thanasisxask Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, elorant είπε Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, ή θα εφαρμοστεί μερικώς. Σιγά μην πάει ο αστυνομικός στα μπουζούκια να επιβάλλει πρόστιμο. Θα του δώσει ο μαγαζάτορας στην ζούλα €100 και θα κάνει γαργάρα την κλίση. Ότι γίνεται εδώ και δεκαετίες με την ηχορύπανση, για την οποία επίσης υπάρχουν νόμοι. Δεν είναι θέμα του αστυνομικού οργάνου που θα κάνει τον έλεγχο,κάποιος θα τον έχει στείλει εκεί. Εάν οι διοικητές πάρουν εντολή από το υπουργείο εσωτερικών να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και να φέρουν αποτέλεσμα, θα βγουν έξω οι αστυνομικοί και θα τα καταφέρουν. Πιστέψτε ότι άμα θελήσουν θα τα καταφέρουν 100%!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, elorant said: Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, ή θα εφαρμοστεί μερικώς. Σιγά μην πάει ο αστυνομικός στα μπουζούκια να επιβάλλει πρόστιμο. Θα του δώσει ο μαγαζάτορας στην ζούλα €100 και θα κάνει γαργάρα την κλίση. Ότι γίνεται εδώ και δεκαετίες με την ηχορύπανση, για την οποία επίσης υπάρχουν νόμοι. Γι' αυτό "ψηφιοποίηση" που πρήζει ο skiabox. Αν καταγράφονται οι καταγγελίες και βλέπουν κάθε τρεις και λίγο για το ίδιο μέρος, όλο και κάποιος θα πει ότι όπου υπάρχει καπνός (haha pun) υπάρχει και φωτιά. Άρα μπορεί να στείλουν άλλους ή να πάνε υψηλόβαθμοι κτλπ και στην τελική αν ισχύσει φάση σαν αυτή που ανέφερε ο paredwse, λουκέτο. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από ThReSh 2
zx1234r Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Ας τελειώσει επιτέλους η αντιπαράθεση καπνιστών και μη-καπνιστών. Το savoir vivre, το χρυσό βιβλίο ανάπτυξης καλής συμπεριφοράς, αναφέρει οτι σε ένα δείπνο π.χ., προτεραιότητα μεταξύ εκείνου που καπνίζει και εκείνου που δεν καπνίζει, έχει εκείνος που δεν καπνίζει. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει η αντιπαράθεση εγώ το κάνω γιατί γουστάρω και εσύ φύγε μακριά. Είναι σωστό, πρέπον και δείχνει σεβασμό, να μην αναγκάζεις κάποιον να υποφέρει εξαιτίας σου. Νομίζω δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Μπροστά σε αυτό, οποιοδήποτε επιχείρημα καπνιστή, είναι ανύπαρκτο. Ούτε οι μαγαζάτορες να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα, ούτε οι μη καπνιστές να στοχοποιούνται σαν "ρουφιάνοι" ούτε κακοί αστυνομικοί να μας κυνηγάνε απο πίσω. Καλοί τρόποι και σεβασμός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 2
basilis_k6 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Δεν είναι θέμα του αστυνομικού οργάνου που θα κάνει τον έλεγχο,κάποιος θα τον έχει στείλει εκεί. Εάν οι διοικητές πάρουν εντολή από το υπουργείο εσωτερικών να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και να φέρουν αποτέλεσμα, θα βγουν έξω οι αστυνομικοί και θα τα καταφέρουν. Πιστέψτε ότι άμα θελήσουν θα τα καταφέρουν 100%!!! Καλως ηρθες στην ελλαδα. Απο που μας ηρθες?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 25 λεπτά πριν, ThReSh είπε Γι' αυτό "ψηφιοποίηση" που πρήζει ο skiabox. Αν καταγράφονται οι καταγγελίες και βλέπουν κάθε τρεις και λίγο για το ίδιο μέρος, όλο και κάποιος θα πει ότι όπου υπάρχει καπνός (haha pun) υπάρχει και φωτιά. Άρα μπορεί να στείλουν άλλους ή να πάνε υψηλόβαθμοι κτλπ και στην τελική αν ισχύσει φάση σαν αυτή που ανέφερε ο paredwse, λουκέτο. Και τι με εμποδίζει εμένα σε συννενόηση με 10-20 φιλαράκια μου να κάνουμε διαρκώς, με μεσολάβηση μερικών εβδομάδων, καταγγελίες για ένα συγκεκριμένο μαγαζί; Πότε και πως θα αξιολογεί το κράτος αν μια καταγγελία είναι αξιόπιστη ή όχι; Θα πρέπει να φτιαχτεί και rating σύστημα για τους καταγγέλοντες και πάει μακριά η βαλίτσα.
nicksoti Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Να προσθέσω και άλλα που θα βελτιώσουν τον πολιτισμό μας και έχουν να κάνουν μη την νομιμότητα, καθολική απαγόρευση και 3πλασιασμός των προστίμων στα πάρκινκ πάρκινκ - πυλωτές για 2-3 αυτοκίνητα με ταυτόχρονη ιδιοποίηση όλης της πρασιάς, καθολική απαγόρευση και άμεσο γκρέμισμα όλων των παράνομων κατοικιών, καθολική απαγόρευση των κοτσαδόρων-φονικών όπλων στα αυτοκίνητα, άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ είτε ιδιωτικοποιούνται είτε όχι, άμεση κακινητοποίηση όλων των ταξί - φορτηγών κλπ που βγάζουν πίσω ντουμάνι (και το αναπνέω θέλω δεν θέλω, δεν έχω καν την επιλογή να το αποφύγω), αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για 15 χρόνια σε όποιον παρκάρει σε ράμπες ΑΜΕΑ. Τι θέλω να πω με τα παραπάνω που κάποια φαντάζουν υπερβολικά. Είμαστε η χώρα των Αγίων και κάποιοι διατυπώνουν τόσο απόλυτες θέσεις για το κάπνισμα; Εγώ ως καπνιστής, ακόμα και με το καθεστώς που ίσχυε τόσα χρόνια, είμαι πάρα πολύ προσεκτικός πού καπνίζω. Σε κλειστούς χώρους ακόμα κι αν επιτρέπεται είμαι πολύ δυστακτικός. Ακόμα και σε ανοικτό χώρο να καθίσω, αν έλθουν κοντά μου πχ μωρά κλπ δεν ανάβω ποτέ. Σε παρέα που δεν γνωρίζω, ακόμα και σε ανοικτό χώρο, 1α θα ρωτήσω αν ενοχλεί. Γιατί όποιος δεν καπνίζει σας πληροφορώ ότι το μυρίζει από τα 10 μέτρα ακόμα και σε κήπο. Στην παραλία που πάω μαζεύω τις γόπες μου σε σακουλάκι, αλλά παραδίπλα κάφροι πετούν κουτάκια σακούλες και μπουκάλια. Αν το δω όμως, θα τους ζητήσω ευγενικά να τα μαζέψουν, κι ας παρεξηγηθούν, ή θα τα μαζέψω κι εγώ ο ίδιος μετά. Δεν θα φωνάξω την αστυνομία αμέσως για πρόστιμο. Αλλά σταυροφόρους νομιμότητας να μου κάνουν καταγγελίες δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι. Αν κάποιος μου κάνει ποτέ καταγγελία σε κατάστημα που ρητώς επιτρέπει το κάπνισμα, αφού πριν έχει έλθει να κάτσει δίπλα μου βλέποντας ότι καπνίζω, αιφνιδίως δίχως πριν να μου το ζητήσει, οκ μαζί του βρε παιδί μου, αλλά την επόμενη μέρα θα πάω σπίτι του με τη φωτογραφική και ό'τι παρανομία έχει θα πάει καρφί πολεοδομία. Αν βάζουμε εμπρός την νομιμότητα έτσι γενικά, να την βάλουμε παντού και όχι μόνο σε ό'τι μας συμφέρει. Είναι τόσο απλό. Αν μου ζητήσει ευγενικά να σβήσω το τσιγάρο, ακόμα και σε ανοικτό χώρο, θα το σβήσω και θα ζητήσω και συγνώμη. Δεν καπνίζω λόγω έφεσης στην παρανομία ή στην... ακολασία και στις υπέρμετρς απολαύσεις. Ασθένεια είναι το κάπνισμα. 1
kostass__ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, divo είπε Μια και εισαι καταρτισμένος πληρως για το τι γινεται στον κοσμο με τον καρκινο μπορεις να μου εξηγήσεις εμενα του βλακα, μια και καπνιζω, πως γινεται εμεις που τοσα χρονια χαλαμε τους εαυτους μας με το κολοτσιγαρο σαν βλακες να εχουμε χαμιλοτερη θνησιμότητα στο συγκεκριμενο απο τους έξυπνους που εχουν απαγορεύσει το τσιγαρο πολλα χρόνια πριν; και δεν μιλαω για κρατη τριτοκοσμικα αλλα για κρατη της ευρωπης που οντως ειναι πολυ πιο αναπτυγμένα απο εμας. Σαν τη Σουιδια Γερμανοα Γαλλια Ολανδια Βελγιο κλπ. Αλλα ξεχασα εμεις εχουμε προηγμένο συστημα υγειας οποτε μας κανουν καλα.🤣😂 ενω κατι Γερμανοι Ολανδοι...πφφφ της πλακας νοσοκομεια και συστημα υγειας.. Αρα? θες να πας φιλε μου τον συλλογισμο σου ενα βημα παρακατω? δεν σκοτωνει δλδ? αρα καλως καπνιζουμε ωσαν ελληνες? Μόλις τώρα, divo είπε Και μια και μιλαμε για πιθανότητες μηπως εχεις υποψη σου πόσοι πεθαίνουν, μένουν παράλυτοι κλπ, από τροχαια ατυχηματα; τι ηαθνοτητες εχεις να εχεις εμπλοκκη σε κατι αναλογο; Φανταζομαι δεν το εχεις δει. παρολα αυτα και εχεις δυπλωμα και καβαλας αυτοκινητο ή μηχανη. Ποσο δυσκολο ειναι αραγε? ΔΕΝ επιλεγει αυτος που δεν καπνιζει να ειναι παθητικος καπνιστης, ΔΕΝ. γραφειςεσυ ο ιδιος "εχεις διπλωμα" "καβαλας μηχανη", ποια η σχεση με το παθητικο καπνισμα?? αν εμενα μου αρεσει να κανω αναρριχιση χωρις σκοινια και μια μερα φαω τα μουτρα μου θα το κανω επειδη το επελεξα ΕΓΩ, οχι καποιος αλλος για εμενα. πραγματικα δεν βρισκω που κολλανε τετοιου ειδους επιχειρηματα περι αλλων κινδυνων που διατρεχουμε, θα ηθελα και εδω μια επεξηγηση αν θες.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, divo είπε Μια και εισαι καταρτισμένος πληρως για το τι γινεται στον κοσμο με τον καρκινο μπορεις να μου εξηγήσεις εμενα του βλακα, μια και καπνιζω, πως γινεται εμεις που τοσα χρονια χαλαμε τους εαυτους μας με το κολοτσιγαρο σαν βλακες να εχουμε χαμιλοτερη θνησιμότητα στο συγκεκριμενο απο τους έξυπνους που εχουν απαγορεύσει το τσιγαρο πολλα χρόνια πριν; και δεν μιλαω για κρατη τριτοκοσμικα αλλα για κρατη της ευρωπης που οντως ειναι πολυ πιο αναπτυγμένα απο εμας. Σαν τη Σουιδια Γερμανοα Γαλλια Ολανδια Βελγιο κλπ. Αλλα ξεχασα εμεις εχουμε προηγμένο συστημα υγειας οποτε μας κανουν καλα.🤣😂 ενω κατι Γερμανοι Ολανδοι...πφφφ της πλακας νοσοκομεια και συστημα υγειας.. Τέταρτα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στον κόσμο από καρκίνο του πνεύμονα έχει η Ελλάδα. https://www.wcrf.org/dietandcancer/cancer-trends/lung-cancer-statistics Σταματήστε να έχετε αυταπάτες και να αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα κατάματα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 4 minutes ago, elorant said: Και τι με εμποδίζει εμένα σε συννενόηση με 10-20 φιλαράκια μου να κάνουμε διαρκώς, με μεσολάβηση μερικών εβδομάδων, καταγγελίες για ένα συγκεκριμένο μαγαζί; Πότε και πως θα αξιολογεί το κράτος αν μια καταγγελία είναι αξιόπιστη ή όχι; Θα πρέπει να φτιαχτεί και rating σύστημα για τους καταγγέλοντες και πάει μακριά η βαλίτσα. Δεν σου είπα ότι θα μπαίνει λουκέτο χωρίς προηγούμενα πρόστιμα, απλά θα προσεγγίζουν το εκάστοτε κατάσατημα διαφορετικά μετά από τόσες καταγγελίες χωρίς αντίκρισμα, υποψιασμένοι. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση ασφαλώς... 5 minutes ago, nicksoti said: Αν μου ζητήσει ευγενικά να σβήσω το τσιγάρο, ακόμα και σε ανοικτό χώρο, θα το σβήσω και θα ζητήσω και συγνώμη. Δεν καπνίζω λόγω έφεσης στην παρανομία ή στην... ακολασία και στις υπέρμετρς απολαύσεις. Ασθένεια είναι το κάπνισμα. Το θέμα είναι να έρθει ο καταστηματάρχης και να στο πει εξαρχής, όχι άλλος πελάτης.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Δεν σου είπα ότι θα μπαίνει λουκέτο χωρίς προηγούμενα πρόστιμα, απλά θα προσεγγίζουν το εκάστοτε κατάσατημα διαφορετικά μετά από τόσες καταγγελίες χωρίς αντίκρισμα, υποψιασμένοι. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση ασφαλώς... Όπου πολιτική βούληση κυρίως σε δημοτικό επίπεδο. Γιατί θα πάνε μετά οι μαγαζάτορες να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο κι αυτός με την σειρά του θα πιάσει τον υπουργό και θα του πει "ρε συ Μήτσο μας έχετε πηδήξει με αυτόν τον αντικαπνιστικό και μαλακίες. Πες του τάδε να κόψει τους ελέγχους μην κατέβω κάτω και του γαμήσω ότι έχει και δεν έχει.". Οι πολιτικοί κάνουν ότι ζητάνε οι κοινωνίες. Στην Ελλάδα που δεν υπάρχει κοινωνία των πολιτών ο καθένας κοιτάζει μόνο το συμφέρον του. Γι αυτό δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι μακροπρόθεσμα. Μακάρι να βγω λάθος.
thanasisxask Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Σοβαροί επαγγελματίες και καταστηματαρχες στα Τρίκαλα. Άναψε τσιγάρο και θα δεις που θα πας... 2
nicksoti Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, kostass__ είπε αν εμενα μου αρεσει να κανω αναρριχιση χωρις σκοινια και μια μερα φαω τα μουτρα μου θα το κανω επειδη το επελεξα ΕΓΩ, οχι καποιος αλλος για εμενα. πραγματικα δεν βρισκω που κολλανε τετοιου ειδους επιχειρηματα περι αλλων κινδυνων που διατρεχουμε, θα ηθελα και εδω μια επεξηγηση αν θες. Να σου δώσω εγώ μια εξήγηση. Η μή χρήση κράνους δεν επηρεάζει ή μπορεί να επηρεάσει μόνο τον αναβάτη. Εϊναι και αυτό θέμα πολιτισμού. Αν για παράδειγμα εγώ ακουμπήσω λίγο ένα 2κυκλο, πέσει κάτω με 5 χιλιόμετρα και επειδή δεν φορά κράνος πάθει μόνιμη ζημιά. Πέραν του τραγικού του γεγονότος, εγώ μετά δεν θα έχω συνέπειες δυσανάλογες του όποιου φταιξίματός μου ή απροσεξίας μου; Και ΑΝ φταίω κιόλας, μόνο που θα χτυπήσει πάει ποινικό το θέμα. Θέλετε να μου πείτε πως αν δείτε δίπλα σας αναβάτη δίχως κράνος ή κάποιον να παραβιάζει κόκκινο, τον τραβάτε με το κινητό και πάτε στο αστυνομικό τμήμα έτσι; Παράνομα είναι και τα 2. Προκαλούν θανάτους και τα 2 αποδεδειγμένα. Γιατί η καταγγελία αυτό ακριβώς είναι. Όσο για το παράδειγμα με την αναρριχηση που αναφέρεις, ούτε καν και αυτό ισχύει. Υπάρχουν νομικές συνέπειες, θεωρητικά τουλάχιστο. Πρακτικά, θα κοινητοποιήσεις σωστικά μέσα, νοσοκομεία, πέραν της στεναχώριας που θα σκορπίσεις στους αγαπημένους σου. Ακόμα και η απόπειρα αυτοκτονίας ποινικό αδίκημα είναι. Επαγωγικά, και ο καπνιστής θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι διαπράττει απόπειρα αυτοκτονίας. Οπότε ας καταγγέλλουμε όποιον καπνίζει ανεξαρτήτως που και πως. Να σας πω εγώ τη λύση; και ως καπνιστής. Απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού. Τι θα κάνω, αναγκαστικά θα το κόψω. Τι μου πουλάνε τώρα συσκευασίες με φωτογραφίες από μακάβριες ώς και ανήθικες και 95% φόρο. Υποκρισία στο μεγαλείο της. Ουσιαστικά, με "νομιμοποιούν". Κερδίζει η καπνοβιομηχανία, εισπράττει το κράτος, είμαι πελάτης και καλοπληρωτής μάλιστα. Και εσένα που διαμαρτύρεσαι, εμμέσως σε πληρώνω. 2 με 3 δισ είναι τα έσοδα από φόρους στα τσιγάρα. Αν απαγορευτούν, αυτά τα 2-3 δισ από κάπου θα τα κόψουν. Μάλλον και από τον μισθό σου. Θα συμφωνούσες σε μια τέτοια περίπτωση; Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από nicksoti
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, nicksoti said: Να σας πω εγώ τη λύση; και ως καπνιστής. Απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού. Τι θα κάνω, αναγκαστικά θα το κόψω. Τι μου πουλάνε τώρα συσκευασίες με φωτογραφίες από μακάβριες ώς και ανήθικες και 95% φόρο. Υποκρισία στο μεγαλείο της. Ουσιαστικά, με νομιμοποιούν. Κερδίζει η καπνοβιομηχανία, εισπράττει το κράτος, είμαι πελάτης και καλοπληρωτής μάλιστα. Έχει απαντηθεί αν δεν κάνω λάθος σε παλιότερο post. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση, υπάρχουν δεν ξέρω κι εγώ πόσα άλλα προϊόντα προς πώληση νομιμότατα, τα οποία έχουν περιορισμούς χρήσης κτλπ. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από ThReSh
nicksoti Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Έχει απαντηθεί αν δεν κάνω λάθος σε παλιότερο post. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση, υπάρχουν δεν ξέρω κι εγώ πόσα άλλα προϊόντα προς πώληση νομιμότατα, τα οποία έχουν περιορισμούς χρήσης κτλπ. Το νομιμοποιούν πράγματι θα έπρεπε να έχει εισαγωγικά, το διορθώνω, προφανώς και από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνεις τι εννοώ. Εκτός κι αν διάβασες όλο το post και κατάλαβες αυτό.. Εκτός κι αν αυριο, όταν μια μελλοντική κυβέρνηση υποθετικώς κάνει νόμιμο το κάπνισμα παντού εσυ δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα επειδή θα είναι νόμιμο. Και οι νόμοι και οι νομοθέτες και οι εκτελεστική εξουσία μπορούν να κρίνονται. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από nicksoti
Προτεινόμενες αναρτήσεις