Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vagosman είπε

Ψηφισμένος είναι χρόνια τώρα, απλά δεν εφαρμόζεται.

Τα υπόλοιπα της κυβέρνησης ειναι πυροτεχνήματα. Μακάρι αλλα δεν...

Δεν είπα κάτι λάθος. Δυστυχώς καπνίζω από πριν ψηφιστεί... 

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, nicksoti said:

Επίθεση σε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα.

Χρόνια καταπίεσης, ο άνθρωπος είναι εκδικητικός. 😛

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elorant είπε

Ο χαρακτηρισμός ζώο δεν πάει στο ότι κάποιος καπνίζει, αλλά στο ότι έχει την αξίωση να καπνίζει σε κλειστούς χώρους στο όνομα μιας ιδιότυπης ελευθερίας και ιστορίες για αγρίους.

Ξέρεις πολύ καλά τι γράφω και για ποιούς... 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Μπορεις απλα να ζητησεις σε καποιον ευγενικα να το σβησει 95 στους 100 θα το κανουν σε χωρο που απαγορευεται.

Εαν πας κατευθειαν στην λυση τηλεφωνο αστα να πανε...

Ετσι θα αρχισει ο καθενας να ρουφιανευει τον αλλον...

Με εδωσε για το τσιγαρο ο αλλος.. Θα μαθω που μενει τι οδηγει κτλ

Οποτε παρκαρει 5μ απο γωνια 12μ απο φαναρι κτλ.. θα φωναζω την τροχαια.

Θα τσεκαρω εαν εχει κλεισει κανενα μπαλκονι να φωναξω πολεοδομια....

Θα παω στο μαγαζι του να δω εαν κοβει αποδειξη και να το καταγγειλω...

Δουλευει με μαυρα λεφτα  θα τον δωσω κτλ

Θα γινουμε ενα λαος ρουφιανων επειδη δεν σεβεται απλα ο ενας τον αλλο.

Το προβλημα ξερεις ποιο ειναι; Οτι σε αυτη τη χωρα καποιοι πανε με το σταυρο στο χερι, σαν εσενα καλη ωρα, που θελουν να τα αντιμετωπιζουν ολα καλοπροαιρετα και πονταροντας στην καλη θεληση του αλλου και γενικως στη συνενοηση αντιροπων δυναμεων και κουλτουρας. Μονο που οι υπολοιποι αυτο οχι απλως το εκμεταλλευονται, αλλα το abusαρουν κιολας και καπως ετσι δημιουργουνται οι συνθηκες ζουγκλας που υπερισχυει το δικαιο του πιο δυνατου (μυικα ή οικονομικα) μπαμπουινου.

Επειδη λοιπον στη χωρα αυτη η πολλη ελευθερια, η πολλη δημοκρατια και η πολλη "καλοπροαιρετη σταση" συμπολιτων , ηταν τελικα απο τις βασικες αιτιες ζουγκλοποιησης, ωρα ειναι να παψετε να ελπιζετε οτι αυτα συνεχιζουν να αποτελουν λυσεις για τους μπαμπουινους. Ο μπαμπουινος δεν εκπολιτιζεται με παρακαλια, ουτε με συστασεις, ουτε με νουθεσιες. Αντιθετως θα ελεγα...

Η καταγγελια αντιθετως, σε ενα κρατος που εφαρμοζονται οι νομοι, εχει συντριπτικες πιθανοτητες επιτυχιας και -ΚΥΡΙΩΣ- παραδειγματισμου (αυτο ειναι το μεγαλυτερο κερδος απο την εφαρμογη του νομου κι οχι η δηθεν "εκδικηση" στον βλακα-διοτι βλακας ειναι πρακτικα που θα την φαει). Διοτι το να κανεις εσυ τον ρομπεν των δασων σε καθε καφετερια παρακαλωντας ευγενικα τον καθε τουρκογυφτο να σβησει το τσιγαρο του διοτι βλαπτει και την δικη του και την δικη σου υγεια , σιγουρα σε ενα παραλληλο συμπαν θα ηταν ιδανικη λυση, στην Ελλαδα ομως το πιο πιθανο ειναι να σε στειλει για δωρεαν διανυκτερευση στο ΚΑΤ και επιπλεον ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα παραδειγματισει κανεναν, αντιθετως θα γοητευσει τους υπολοιπους potential μπαμπουινους που θα δουν εσενα, τον "αντιφρονουντα" και wannabe "ρουφιανο" που παει να χαλασει "την απολαυση της ζωης" στην μαζα, να μαζευει γρηγορες απο τον ισχυρο της αγελης.

Και οχι η καταγγελια στον παρανομο δεν ειναι ρουφιανια, αντιθετως αποτελει δειγμα ευσυνηδειτου πολιτη που βοηθα το κρατος να λειτουργησει ευρυθμα και που γενικως ενδιαφερεται για την κοινωνικη ευημερια (η εφαρμογη των νομων αυτο το σκοπο εχει, και νομιζω ολοι συμφωνουμε οτι η Ελλαδα θα ηταν πολυ καλυτερη αν ΟΛΟΙ οι νομοι εφαρμοζονταν για ΟΛΟΥΣ).

Απο εμενα ειδικα στο θεμα του αντικαπνιστικου ειναι "οχι" στα παρακαλια και τις συνενοησεις με τους εξ'ορισμου απολιτιστους (τετοιος πρεπει να εισαι για να αναβεις παρανομα τσιγαρο σε κλειστο χωρο εν ετει 2019) και "ναι" στις απευθειας καταγγελιες. Εννοειται πως θα συνδραμω τις λιγες μερες που επισκεπτομαι τη χωρα αυτη. Μενει να δουμε αν το κρατος προτιθεται να εφαρμοσει το νομο βεβαια.

Επεξ/σία από BackFromHell
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ξέρεις πολύ καλά τι γράφω και για ποιούς... 

Not really.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εαν καταγγειλουμε  ολα τις παρανομιες πχ του ΚΟΚ για σταση και σταθμευση που θα βρεις  εδω  δεν θα βρεις να παρκαρεις ουτε στην ταρατσα σου...

Οταν παρκάρει ο άλλος μπροστά στην πυλωτή μου δεν πρέπει να φωνάξω την αστυνομία για να μπορέσω να βγω από το σπίτι μου? 

Από την μεγάλη αδιαφορία φτάνουμε μετά στα κανάλια και ακούμε όλη η γειτονιά ήξερε αλλά κανείς δε μίλαγε 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Επειδη λοιπον στη χωρα αυτη η πολλη ελευθερια, η πολλη δημοκρατια και η πολλη "καλοπροαιρετη σταση" συμπολιτων , ηταν τελικα απο τις βασικες αιτιες ζουγκλοποιησης, ωρα ειναι να παψετε να ελπιζετε οτι αυτα συνεχιζουν να αποτελουν λυσεις για τους μπαμπουινους. Ο τουρκογυφτος δεν εκπολιτιζεται με παρακαλια, ουτε με συστασεις, ουτε με νουθεσιες. ελεγα...

Μας φταίει λοιπόν η πολλή δημοκρατία και οι Τουρκόγυφτοι.

Κάνεις ρατσιστική αναφορά. Τουρκόγυφτος μή καπνιστής σου κάνει ή θα τον πάρει και αυτόν η μπάλλα;

Μετά εγώ πλατιάζω.

next

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

To 30% καπνίζει, όχι οι περισσότεροι. Δεν μίλησα για ανοιχτό χώρο. Αλλά ένα μαγαζί χωρισμένο στη μέση δεν έχει νόημα αφού ο καπνός πάει παντού. Μπορεί να μην είναι πάνω σου αλλά γενικά ντουμανιάζει το μαγαζί, ειδικά αν είναι μικρό. Εγώ αυτό που λέω είναι ξεχωριστά μαγαζιά και είναι και τα δύο μέρη ευχαριστημένα..

37% επι του πλυθισμού της χώρας είναι καπνιστές και το ποσοστό 15-64 ετών είναι το 67% , αν βγάλεις ένα 14.4% που είναι 0-14 ετών που δεν καπνίζουν και όλες τις γριές και τους περισσότερους γέρους που είναι ένα 17% πας σε πάνω απο 50% ποσοστό των ανθρώπων που βγαίνουν έξω και καπνίζουν.

βασικά έπρεπε να υπάρχουν μαγαζιά καπνιζόντων και μη η διαχωριστικά η άλλα τέτοια , όταν μπαίνω σε μαγαζί ρωτάω το χειμώνα επιτρέπετε το κάπνισμα και αμα δεν θέλουν φεύγω απλά και δημοκρατικά αλλά γιατί να μην υπάρχουν μαγαζιά που να το επιτρέπουν δεν κατάλαβα? αμα δεν γουστάρει ο αντικαπνιστής να πάει σε άλλο όπως πήγα και εγώ σε ένα που δεν κάπνιζαν απλά τα πράγματα.

9 ώρες πριν, gdriver είπε

ελάχιστα κατάλαβες ακόμη λιγότερα έγραψες και αυτά με πολύ περιορισμό και καθυστέρηση ημερών. Δεν πειράζει , δεν κατεβάζει ιδέες εύκολα ένας εγκέφαλος που η ντοπαμίνη του έχει αντικατασταθεί από νικοτίνη.

τι να καταλάβω ότι δεν μπορούμε να καπνίσουμε και έξω σε ανοιχτούς χώρους εξ αιτίας των κομπλεξικών και θα φωνάζουν την αστυνομία ? και οι μέρες ξέρεις δουλεύουμε κιόλας ε δεν είμαστε στο insomnia κάθε μέρα σαν κάτι αργόσχολους σαν εσένα που το παίζουν και έξυπνοι.

11 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

και ο καθε καπνιστης θα πρεπει να καταλαβει οτι πλεον θα εφαρμοστει ο νομος, οποτε live with that...

και εσύ να καταλάβεις ότι είμαστε στην ελλάδα και δεν θα σας πάρει κανένας στα σοβαρά......

11 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Για ποια ζωνη μιλας ακριβως ? Αυτη που η δεξια μερια του μαγαζιου ειναι καπνιζοντων και η αριστερη μη καπνιζοντων ? Γτ ως γνωστον ο καπνος εχει νοημοσυνη και καταλαβαινει οτι η ζωνη ειναι μη καπνιζοντων και δεν περναει. 

και εσύ που υποτείθεται έχεις νοημοσύνη αν μπείς μέσα και δεις ντουμάνια φύγε μακριά σε άλλο μαγαζί που είναι για αντικαπνιστές

Επεξ/σία από georgepppo
  • Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ενα πραμα σα να καπνιζεις κοντα σε αλλους δηλαδη? :P

Το τι έκανα εγώ και συνεχίζω να κάνω, το είπα, αλλά δε μιλάμε για 'μένα πλέον. Ας μιλήσουμε για τους «άλλους» λοιπόν:

Ναι, ακριβώς. Όσοι, σε χώρο όπου δεν απαγορεύεται το κάπνισμα, πηγαίνουν δίπλα στον καπνιστή και αρχίζουν τη μίρλα, δεν είναι κατάλληλοι ούτε για δόλωμα.

Ναι, ακριβώς. Όσοι εκτοξεύουν προσβλητικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς εκ τού ασφαλούς και ανώνυμα, είναι δειλοί. Πιο απλό δε γίνεται.

5 ώρες πριν, punky είπε

Δεν υπάρχει καμία υποκρισία. Το κράτος σε ενημερώνει πως το κάπνισμα είναι μια επιβλαβής και εθιστική δραστηριότητα, απαγορεύει την πώληση καπνού σε ανήλικους και επιτρέπει στους ενήλικους να αποφασίσουν ελεύθερα για τους εαυτούς τους. Νισάφι πια με το κράτος-πατερούλη.

Όχι μόνο υπάρχει υποκρισία και ανευθυνότητα, αλλά είναι τεράστια και αδικαιολόγητη. Το να είσαι κράτος και να επιτρέπεις την εμπορική διάθεση ενός προϊόντος το οποίο, αποδεδειγμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι καταστρεπτικό για την υγεία, είναι ο ορισμός τής ξεφτίλας και τής ντροπής. Το γεγονός δε ότι απαγορεύεται η πώληση σε ανηλίκους, δε σημαίνει απολύτως τίποτα στην πράξη. Περί άλλης μιας υποκριτικής μαϊμουδιάς πρόκειται: Ακόμα κι αν ο καπνοπώλης συμμορφώνεται, ο πιτσιρικάς που θέλει να καπνίσει, στέλνει το 18άρη κολλητό του και τού αγοράζει τσιγάρα.

Πόσο δε μάλλον, όταν επί δεκαετίες, όχι μόνο επέτρεπες την πώλησή του (και σε ανήλικους...) ,  αλλά και την ανεμπόδιστη διαφήμιση και προώθησή του, όχι απλώς ως «μόδα» και ...«cool συνήθεια» , αλλά και ως ...αβλαβές(!)  (έχεις δει τις παλιές, έντυπες διαφημίσεις, όπου προτείνει την τάδε μάρκα τσιγάρου ο ...γιατρός; ) δημιουργώντας εθισμένους πολίτες.

Είναι δε ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα, το γεγονός ότι οι αντικαπνιστικές καμπάνιες τού κράτους, άρχισαν χρόνια ολόκληρα μετά την παρουσίαση επιστημονικών αποδείξεων περί τής επικινδυνότητάς του καπνίσματος...

...και ρωτώ ξανά: η μαριχουάνα γιατί δεν πωλείται νόμιμα; Δεν τη θέλω, απλά παλεύω να κατανοήσω τη διαφορά στα κριτήρια απαγόρευσης: Δεν κάνει μεγαλύτερη ζημιά απ' το τσιγάρο (άσε ότι κανένας χρήστης δεν κάνει τόσους μπάφους όσα τσιγάρα κάνει ένας καπνιστής...)

Όσο για τα «νισάφι» , τα «έλεος» και τις λοιπές κραυγές αγανάκτησης περί «κράτους πατερούλη» , ούτε εγώ το επιζητώ ή το χρειάζομαι το «κράτος πατερούλη». Ως δεκάχρονος π.χ. , αποφάσισα να μη φάω ποντικοφάρμακο, διότι ήξερα ότι θα με σκοτώσει, τόσο από τους γονείς μου, όσο και από τη ...νεκροκεφαλή (βλέπε «φωτογραφίες μαύρων πνευμόνων και τραχειοτομών στα πακέτα τού σήμερα) πάνω στη συσκευασία που έβγαζε μάτι.

Ο έφηβος τής γενιάς μου και των παλαιότερων όμως, όταν άρχισε να καπνίζει (αγοράζοντας νομίμως διατιθέμενο στο εμπόριο και διαφημιστικά προωθούμενο προϊόν) , δεν είχε να κάνει με ένα κράτος που θα τον προειδοποιήσει, όχι μόνο για το πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα, αλλά και για το πόσο δύσκολο είναι να το διακόψει. Sorry λοιπόν, αλλά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει ενημέρωση (κυρίως διότι επεβλήθη από την Ευρώπη, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...) , δε μειώνει ούτε στο ελάχιστο την ευθύνη τού κράτους για τη ζημιά που ήδη επέτρεψε (και σε μεγάλο βαθμό βοήθησε) να δημιουργηθεί σε ολόκληρες γενιές, τις οποίες τώρα, αποφασίζει να γκετοποιήσει.

Τίποτα ηπιότερο από υποκρισία, ντροπή και ξεφτίλα, λοιπόν.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Κάνεις ρατσιστική αναφορά. Τουρκόγυφτος μή καπνιστής σου κάνει ή θα τον πάρει και αυτόν η μπάλλα;

Μετά εγώ πλατιάζω.

next

Καθε αλλο, αφου εγραψα και στο προηγουμενο ποστ μου οτι αυτος ο λαος τα εσπασε με τον πολιτισμο απο την τουρκοκρατια κι επειτα. Για τις ριζες μιλαω με αυτη τη λεξη -η αναφορα δηλαδη ειναι κυριολεκτικη- αλλα την χρησιμοποιω και μεταφορικα για να στηλιτευσω κυριως τον εγωκεντρισμο που διακρινει εναν πχ. καπνιστη σε δημοσιο κλειστο χωρο , παντως οχι ρατσιστικα, δεν με αφορουν τετοια ιδεωδη. Ειπα αλλωστε οτι απο τους Τουρκους πλεον εχουμε να ζηλευουμε πραγματα σε θεματα πολιτισμου, ειδικα τους δυτικους -conflict με το ρατσισμο λοιπον-... Και το εννοω, καθως εχω φροντισει να βγω απο τη γυαλα μου και να δω οτι η Ελλαδα δεν ειναι το κεντρο του κοσμου, αντιθετως ειναι ενα πανεμορφο μερος (που θα μπορουσε υπο προυποθεσεις να ειναι και κεντρο του κοσμου) που εχει πεσει στα χερια ενος αξεστου, ανηθικου, αδαη, εγωκεντρικου και απολιτιστου λαου που κανει οτι μπορει για να το καταστρεψει και να αυτοκαταστραφει .

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
Στις 24/7/2019 στις 6:48 ΠΜ, paredwse είπε

Στο Βερολίνο  δοκίμασε να ανάψεις τσιγάρο σε εσωτερικό χώρο να δεις σε πόσα δευτερόλεπτα θα σε βγάλουν έξω σηκωτό... 

Ακριβώς το ίδιο στην Αγγλία. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Μετά εγώ πλατιάζω.

next

Δεν έχεις καταλάβει ότι στηλιτεύει την νοοτροπία θα καπνίζω όπου μου γουστάρει κι όχι το ότι κάποιος είναι καπνιστής per se. Αν καπνίζεις σπίτι σου ή στο γραφείο σου ή σε μια πλατεία δεν μας πέφτει λόγος και δικαίωμα σου. Στο είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, αλλά έχεις μπει σε mood "εμείς" κι "εσείς" και βλέπεις παντού εχθρούς. Chill, κουβέντα κάνουμε.

4 λεπτά πριν, deesnider είπε

...και ρωτώ ξανά: η μαριχουάνα γιατί δεν πωλείται νόμιμα; Δεν τη θέλω, απλά παλεύω να κατανοήσω τη διαφορά στα κριτήρια απαγόρευσης: Δεν κάνει μεγαλύτερη ζημιά απ' το τσιγάρο (άσε ότι κανένας χρήστης δεν κάνει τόσους μπάφους όσα τσιγάρα κάνει ένας καπνιστής...)

Γιατί είναι παραισθησιογόνο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, georgepppo είπε

37% επι του πλυθισμού της χώρας είναι καπνιστές και το ποσοστό 15-64 ετών είναι το 67% , αν βγάλεις ένα 14.4% που είναι 0-14 ετών που δεν καπνίζουν και όλες τις γριές και τους περισσότερους γέρους που είναι ένα 17% πας σε πάνω απο 50% ποσοστό των ανθρώπων που βγαίνουν έξω και καπνίζουν.

βασικά έπρεπε να υπάρχουν μαγαζιά καπνιζόντων και μη η διαχωριστικά η άλλα τέτοια , όταν μπαίνω σε μαγαζί ρωτάω το χειμώνα επιτρέπετε το κάπνισμα και αμα δεν θέλουν φεύγω απλά και δημοκρατικά αλλά γιατί να μην υπάρχουν μαγαζιά που να το επιτρέπουν δεν κατάλαβα? αμα δεν γουστάρει ο αντικαπνιστής να πάει σε άλλο όπως πήγα και εγώ σε ένα που δεν κάπνιζαν απλά τα πράγματα.

Ε ναι, αυτό λέω και εγώ, ξεχωριστά μαγαζιά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Σε ένα ποστ με δύο μέρη, πέρνεις το δεύτερο και απαντάς... ξεχνώντας τι γραφω στο πρώτο... ήξερα την διαγώνια ανάγνωση όχι την παράληψη σε ότι δεν μας συμφέρει... 

Τι υποτίθεται ότι είπες και δεν με συμφέρει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...