Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας!

Είμαι μαθητής Γενικού Λυκείου και είμαι 17 χρονών.Του χρόνου δίνω Πανελλήνιες και με ενδιαφέρει το Web Design,το Game Developer,η επεξεργασία εικόνας και video καθώς και ο προγραμματισμός που παίζει κύριο λόγο στα πρώτα επαγγέλματα.Με ενδιαφέρουνε τα παραπάνω και νομίζω πως το τμήμα ψηφιακών συστημάτων είναι ένα από τα καλύτερα τμήματα στην συγκεκριμενη περιπτωση.Φέτος ιδρύθηκαν 2 νέα τμήματα ένα στην σπάρτη και ένα στην λαρισα.Μένω Τρικαλα και με συμφέρει αυτό της Λαρισας!Θα ήθελα σχετική ενημέρωση!

Δημοσ.

Σε κανένα τμήμα από αυτά που αναφέρεις, μαθαίνουν game development ή web design/development.

Μιλάς για δύο θέματα τα οποία πρώτον είναι πολύ πολύ διαφορετικά μεταξύ τους και θες υπόβαθρο ώστε να τα διδαχθείς, άρα δεν θα τα μάθεις αμέσως, άρα περισσότερο χρόνο στο να μαθαίνεις αλλά πράγματα και λιγότερο στο να μαθαίνεις αυτά. 

Επειδή είσαι 17 και εγώ όταν ήμουν 17 δεν ήξερα αν όντως μου αρέσει το Χ πράγμα, θα σου πω αυτό που θα έλεγα σε εμένα. Βρες αυτό που θα σου άρεσε γενικά. Ας πούμε software ή hardware; Τα ψηφιακά συστήματα που λες, είναι κυρίως hardware (ανάλογα το πρόγραμμα σπουδών αλλά γενικά έτσι πάει).

Μόλις επιλέξεις, ψάξε 5 πράγματα πάνω σε αυτό που νομίζεις ότι θες να κάνεις (εστίασε στο "νομίζεις ότι θες") και βάλε στο μυαλό σου ένα σενάριο που αυτό θα πρέπει να το κάνεις καθημερινά και να μην θες να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο σε κάθε δυσκολία ή να ξυπνάς και να μην θες να σηκωθείς για να πας για δουλειά.

Για παράδειγμα το game development θέλει να ξέρεις μια γλώσσα προγραμματισμού καλά, όπως την C++, ένα graphics API, μαθηματικά και αυτό είναι μόνο αρκετό για να αρχίσεις.

Για web development θες html+CSS+JavaScript και ίσως κάποιο back end framework που ίσως δεν χρησιμοποιεί JavaScript αλλά Python ή Ruby και σίγουρα γνώσεις σε βάσεις δεδομένων. Κρατάω έξω το τι θες για να το σηκώσεις και να μπορείς να μπαίνεις από παντού και κρατάω έξω το debugging του UI που θέλει να κάνεις για να παίζει σε όλα τα screen sizes και τους browsers. 

Μιλάμε για πράγματα που θέλει να έχεις όρεξη να τα μάθεις και να τα κάνεις. Μια σχολή πληροφορικής θα σου μάθει τα βασικά, θα μάθεις προγραμματισμό και να σκέφτεσαι αλγοριθμικά αλλά δεν θα μάθεις τις τελευταίες τεχνολογίες και θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου για αυτό που θες, επειδή δεν γίνεται να έχουν 100 μαθήματα για το κάθε αντικείμενο. 

Θα έλεγα να κοιτάξεις μια σχολή πληροφορικής που τα αγγίζει όλα. Δεν θα πρότεινα ΟΠΑ ας πούμε. Δεν ξέρω τι δυνατότητες έχεις αλλά οι πανελλήνιες θέλουν και λίγο τύχη. Προσωπικά θα πήγαινα CSD ή CEID, τα θεωρώ τα πιο ολοκληρωμένα στην χώρα και έχουν μια προσιτή βάση εισαγωγής.

Δεν θέλω να σε τρομάξω και συγνώμη αν το κάνω απλά να ξέρεις ότι πρόκειται για επάγγελμα που θέλει αρκετή ενασχόληση πέρα από την σχολή και μόνιμη ενασχόληση στην επαγγελματική ζωή. Αν νομίζεις ότι σου ταιριάζει, ξεκινά να βλέπεις αυτά τα τμήματα που σου είπα, δες προγράμματα σπουδών και σε άλλα τμήματα και αποφάσισε.

Καλή επιτυχία και καλό βράδυ.

• Like 3
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

....αν απο τη σχολη ψηφιακων συστηματων ακολουθησω τον κλαδο του hardware τι θα μπορουσα να κανω στο μελλον πανω σε αυτο αλλα και τι μεταπτυχιακα ωστε να διευρινω τις γνωσεις μου στο συγκεκριμενο αντικειμενο? Ρωταω γτ δεν εχω καμια ιδεα σε οτι αφορα το τι θα φερει αυτη η επιλογη σχολης ή οχι παρολο που με ενδιαφερει να ασχολουμε με χειροπιαστα πραγματα.

Δημοσ.
Στις 21/7/2019 στις 1:01 ΜΜ, GiannoulakosVasilios είπε

Γεία σας!

Είμαι μαθητής Γενικού Λυκείου και είμαι 17 χρονών.Του χρόνου δίνω Πανελλήνιες και με ενδιαφέρει το Web Design,το Game Developer,η επεξεργασία εικόνας και video καθώς και ο προγραμματισμός που παίζει κύριο λόγο στα πρώτα επαγγέλματα.Με ενδιαφέρουνε τα παραπάνω και νομίζω πως το τμήμα ψηφιακών συστημάτων είναι ένα από τα καλύτερα τμήματα στην συγκεκριμενη περιπτωση.Φέτος ιδρύθηκαν 2 νέα τμήματα ένα στην σπάρτη και ένα στην λαρισα.Μένω Τρικαλα και με συμφέρει αυτό της Λαρισας!Θα ήθελα σχετική ενημέρωση!

Στο τμήμα ψηδιακών συστηματων (Σπάρτη) είμαι ο ίδιος. Βασικά μηχανικών τ.ε πρώην

Έχει 3 κλάδους : προγραμματισμό , τηλεπικοινωνίες, υλικό. Εγώ εχω επιλέξει τη 2η κατεύθυνση , και κάνω προσπάθεια να πάρω το πτυχίο τον Ιουνιο.

game development ή web design/development δέν ξέρω να διδάσκεται .

Στή κατεύθυνση προγραμματισμού ασχολούνται περισσότερο με αλγόριθμους , δομές δεδομένων και Java / C 

Μαθαίνεις σε Γενικό επίπεδο HTML και Joomla/ Wordpress .

Διάβασε και τους οδηγούς σπουδών κάθε τμήματος ώστε να εχεις μια εικόνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...