deesnider Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε No offense Dee, αλλά η όσφρηση των καπνιστών δεν είναι κριτήριο για το πόσο καλά δουλεύει ο εξαερισμός. Το γεγονός ότι έχω δύο μη καπνιστές στην παρέα μου - για να αναφερθώ μόνο σε περιπτώσεις που γνωρίζω προσωπικά - με τους οποίους πηγαίνουμε στα συγκεκριμένα μέρη και διαπιστώνουν το ίδιο, είναι; Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από deesnider
AtiX Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε No offense Dee, αλλά η όσφρηση των καπνιστών δεν είναι κριτήριο για το πόσο καλά δουλεύει ο εξαερισμός. Μπορεί να σου φανεί ακραίο, αλλά φιλαράκι μου που έβγαινε έξω στο μπαλκόνι να καπνίσει (κλειστή μπαλκονόπορτα), όταν έμπαινε μέσα στο δωμάτιο η μυρωδιά από τα ρούχα/σώμα έμενε στο χώρο. Εκείνος δεν το καταλάβαινε γιατί το είχε συνηθίσει τόσα χρόνια, εμένα μου μύριζε εύκολα 1 ώρα μετά αφού είχε φύγει από το σπίτι. Και από ποτέ κριτήριο επικινδυνότητας είναι η οσμή??? Υπάρχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στο απαγορεύω το κάπνισμα επειδή μου κάνει κακό έως το απαγορεύω το κάπνισμα επειδή μου βρωμάει... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 4 minutes ago, deesnider said: Το γεγονός ότι έχω δύο μη καπνιστές στην παρέα μου - για να αναφερθώ μόνο σε περιπτώσεις που γνωρίζω προσωπικά - με τους οποίους πηγαίνουμε στα συγκεκριμένα μέρη και διαπιστώνουν το ίδιο, είναι; Το οποίο δεν έγραψες στο προηγούμενο post. 2 minutes ago, AtiX said: Και από ποτέ κριτήριο επικινδυνότητας είναι η οσμή??? Οσμή ανέφερε το post του Dee, για οσμή απάντησα. 4 minutes ago, AtiX said: Υπάρχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στο απαγορεύω το κάπνισμα επειδή μου κάνει κακό έως το απαγορεύω το κάπνισμα επειδή μου βρωμάει... Γι' αυτό με καλύπτει το post του paredwse...
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, ThReSh είπε No offense Dee, αλλά η όσφρηση των καπνιστών δεν είναι κριτήριο για το πόσο καλά δουλεύει ο εξαερισμός. Μπορεί να σου φανεί ακραίο, αλλά φιλαράκι μου που έβγαινε έξω στο μπαλκόνι να καπνίσει (κλειστή μπαλκονόπορτα), όταν έμπαινε μέσα στο δωμάτιο η μυρωδιά από τα ρούχα/σώμα έμενε στο χώρο. Εκείνος δεν το καταλάβαινε γιατί το είχε συνηθίσει τόσα χρόνια, εμένα μου μύριζε εύκολα 1 ώρα μετά αφού είχε φύγει από το σπίτι. Το διάβασα πολλές φορές σε αυτό το thread αυτό κι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί αναφέρεται. Αν κάποιοι σας βρωμάνε τσιγαρίλα επειδή κάπνισαν νωρίτερα α) δεν σας προστατεύει κανένας νόμος β) δεν βλάπτουν την υγεία σας.
pontez2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Πάνω σε αυτό, έχω βρεθει σε κουβέντα θεριακλίδων γονιών/συνοδών σε παιδική χαρά. -Δεν ειναι σωστό να καπνίζετε μπροστά στα παιδιά. Τι παράδειγμα δινετε; Aπάντηση: Τα παιδιά θα βλέπουν πάντα ανθρωπους να καπνίζουν. Το ότι καπνίζει ο γονιός τους δεν αποτελεί μοναδικότητα!!!! - Το κάπνισμα ενοχλεί τα παιδιά Απάντηση: Είναι εξωτερικός ο χώρος, ο καπνός πάει προς τα πάνω Και στο φινάλε, τα αυτοκίνητα με τα καυσαέρια κάνουν περισσότερο κακό, επισης κάνουν και φασαρία αλλά δεν ενοχλουν κανέναν. Αυτές ειναι τα επιχειρηματα που δινουν συνηθως οι θεριακλήδες γονείς. Συνήθως ακολουθεί καυγάς, καλούν την αστυνομία, η οποια φυσικά δε μπορει να κάνει τιποτα διοτι ο νομος δε λέει κατι για τις παιδικές χαρές.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, AtiX said: Ο νόμος ξεκινάει από την προσπάθεια να προστατεύσει τους μη καπνιστές από αυτούς που καπνίζουν, αν ένα κατάστημα εξασφαλίσει την μη επικινδυνότητα από τον καπνό για τι να υπάρχει απαγόρευση...? Ακόμα και τώρα κανένας επιστήμονας δεν έχει μελετήσει ποιά είναι τα όρια επικινδυνότητας για τον παθητικό καπνιστή... Δηλαδή κανένας δεν έχει αναφέρει ποιές και σε τι ποσοστό θα πρέπει να είναι οι ουσίες για να χαρακτηριστεί η ατμόσφαιρα επικίνδυνη. Αν υπήρχε κατι τέτοιο Θα μπορούσαν άνετα και εύκολα με μια μέτρηση να βλέπουν αν η ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνη ή όχι... αν είναι επικυνδηνη τοτε να κοβεις ενα ωραιότατο πρόστιμο όπως θα έκοβες και αν έβρισκες κατσαρίδα στην κουζίνα.... θα μου πεις τώρα λεπτομέριες αλλά και το πονάει χέρι κόβουμε και τα χέρια των άλλων δεν είναι λύση... Κατ'αρχήν, ο νόμος ξεκινάει από την εν γενεί προστασία του μη καπνίζοντος κοινού από τις συνέπειες του καπνού. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύει κι εμένα που δεν καπνίζω πια (αν και ήμουν επί 23 χρόνια καπνιστής) και το ανήλικο παιδί μου και τη σύντροφό μου που έχει αλλεργικό άσθμα και δεν αντέχει την παραμικρή υποψία καπνού. Ούτε ουσίες μετράμε ούτε σε πόσα μέτρα απόσταση θα πρέπει να καπνίζεις για να μην με ενοχλείς ούτε σε πόσα μέτρα απόσταση θα πρέπει να καπνίζεις για να μην με βλάπτεις. Χάνεις το δίκιο σου με τέτοια "επιχειρήματα". Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από paredwse αφαιρέθηκε το "βλαβερές" 2 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Just now, SeaLion said: Το διάβασα πολλές φορές σε αυτό το thread αυτό κι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί αναφέρεται. Αν κάποιοι σας βρωμάνε τσιγαρίλα επειδή κάπνισαν νωρίτερα α) δεν σας προστατεύει κανένας νόμος β) δεν βλάπτουν την υγεία σας. Μίλησα για το σπίτι μου όμως, οπότε όπως καταλαβαίνεις η φάση είναι διαφορετική. 😛
pontez2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, paredwse είπε Κατ'αρχήν, ο νόμος ξεκινάει από την εν γενεί προστασία του μη καπνίζοντος κοινού από τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Toτε γιατι η αστυνομια δε μπορει να κάνει ούτε συσταση όταν σε έναν χωρο για παιδιά ο άλλος καπνιζει ; Μηπως δεν ειναι σαφής ο νόμος;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 6 minutes ago, pontez2 said: Toτε γιατι η αστυνομια δε μπορει να κάνει ούτε συσταση όταν σε έναν χωρο για παιδιά ο άλλος καπνιζει ; Μηπως δεν ειναι σαφής ο νόμος; Ο νόμος είναι σαφέστατος. Η πολιτική βούληση λείπει. Edit: Όταν γράφεις "χώρο για παιδιά" ελπίζω να μην εννοείς ανοιχτή παιδική χαρά γιατί εκεί οι 'αντί'-καπνιστές έχετε άδικο. Σε μια υπαίθρια παιδική χαρά, ο συνοδός μπορεί να είναι παράμερα και μακριά από τα παιδιά και να καπνίζει. Μην είμαστε υπερβολικοί, χάνουμε όλοι το δίκιο μας. Χρειάζεται αμοιβαίος σεβασμός και κατανόηση. 5 1
deesnider Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 13 ώρες πριν, ThReSh είπε το τσιγάρο που είναι pure καυλαντισμα. Είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις και, εκτός τού ότι έχει αναφερθεί πολλές φορές σε σχετικές συζητήσεις εδώ μέσα, είναι και αποδεδειγμένο: Πρόκειται για βιολογική εξάρτηση και μάλιστα ιδιαιτέρως «βαριά». Όσο να 'ναι, απέχει κάπως απ' το ...καυλάντισμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, georgepppo είπε Σε ανοιχτο χορο δεν παθαινεις τιποτα ,και στις καφετερειες και μαγαζια με ζωνες καπνιζοντων δεν καθεσαι σε αυτες,εισαι σε μια χωρα που οι περισσοτεροι καπνιζουν,live with that To 30% καπνίζει, όχι οι περισσότεροι. Δεν μίλησα για ανοιχτό χώρο. Αλλά ένα μαγαζί χωρισμένο στη μέση δεν έχει νόημα αφού ο καπνός πάει παντού. Μπορεί να μην είναι πάνω σου αλλά γενικά ντουμανιάζει το μαγαζί, ειδικά αν είναι μικρό. Εγώ αυτό που λέω είναι ξεχωριστά μαγαζιά και είναι και τα δύο μέρη ευχαριστημένα..
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, ThReSh είπε Μίλησα για το σπίτι μου όμως, οπότε όπως καταλαβαίνεις η φάση είναι διαφορετική. 😛 Σπίτι σου κάνεις ό,τι αγαπάς προφανώς. Ζητάς από τους φίλους σου να μην καπνίζουν γιατί σε ενοχλεί. Στο γενικό πλαίσιο της κουβέντας εδώ δεν προσφέρει και πολλά, αυτό εννοώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, AtiX είπε Και από ποτέ κριτήριο επικινδυνότητας είναι η οσμή??? Υπάρχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στο απαγορεύω το κάπνισμα επειδή μου κάνει κακό έως το απαγορεύω το κάπνισμα επειδή μου βρωμάει... Εντάξει όμως και η ενόχληση από τον καπνό είναι και αυτό ένα ζήτημα, όχι τόσο σοβαρό όσο η υγεία αλλά είναι σημαντικό. Να κάθεσαι 1-2 ώρες σε ένα μαγαζί και να μυρίζεις την καπνίλα είναι εκνευριστικό. Όπως θα ήταν εκνευριστικό να καθόμουν δίπλα σου και να φώναζα σαν τρελός συνέχεια, θα σου τα έσπαγα, έτσι και ο καπνός σε έναν μη καπνιστή είναι ενοχλητικός. Το κακό είναι ότι σχεδόν κανένας δεν σκέφτεται τους μη καπνιστές, και επίσης αν εφαρμοστεί ο νόμος δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί κάποιος να καπνίζει πουθενά, απλά το χειμώνα θα βγαίνει έξω και θα κάνει, τόσο δύσκολο είναι;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δεν γίνεται να πληρώνει πρόστιμο η επιχείρηση. Η επιχείρηση ας καλέσει τις αρχές και ας πληρώσει το πρόστιμο ο πελάτης. Διότι θα έχει καμμία ώρα σε τπτ μάγκες που θα πάνε εσκεμμένα να καπνίζουν για να τρώει πρόστιμα η επιχείρηση
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, deesnider said: Είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις και, εκτός τού ότι έχει αναφερθεί πολλές φορές σε σχετικές συζητήσεις εδώ μέσα, είναι και αποδεδειγμένο: Πρόκειται για βιολογική εξάρτηση και μάλιστα ιδιαιτέρως «βαριά». Όσο να 'ναι, απέχει κάπως απ' το ...καυλάντισμα. Εξάρτηση που δεν προκλήθηκε από κάτι που ήταν "βιολογική ανάγκη" όμως, όπως η τροφή και το νερό ή γενικότερα από κάτι απαραίτητο/αναγκαίο όπως πχ μπορεί να προκύψει εξάρτηση από ισχυρά παυσίπονα. Αντιθέτως είναι άπειρες οι περιπτώσεις που κάποιος το ξεκίνησε για καυλάντισμα και μετά εξαρτήθηκε... Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από ThReSh 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις