skiabox Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα. Εχω πάνω σε ένα speedport w724 ένα mikrotik access point και ένα mikrotik router. Τους έχω δώσει manually ip 192.168.1.4 του πρώτου και 192.168.1.3 του δεύτερου. Το mikrotik access point είναι στον 2ο όροφο, εκεί που βρίσκομαι και εγώ και του speedport μαζι με το router στο ισόγειο. Γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ στο 192.168.1.3 παιδιά; Στο 192.168.1.5 (speedport) και 192.168.1.4 (mikrotik access point) συνδέομαι κανονικά.
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Διότι το άλλο MT δουλεύει ως router και δεν επιτρέπει σύνδεση από την WAN (όπως όλα τα router).
skiabox Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Οπότε jkoukos πρέπει να πάω να συνδεθώ πάνω του με καλώδιο έτσι; Και ένα άσχετο ερώτημα. Πως θα ενισχύσω το ασύρματο σήμα του mikrotik hap lite (https://www.skroutz.gr/s/7461708/MikroTik-hAP-lite-RB941-2nD-TC.html)?
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Τώρα με μπέρδεψες. Δεν έχω καταλάβει που θέλεις να συνδεθείς και δεν μπορείς, όπως επίσης τι εννοείς με το να ενισχύσεις το ασύρματο σήμα. Τα MIkrotik εξαρχής δουλεύουν ως router, όπου έχουν μία WAN IP και μία LAN. Αυτές οι 2 είναι σε διαφορετικό υποδίκτυο (όπως σε όλα τα router). Σε όλα τα router δεν επιτρέπεται εισερχόμενη σύνδεση στο WAN εκτός αν το επιτρέψουμε με κάποιον κανόνα ανάλογα τι θέλουμε να κάνουμε. Όπως το καταλαβαίνω, έχεις 3 router (Speedport και 2 Mikrotik, συνδεδεμένα σε αυτό), άρα 3 διαφορετικά υποδίκτυα. Όλες οι συσκευές, ανεξάρτητα σε ποιο από αυτά συνδέονται, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά για να επικοινωνούν μεταξύ τους θα χρειασθούν κανόνες static route. Πως έχουν τα πράγματα και τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
skiabox Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Τελικά σύνδεσα ένα tplink πάνω στο microtik hap lite για να εκμεταλλευτώ τις κεραίες που έχει και έκλεισα το wireless του hap lite. Δηλαδή το χρησιμοποιώ ως router μόνο πλέον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα