίνει μια προσπάθεια να αποκτήσει η πλατεία Εξαρχείων ένα πιο φιλικό πρόσωπο. Θυμάμαι να έχουν βάλει κούνιες και να βλέπω όλο γονείς/παιδάκια/παπούδες. Δυστυχώς σήμερα η πλατεία βρίσκεται πάλι στο παλιό της στάδιο...βρωμιά και πρεζόνια που τσακώνονται, δεν την διασχίζεις πλέον. Κρίμα....τα Εξάρχεια πάντα μου άρεσαν και βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. 3
pontez2 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Η γειτονιά που μεγάλωσα, απο γειτονιά παιδιών, μαγαζιών κτλ, έχει κατανατήσει ένα έρημο πράγμα, όλοι κλειδαμπαρωμένοι, παντού σιδεριές. Ο λόγος ειναι η αποξένωση (δεν κυκλοφορουν παιδιά στις πυλωτές) και οι συνεχείς επιθέσεις διαρρήξεων. Οι διαρρήξεις άρχισαν να γίνονται απο τότε που έκλεισαν τα τελευταία μαγαζιά της γειτονιάς και πολλά διαμερίσματα έγιναν γραφεία και οι πολυκατοικίες ειναι μπάτε σκυλοι Κατάντια. Περνάω απο εκει και στεναχωριέμαι. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από pontez2
26ska Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, pontez2 είπε Η γειτονιά που μεγάλωσα, απο γειτονιά παιδιών, μαγαζιών κτλ, έχει κατανατήσει ένα έρημο πράγμα, όλοι κλειδαμπαρωμένοι, παντού σιδεριές. Ο λόγος ειναι η αποξένωση (δεν κυκλοφορουν παιδιά στις πυλωτές) και οι συνεχείς επιθέσεις διαρρήξεων. Οι διαρρήξεις άρχισαν να γίνονται απο τότε που έκλεισαν τα τελευταία μαγαζιά της γειτονιάς και πολλά διαμερίσματα έγιναν γραφεία και οι πολυκατοικίες ειναι μπάτε σκυλοι Κατάντια. Περνάω απο εκει και στεναχωριέμαι. Περιοχή;
spyroskonst Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Περιοχή Δραπετσώνα μέχρι τα 12, αλητάκι όνομα και πράμα. Οι καλύτερες αναμνήσεις περνούν απο νου όποτε τύχει και περάσω. Και με χαροποιεί που βλέπω την περιοχή να έχει αναπτυχθεί προς το καλύτερο, σε αντίθεση με την δηθεν ανάπτυξη του Πειραιά.
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 11 ώρες πριν, 26ska είπε Επειδή κ εγώ μεγάλωσα Εξάρχεια μέχρι τα 23 μου,ακόμα όμως εκεί κυκλοφορώ λόγω δουλειάς,η περιοχή είναι δυστυχώς μαύρο χάλι ,δεν θα ήθελα να μένω πια εκεί. Ακριβώς έτσι. Όσοι μένουν εδώ πλέον είναι γιατί βρίσκεται το ιδιόκτητο σπίτι τους, όσοι μένουν με νοίκι ή φεύγουν ή τους διώχνουν για να τα δώσουν με airbnb, 11 ώρες πριν, *nenya* είπε Για ένα (μάλλον σύντομο) χρονικό διάστημα είχε γίνει μια προσπάθεια να αποκτήσει η πλατεία Εξαρχείων ένα πιο φιλικό πρόσωπο. Θυμάμαι να έχουν βάλει κούνιες και να βλέπω όλο γονείς/παιδάκια/παπούδες. Δυστυχώς σήμερα η πλατεία βρίσκεται πάλι στο παλιό της στάδιο...βρωμιά και πρεζόνια που τσακώνονται, δεν την διασχίζεις πλέον. Κρίμα....τα Εξάρχεια πάντα μου άρεσαν και βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Κάπου το 10-11 είχαν γίνει αυτές οι προσπάθειες, είχανε βάλει μπασκέτες για να παίζουν τα παιδιά. Η πλατεία έχει τα χάλια της και είναι χειρότερα σε σχέση με παλιά. Εγώ επιχείρησα να περάσω ένα βράδυ αλλά δεν τόλμησα, μόνο από τους παράπλευρους δρόμους μπορείς να δοκιμάσεις. Φώτα που έχουν καεί και ο δήμος δεν αλλάζει τις λάμπες, πεζοδρόμια σπασμένα που το βράδυ παραλίγο να πέσω κάτι δεν τα έφτιαξαν, στο κέντρο της πλατείας ένα πανό στο 1.5 μ ύψος και από πίσω διάφοροι να μιλάμε, λέω άσε για να έχουν βάλει το πανό τόσο χαμηλά μην περάσεις, είναι σαν να σου λένε δεν σε αφήνουμε να περάσεις, παλαιότερα τα έβαζαν πιο ψηλά, να χάμε να λέγαμε βέβαια..... φωτιές στο κέντρο της πλατείας αρκετές φορές, γενικά΄βλέπεις τον περισσότερο κόσμο να μιλάει ξένα, είναι είτε μετανάστες είτε τουρίστες, έχει και ναρκομανείς ή βαποράκια εκεί.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα