Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Εξάρτηση που δεν προκλήθηκε από κάτι που ήταν "βιολογική ανάγκη" όμως, όπως η τροφή και το νερό ή γενικότερα από κάτι απαραίτητο/αναγκαίο όπως πχ μπορεί να προκύψει εξάρτηση από ισχυρά παυσίπονα... "Ψυχολογική ανάγκη" σου κάνει; Ο άνθρωπος είναι πιο πολύπλοκο ον από το "πεινάω/διψάω/πονάω" Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από SeaLion
AtiX Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, paredwse είπε Κατ'αρχήν, ο νόμος ξεκινάει από την εν γενεί προστασία του μη καπνίζοντος κοινού από τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύει κι εμένα που δεν καπνίζω πια (αν και ήμουν επί 23 χρόνια καπνιστής) και το ανήλικο παιδί μου και τη σύντροφό μου που έχει αλλεργικό άσθμα και δεν αντέχει την παραμικρή υποψία καπνού. Ούτε ουσίες μετράμε ούτε σε πόσα μέτρα απόσταση θα πρέπει να καπνίζεις για να μην με ενοχλείς ούτε σε πόσα μέτρα απόσταση θα πρέπει να καπνίζεις για να μην με βλάπτεις. Χάνεις το δίκιο σου με τέτοια "επιχειρήματα". Το ποιός χάνει το δίκιο του να μου επιτρέψεις να έχω αμφιβολίες... και ξανά λέω, ένας... ένας μπορεί να απόδειξει ότι μια καφετέρια καπνιστών με καλό εξαερισμό είναι επικίνδυνη για την υγεία των μη καπνιστών...? ΥΓ: και για ότι αναφέρεις για το παιδί αλλά και γενικά για οποιοδήποτε άρρωστο... Ακόμα και σε εξωτερικό χώρο να ήμαστε αν μου ζητήσεις να μην καπνίσω δίπλα σας, θα το κάνω όπως και πάρα πολλοί καπνιστές... άλλο όμως το ένα άλλο το άλλο... Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από AtiX
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Just now, SeaLion said: "Ψυχολογική ανάγκη" σου κάνει; Ο άνθρωπος είναι πιο πολύπλοκο ον από το τροφή/νερό. Μου κάνει, απλά δεν είναι αρκετά πάνω στη "λίστα" ώστε να κάνω υποχωρήσεις κι από ότι φαίνεται την ίδια άποψη έχουν ουκ ολίγα κράτη/γιατροί/κτλπ. Υπάρχουν ουκ ολίγες χειρότερες παθήσεις/καταστάσεις που έχουν "higher priority"...
The_Judas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο εξαερισμός βοηθάει λίγο. Για να δουλέψει όμως 100% πρέπει να έχει απορροφητήρα πάνω από τον κάθε καπνιστή. Επίσης θεωρώ αδύναμο το επιχείρημα "αν μου το ζητήσει κάποιος θα το σβήσω". Είναι σαν να λέμε ότι "περνάω με κόκκινο αλλά προσεκτικά και κοιτάω δεξιά-αριστερά" ή "τρέχω με 180 αλλά αν μου το ζητήσουν πάω πιο αργά" ή "είμαι καλός οδηγός και ξέρω να τρέχω με 180". Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από The_Judas 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Just now, AtiX said: Το ποιός χάνει το δίκιο του να μου επιτρέψεις να έχω αμφιβολίες... και ξανά λέω ένας... ένας μπορεί να απόδειξει ότι μια καφετέρια καπνιστών με καλό εξαερισμό είναι επικίνδυνη για την υγεία των μη καπνιστών... ΥΓ: και για ότι αναφέρεις για το παιδί αλλά και γενικά για οποιοδήποτε άρρωστο... Ακόμα και σε εξωτερικό χώρο να ήμαστε αν μου ζητήσεις να μην καπνίσω δίπλα σας, θα το κάνω όπως και πάρα πολλοί καπνιστές... άλλο όμως το ένα άλλο το άλλο... Δεν διαφωνώ ότι θα το κάνεις - και εγώ με τη σειρά μου θα στο ζητήσω όμορφα και ευγενικά γιατί σέβομαι το δικαίωμά σου να καπνίζεις. Σοβαρά το γράφω. Ως προς το κατάστημα με καλό εξαερισμό (ποιος κρίνει άραγε το πόσο καλός είναι; να κι άλλο θέμα), είμαι κάθετα αντίθετος. Άλλος θα βάλει εξαερισμό του κώλου για να μην πληρώνει τον τεχνίτη, άλλος θα ανοίξει τα παράθυρα και θα θεωρήσει ότι έχει καλό εξαερισμό κι άλλος δεν έχει τα λεφτά να βάλει τον καλό εξαερισμό - οπότε αυτόματα δημιουργείς διάκριση. Η μόνη λύση είναι η καθολική απαγόρευση σε οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο. Χωρίς αστερίσκους, παραθυράκια κι εξαιρέσεις. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Ρε παιδιά αφήστε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος. Φυσικά και το τσιγάρο είναι εξάρτηση/ανάγκη και ό,τι άλλο αναφέρθηκε παραπάνω. Το θέμα είναι αν μπορούμε να τα βρούμε κάπου στη μέση. Φυσικά και δεδομένων των συνθηκών στην Ελλάδα είναι ουτοπικό να θέλουμε οι μη καπνιστές να απαγορευτεί παντού. Οπότε είτε απαγορεύεται στους κλειστούς χώρους και όποιος θέλει να καπνίσει βγαίνει έξω, που δεν είναι και τραγικό, 20 μέτρα θα περπατήσεις και μιλάμε για 4-5 μήνες το χρόνο όχι συνέχεια, είτε υπάρχουν ξεχωριστά μαγαζιά, όχι ένα μαγαζί κομμένο στη μέση, το οποίο για μένα θα ήταν το ιδανικότερο. Και συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω ότι η επιχείρηση δεν πρέπει να τρώει πρόστιμο.
tz3s Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Γελοιο το οτι καθομαστε και συζηταμε κατι τετοιο..... Γελοιο που καθε πρωι βλεπω να το συζητανε στις τηλεορασεις... Γελοιο που δεν θεωρουμε τους εαυτους μας ικανους να κανουμε κατι που εχουν κανει ολες οι ανεπτυγμενες χωρες της Ευρωπης ΧΩΡΙΣ κανενα προβλημα... Γελοιοι το λιγοτερο 2
Vagosman Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Στις 24/7/2019 στις 9:54 ΠΜ, mclein² είπε εγω που ειμαι ιδιοκτητης μαγαζιου και οχι αστυφυλακας ή νομοθέτης ή φασιστας για να περιοριζω τους ανθρωπους γιατι δε μπορω να αποφασισω στο μαγαζι μου αν θελω καπνιστες ή μη ή και τους δυο ; ; ; γιατι προφανως θελω ελευθερια & τα χρήματα ολων. αν δε γινεται αυτο, θελω αυτοι που ενοχλουνται με κατι προαιρετικο να μην ερχονται στο μαγαζι μου. οποτε αφηνω το μαγαζι ελευθερο και οι μη καπνιστες που ειναι οι ενοχλημενοι στην περιπτωση, απλως δεν πατανε. ουτε προστιμα, ουτε μαστιγια, ουτε ανθρωποι ρουφιανοι...απλως δεν πατας στο μαγαζι μου και εισαι ευτυχισμενος. γιατι να προσαρμοστω εγω στα θελω σου κι οχι εσυ στα δικα μου ; εννοειται να υπαρχουν ταμπελες (εστω και τεραστιες / ασχημες) εξωτερικα οπου θα ενημερωνουν πως το μερος ειναι ελευθερο καπνισματος. To γνωρίζεις βέβαια οτι στατιστικά οι μη καπνιστές ειναι περισσότεροι και οτι στατιστικά θα είχες μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου αν ακολουθούσες το νόμο. Επισης αυτοι οι προβληματισμοί έρχονται γιατι θα σκεφτείς (ορθά) οτι θα πάνε παραδίπλα. Μια παρέα 10 ατόμων οι 4 θα ειναι καπνιστές. Καλώς ή κακώς οι 6 θα ανεχτούν τους φίλους τους οπότε πιθανά χάνεις 10 άτομα πελατεία. Οπότε; Σωστή και καθολική εφαρμογή του νόμου σε όλους τους χώρους χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, AtiX said: ένας μπορεί να απόδειξει ότι μια καφετέρια καπνιστών με καλό εξαερισμό είναι επικίνδυνη για την υγεία των μη καπνιστών...? Έστω ότι υπάρχει νόμος με ποσόστωση μιας και δεν θα είναι έως 100% οι άδειες μαγαζιών για καπνιστές. Θα πρέπει πρώτα να πιστοποιείται ο καλός εξαερισμός και μετά να δίνετε η άδεια, όχι το ανάποδο. Άρα θα βάζει πρώτα τα λεφτά η επιχείρηση, μετά θα πιστοποιείται/αποδεικνύεται ότι δουλεύει όπως λες κι ύστερα θα παίρνει την άδεια. Οπότε καλή τύχη στην αποτελεσματικότητα και στην ταχυτήτα ενός κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού (χώρια τη διαφθορα) που θα ελέγχει τα άπειρα αυτά τα καταστήματα, όχι μόνο στην αρχή αλλά και σε ετήσια ξέρω γω βάση ώστε να βεβαιώνεται ότι συνεχίζει να λειτουργεί ο εξαερισμός με την ίδια απόδοση. LOL Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από ThReSh
AtiX Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, paredwse είπε Δεν διαφωνώ ότι θα το κάνεις - και εγώ με τη σειρά μου θα στο ζητήσω όμορφα και ευγενικά γιατί σέβομαι το δικαίωμά σου να καπνίζεις. Σοβαρά το γράφω. Ως προς το κατάστημα με καλό εξαερισμό (ποιος κρίνει άραγε το πόσο καλός είναι; να κι άλλο θέμα), είμαι κάθετα αντίθετος. Άλλος θα βάλει εξαερισμό του κώλου για να μην πληρώνει τον τεχνίτη, άλλος θα ανοίξει τα παράθυρα και θα θεωρήσει ότι έχει καλό εξαερισμό κι άλλος δεν έχει τα λεφτά να βάλει τον καλό εξαερισμό - οπότε αυτόματα δημιουργείς διάκριση. Η μόνη λύση είναι η καθολική απαγόρευση σε οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο. Χωρίς αστερίσκους, παραθυράκια κι εξαιρέσεις. Όπως έχουμε καταφέρει σε καταστήματα να κρατήσουμε καθαρούς τους χώρους έτσι μπορούμε άνετα να κάνουμε και στην ατμόσφαιρα... σίγουρα ξέρεις ότι υπάρχουν συστήματα εξαερισμού που μπορούν να κάνουν μετρήσεις και να σου πουν ακριβώς την σύσταση του αέρα... Δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε κάτι τόσο ακριβό από την στιγμή που ανοίγεις μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι καντίνα στο 24 χλμ της ΕΟ... @ThReSh μια από τα ίδια με την από πανό απάντηση... Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από AtiX
deesnider Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Εξάρτηση που δεν προκλήθηκε από κάτι που ήταν "βιολογική ανάγκη" όμως, όπως η τροφή και το νερό ή γενικότερα από κάτι απαραίτητο/αναγκαίο όπως πχ μπορεί να προκύψει εξάρτηση από ισχυρά παυσίπονα... Η οποία όμως προκλήθηκε από ένα νομίμως διατιθέμενο στο εμπόριο προϊόν, το οποίο επί σειρά ετών διαφημιζόταν όπως οι τσιχλόφουσκες και τα παγωτά, προωθείτο ως στοιχείο ...life style και τού οποίου οι σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία κατέστησαν ευρύτερα γνωστές, όταν ήδη πολύς κόσμος ήταν ήδη εξαρτημένος. Σήμερα, με την ενημέρωση που υπάρχει διαθέσιμη, θεωρώ όποιον επιλέγει να ξεκινήσει το κάπνισμα, τουλάχιστον ηλίθιο (όπως θεωρώ και ανεύθυνο, το κράτος που συνεχίζει να επιτρέπει την πώληση προϊόντων καπνού). Όταν όμως καθίστανται «παρίες», όσοι έπεσαν στην παγίδα λόγω άγνοιας και μάλιστα από το ίδιο κράτος που επιμένει να επιτρέπει την εμπορική διάθεση ενός αποδεδειγμένα άκρως επιβλαβούς - και άκρως εξαρτησιογόνου - προϊόντος, διότι «πάνω απ' όλα να μαζεύουμε τους φόρους κι ας πουλάμε θάνατο», ε, όσο να 'ναι, δε μού φαίνεται και τόσο λογικό το να μιλάμε για καυλάντισμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 8 minutes ago, AtiX said: @ThReSh μια από τα ίδια με την από πανό απάντηση... Sorry αλλά δεν είναι ίδια, μιας και μιλάω για το διαδικαστικό κυρίως και την αδυναμία εφαρμογής από το κράτος. 😛
telis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 24 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Δεν γίνεται να πληρώνει πρόστιμο η επιχείρηση. Η επιχείρηση ας καλέσει τις αρχές και ας πληρώσει το πρόστιμο ο πελάτης. Διότι θα έχει καμμία ώρα σε τπτ μάγκες που θα πάνε εσκεμμένα να καπνίζουν για να τρώει πρόστιμα η επιχείρηση Πραγματικά απίστευτο επιχείρημα. Αντίστοιχο των ελληνικών κουτοπονηρων ΠΑΕ που λένε να μην τιμωρηθεί η ομάδα για τα επεισόδια των καφρων που υποθαλπτει, γιατί μπορεί να είναι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας και να έχει γίνει προβοκάτσια. Γελάνε και στο Άλφα Κενταύρου
AtiX Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε Sorry αλλά δεν είναι ίδια, μιας και μιλάω για το διαδικαστικό κυρίως και την αδυναμία εφαρμογής από το κράτος. 😛 Ίσα ίσα που το διαδικαστικό απλοποιείται ακόμα περισσότερο με την τοποθέτηση του μηχανισμού ακόμα και στον έλεγχο... 😉 Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από AtiX
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, AtiX said: Ίσα ίσα που το διαδικαστικό απλοποιείται ακόμα περισσότερο με την τοποθέτηση του μηχανισμού ακόμα και στον έλεγχο... 😉 Μάλλον ζεις σε άλλη χώρα... 11 minutes ago, deesnider said: Η οποία όμως προκλήθηκε από ένα νομίμως διατιθέμενο στο εμπόριο προϊόν, το οποίο επί σειρά ετών διαφημιζόταν όπως οι τσιχλόφουσκες και τα παγωτά, προωθείτο ως στοιχείο ...life style και τού οποίου οι σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία κατέστησαν ευρύτερα γνωστές, όταν ήδη πολύς κόσμος ήταν ήδη εξαρτημένος. Σήμερα, με την ενημέρωση που υπάρχει διαθέσιμη, θεωρώ όποιον επιλέγει να ξεκινήσει το κάπνισμα, τουλάχιστον ηλίθιο (όπως θεωρώ και ανεύθυνο, το κράτος που συνεχίζει να επιτρέπει την πώληση προϊόντων καπνού). Όταν όμως καθίστανται «παρίες», όσοι έπεσαν στην παγίδα λόγω άγνοιας και μάλιστα από το ίδιο κράτος που επιμένει να επιτρέπει την εμπορική διάθεση ενός αποδεδειγμένα άκρως επιβλαβούς - και άκρως εξαρτησιογόνου - προϊόντος, διότι «πάνω απ' όλα να μαζεύουμε τους φόρους κι ας πουλάμε θάνατο», ε, όσο να 'ναι, δε μού φαίνεται και τόσο λογικό το να μιλάμε για καυλάντισμα. Άρα σε 20-30 χρόνια θα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε καυλάντισμα γιατί υπήρχαν προειδοποιήσεις από ένα σημείο και μετά? 😛 Sorry man, αλλά έχουμε διαφορετική άποψη από την στιγμή που δεν θέλει κάτι παραπάνω από κοινή λογική για να καταλάβει κάποιος ότι το να εισπνέει καπνό δεν είναι υγιεινό και μπορεί να αποφευχθεί αφού δεν είναι κάτι αναγκάιο. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από ThReSh 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις