xtrmsnpr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα. Μόλις γύρισα από διακοπές και βρήκα το μόντεμ (tplink vr600) εκτός και στην θέση του της cosmote.. γιατί ο φαγώθηκε πατέρας μου και γύρισε σε voip.. Θέλω να χρησιμοποιώ το modem που είχα για να παίρνω ίντερνετ. Πώς θα κάνω bridge όμως??
Realakias Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το ρουτερ έχει οδηγίες για το πως να βάλεις ρουτερ δικό σου πίσω από παροχου ή και το αντίστροφο (υπάρχουν οδηγίες από τον @jkoukos Εδώ σε ξεχωριστό ποστ για να το έχεις το τπλινκ να συγχρονίζει). Τέλος πάντων αν θες Speedport μπροστά τότε 1) συνδέεις μια οποιαδήποτε lan από το speedport (εκτός από την 4 της cosmote tv) με την wan του τπλινκ, 2) θα βάλεις λειτουργία access point στο τπλινκ από το configuration του τπλινκ μέσω του interface του στο ίντερνετ και 3) θα κλείσεις DHCP από Speedport ώστε το ίντερνετ να διαχειρίζεται από το τπλινκ. 4) Όλες οι συσκευές συνδεδεμένες με τπλινκ σαφώς. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από Realakias 1
M@dB0x Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Το speedport που σας δωσανε εχει ενεργοποιημενο by default το pppoe pass οποτε απλα κουμπωνεις απο το λαν του στη wan του vr και κανεις και απο εκει κληση και δουλευεις. Τα στοιχεια σου τα αφηνεις στο vr και στο speed τα αλλαζεις σε [email protected] με pass=otenet. 1
xtrmsnpr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Παιδιά ευχαριστώ. Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση,αλλά έτρεχα με δουλειές! Το δοκιμάζω σήμερα και σας λέω εξελίξεις.
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 On 06/07/2019 at 19:47, xtrmsnpr said: Καλησπέρα. Μόλις γύρισα από διακοπές και βρήκα το μόντεμ (tplink vr600) εκτός και στην θέση του της cosmote.. γιατί ο φαγώθηκε πατέρας μου και γύρισε σε voip.. Θέλω να χρησιμοποιώ το modem που είχα για να παίρνω ίντερνετ. Πώς θα κάνω bridge όμως?? εκτος αν θες να βαλεις το δικο σου μπροστα και απο πισω το speedpοrt μονο για την τηλεφωνια
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 13 ώρες πριν, poulinos είπε εκτος αν θες να βαλεις το δικο σου μπροστα και απο πισω το speedpοrt μονο για την τηλεφωνια ναι αυτό θέλω,αλλά δεν τα κατάφερα! Θέλω να συγχρονίζει το tplink σα κεντρικό μοντεμ και να υπάρχει το speedport για την τηλεφωνία. (λεω κάτι λάθος; δεν ονομάζεται bridge αυτό; )
Realakias Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε ναι αυτό θέλω,αλλά δεν τα κατάφερα! Θέλω να συγχρονίζει το tplink σα κεντρικό μοντεμ και να υπάρχει το speedport για την τηλεφωνία. (λεω κάτι λάθος; δεν ονομάζεται bridge αυτό; ) Οδηγίες από τον @jkoukos εδώ. Υπενθύμιση μόνο 1) να κάνεις qos βάζοντας την ip του σταθερου αλλιώς αν κατεβάζεις αρχεία ενώ μιλάς στο τηλέφωνο θα υπάρχουν διακοπές. Και β) στο βήμα 3βii (Link type) να βάλεις να παίρνει ip μέσω static ip αντί για dchp αλλιώς θα έχεις διακοπές στο τηλέφωνο κάθε 3-4 λεπτά. Τα έκανα και γω πριν 2 μήνες. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από Realakias
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Realakias είπε Οδηγίες από τον @jkoukos εδώ. Υπενθύμιση μόνο 1) να κάνεις qos βάζοντας την ip του σταθερου αλλιώς αν κατεβάζεις αρχεία ενώ μιλάς στο τηλέφωνο θα υπάρχουν διακοπές. Και β) στο βήμα 3γ να βάλεις να παίρνει ip μέσω static ip αλλιώς θα έχεις διακοπές στο τηλέφωνο κάθε 3-4 λεπτά. συγνώμη αλλά με πάει αόριστα σε μια απάντηση στην 5η σελίδα αυτό που έστειλες, και η πρώτη είναι άλλου ts.
Realakias Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε συγνώμη αλλά με πάει αόριστα σε μια απάντηση στην 5η σελίδα αυτό που έστειλες, και η πρώτη είναι άλλου ts. Στην πέμπτη το λέει. Λέει συγκεκριμένα: Βάζω πάλι τον οδηγό σε παράθεση, με διορθωμένες τις εικόνες. Πατάς πάνω στο παραθεμενο γκρι πλαίσιο και διαβάζεις τις οδηγίες. Στην πρώτη σελίδα δεν έχει εικόνες ο οδηγός. Επίσης το γεγονός ότι δεν έχεις το τπλινκ του οδηγού δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει σε σένα. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από Realakias
M@dB0x Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Γιατι δε βαζεις το speed μπροστα να παιξεις αμεσως? Καμια διαφορα δε θα δεις πουθενα οπως και να τα βαλεις.
poulinos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 On 25/07/2019 at 21:43, xtrmsnpr said: ναι αυτό θέλω,αλλά δεν τα κατάφερα! Θέλω να συγχρονίζει το tplink σα κεντρικό μοντεμ και να υπάρχει το speedport για την τηλεφωνία. (λεω κάτι λάθος; δεν ονομάζεται bridge αυτό; ) bridge ειναι να βαλεις το tp link ή το speedport Να παιζει bridge δηλαδη σαν σκετο Modem και το απο πισω του να κανει κληση Pppoe.εσυ δεν κανεις αυτο.εσυ εχεις μπροστα το tp link σαν κανονικο Modem router(σαν να ηταν μονο του) και βαζεις απο πισω το speedport ως wan να το πω απλα να σηκωνει την τηλεφωνια. On 26/07/2019 at 09:15, M@dB0x said: Γιατι δε βαζεις το speed μπροστα να παιξεις αμεσως? Καμια διαφορα δε θα δεις πουθενα οπως και να τα βαλεις. Πιθανοτατα λογω dual band του tp link (εκτος αν του δωσαν το speedport plus)αν και θα μπορουσε να το βαλει και ως access point αμα ηθελε για πιο ευκολα. On 25/07/2019 at 22:29, Realakias said: Στην πέμπτη το λέει. Λέει συγκεκριμένα: Βάζω πάλι τον οδηγό σε παράθεση, με διορθωμένες τις εικόνες. Πατάς πάνω στο παραθεμενο γκρι πλαίσιο και διαβάζεις τις οδηγίες. Στην πρώτη σελίδα δεν έχει εικόνες ο οδηγός. Επίσης το γεγονός ότι δεν έχεις το τπλινκ του οδηγού δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει σε σένα. πολλα tp link εχουν το ιδιο Interface οποτε ισως να μην χρειαστει και πολυ κοπος για να το φτιαξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα