Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Guerriero4 είπε

...

Απ΄τη στιγμή που είναι ΕΛΤΑ courier πρέπει να το παραδώσει στα χέρια σου.

...

Από τη στιγμή που δεν είναι συστημένο, δεν έχει καμιά τέτοια υποχρέωση. Αν είχε θα σου άφηνε ειδοποίηση για να μη βρει τον μπελά του.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Από τη στιγμή που δεν είναι συστημένο, δεν έχει καμιά τέτοια υποχρέωση. Αν είχε θα σου άφηνε ειδοποίηση για να μη βρει τον μπελά του.

Παντως εμενα δεν μου εχει ερθει ποτε πακετο απο Ελτα Κουριερ που να Μην μου εχουν χτυπησει το κουδουνι.

Κουριερ και μη συστημενο ειναι λιγο παραξενο παντως. Εκτος και αν εκτελουν χρεη ΕΛΤΑ (κατι τετοιο ειχα ακουσει σχετικα με το Αμαζον αλλα δεν θυμαμαι ακριβως τι).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε

Παντως εμενα δεν μου εχει ερθει ποτε πακετο απο Ελτα Κουριερ που να Μην μου εχουν χτυπησει το κουδουνι.

Κουριερ και μη συστημενο ειναι λιγο παραξενο παντως. Εκτος και αν εκτελουν χρεη ΕΛΤΑ (κατι τετοιο ειχα ακουσει σχετικα με το Αμαζον αλλα δεν θυμαμαι ακριβως τι).

Όλες οι υπηρεσίες γραμμάτων  και δεμάτων θα λέγονται ΕΛΤΑ courier. Αλλάζουν και τα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

τα παλια τα χρόνια ο ταχυδρόμος ηξερε προσωπικα αυτον που του πηγαινε κατι και εαν δεν τον έβρισκε ήξερε σε ποιον να τον αφήσει ώστε να το παρει όταν επιστρέψει

φυσικά οι σχέσεις ηταν αλλιως και έπαιζε και μπουρμπουάρ.... 

Ισχύει και σημερα αυτό ανάλογα την περισταση.... Με αυτό το τροπο μικρα δεματακια που κανονικα μενουν στο ταχυδρομειο και πας εκει να τα παραλάβεις  ερχοντε ευκολα στα χερια σου... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα απλά πακετάκια που έρχονται χωρίς tracking number ,δεν νομίζω να είναι υποχρεωμένος να στα δώσει ανά χειρας ο ταχυδρόμος.Μου τα αφήνει μες το γραμματοκυβωτιο. Αν δεν χωράνε χτυπάει κουδούνι (μονοκατοικία και με ξέρει) και περιμένει λίγο να βγει κάποιος. Ενας άλλος τα έριχνε στην βεράντα,πάνω από το γραμματοκιβωτιο,ανάμεσα στα κάγκελα...

Ελτα courier  παίρνουν τηλ αν δεν σε βρουν ,κανονικά όπως οι όλες οι  ταχυμεταφορικες εταιρίες.

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ.

Εγώ με απλό χωρίς tracking number είτε χτυπάει είτε έρχεται ειδοποίηση και παραλαμβάνω μετά.Συνήθως το 2ο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Στείλε επιστολή στα ΕΛΤΑ και πες μας τι σου απάντησαν. Αυτοί θα υπερασπιστούν τη θέση τους. Στείλε μετέπειτα επιστολή στην ΕΕΤΤ. Στείλε και στο Amazon και στον πωλητή. Όταν βγάλεις άκρη, ενημέρωσέ μας.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Παντως μου αρεσει το "13 ευρώ πλήρωσα για μεταφορικά".....Παμφτηνα ηταν :)

Από που το έβγαλες το συμπέρασμα? Ξέρεις τι αγόρασα, τι βάρος και διαστάσεις είχε για να είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν πάμφθηνα?

10 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

Στείλε επιστολή στα ΕΛΤΑ και πες μας τι σου απάντησαν. Αυτοί θα υπερασπιστούν τη θέση τους. Στείλε μετέπειτα επιστολή στην ΕΕΤΤ. Στείλε και στο Amazon και στον πωλητή. Όταν βγάλεις άκρη, ενημέρωσέ μας.

Η Amazon το πήρε πάνω της, ζήτησε συγγνώμη και έβαλαν σημείωση στην καρτέλα μου όταν μου κάνουν νέα παράδοση να μην ξαναγίνει το ίδιο (το τι θα ισχύσει θα το δούμε στο μέλλον).

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτή η πρακτική είναι αμερικανική. Τα αφήνουν στη πόρτα και στα κλέβουν οι περαστικοί. Στην Ελλάδα δεν μου έχει συμβεί ποτέ να αφήσει το ΕΛΤΑ ή το ΕΛΤΑ Courier χύμα το δέμα. Πάντα χτυπάει κουδούνι και αν δεν είμαι αφήνει χαρτάκι. Ίσως έχει να κάνει και με τον υπάλληλο. Έχει τύχει να μου φέρει τα χρήματα από αντικαταβολή, από κάτι που είχα πουλήσει, στο σπίτι που συνήθως σου στέλνουν την επιταγή και πας και τα παίρνεις. Ίσως επειδή δεν ήταν συστημένο το άφησε έτσι ξερά ο υπάλληλος στην είσοδο..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Guerriero4 είπε

Από που το έβγαλες το συμπέρασμα? Ξέρεις τι αγόρασα, τι βάρος και διαστάσεις είχε για να είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν πάμφθηνα?

Η Amazon το πήρε πάνω της, ζήτησε συγγνώμη και έβαλαν σημείωση στην καρτέλα μου όταν μου κάνουν νέα παράδοση να μην ξαναγίνει το ίδιο (το τι θα ισχύσει θα το δούμε στο μέλλον).

Θα σου πω απλα πως πριν κατι χρονια ειχα δωσει σε εταιρεια κουριερ 14ε για να μου στειλει τα κλειδια μου απο το Ρεθυμνο στην Αθηνα, και μιλαμε για ενα μπρελοκ με 3 κλειδια επανω.
Οποτε 13ε απο Γερμανια ακομα και ενα M.2 SSD να ειχες παραγγειλει δεν τα λες με την καμια πολλα (και ο μονος λογος που σχολιασα ηταν πως εκανες λες και εδωσες πολλα).

4 ώρες πριν, spectaculator είπε

Όλες οι υπηρεσίες γραμμάτων  και δεμάτων θα λέγονται ΕΛΤΑ courier. Αλλάζουν και τα ΕΛΤΑ.

Ακομα και σημερα που ηρθε μηχανακι Ελτα Κουριερ μια χαρα μου χτυπησε το κουδουνι παντως. Τωρα αν τους βαλουν να εκτελουν χρεη Ελτα στο αμεσο μελλον τι να πω.

Δημοσ.

Με ~3€ στέλνεις δέμα εντός Ελλάδος μέχρι 2 κιλά. Με tracking και ασφάλεια. 

Από Ευρώπη, για να φέρεις μισό κιλό, θες περίπου 10-15€. Και έρχονται με Courier (δλδ tracked) . Εκτός αν επιλέξεις έξτρα υπηρεσίες, όπως ταχύτητα, ασφάλεια κόστους κλπ. 

Κατά την πληρωμή, τι τρόπο αποστολής επέλεξες; Ο πωλητής/Amazon δεν σου έδωσε ποτέ tracking? Αν όχι, δεν το αναζήτησες εσύ ο ίδιος (το tracking number) το πολύ 2 μέρες μετά την αποστολή;

Off topic, ο τελευταίος ταχυδρόμος που βάλανε στην περιοχή, τα φέρνει έξω από τις πόρτες των διαμερισμάτων (με ασανσέρ, σε πολυκατοικία). Έχει τύχει να με πάρει και τηλέφωνο 😁 

Ίσως είναι να πολιτική των ΕΛΤΑ ή απλώς οι παλαιότεροι ΔΥ (ταχυδρόμοι) παραέκαναν σωστά την δουλειά τους. NOT! 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι ότι το πήρες από πωλητή που δεν καλύπτεται από το δίκτυο διανομής της amazon. Γράφουν τους τρόπους αποστολής στις σελίδες τους, η amazon δεν φέρει ευθύνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, csontheline είπε

Από Ευρώπη, για να φέρεις μισό κιλό, θες περίπου 10-15€. Και έρχονται με Courier (δλδ tracked) . Εκτός αν επιλέξεις έξτρα υπηρεσίες, όπως ταχύτητα, ασφάλεια κόστους κλπ. 

Κατά την πληρωμή, τι τρόπο αποστολής επέλεξες; Ο πωλητής/Amazon δεν σου έδωσε ποτέ tracking? Αν όχι, δεν το αναζήτησες εσύ ο ίδιος (το tracking number) το πολύ 2 μέρες μετά την αποστολή;

Off topic, ο τελευταίος ταχυδρόμος που βάλανε στην περιοχή, τα φέρνει έξω από τις πόρτες των διαμερισμάτων (με ασανσέρ, σε πολυκατοικία). Έχει τύχει να με πάρει και τηλέφωνο 😁 

Ίσως είναι να πολιτική των ΕΛΤΑ ή απλώς οι παλαιότεροι ΔΥ (ταχυδρόμοι) παραέκαναν σωστά την δουλειά τους. NOT! 

Με 3ε στελνεις δεμα με απλο ταχυδρομειο και ο μονος λογος που υπαρχει αυτη η προσφορα στα ΕΛΤΑ εδω και 2-3 χρονια ειναι επειδη δεν τα χρησιμοποιουσε κανεις και αιμοραγουσαν χρημα. Πριν απο αυτη την προσφορα πληρωνες τα διπλασια τουλαχιστον.
Επισης για δεματα εξωτερικου η προσφορα δεν ισχυει οποτε ειναι πολλαπλασια η τιμη οπως ειπες και εσυ (επισης καμια σχεση δεν εχει το tracked με το Courier, tracked εχουν και τα απλα δεματα των ΕΛΤΑ. Πηγαινε ELTA Courier η DHL πχ και ρωτα ποσο κανει να στειλεις πακετο μισου κιλου Γερμανια και ελα πεσμου αν θα σου πουν 10-15ε).
Οπως και να εχει Γερμανια - Ελλαδα 13ε το ποσο ειναι εξευτελιστικο, νομιζω οι περισσοτεροι το καταλαβαινουν αυτο.

Τωρα για τον Ταχυδρομο σας κακως, δεν ειναι δουλεια του να τα φερνει εξω απο τα διαμερισματα σας, μην τρελαθουμε κιολας. Σε 5 πολυκατοικιες να παει να αφησει δεματα περασε η μιση του μερα (αν βεβαια δεν μπερδευεις ΕΛΤΑ κουριερ με ΕΛΤΑ, ναι τα κουριερ παιρνουν και τηλεφωνο καποιες φορες). Το πιο νορμαλ για μενα θα ηταν να χτυπαει κουδουνι και να τα παραδιδει κατω στην πορτα (και αν δεν βρισκει χαρτακι).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kaspito είπε

Το πιο πιθανό είναι ότι το πήρες από πωλητή που δεν καλύπτεται από το δίκτυο διανομής της amazon. Γράφουν τους τρόπους αποστολής στις σελίδες τους, η amazon δεν φέρει ευθύνη.

Ο πωλητής ήταν το Amazon, δεν αγοράζω από τρίτους πωλητές.

11 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Θα σου πω απλα πως πριν κατι χρονια ειχα δωσει σε εταιρεια κουριερ 14ε για να μου στειλει τα κλειδια μου απο το Ρεθυμνο στην Αθηνα, και μιλαμε για ενα μπρελοκ με 3 κλειδια επανω.
Οποτε 13ε απο Γερμανια ακομα και ενα M.2 SSD να ειχες παραγγειλει δεν τα λες με την καμια πολλα (και ο μονος λογος που σχολιασα ηταν πως εκανες λες και εδωσες πολλα).

Ακομα και σημερα που ηρθε μηχανακι Ελτα Κουριερ μια χαρα μου χτυπησε το κουδουνι παντως. Τωρα αν τους βαλουν να εκτελουν χρεη Ελτα στο αμεσο μελλον τι να πω.

Αν εννοείς 13 ευρώ για αποστολή μέ courier, είναι νορμάλ τιμή αλλά πολλά για απλή αποστολή.

Στο παράδειγμα που έδωσες, για να στείλουν έναν m2 ssd, χρεώνουν 4,77 λίρες(~5.3 ευρώ) για την απλή και 13,77 για την γρήγορη παράδοση.

Snap_2019.07.12_12h15m12s_001_.png

11 ώρες πριν, csontheline είπε

Ήθελα να βάλω την γρήγορη αποστολή αλλά δεν την υποστήριζε και μου έδωσε επιλογή μόνο την απλή. Είδα ότι το έστειλαν με DHL αλλά δεν κοίταξα για tracking number αφού στη σελίδα της παραγγελίας σου δείχνει σε τι στάδιο βρίσκεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...