blackforester Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Αυτή την στιγμή εχω την απλή γραμμή 24άρα της κοσμοτέ η οποία δίνει σε 2 κοσμοτέ tv, 2 laptop και 2 κινητά καθώς και χρησιμοποιείτε ορισμένες φορές από ps4. Όλα wifi(εκτός απο τα κοσμοτέ tv) με την προθήκη ενός extender. Τριγύρω από το router με βάση μετρήσεις από speedtest δίνει συνήθως απο 19mbps έως 2,2,9 ενώ πιό μακριά με την βοήθεια του extender κυμαίνεται από 17mbps έως 20,9. Τώρα εάν ξεκινήσουν dl από το ένα pc, παίζουν τα 2 κοσμοτέ tv, fb στο κινητό και στο άλλο pc παίζουν online, τα πράγματα ζορίζουν και αυτό με έχει βάλει σε σκέψεις του να πάω στην 50άρα στον ίδιο πάροχο με μόνο 5 ευρώ/μήνα επιπλέον αυτού που πληρώνω αυτήν την στιγμή. Η περιοχή που μένω είναι η Γλυφάδα. Επίσης διαβάζω ότι υπάρχουν γενικά κάποια προβλήματα ακόμα με τις εν λόγω γραμμές οπτικής ίνας. Άρα, συνοψίζοντας, αξίζουν τα παραπάνω χρήματα? Θα δω ουσιαστική διαφορά χωρίς κολλήματα η οποία να πλησιάζει ιδανικά τα 50 ? Από διακοπές της σύνδεσης ? Δεν μπορώ να πω ότι έχω τον χρόνο καθώς και την όρεξη να προσπαθώ 2-3 φορές την εβδομάδα να βρώ λύση στα όποια προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή αυτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια
Silverage Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αξίζει 100%. Είναι πιο αξιόπιστο το vdsl και προβλήματα έχεις μόνο αν έχεις ήδη. Αν η γραμμή σου είναι καλή δεν θα έχεις θέμα. Εγώ περιμένω να ενεργοποιηθεί 200άρα γιατί με 9Mbps δεν τραβάει. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από Silverage
l337 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Στις 19/7/2019 στις 12:37 ΜΜ, Silverage είπε Αξίζει 100%. Είναι πιο αξιόπιστο το vdsl και προβλήματα έχεις μόνο αν έχεις ήδη. Αν η γραμμή σου είναι καλή δεν θα έχεις θέμα. Εγώ περιμένω να ενεργοποιηθεί 200άρα γιατί με 9Mbps δεν τραβάει. Καλό είναι πριν απαντήσουμε και πάρουμε κάποιον άλλο στο λαιμό μας γραφοντας για κατοστάρια (και άλλα απόλυτα πράγματα) να ξέρουμε και 5 πράγματα γι' αυτό το οποίο μιλάμε. Ξεκίνα από το τι είναι το crosstalk. Στις 19/7/2019 στις 12:27 ΜΜ, blackforester είπε Επίσης διαβάζω ότι υπάρχουν γενικά κάποια προβλήματα ακόμα με τις εν λόγω γραμμές οπτικής ίνας. Άρα, συνοψίζοντας, αξίζουν τα παραπάνω χρήματα? Θα δω ουσιαστική διαφορά χωρίς κολλήματα η οποία να πλησιάζει ιδανικά τα 50 ? Από διακοπές της σύνδεσης ? Δεν μπορώ να πω ότι έχω τον χρόνο καθώς και την όρεξη να προσπαθώ 2-3 φορές την εβδομάδα να βρώ λύση στα όποια προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή αυτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια Για να σου απαντήσει κάποιος αν θα έχεις προβλήματα με την αναβάθμιση του ζητάς θα πρέπει να έχει πλήρη εικόνα των στατιστικών της γραμμής σου. Επίσης θα πρέπει να μάθεις αν θα παίρνεις γραμμή από το KV ή όχι. Τέλος να θυμάσαι ότι vdsl είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε σχέση με την adsl που ήδη έχεις εφόσον έχεις ήδη προβλήματα (πχ crosstalk) στη γραμμή σου.
Silverage Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 26 λεπτά πριν, l337 είπε Καλό είναι πριν απαντήσουμε και πάρουμε κάποιον άλλο στο λαιμό μας γραφοντας για κατοστάρια (και άλλα απόλυτα πράγματα) να ξέρουμε και 5 πράγματα γι' αυτό το οποίο μιλάμε. Ξεκίνα από το τι είναι το crosstalk. Για να σου απαντήσει κάποιος αν θα έχεις προβλήματα με την αναβάθμιση του ζητάς θα πρέπει να έχει πλήρη εικόνα των στατιστικών της γραμμής σου. Επίσης θα πρέπει να μάθεις αν θα παίρνεις γραμμή από το KV ή όχι. Τέλος να θυμάσαι ότι vdsl είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε σχέση με την adsl που ήδη έχεις εφόσον έχεις ήδη προβλήματα (πχ crosstalk) στη γραμμή σου. Είπα εγώ πουθενά κάτι "απόλυτο" ή κάτι λάθος;;;
Realakias Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να κάνω περίληψη των όσων ειπώθηκαν. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Ι337. Επίσης πρέπει να πας στο περιβάλλον του Speedport (χτυπάς ip 192.168.1.1 στο Browser) και να συνδεθείς με τα στοιχεία που γράφει πίσω από το ρουτερ. Στην συνέχεια πας στην καρτέλα Internet και βγάζεις μια φωτογραφία τα στατιστικά που λέει εκεί για την γραμμή σου. Από εκεί θα μπορουμε να σου πούμε με 100% βεβαιότητα ότι θα πιάνεις ακριβώς 50mbps (αν όλα είναι καλά φυσικά). Αν πιάνεις 50 τότε σταματάνε και οι διακοπές για τις οποίες ακούς (οι οποίες συνήθως οφείλονται σε κακή-παλιά καλωδίωση σπιτιού). Σημείωση: τα στατιστικά στην σελίδα της φώτο από κάτω στην δικιά σου περίπτωση θα γράφουν νούμερα κτλ αντί για τα μηδενικά που είναι στην φώτο + του ότι στην φώτο είμαι σε διαφορετική ip διότι δεν χρησιμοποιώ το ρουτερ του ΟΤΕ για συγχρονισμό της γραμμής. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2019 από Realakias
l337 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Silverage είπε Είπα εγώ πουθενά κάτι "απόλυτο" ή κάτι λάθος;;; Γράφεις "..και προβλήματα έχεις μόνο αν έχεις ήδη" κάτι που δεν ισχύει μιας και η γραμμή στη vdsl είναι αρκετά πιο ευαίσθητη. Μπορείς κάποιος να είναι κομπλέ πχ. με την adsl και με την vdsl να έχει crosstalk. Φυσικά και προτείνεται η αναβάθμιση σε vdsl αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει 100% απροβλημάτιστα.
Realakias Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Να προσθέσω επίσης ότι το fiber είναι ακόμα για "γλύκα του πελάτη". Το 80+% των περιοχών του οτε στην Ελλάδα έχουν fttc (fiber to the cabinet) και όχι (fiber to the home). Οπότε από καφαο μέχρι σπίτι σου θα έρχεται ο κλασικός χάλκινος ήδη υπάρχον από τον μεσαίωνα (😜) αγωγός. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2019 από Realakias
Insignificant Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Σε θέματα bandwidth θα σαι καλύτερα μιας και πας σε μεγαλύτερη σύνδεση και έχεις τόσες συσκευές να την χρησιμοποιούν. Αλλά αν όπως λες ξεκινήσουν το dl σε ένα pc και γίνεται χωρίς όρια, πάλι θα ζορίζονται οι άλλες συσκευές, ειδικά αυτός που παίζει online. Όρια επίσης μπορείς να βάλεις και τώρα, απλά με την μεγαλύτερη σύνδεση βάζεις άλλα όρια Σε θέματα γραμμής και προβλημάτων δεν υπάρχει σιγουριά σε τίποτα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 18 hours ago, Realakias said: Από εκεί θα μπορουμε να σου πούμε με 100% βεβαιότητα ότι θα πιάνεις ακριβώς 50mbps (αν όλα είναι καλά φυσικά) Αυτό ισχύει μόνο αν παίρνει VDSL από το DSLAM στο Αστικό Κέντρο.
Realakias Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Αυτό ισχύει μόνο αν παίρνει VDSL από το DSLAM στο Αστικό Κέντρο. Θα φανεί από το snr margin και τα στατιστικά από που παίρνει 😉
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 11 minutes ago, Realakias said: Θα φανεί από το snr margin και τα στατιστικά από που παίρνει 😉 Αν πάρει VDSL από KV δεν παίζουν ρόλο τα στατιστικά της ADSL που έχει τώρα από Αστικό Κέντρο. Πχ η δικιά μου περίπτωση που είχα ADSL από Α/Κ στα 2.2km (30db attenuation, 7db snr, 15Mbps συγχρονισμός) και απέκτησα VDSL από KV στα 30m...
Realakias Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, ThReSh είπε Αν πάρει VDSL από KV δεν παίζουν ρόλο τα στατιστικά της ADSL που έχει τώρα από Αστικό Κέντρο. Πχ η δικιά μου περίπτωση που είχα ADSL από Α/Κ στα 2.2km (30db attenuation, 7db snr, 15Mbps συγχρονισμός) και απέκτησα VDSL από KV στα 30m... Αχχ.... 😂 Σωστά. Θενκς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα