Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βγαζετε συμπερασματα σε κατι που ο TS δεν εχει πει. Δηλαδη, δεν εγραψε αν ειχε ή δεν ειχε συμβολαιο την τριετια 2016-2019, ουτε κι αν δεν ειχε ουτε καν το 2013 που μπηκε στο σπιτι. Περιμενετε να δωσει διευκρινησεις, αν δωσει.

Σε καθε περιπτωση παντως, για να ζηταει ο ιδιοκτητης 4 ενοικια, κατι τρεχει και ο TS δεν μας το εχει πει. Κατι δηλαδη περιεργο.

• Like 3
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με κάποιους πως πρέπει να ερωτηθεί ο σύζυγος εκτενέστερα. Ξέρω περίπτωση που γυναίκα έδωσε τα λεφτά της γέννας στο σύζυγο να πληρώσει το γιατρό, αυτός δεν τα πήγε ποτέ κ είχε το θράσος να ζητάει κ από τον γιατρό να τον καλύψει στη γυναίκα του μέχρι να βρει τα χρήματα. 😳 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

μηπως απλα η τελευταια αποδειξη που εδωσε ήταν για τα νοίκια πριν απο τα τελευταία 4, και για αυτό ζηταει μονο αυτα; δηλαδη μονο για αυτα δεν εχει δωσει αποδειξη;

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin είπε

μηπως απλα η τελευταια αποδειξη που εδωσε ήταν για τα νοίκια πριν απο τα τελευταία 4, και για αυτό ζηταει μονο αυτα; δηλαδη μονο για αυτα δεν εχει δωσει αποδειξη;

Σωστή υπόθεση καθώς δήλωσε ότι τις αποδείξεις τις έπαιρναν μαζεμένες.

Δημοσ.

Και απόδειξη να είχε στα χέρια του, τι αξία έχουν; Ένα απλό χαρτάκι είναι από αθεώρητο μπλοκ με υπογραφή που βάζει ότι θέλει ο καθένας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να ξέρω από νομικά νομίζω ότι η μήνυση πάει με αντιμηνυση και ουσιαστικά μηνύει ο ένας τον άλλον και τα τρώνε οι δικηγόροι. Βρίσκεις κάτι που ήταν παράνομος και του κάνεις μήνυση η τον απειλεις ότι θα του κάνεις πληρώνεις χαριστικά έναν μήνα και αντε στο καλο

Επεξ/σία από Aias
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kifinas είπε

Και απόδειξη να είχε στα χέρια του, τι αξία έχουν; Ένα απλό χαρτάκι είναι από αθεώρητο μπλοκ με υπογραφή που βάζει ότι θέλει ο καθένας. 

Οι δικαστες εχουν αντιθετη αποψη με εσενα παντως. Ανεκαθεν τα "απλα αθεωρητα χαρτακια"  ηταν αποδεκτα. Ειτε ως αποδειξεις ενοικιου, ειτε ως αποδειξεις εξοφλησης τιμολογιου, ειτε ως αποδειξεις γενικα πληρωμης.

• Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kifinas είπε

Όλα έχουν την οποία αξία και προσμετρώνται, ανάλογα με την βαρύτητα τους.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 29gk είπε

Οι δικαστες εχουν αντιθετη αποψη με εσενα παντως. Ανεκαθεν τα "απλα αθεωρητα χαρτακια"  ηταν αποδεκτα. Ειτε ως αποδειξεις ενοικιου, ειτε ως αποδειξεις εξοφλησης τιμολογιου, ειτε ως αποδειξεις γενικα πληρωμης.

Δεν είμαι δικαστής, ούτε το παίζω δικαστής. Ρωτάω. Ως ενοικιαστής για δεκαετίες σπάνια είχα αποδείξεις στα χέρια μου και όταν τις είχα ήταν κυριολεκτικά κουρελόχαρτα. Άνετα αισθανόμουν μόνο όταν έκανα κατάθεση σε τράπεζα. 

4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Όλα έχουν την οποία αξία και προσμετρώνται, ανάλογα με την βαρύτητα τους.

Κατανοητό και δεκτό. Την βαρύτητα ψάχνω.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kifinas είπε

Δεν είμαι δικαστής, ούτε το παίζω δικαστής. Ρωτάω. Ως ενοικιαστής για δεκαετίες σπάνια είχα αποδείξεις στα χέρια μου και όταν τις είχα ήταν κυριολεκτικά κουρελόχαρτα. Άνετα αισθανόμουν μόνο όταν έκανα κατάθεση σε τράπεζα. 

Κατανοητό και δεκτό. Την βαρύτητα ψάχνω.

Ακολουθουσες κακιστη πρακτικη και σου λεω οτι ησουν εξαιρετικα τυχερος, ισως κι επειδη ησουν και σωστος και τυπικος ενοικιαστης, στις ενοικιασεις σου. Σε ενδεχομενο προβλημα ομως, εστω και κατανοησης ή απλης παρεξηγησης, κατι που συμβαινει συχνοτατα, θα τα εβρισκες σκουρα με τον εκαστοτε ιδιοκτητη σου.

Και επαναλαμβανω, σε καθε περιπτωση, μια αποδειξη πληρωμης/εξοφλησης, ειτε προκειται για ενοικιο, ειτε για τιμολογιο αγορας, ειτε για αγορα αυτοκινητου ή ψυγειου, ειναι το μονο χαρτι που πιστοποιει σε εναν τριτο και βασικα στην διαιτησια ( βλεπε δικαστης και οχι μονο ) οτι η συναλλαγη ολοκληρωθηκε πληρως. Εξαλλου, θεωρημενες αποδειξεις οπως  ισως εννοεις με την πιστοποιηση καποιου τριτου, δεν δινει κανεις. Ακομα δηλαδη και μια αποδειξη καταθεσης ενος ποσου στην τραπεζα, αφου θα πρεπει να ανγραφει την αιτιολογια συναλλαγης "ενοικιο", δεν μπορει να σε προστατευσει σε καθε περιπτωση. Πχ εαν στο συμβολαιο σου αναγραφεται οτι καθε Ιουλιο, θα αυξανεται το ενοικιο κατα 10%  ( παραδειγμα φερνω ) και εσυ καταθεσεις σε μια τραπεζα το παλιο ποσο, εισαι και παλι εκτος οριων και δεν καλυπτεσαι σε μια περιπτωση που ο ιδιοκτητης σου αρνηθει οτι προφορικα ειχατε συμφωνησει φετος να μην γινει η αυξηση.

Καθε περιπτωση δηλαδη ειναι διαφορετικη και ο καθενας ζητα ελευθερα οτι του κατεβει στο κεφαλι ενω καποιος αλλος δινει ή δεν δινει οπως του τη δωσει το δικο του κεφαλι. Ομως για αυτο το λογο υπαρχουν οι νομοι και τα πλαισια και σε αυτα οι αποδειξεις ειναι παντα εκεινες που εχουν την πρωτη και μεγαλυτερη βαρυτητα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δίκιο. Όντως, πάντα είμαι τυπικός, αλλά αν θέλει ο άλλος άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Με την ίδια λογική πως θα αποδείξει ο ιδιοκτήτης ότι του χρωστούν 4 ενοίκια; Δεν θα έπρεπε και αυτός να είχε στείλει γραπτά αιτήματα είσπραξης, εξώδικο ή κάτι άλλο σε χαρτί; Θα πει ότι δεν τον πλήρωναν και απλά έκανε υπομονή;

Επεξ/σία από kifinas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, kifinas είπε

Έχεις δίκιο. Όντως, πάντα είμαι τυπικός, αλλά αν θέλει ο άλλος άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Με την ίδια λογική πως θα αποδείξει ο ιδιοκτήτης ότι του χρωστούν 4 ενοίκια; Δεν θα έπρεπε και αυτός να είχε στείλει γραπτά αιτήματα είσπραξης, εξώδικο ή κάτι άλλο σε χαρτί; Θα πει ότι δεν τον πλήρωναν και απλά έκανε υπομονή;

Ο ιδιοκτητης ισχυριζεται σε εξωδικο που εστειλε, οτι εχει απληρωτα 4 ενοικια. Ο ενοικιαστης λοιπον εχει τις εξης επιλογες. Να τον παρει τηλεφωνο ο ιδιος η καποιος αλλος και προφορικα να του πει οτι του τα πληρωσε και εχει αποδειξεις για αυτα, αρα εαν ο ιδιοκτητης παει δικαστικα και τα εξοδα του θα χασει αλλα θα κινδυνεψει ενδεχομενως και απο καμια ανταγωγη πχ συκοφαντικη δυσφημιση, οτι δηλαδη "εμενα που ειμαι νοικοκυρης με εξευτελισες", ειτε να του απαντησει και αυτος επισημα και γραπτα με ενα εξωδικο ( βασικα ανευ λογου και τζαμπα τα εξοδα ) οτι εχει πληρωσει και διαθετει και τις αποδειξεις τις οποιες και θα επισυναπτει ( φωτοτυπιες ) ειτε να μην κανει απολυτως τιποτα.

Στην τριτη αυτη περιπτωση ομως, θα πρεπει να περιμενει ειτε αγωγη απαιτησης απο τον ιδιοκτητη και καποια στιγμη στο μελλον να πληρωσει ενοικια + τοκους + καποια δικαστικα, ειτε μια απαιτηση του ποσου απο την εφορια, οπου ο ιδιοκτητης, αφου θα εχει κανει τις απαραιτητες νομικες ενεργειες απαιτησης - και εδω δεν γνωριζω εαν αρκει το εξωδικο ή χρειαζεται οντως να κανει και αγωγη - θα της εχει  παραχωρησει αυτα τα 4 ενοικια. Στην δευτερη περιπτωση, ο ιδιοκτητης θα γλυτωσει τον φορα για αυτα τα 4 ενοικια, ενω ο ενοικιαστης θα εχει να πληρωνει και τα 4 στην εφορια.

Επεξ/σία από 29gk
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Tzouki είπε

Όχι γιατί πάντα τον έβρισκε ο άντρας μου στον δρόμο και του τα έδινε και αυτός μας τις έκοβε πάντα μαζεμένες.... Χρόνια έτσι αυτό..... Έχω τρελαθεί 

Πρόβλημα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...