suspiria Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Έχω δει εγκυμονούσα να καπνίζει μέσα σε παιδότοπο. Beat that mathafackas! Δεν θα γίνει τίποτα και αυτή τη φορά. Η μόνη αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους είμαστε πάρτε το χαμπάρι.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, kon1to είπε προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο, το να επιλέξει κάποιος να μη βγει να φάει/πιει/χορέψει/διασκεδάσει κτλ επειδή δεν θα μπορεί να καπνίσει παράλληλα... πιστεύω οτι μια δοκιμή θα μας πείσει, στην πράξη... όλες οι χώρες του Δυτικού κόσμου, το έχουν εφαρμόσει επιτυχώς και δεν είδα μαγαζιά να βάζουν λουκέτο... Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ. Στην αρχή θα είναι δύσκολα αλλά στην τελική ο καπνιστής δεν θα βγει ποτέ για την υπόλοιπη ζωή του; Εντάξει από δικαιολογίες κατά του νόμου βρίσκεις άπειρες..
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Ο νόμος είναι λάθος. Άλλο πρόστιμο πρέπει να έχει όταν καπνίζεις γενικά σε κλειστό χώρο, και άλλο όταν καπνίζεις μπροστά σε εγγυμονουσα, άτομο με άσθμα κοκ.
zio10 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, billdanos είπε Από τη στιγμή που το κάπνισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό για κάποιον, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο μπορεί να υπάρξουν θεματάκια. Δεν βλέπω που είναι το κακό αν ο καπνός έρχεται συνεχώς πάνω μου να δηλώσω ευγενικά πως με ενοχλεί! Ακόμη και στο δρόμο όταν περπατάω βρίζω (απο μέσα μου) όταν έχω μπροστά μου κάποιον που αφήνει πίσω του σύννεφα καπνού αλλά εκεί δεν του λέω κάτι και απλά τον προσπερνάω ή αλλάζω διαδρομή. Σε τέτοια περίπτωση πάντως μπορούμε να αλλάξουμε θέση εμείς που μας ενοχλεί.
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 41 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Φυσικά στα μέρη που επιτρέπεται εννοείται δεν κάνεις κάτι. Αλλά εκεί που απαγορεύεται θα κάνω καταγγελία χωρίς δεύτερη κουβέντα, νομίζω είναι λογικό και δίκαιο αυτό που λέω.. Τίποτα παιδιά, πρέπει να γίνουν ξεχωριστά μαγαζιά για καπνιστές και μη. Όλα τα άλλα είναι στο πλαίσιο φιλοσοφικής συζήτησης. Έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι και γλιτώνει και το κράτος το κυνηγητό αφού ο καπνιστής δεν θα έχει λόγο να πάει σε μαγαζί που είναι μη καπνιστών.. Και λογικό είναι και δίκαιο αυτό που λες, όμως όπως βλέπεις υπάρχουν άνθρωποι που σου λένε "εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να εισπνέω τον καπνό σου, είτε είσαι στο γήπεδο, είτε στον δρόμο είτε στην παραλία κλπ κλπ" Εφόσον θες εγώ να σέβομαι εσένα και να μη καπνίζω εκεί που απαγορεύεται, θα σέβεσαι εσύ και εμένα που καπνίζω εκεί που επιτρέπεται, και αν σε ενοχλεί στα @@ μου, that's my point Συμφωνώ απόλυτα στο 2ο κομμάτι, δικαίωμα στα μαγαζιά να επιλέγουν τι θα είναι, τουλάχιστον στα καφέ και τα μπαρ (για τα εστιατόρια συμφωνώ με την απαγόρευση...)
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, billdanos είπε Από τη στιγμή που το κάπνισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό για κάποιον, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο μπορεί να υπάρξουν θεματάκια. Δεν βλέπω που είναι το κακό αν ο καπνός έρχεται συνεχώς πάνω μου να δηλώσω ευγενικά πως με ενοχλεί! Ακόμη και στο δρόμο όταν περπατάω βρίζω (απο μέσα μου) όταν έχω μπροστά μου κάποιον που αφήνει πίσω του σύννεφα καπνού αλλά εκεί δεν του λέω κάτι και απλά τον προσπερνάω ή αλλάζω διαδρομή. Το έγραψα και παραπάνω, να ξέρεις δεν είναι όλος ο κόσμος πυροβολημένος Και εγώ π.χ. που πάω γήπεδο κάθε βδομάδα, όταν έχει παιδάκια δίπλα δε καπνίζω, ή αλλάζω μόνος μου θέση Έχει τύχει όμως να μου πουν με ύφος στο γήπεδο "μας φλόμωσες ρε μεγάλε" Ε τα άκουσε, και έκανε και τουμπεκί, πίστεψέ με...
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Και λογικό είναι και δίκαιο αυτό που λες, όμως όπως βλέπεις υπάρχουν άνθρωποι που σου λένε "εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να εισπνέω τον καπνό σου, είτε είσαι στο γήπεδο, είτε στον δρόμο είτε στην παραλία κλπ κλπ" Εφόσον θες εγώ να σέβομαι εσένα και να μη καπνίζω εκεί που απαγορεύεται, θα σέβεσαι εσύ και εμένα που καπνίζω εκεί που επιτρέπεται, και αν σε ενοχλεί στα @@ μου, that's my point Συμφωνώ απόλυτα στο 2ο κομμάτι, δικαίωμα στα μαγαζιά να επιλέγουν τι θα είναι, τουλάχιστον στα καφέ και τα μπαρ (για τα εστιατόρια συμφωνώ με την απαγόρευση...) Πρέπει να υπάρχουν υποχωρήσεις και από τα δύο μέρη αλλιώς δεν γίνεται. Όπως είπα και παραπάνω οι καπνιστές δεν είναι οι άθλιοι της κοινωνίας. Η χρυσή τομή είναι τα ξεχωριστά μαγαζιά αλλά και αυτό έχει δυσκολία αρκετή στην υλοποίηση..
Mhlogiatros Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Αφου δε μπορουν να εχουν αστυνομευση και κατανταει γελοιο καθολικη απαγορευση παντου και στο δρομο γιατι να καπνιζεις τον αλλο σου χρωσταει ; 1
Stamer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Για μένα ή θα πρέπει να γίνει καθολική απαγόρευση όπως λέει ο μηλογιατρός ή να επιλέγουν τα μαγαζιά τι θέλουν ΑΛΛΑ μόνο σε εσωτερικό τους χώρο το κάπνισμα. Γιατί τι νόημα έχει να κάτσει ο Αριστίδης στο μαγαζί που επιτρέπεται έξω και να κάτσω εγώ στο διπλανό μαγαζί που δεν επιτρέπεται (επίσης έξω) αλλά τα τραπέζια μας να είναι σχεδόν κολλητά (σύνορα καταστημάτων). 1
Apaleytos80 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Ήμουν βαρύς καπνιστής,το έχω κομμένο 8 χρόνια και δεν κοιτάω πίσω. Κάντε μια απόφαση,τρόποι υπάρχουν και κοφτε το. Έμενα με έσωσε το nicorette inhaler και το σταμάτησα σχετικά εύκολα.Δεν το αντέχω πλέον σε κλειστό χώρο με τπτ και ακόμη έξω δλδ δεν κάθομαι δίπλα σε καπνιστές . Κατόπιν εορτής κατάλαβα πόσο ενοχλητικό είναι το τσιγάρο στους μη καπνίζοντες.Τους θεωρούσα "περίεργους" που δυσανασχετούσαν, αλλά εγώ ήμουν ο μακάκας της υπόθεσης... 3
NT1G Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Λύστε μου μια απορία όλοι εσείς οι σκληροί κ********ς φίλτατοι χρήστες του καπνίσματος, όλα αυτά τα επιχειρήματα και οι τσαμπουκάδες για τα δημοκρατικά σας δικαιώματα στο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, πως και εξαφανίζονται δια μαγείας με το που πάτε σε κάποια από τις άλλες χώρες της Ευρώπης και καπνίζετε έξω από τα μαγαζιά; 🤔 Ίσως γιατί ξέρετε ότι θα πάρετε από τα 3 το μακρύτερο, εκεί θα σας πάρουν με τις ντομάτες εκεί τηρείται ο νόμος και δεν σας παίρνει για νταηλίκια; 🤔 Εκτός και αν το φαγητό και ο καφές στο εξωτερικό είναι τόσο διαφορετικό που μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς τσιγάρο. 8 4
primeragt Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, Stamer είπε Για μένα ή θα πρέπει να γίνει καθολική απαγόρευση όπως λέει ο μηλογιατρός ή να επιλέγουν τα μαγαζιά τι θέλουν ΑΛΛΑ μόνο σε εσωτερικό τους χώρο το κάπνισμα. Γιατί τι νόημα έχει να κάτσει ο Αριστίδης στο μαγαζί που επιτρέπεται έξω και να κάτσω εγώ στο διπλανό μαγαζί που δεν επιτρέπεται (επίσης έξω) αλλά τα τραπέζια μας να είναι σχεδόν κολλητά (σύνορα καταστημάτων). Μα εξω δεν απαγορευεται ετσι και αλλιως, οποτε ατοπο αυτο που λες ακομα και αν τα μαγαζια ειχαν τις διαφοροποιησεις που λες.
Stamer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, primeragt είπε Μα εξω δεν απαγορευεται ετσι και αλλιως, οποτε ατοπο αυτο που λες ακομα και αν τα μαγαζια ειχαν τις διαφοροποιησεις που λες. Όλο το νήμα είναι άτοπο εφόσον υπάρχει ο νόμος και απλά οφείλουμε να τον σεβαστούμε=ακολουθήσουμε=thread solved. Κουβέντα κάνουμε απλά. 2
primeragt Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Stamer είπε Όλο το νήμα είναι άτοπο εφόσον υπάρχει ο νόμος και απλά οφείλουμε να τον σεβαστούμε=ακολουθήσουμε=thread solved. Κουβέντα κάνουμε απλά. Βρε ναι δεν αντιλεω. Εξαλου και ο νομος εξαρχης αναφερεται σε κλειστους χωρους.Οποτε και ολοι σωστοι να ειμαστε παλι ατοπο ειναι το εξω που αναφερθηκες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις