IceMC Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Πολλοί Γρηγόρηδες έχουν και Happy Hour, και θα τους προτιμήσουν. Οπότε άμα ανοίξεις κάτι δίπλα σε Γρηγόρη, είσαι τελειωμένος.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, IceMC είπε Πολλοί Γρηγόρηδες έχουν και Happy Hour, και θα τους προτιμήσουν. Οπότε άμα ανοίξεις κάτι δίπλα σε Γρηγόρη, είσαι τελειωμένος. Αναλογως τις περιοχές. Κέντρο έχει Γρηγορη/Island/Everest κλπ καθε 500 μετρα. Ε δε μπορεις να κρυφτεις. Αμα ανοιξεις σε προαστιο είναι καπως πιο ευκολο να αποφυγεις τις αλυσιδες...
censOred Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Nεράκι οπωσδήποτε μαζί με τον καφέ. για μένα ήτανε must για να προτιμήσω το μαγαζί. η ποκιλία του καφέ θα δεις τi σε συμφέρει. θετική εντύπωση μου έκανε μαγαζί που έδινε σακούλες για ποδήλατο/μηχανάκι για να το μεταφέρεις. σκέψου δύο η τρία μεγέθη καφέ για να πλασάρεις. τέλος κάτι που δεν έβλεπα πολύ ελλάδα αλλά παίζει εξωτερικό είναι μια ώρα πριν το κλείσιμο να δίνεις μισή τιμή τα φαγητά που προσφέρεις. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, IceMC είπε Μη γίνεις σαν κάτι βλάχους ταβερνιάρηδες που μεταφράζουν τις τηγανιτές πατάτες ως "Fried Potatoes" στους καταλόγους. Πως θα πρέπει να τις γράψουν δηλαδή; Chips? https://el.glosbe.com/el/en/τηγανιτές πατάτες 1 ώρα πριν, censOred είπε τέλος κάτι που δεν έβλεπα πολύ ελλάδα αλλά παίζει εξωτερικό είναι μια ώρα πριν το κλείσιμο να δίνεις μισή τιμή τα φαγητά που προσφέρεις. Πολύ ευρηματικό, αρκεί βέβαια να έχει κέρδος και να μην μπαίνει μέσα από αυτό.
kostask91 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα σχόλια, θα σου πω τι έχω παρατηρήσει εγώ. 1. Έχω δει μαγαζί που δούλευε με πολλούς καφέδες. Είχε 5-6 κόφτες ο καθένας με διαφορετική μάρκα. Όσο να ναι και άσχετος να είσαι σου κινεί την περιέργεια να δοκιμάσεις. Προσωπικά επειδή είμαι ιδιότροπος στον καφέ, μου άρεσε στο συγκεκριμένο μαγαζί γιατί κάλυπτε αρκετά γούστα. 2. Κάρτα με κερασμένο τον Χ καφέ (συνήθως 5ο). Κάθε φορά που έρχεται ο πελάτης, του "σφραγίζεις" την κάρτα και στις 5 σφραγίδες ο καφές είναι κερασμένος. Αυτό είναι πολύ καλό για να έχεις τακτικούς πελάτες. Πχ αν έχεις γραφεία, μαγαζιά, εταιρίες κτλ κοντά. 3. Αν παίζει μπουκαλάκι νερό αν και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, βλέπω ότι αρκετοί αγοράζουν καφέ από μαγαζιά που δίνουν και νερό μόνο και μόνο για το "δώρο". Μπορώ να πω πάντως πως το μαγαζί που αφορά το πρώτο μου σχόλιο, το οποίο έδινε και νερό μαζί btw, είναι από αυτά που μου έχουν κάνει την καλύτερη εντύπωση. 1
IceMC Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) French fries ή απλά fries είναι η σωστή μετάφραση. Το chips είναι μεν σωστό για τους Βρετανούς, αλλά δημιουργείται σύγχυση με τα πατατάκια για όλους τους υπόλοιπους λαούς. Το "fried potatoes" μου θυμίζει τσοπάνη που κατέβηκε από τα βουνά σαν μετάφραση. Κατά τα άλλα νερό μαζί με τον καφέ; Σαν επιχειρηματική κίνηση είναι μεν καλή, αλλά προσωπικά μου έρχεται αναγούλα στο ανακάτεμα αυτών των 2. Πότε δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν αλλά τεσπά. Αλλά εδώ μιλάμε για επιχείρηση, οπότε go on άμα δίνεις το νερό δώρο με τον καφέ. Γενικά απέφυγε το κέντρο άμα θες να ανοίξεις τέτοιο μαγαζί γιατί είναι ήδη κορεσμένη περιοχή , αλλά και μεγάλους δήμους όπως Καλλιθέα, Περιστέρι, κτλ. που είναι επίσης κορεσμένες περιοχές. Αλλά και πάλι προσωπικά διαφωνώ...έχει βρωμίσει ο τόπος από τέτοια την τελευταία δεκαετία. Σκέψου μόνο ότι πριν μόλις 10 χρόνια Mikel δεν υπήρχε ούτε για δείγμα στην Αθήνα. Ενώ τώρα σχεδόν κάθε δήμος έχει και από ένα Mikel! Σκέψου την ιδέα της μεταμεσονύχτιας καντίνας καλύτερα που όντως υπάρχει έλλειψη σε αρκετές περιοχές, και μαζί με τα σάντουιτς μπορείς να φτιάχνεις καφέδες και τέτοια. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από IceMC 1
dkangel000039 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Καλημερα, Αναφερθηκε πιο πανω οτι πχ το 1kg καφε κανει 20-25-30 ευρω κλπ, η δοση ειναι 6 gr αρα προσθεσε κοστος απο ποτηρι κ καλαμακι για να βγαλεις το κερδος σου σε σχεση με το ποσο τον πουλας. Ειλικρινα, με πολυ αγαπη και χωρις καμια ειρωνια, οποιος επιχειρησει με αυτο το σκεπτικο πραγματικα υποθηκευει το μελλον του.
mclein² Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Στις 15/7/2019 στις 4:20 ΜΜ, spiritclay είπε λοιπόν ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας. Προσωπικά ασχολούμαι με την εστίαση πολλά χρόνια. είμαι πίσω απο το μπαρ πολύ πριν η ελλάδα μπει στην κρίση και στον καφέ έχω εντρυφήσει περίπου τα τελευταια 10 χρόνια. η επένδυση θα γίνει προς το τέλος του καλοκαιριού και δεν το βλέπω σαν αφεντικό αλλά σαν κανονική δουλειά καθώς θα το δουλευουμε κατα βάση εμείς θα το στήσουμε. αυτοι είναι κάποιοι βασικοι λόγοι που επιλέγουμε στην τελική να μην ασχοληθούμε με κάποια αλυσίδα,αλλά να το στήσουμε εξολοκλήρου εμεις απο την αρχή. καφές θα παίζει blend δικό μας με την επωνυμία που εμεις θα δώσουμε. εμφαση ποιότητας,προσωπικού,συμπεριφοράς και τιμής είναι τα πράγματα που έτσι κ αλλιώς θα επενδύσουμε πάνω σαυτά. απο κει κ πέρα δεν θέλω ακόμα να δώσω πολλές λεπτομέρειες για το μέρος και τα σχέδια μου απλώς παίρνω κάποιες γνώμες για να δω πως σκέφτεται ο κόσμος γενικότερα. πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. τώρα για το αν χρειάζεται να αναλύουμε τόσο πολύ για κάτι που θα κοστίζει 2ευρω...τί να πω, κάποιοι βγάλαμε λεφτά απο αυτό τον τομέα και ζούμε μια χαρά...! η συνολικη σας δαπανη, ξεπερναει τα 50.000€ ;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, IceMC είπε French fries ή απλά fries είναι η σωστή μετάφραση. Το chips είναι μεν σωστό για τους Βρετανούς, αλλά δημιουργείται σύγχυση με τα πατατάκια για όλους τους υπόλοιπους λαούς. Το "fried potatoes" μου θυμίζει τσοπάνη που κατέβηκε από τα βουνά σαν μετάφραση. Το Fried potatoes είναι μια χαρά. French fries το λένε οι Αμερικάνοι, και είναι συντόμευση από το french fried potatoes. Οι υπόλοιποι αγγλόφωνοι (Κοινοπολιτεία) παίζουν κυρίως με το chips. Γενικά αν ψάξεις με "fried potatoes" θα βρεις αρκετό πράγμα και από αμερικάνικα μαγειρικά sites, οπότε θεωρώ ότι είναι διεθνώς κατανοητός όρος.
spiritclay Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, mclein² είπε η συνολικη σας δαπανη, ξεπερναει τα 50.000€ ; Όχι φίλε μου. Δεν θέλουμε να ξεφύγουμε σε πιο μεγάλα νούμερα. Κάποια στιγμή πρέπει να βγουν αυτά τα χρήματα. 1
nosstrom Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 18 ώρες πριν, Xacti είπε Barista/μπαρίστας = Καφετζής Σε γενικές γραμμές ναι ασχολούνται και οι δύο με το καφέ αλλά δεν είναι το ίδιο. Και για να πετύχεις τον Ελληνικό είναι δύσκολο. Οπότε καφετζής ξεκαφετζής θέλουν και οι 2 εμπειρία και γνώση. Στις 15/7/2019 στις 11:43 ΠΜ, spiritclay είπε μετά απο αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε να ανοιξουμε το δικό μας μικρο κατάστημα για καφε στο χέρι και όχι τελικά σε κάποια φνωστή αλυσίδα,καθώς με το ίδιο ποσο κάνεις παπάδες,είσαι ανεξάρτητος και σου μένουν και κάποια καλά λεφτά extra στο χέρι. ας μην αναλύσουμε όμως πάλι το θέμα περι franchise. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιοί είναι αυτοι οι βασικότατοι παράγοντες που σας κανουν να επισκεφτειτε ενα τέτοιο κατάστημα ΕΚΤΟΣ της τιμής και της μάρκας του καφέ. μαζεύω γνώμες. κάποιος μου είπε τα υπόλοιπα προιοντα(τσουρεκια μαφιν κρουασαν...), κάποιος μου λέει το parking, άλλος λέει η ευγένεια...για πείτε κ εσείς. ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Και ένα ακόμα σχόλειο. Πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε.. Καφετέρια που να πουλάει μόνο καφέ και να έχει ενα κρουασάν ή τοστ το πολύ, ή φαστ-φουντάδικο. Γιατί διάβασα για french fries κλπ. Καλό θα ήταν να περιοριστείτε στο καφέ μόνο και στα συνοδευτικά. (κρουασαν, τυρόπιτακια)
*nenya* Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Επίσης, μερικές ιδανικές τοποθεσίες: δίπλα σε σχολεία/φροντιστήρια, προπατζίδικα, πιάτσες ταξί, στάσεις/σταθμούς ΜΜΜ, Internet café. Καλό θα ήταν να μπορείς να το δουλεύεις και βράδυ, γιατί πχ άλλες αλυσίδες όπως τα Coffee Island κλείνουν νωρίς. 1
Γιαούρτι Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα με τους καφέδες. δε μπορώ να το εξηγήσω. Σε κάθε τετράγωνο, κυριολεκτικά κι ένα κατάστημα για καφέ (καφέ -στο χέρι). και το αστείο είναι ότι το έχουμε κάνει και επιστήμη, δε ξέρω αν γίνεται και σε άλλες χώρες αυτό 2 1
Xvipes Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 3 minutes ago, Γιαούρτι said: εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα με τους καφέδες. δε μπορώ να το εξηγήσω. Σε κάθε τετράγωνο, κυριολεκτικά κι ένα κατάστημα για καφέ (καφέ -στο χέρι). και το αστείο είναι ότι το έχουμε κάνει και επιστήμη, δε ξέρω αν γίνεται και σε άλλες χώρες αυτό Που είναι το κακό? 1
stafftw Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Στις 15/7/2019 στις 8:01 ΜΜ, skipperas είπε Θα πάθεις πλάκα με το τι βγάζουν no name μαγαζάκια της γειτονιάς από το efood. Απίστευτους τζίρους και καφέδες non-stop. Όποιος μένει άνω γλυφάδα θα ξέρει μάλλον το μάστερ του είδους, Coffee King. Ποιότητα-Γρήγορο ντελίβερι-efood Η αγία τρίαδα. Και ας μη πατάει ψυχή στο μαγαζί. Καλά άνω Γλυφάδα μένω και όντως έχει πιάσει από ότι φαίνεται το coffee king αλλά δεν έχει από ότι κατάλαβαίνεις τα περισσότερα από αυτά που έχουν αναφερθεί εδώ μέσα.Για Γλυφάδα πάντα δεν είναι εύκολο στην πρόσβαση με αυτοκίνητο ειδικά καθημερινές (καλά εγώ γενικά προσπαθώ να αποφεύγω τη Γούναρη ακόμα και τώρα που φτιάχτηκε) αντικειμενικά, για την ποιότητα, δεν έχω ακούσει από όλους τα καλύτερα, σίγουρα έχει φανατικούς και από τιμή είναι από τα ακριβά πλέον αν και όχι τόσο ακριβό.Πάντως έχουμε γεμίσει καφέ ανα 20 μετρά θεωρώ μπορείς να βρεις αν σκεφτείς ότι και οι φούρνοι πλέον έχουν καφέ(π.χ. στο Σόβολο προτιμούν πολλοί γνωστοί μου τελευταία...δεν εχω δοκιμάσει βέβαια θα δείξει) Στις 16/7/2019 στις 11:28 ΠΜ, mp123 είπε Τωρα Μόλις παραγγείλαμε καφέ ( διακοπές).δλδ σε χαλάει έτσι το χάρτινο; εμένα καθόλου.απεναντιας είναι πολύ ωραιο. Πάντως συνδυασμός καφές muratti και τέτοια θέα είναι πάρα πολύ ωραίο. Λοιπόν και για να απαντήσω στον ts πρώτα από όλα καλή επιτυχία σε ότι και να επιλέξεις. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολυ να έχει χώρο στάθμευσης απ'έξω ακριβώς από το καταστήμα (που λεει ο λόγος απ'έξω) και ευκολία στην πρόσβαση. Μετά θα προτιμήσω να έχει προσωπικό "φιλόξενο" και οικείο, είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να πεις μια κουβέντα και γιατί οχί και παράπονο (π.χ. δε μου αρέσε ο καφές την προηγούμενη φορα) είτε είναι άντρας είτε γυναίκα και να ξέρουν αν γίνεται τι καφέ πίνεις και πως είναι σημαντικό. 3ον που δεν ξέρω κατά πόσο εμπίπτει στο θέμα μας καθώς ο ts λέει μόνο για take away είναι να έχω την επιλογή το ΣΚ που συνήθως κάθομαι το πρωί να μπορώ να πάω στο ίδιο κατάστημα και να με ξέρουν οι υπάλληλοι και να τον πιω τον καφέ εκει με την παρέα μου (ή και όχι) Η τιμή επίσης είναι σημαντικό γιατί εντάξει αν μου πείς σε ένα κατάστημα ο καφές έχει 2,5 ευρώ δοκίμασε τον και θα με θυμηθείς, μπορεί να κάνω μια απόπειρα αλλά κατά 99% δε θα ξανασχοληθώ γιατί μπορώ με τα ίδια χρήματα να έχω πολύ καλύτερες παροχές από απλά καλύτερο καφέ. Η ποιότητα ή η γεύση που λέτε είναι υποκειμενικά καθαρά (μπορείτε να το δείτε και εδώ στο insomnia στα θέματα που μιλάνε για ποικιλίες καφέ)σε κάποιους αρέσει ο χ καφές σε κάποιους ο ψ και σε κάποιους άλλους (σε αυτούς θεωρώ συμπεριλαμβάνομαι) αρέσουν όλοι οι άλλοι παράγοντες που προανέφερα και απλά θέλουν να πιουν έναν ρημαδοκαφέ δεν το θεωρώ επιστήμη που προσπαθούν να το ανάγουν όλοι ότι είναι το να φτιάχνεις έναν καφέ ...Αρκεί όλοι οι υπάλληλοι να φτιάχνουν παρόμοιο και να μην είναι τζόγος αν θα μου αρέσει κάθε μέρα (αλλά και αυτό λύνεται μαθαίνοντας το πρόγραμμα της εβδομαδάς😋) Τέλος όντως η "δωρέαν" παροχή δε με ενδιαφέρει καθόλου δε συνοδεύω τον καφέ με μπισκότο ή κουλούρι (καλά αν κέρναγαν ένα τσιγαράκι δε θα έλεγα όχι) και νερό είναι ευπρόσδεκτο αν σου βάλουν ένα ποτηράκι στο κατάστημα αλλά όχι σημαντικό Όπως και να έχει πάντως είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα θεωρώ, γιατί έχουμε γεμίσει καφε και ακομά και οι φούρνοι (όπως ανέφερα) έχουν τμήμα καφέ πλέον (που μπορούν να παίρνουν μερίδιο λόγω προτίμησης κάποιου άλλου προιόντος από εκει πχ ψωμι, τυρόπιτα κτλ) επομένως διεκδικείς ένα πολύ μικρό τμήμα της αγοράς με πολύ μικρό περιθώριο κέρδους (ειδικά για efood που διάβασα παιδιά μειώνεται ακομά περισσότερο το "κέρδος" αν ψωνίζουν μόνο καφέ). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα