Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να είμαι ο μόνος με αυτό το πρόβλημα οπότε ας μαζευτούμε εδώ όλοι οι παθόντες μήπως και βοηθήσει κανείς να βρεθεί μία λύση. Θα ξεκινήσω με το δικό μου πρόβλημα:

Έχω ένα γείτονα ο οποίος εδώ και χρόνια έχει μείνει ταπί με αποτέλεσμα στο ιδιόκτητο κτήριο του να έχουν κόψει φως-νερό-τηλέφωνο. Το μόνο που έχει είναι ένα φορτηγό. Για να βγάλει κανένα φράγκο κάνει το εξής: όλη μέρα τριγυρνάει στις γύρω γειτονιές και φέρνει τους κάδους σκουπιδιών στη δική μας. Φορτώνει όλες τις κούτες και τα χαρτιά που θα βρει στο φορτηγό, ενώ τις ξύλινες κατασκευές (παλιά γραφεία, ντουλάπες κτλ.) τις στοιβάζει στο πεζοδρόμιο έξω απ' το κτήριο του λες και το πεζοδρόμιο είναι η αποθήκη του. Αυτά δεν φεύγουν ποτέ. Το φορτηγό με τη χαρτούρα-σκουπίδια από όλες τις γύρω γειτονιές μένει το βράδυ έξω απ' τα σπίτια μας μέχρι να πάει το άλλο πρωί κάπου να το αδειάσει. Τις ώρες που λείπει το φορτηγό, για να βρει πάλι να το παρκάρει, βγάζει παλέτες στο δρόμο, όχι όμως μπροστά απ' το κτήριο του αλλά από τα δικά μας. Επιπλέον επειδή δεν έχει νερό, βγαίνει τα βράδια και κάνει την ανάγκη του στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να μυρίζει όλη η γειτονιά το άλλο πρωί. Έρχονται πελάτες στα μαγαζιά και ρωτάνε αν βούλωσε κάποιο φρεάτιο ή αν έχουμε γάτες στη γειτονιά. Βγαίνουμε να ρίξουμε νερό και χλωρίνη στο πεζοδρόμιο και την επομένη πάλι μυρίζει. Εξ αιτίας αυτών, και σαν να μην μας έφτανε, έχουμε γίνει εστία κατσαρίδας τα καλοκαίρια και καθόμαστε σπίτια μας με τα πάντα κλειστά. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ...οι υπόλοιποι γείτονες είναι μεγάλης ηλικίας και δεν ασχολούνται. Από λόγια δεν παίρνει αυτό είναι το μόνο σίγουρο...σου λέει θα σταματήσει και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια. Είναι άνω των 60 οπότε τι αστυνομίες να του φέρω? Την άλλη μέρα πάλι εδώ θα είναι. Το κτήριο του ανήκει οπότε δεν παίζει να φύγει και έχω παλαβώσει. Έχει γίνει υγειονομικός κίνδυνος και την πληρώνουμε όλοι. 

Επεξ/σία από akiz90
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ηλικια του δεν εχει σημασια. Επειδη αντιμετωπισα παρομοια κατασταση με την δικη σου και μαλιστα σε πιο εξελιγμενο σταδιο, οπου μοιραια και εσυ θα βρεθεις αν δεν αντιδρασει καποιος εγκαιρα, θα προτεινα τα εξης ΑΜΕΣΑ βηματα:

- τον πιανεις μια μερα και με ηρεμο και καλο τροπο απο την πλευρα σου, καθως ο αλλος μπορει να ειναι τραμπουκος, να εχει προβληματα υγειας ή να κοιτα αναγκαστικα την επιβιωση του και μονο, του εξηγεις το ποσο απαραδεκτη ειναι αυτη η κατασταση, πρωτα απο ολα υγειονομικα και μετα πρακτικα για την γειτονια και προσπαθεις να του δωσεις να καταλαβει οτι αυτο ληγει τωρα καταρχην και κατα δευτερον μηπως ακομα και να τον βοηθησει η γειτονια να  μπορεσει να βρει ο εν λογω αλλες λυσεις και διεξοδους.

- Περα απο τις κατσαριδες κι ισως και τα ποντικια που λογικο ειναι να μαζευονται απο τα συσσωρευμενα σκουπιδια και το αφροντιστο κτιριο οπως κι απο τη ρακοσυλλογη, το να βγαινει ο τυπος ΕΞΩ απο το σπιτι του και να κανει την αναγκη στις αλλες πορτες, δεν ειναι καλο σημαδι. Δειχνει τσαμπουκα, εκδικητικοτητα, κακια ή κατι αλλο που εχει στο κεφαλι του. Εαν λοιπον δεν πιασει η παραπανω κουβεντα, ΑΜΕΣΑ ξαναλεω, αρχιζεις τις κλησεις στο 100, ζητας απο καθε περιπολικο που θα ερθει αντιγραφο της αναφορας του και βασικα το τι ειδε και διαπιστωσε οπως και το καταγεγραμμενο παραπονο σου, παιρνεις συνεχεια φωτογραφιες και βιντεο απο τις δημοσιες "δραστηριοτητες" του γειτονα και καπακι επισκεπτεσαι το αρμοδιο υγειονομικο γραφειο του Δημου, τους εξηγεις την κατασταση, καταθετεις και τα χαρτια και τους ζητας αμεση επεμβαση.

- Εαν τα παραπανω δεν λειτουργησουν, ειτε απειλεις τις υπηρεσιες του Δημου κι ενδεχομενως και την Πυροσβεστικη εαν υπαρχει και πιθανοτητα κινδυνου πυρκαιας με το κομμενο νερο, με επισκεψη στον εισαγγελεα υπηρεσιας οπου και θα κανεις παραπονο και θα ζητησεις τη δικη του παρεμβαση.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.

Κατέβηκα σήμερα κάτω και είδα 5 κάδους σκουπιδιών δεμένους μπροστά απ το κτήριο του λες και του ανήκουν! Πραγματικά απορώ στις άλλες γειτονιές δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι που δεν έχουν κάδους να πετάξουν τα σκουπίδια τους? Στην αρχή νόμιζα κρατάει θέση για το φορτηγό. Έμαθα από γείτονα όμως ότι χθες βράδυ κάποιος του το έκλεψε!!! Δεν θέλω να σκέφτομαι άσχημα πράγματα αλλά κάνε Θεε μου να μην το βρει μήπως και σταματήσει. Θα βγάλω φωτογραφίες την παρέλαση των κάδων στη γειτονιά μας όπως και τη στοίβα απο έπιπλα στο πεζοδρόμιο και αν είμαι τυχερός και τον πιάσω από τις κάμερες ασφαλείας να κατουράει στα πεζοδρόμια θα τα βάλω όλα σε ενα φάκελο και θα πάω στο δήμο. 

Δημοσ.

Θα σε στεναχωρήσω αλλα δύσκολα εως αδύνατον να γλυτώσεις απο αυτόν.Στη γειτονιά της δουλειά ς μου υπάρχει ενα εγκαταλελειμμένο σπιτι που ενας τετοιος προβληματικος το ειχε κανει σπιτι του και αποθηκη.Γυρναγε με ενα καροτσι και μαζευε οτι εβρισκε .Οταν εφτασε στο απροχωρητο ηρθε ο Δημος -προφανως μετα απο καταγγελεια και εισαγγελικη παραγγελια- εκλεισε το δρομο με ενα μεγαλο φορτηγο και μπηκαν μεσα 5-6 υπαλληλοι με φορμες μασκε κλπ το αδειασαν -2 φορτηγα χρειαστηκαν- το σφραγισαν κα εφυγαν .Μετα απο μερικες μερες παλι εκει τον ειδα.

Δημοσ.

ετσι ειναι το ποιο σωστο 

μην εμπλακεις σε συζητηση μαζι του και θυμωσει - θυμωσεις και σε απωθησει η οτι αλλο θα ειναι ασχημο πρωτα για σενα

εγω θα του αφηνα ενα ανωνυμο σημειωμα στη πορτα ενημερωνοντας τον οτι αν δε καθαρισει το τοπο θα ενημερωθει η αστυνομια και ο δημος.....να δεις θα προσπαθησει

να μαζεψει το σκουπιδαριο.........αν δε πιασει ξεκινας διαικασιες.....το βιντεο θα ειναι πολυ καλο και οι φωτο φυσικα.....

Δημοσ.

Έχει παραγίνει το κακό με προβληματικούς ανθρώπους γύρω από εμάς ή γενικά με κτίρια εγκαταλελειμμένα. Αν και εσύ γράφεις οτι το κτίριο είναι δικό του. Η γνώμη μου είναι οτι δύσκολα θα καταφέρεις κάτι.

Εγώ γειτνιάζω με ένα παρατημένο ακίνητο, στο παρελθόν του έχουν βάλει φωτιές και έχουν κινδυνεύσει οι όμορες ιδιοκτησίες, διάφοροι άγνωστοι μας έχουνε προκαλέσει δολιοφθορές, κλοπές νερού από σωλήνες στον ακάλυπτο κ.α. Έψαχνα τι μπορώ να κάνω με καταγγελίες κτλ και μετά από ένα ατελείωτο πέρασμα από 5-6 τηλέφωνα δημόσιων υπηρεσιών μου είπανε οτι το σφραγίζει ο δήμος μόνο με εισαγγελική παραγγελία από αστυνομία πυροσβεστική ή υγειονομικό.

Δεν έκανα τελικά κάτι μέχρι που πέρασε συνεργείο του δήμου και σφράγισε το κτίριο. Το πρωί σήμερα πέρασε ένας με βαριοπούλα και προσπαθούσε να σπάσει τα ξύλα, πήρα το 100 αλλά σιγά μην έρθει, κατάφερε και έσπασε ένα ξύλο από το υπόγειο. Προς το παρόν δεν μπήκε κανείς ακόμα αλλά σύντομα αναμένεται να έχουμε πάλι προβλήματα.....

Συμφωνώ με τον χρήστη που είπε να μην πάτε να του μιλήσετε, οτι γίνει μετά θα θεωρήσει οτι το κάνατε εσείς με καταγγελίες κτλ. Κοιτάξτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι με καταγγελίες στο υγειονομικό, αλλά αν το σπίτι είναι δικό του και ήδη μένει σε τέτοια κατάσταση, και πρόστιμο να φάει χέστηκε αυτός στην κατάσταση που ζει δεν τον επηρεάζει σε κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akiz90 είπε

Κατέβηκα σήμερα κάτω και είδα 5 κάδους σκουπιδιών δεμένους μπροστά απ το κτήριο του λες και του ανήκουν! Πραγματικά απορώ στις άλλες γειτονιές δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι που δεν έχουν κάδους να πετάξουν τα σκουπίδια τους? Στην αρχή νόμιζα κρατάει θέση για το φορτηγό. Έμαθα από γείτονα όμως ότι χθες βράδυ κάποιος του το έκλεψε!!! Δεν θέλω να σκέφτομαι άσχημα πράγματα αλλά κάνε Θεε μου να μην το βρει μήπως και σταματήσει. Θα βγάλω φωτογραφίες την παρέλαση των κάδων στη γειτονιά μας όπως και τη στοίβα απο έπιπλα στο πεζοδρόμιο και αν είμαι τυχερός και τον πιάσω από τις κάμερες ασφαλείας να κατουράει στα πεζοδρόμια θα τα βάλω όλα σε ενα φάκελο και θα πάω στο δήμο. 

Για την στοιβα απο επιπλα στα πεζοδρομια αμα επερνες κανα δημο τηλεφωνο την καθαριοτητα οτι ειναι πεταμενα εκει αντικειμενα οπως και καμια 10 αρια καδοι αποριμματων πιστευω ή τουλαχιστον θελω να πιστευω θα περνουσαν να τους μαζεψουν

Επεξ/σία από soteras
Δημοσ.

Καταγγελία στο δήμο για την κατάληψη του πεζοδρομίου και για τους κάδους και στην αστυνομία για την ούρηση δημοσίως.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...