Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν χρειάζεται να ξαναγράψεις τις ίδιες βλακείες. Δεν αντέχει άλλο το κεφάλι μου. 55 σελίδες γιατί μερικοί εξυπνάκηδες δεν θέλετε να αποδεχτείτε ότι αυτό που κάνετε βλάπτει τους γύρω σας και κάπως πρέπει να περιοριστεί. Αλλά εντάξει, ας μιλήσουμε για την δική μου λογική που πάσχει. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
apos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 24/7/2019 στις 9:15 ΠΜ, AristidisZ είπε Πίστεψέ με, με πλήρη εφαρμογή του νόμου θα περιοριστούν πολύ περισσότερο οι έξοδοι του κόσμου που είναι από την απέναντι πλευρά, και οι συνέπειες στα μαγαζιά θα είναι πολύ πιο σοβαρές με την αποχή καπνιστών εν συγκρίσει με την αποχή των αντικαπνιστών Στην κουλτούρα μου σαν Έλληνας η έξοδος για φαγητό (ή καφέ / ποτό) δεν γίνεται μόνο για φάω ένα πιάτο φαγητό (όπως κάνουν οι βόρειοι) και να πάω σπίτι μου, γίνεται στα πλαίσια socializing με τους φίλους μου κλπ κλπ. Αν μου απαγορέψουν το κάπνισμα αυστηρά, προσωπικά θα περιορίσω σημαντικά τα λεφτά που χαλάω για εξόδους το μήνα (και δεν είναι λίγα) Δεν λέω ότι ο νόμος είναι λάθος ή ότι δε πρέπει να κυνηγάνε τα μαγαζιά (και εμένα μαζί) εφόσον παρανομούμε, λέω απλά το πως βλέπω τα πράγματα από μια άλλη οπτική Πίστεψέ με, με ΠΛΗΡΗ εφαρμογή του νόμου δεν θα πάθει κανείς τίποτα. Αλλά όταν λέμε πλήρη, εννοούμε πλήρη. Όλοι. Ανεξαιρέτως. Ο λόγος που συνεχίζει να κυκλοφορεί αυτή η καραμέλα περί κατανάλωσης είναι γιατί μέχρι τώρα όποιος μαγαζάτορας εφαρμόσει τον νόμοιλ, παίρνει τα τέτοια του, γιατί ο κακομαθημένος Έλληνας (που μάλλον έχει γενετική ιδιαιτερότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη και μόνο αυτός δεν μπορεί να φάει και να πιει χωρίς τσιγάρο) θα πάει στον δίπλα μαγαζάτορα που τα γράφει όλα στα τέτοια του. Αν δεν έχει εναλλακτική, μιααααα χαρά θα βγει και θα φάει και θα πιεί. Μη σου πω θα έχει και περισσότερα να ξοδέψει, αφού θα τα έχει γλιτώσει από τα τσιγάρα. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από apos 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, elorant είπε 55 σελίδες γιατί μερικοί εξυπνάκηδες δεν θέλετε να αποδεχτείτε ότι αυτό που κάνετε βλάπτει τους γύρω σας και κάπως πρέπει να περιοριστεί. 44 λεπτά πριν, SeaLion είπε Οι περισσότεροι καπνιστές υποστηρίζουμε τον αντικαπνιστικό, βασικά για να υπάρχει σεβασμός προς τους γύρω μας Βασικά είναι σα να μη διαβάζεις τι σου απαντάνε κάποιοι...
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Αυτοι οι κάποιοι λένε βλακείες χωρίς να το καταλαβαίνουν. Αυτό που έγραψες είναι σαν να λες ότι πρέπει να υποχρεωθείς για να δείξεις σεβασμό στους μη-καπνιστές. Για σκέψου το λίγο. Έχουμε τον νόμο 10 χρόνια τώρα και δεν έχει αλλάξει το παραμικρό γιατί κανείς δεν επέβαλλε ποινές. Σαν να λέμε ότι μόνο με βούρδουλα καταλαβαίνουν ορισμένοι. Ε ήρθε η ώρα για τον βούρδουλα. Καιρός να ξεβολευτείτε.
basilis_k6 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 34 λεπτά πριν, apos είπε Πίστεψέ με, με ΠΛΗΡΗ εφαρμογή του νόμου δεν θα πάθει κανείς τίποτα. Αλλά όταν λέμε πλήρη, εννοούμε πλήρη. Όλοι. Ανεξαιρέτως. Ο λόγος που συνεχίζει να κυκλοφορεί αυτή η καραμέλα περί κατανάλωσης είναι γιατί μέχρι τώρα όποιος μαγαζάτορας εφαρμόσει τον νόμοιλ, παίρνει τα τέτοια του, γιατί ο κακομαθημένος Έλληνας (που μάλλον έχει γενετική ιδιαιτερότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη και μόνο αυτός δεν μπορεί να φάει και να πιει χωρίς τσιγάρο) θα πάει στον δίπλα μαγαζάτορα που τα γράφει όλα στα τέτοια του. Αν δεν έχει εναλλακτική, μιααααα χαρά θα βγει και θα φάει και θα πιεί. Μη σου πω θα έχει και περισσότερα να ξοδέψει, αφού θα τα έχει γλιτώσει από τα τσιγάρα. ουτε για πλακα. ποτο/καφε χωρις τσιγάρο δεν εχει κανενα νοημα. για φαι εγω την παλευω αλλα ειμαι εξαιρεση. θα κάνει ζημια η οποια θα περιοριστει μετα απο μερικους μηνες αλλα ηδη θα εχει ατονισει το μετρο και θα εμφανιστουν μαγαζια για καπνιστες. αλλωστε δεν γινετε να μην υπαρχουν μαγαζια για καπνιστες. και στην ευρωπη εχουν. 1 1
censOred Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή διαβάζω ότι στην Ευρώπη έχει μαγαζιά για καπνιστές. Ναι όντως στην Δανία για παράδειγμα υπάρχουν μερικά παλιακα μπαράκια που επιτρέπεται το κάπνισμα. Εστιατόρια δεν υπάρχουν τέτοιου είδους και δεν έχω συναντήσει σε άλλη χώρα που έχω επισκεφθεί. Άρα στην εστίαση αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό που λες και το βρίσκω και λογικό να σου πω. Προσπαθώ να μην διαβάσω όλο το τοπικ γιατί θα φλιπαρω. Ο άλλος λέει ο παππούς του καπνίζει τρία πακέτα τσιγάρα και τρέχει σπαρταθλον. Ρε πάμε καλά? Αν ισχύει αυτό χαρά στα γονίδια του και δεύτερον δεν είναι και το πρώτο τζιμανι καθώς μειώνοντας τα πακέτα σε ένα ας πούμε θα του ήταν πολύ πιο εύκολο. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από censOred
Μάκαρος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 30 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ουτε για πλακα. ποτο/καφε χωρις τσιγάρο δεν εχει κανενα νοημα. για φαι εγω την παλευω αλλα ειμαι εξαιρεση. θα κάνει ζημια η οποια θα περιοριστει μετα απο μερικους μηνες αλλα ηδη θα εχει ατονισει το μετρο και θα εμφανιστουν μαγαζια για καπνιστες. αλλωστε δεν γινετε να μην υπαρχουν μαγαζια για καπνιστες. και στην ευρωπη εχουν. Αν δεν εχει νοημα μην βγεις. Θα βγουν οι υπολοιποι. Το μετρο μια χαρα λειτουργει στο εξωτερικο και τα μαγαζια ειναι γεματα. 1
nicksoti Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, BackFromHell είπε Τη θεση μου ξεκαθαρισα απεναντι στις ψευδεις και τσιτατες αναφορες σου για να μπαινουν τα πραγματα στη σωστη τους βαση και οχι σε αυτην που επινοει ο καθε αδυναμος κρικος μιας συζητησης για να βγει στην επιφανεια. Διοτι αντικειμενικα αυτο προσπαθεις να κανεις με το τσιτατο απο το οποιο εχεις γαντζωθει. Παμε παρακατω, διοτι εκανες το λαθος να μου απαντησεις ξεφευγοντας απο το τσιτατο και να επεκταθεις σε λοιπη επιχειρηματολογια. Και εκει ειναι το πεδιο στο οποιο εκτιθεσαι. Εξηγουμαι αμεσως: Απολυτος ειμαι προς οτιδηποτε παρανομο, το εχω γραψει στο δευτερο ποστ μου. Και οχι μονο εναντιον αυτων που καπνιζουν κατα παραβαση του αντιστοιχου νομου. Ειμαι απολυτος και στην καταγγελια αυτου που περναει με κοκκινο στο δρομο πχ. Επισης οταν παρανομω συνηδειτα και κατ'επιλογη ειμαι ετοιμος να δεχθω τις συνεπειες και να το βουλωσω (αν το κανω χωρις να το αντιληφθω παλι θα δεχθω τις συνεπειες και θα το βουλωσω, αλλα θα προσπαθησω να εξηγησω και τη θεση μου), κι αυτο εχει πολυ μεγαλη διαφορα απο τον καπνιστη που θεωρει αυτονοητο δικαιωμα του την παρανομια και εχει παραλληλα το αδιανοητο θρασσος να υπανιισσεται "αντεκδικηση" σε περιπτωση που τον καταγγειλουν, οπως καλη ωρα κανεις στην πρωτη παραγραφο του ποστ σου. Επιπλεον σε καθε πραξη μετραει η προθεση. Οταν εγω -απολυτα- λεω οτι θελω (και θα) καταγγειλω οποιον παραβιαζει τον αντικαπνιστικο, η προθεση μου ειναι να εφαρμοστει ενας νομος που αποτελει θεμελιο λιθο πολιτισμου και σεβασμου του συνανθρωπου, περα απο τα αυτονοητα ( ; ) ζητηματα υγειας και υγιεινης. Οταν εσυ λες οτι αν εγω κανω το παραπανω, θα με ψαξεις οσο χρειαστει, μεχρι να ανακαλυψεις καποια οποιαδηποτε παρανομια μου για να με καταγγειλεις (πχ παρανομια ειναι να παω για 2 δευτερολεπτα με 121χλμ/ώρα αντι για 120 που ειναι το οριο επειδη το κοντερ μου κλεβει 1 χλμ-σου αρκει στην περιπτωση μας) τοτε δειχνεις οτι η προθεση σου δεν ειναι να βελτιωσεις ουτε την κοινωνια , ουτε τον συνανθρωπο, ουτε να παραδειγματισεις καποιον potential παρανομουντα, αλλα απλα να εκδικηθεις αυτον τον συγκεκριμενο που σου...καταπατησε το δικαιωμα στην παρανομια, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ενιοτε και ΚΑΤΑΧΡΑΖΟΜΕΝΟΣ τις επιλογες που μπορει να σου προσφερει η νομοθεσια. Η προθεση μου ειναι να ζησω σε μια χωρα που ο ενας σεβεται τον αλλο. Η προθεση σου ειναι να με προειδοποιησεις απειλητικα να μην το επιδιωξω και τελικα να με εκδικηθεις καταχραζομενος τα νομικα μεσα, αν το κανω . Ψαξου. Επειδή πάλι κάνεις αυθέρετες υποθέσεις, θα σου απαντήσω. Κατ αρχήν γιατί είναι αδιανόητο θράσσος και εντεκδίκιση να ξεσκεπάσω τη δική σου παρανομία, και δεν είναι αδιανόητο θράσσος εσύ που παρανομείς να καταγγείλεις εμένα ως παράνομο. Για εξήγησέ το μου αυτό. Στο κάτω-κάτω, εσύ ως καλός νομιμόφρων υποτίθεται δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, έτσι δεν είναι; Όταν σε νήμα με συγκεκριμένο θέμα, διαβάζω απόψεις τόσο απόλυτες όσο οι δικές σου, με κεντρικό άξονα την "νομιμότητα" γενικά, με χαρακτηρισμούς σαφώς ρατσιστικούς και άκρως υποτιμιτικούς για την ανθρώπινη προσωπικότητα, δεν μπορώ να μην αντιδράσω. θα έλθεις είπες Ελλάδα να συνδράμεις στις καταγγελίες! 1 τηλεφωνάκι θα κάνεις για 5-10 άτομα και θα λύσεις το πρόβλημα της νομιμότητας στους "μπαμπουίνους" και στους τουρκόγυφτους καπνιστές. Ο άλλος λέει, κάτσε σπίτι σου και φούμαρε 18 πακέτα. Όχι, δεν θα σε "ψάξω" για να βρω ντε και καλά κάτι παράνομο όσο πατά η γάτα. Υπάρχουν ξέρεις κι εμένα πάρα μα πάρα πολλά που με ενοχλούν αφάνταστα και επηρεάζουν την καθημερινότητά μου, και είναι τόσο εξόφθαλμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να τα δει κανείς. Όχι δεν εννοώ να περάσεις για 1 χλμ το όριο ταχύτητας. Κάποια τα έχω αναφέρει ήδη. Παράδειγμα που επηρεάζει την καθημερινότητά μου, αν έχεις παράνομο γκαράζ-πυλωτή. Λόγω δουλειάς, πολλά φορές γυρίζω βράδυ και αναγκάζομαι να κάνω 10 κύκλους στο τιμόνι. Ξέρεις τι είναι να χάνεις κάθε μέρα 30 και 40 λεπτά από τη ζωή σου επειδή στη γειτονιά ο καθένας που έχει μια αυλή και 1-2 αυτοκίνητα κλείνει με το έτσι θέλω μισό τετράγωνο επί 24 ώρες, και αν τολμήσεις να το αφήσεις έστω και με αλάρμ για 2 λεπτά ακούς τα εξ αμάξης; Ε εκεί πολύ πολύ ευχαρίστως θα... ανταπέδιδα την νομιμότητά σου! Να μιλήσω για την κατάληψη στις ράμπες των ΑΜΕΑ; Εκεί να δεις, ανεβάζω κόκκινο. Α, και φυσικά στις ρατσιστικές αναφορές και στις ρητορικές διαχωρισμού. Μόνο και μόνο γι αυτό, δεν δικαιούσαι για μένα να μιλάς για νομιμότητα, στην ίδια παράγραφο που μιλάς για Τουρκόγυφτους και μπαμπουίνους, και πως η πολύ δημοκρατία βλάπτει. Τι σχέση έχει η πολύ δημοκρατία με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Να σου πω την αλήθεια, εγώ περίμενα να υπήρχε μια σαφή παρέμβαση από τη διαχείριση εδώ, θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ αυτό που διάβασα, όσα edit κι αν έκανες μετά και όσο προσπάθησες κατόπιν να βρεις σε μένα δήθεν κίνητρα και απειλές. Διαβάζω για βούρδουλες, για πολύ και λίγη δημοκρατία, για τουρκόγυφτους, με υποτακτικές και προστακτικές. Να κάτσετε σπίτι σας, να σας χαίρεται η μάνα σας, να κάνετε να δείξετε να να και ήλθε η ώρα σας. Και κατά έναν περίεργο τρόπο, είστε οι ίδιοι που τσουβαλιάζετε όλους τους καπνιστές στην ίδια κατηγορία και προειδοποιείτε με καταγγελίες αδιακρίτως ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν σας επηρεάζουν. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το κάνετε τώρα επειδή βγήκε και το είπε ο Μητσοτάκης και "ήλθε η ώρα μας". Δηλαδή πριν δεν ίσχυε ο νόμος; Αν κάνατε καταγγελία πριν, έχετε την εντύπωση ότι δεν έπεφταν τα πρόστιμα; Για βγείτε και ρωτήστε τους μαγαζάτορες να σας πουν, στα καφέ στην Ακαδημίας και στην Πανεπιστημίου ας πούμε. Μια χαρά πρόστιμα έπεφταν, βροχή τα 400άρια πόσο είναι. Και για 1 τσιγάρο στη γωνία. Τι θέλατε, ψυχολογική υποστήριξη για να το πράξετε ως ευσυνείδητοι και νομοταγείς πολίτες; Το γενικό πρόσταγμα του πρωθυπουργού και του υπουργού υγείας; Άσε που αυτό που παρουσιάζετε ως γεγονός, ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ πρόοδος από το 2000 μέχρι σήμερα στο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, είναι λάθος. Δεν έχει καμία σχέση με το ντουμάνι της 10ετίας του 90. Υπάρχει σαφής πρόοδος. Μιλώντας λοιπόν γενικώς για νομιμότητα δεν πρόκειται να πείσεις κανένα σε μια χώρα που η πλειοψηφία παρανομεί ή έχει παρανομήσει, εν γνώση της ή και όχι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με τα επιχειρήματα, με το καλό παράδειγμα, την συζήτηση εδώ, ναι, ίσως μπορείς. Αν εσύ είσαι κάφρος στην καθημερινότητά σου, μπαίνεις εμπρός στα φανάρια, περνάς με κόκκινο, βρίζεις και κορνάρεις διαρκώς, δεν σταματάς στις διαβάσεις πεζών, χτίζεις όπως και όπου νά'ναι, σε δάσος, σε ρέμα, αν "βολεύεις" τα παιδιά σου στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ επειδή έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, βάζεις κολητό σου να μιλήσει σε δικαστικό και ψευδομάρτυρες για να κερδίσεις το δικαστήριο που έχεις με τον γείτονα, αν οδηγείς επαγγελματικό ερείπιο δημόσιο κίνδυνο, που στο πέρασε κτεο ο γνωστός σου από το συνεργείο, αν πας να σβήσεις την κλήση των 20 ευρώ για παράνομο παρκάρισμα, αν πήρες το δίπλωμα με πληρωμή, αν βάζεις βύσμα ακόμα και για να πάρει ο γιόκας σου μια έξοδο παραπάνω στο κέντρο εκπαίδευσης, πρωτού πάει στην βυσματο-θέση του στην αεροπορία, μην μας κουραστεί το θρεφτάρι μας να τρέξει 5 μήνες, αν πιάνεις τους καθηγητές του παιδιού σου και διαμαρτύρεσαι που πήρε 17 και όχι 20, αν δίνεις "φακελάκι" σε γιατρό, αν είσαι γιατρός που παίρνει φακελάκι, αν φοροδιαφεύγεις (οκ εδώ θα βγουν κάποιοι και θα μιλήσουν για την 100% προκαταβολή φόρου, επιβίωση κλπ, μεγάλη κουβέντα) αν έχεις υπάλληλο αδήλωτο, αν αν... αν... ανήκεις δηλαδή στο 90% του πληθισμού αυτής της χώρας, ε όχι ρε φίλε, δεν δικαιούσαι να χαρακτηρίζεις ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων, δεν δικαιούσαι να αρχίζεις αβέρτα και αδιακρίτως τις καταγγελίες με σταυρό τη νομιμότητα έτσι γενικά, και να μην δέχεσαι ότι το ίδιο μπορεί - και ίσως σου αξίζει - να υποστείς κι εσύ. Αν δεν ανοίκεις σε αυτό το 90%, κανε το κι εγώ μαζί σου. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω που είπε και ο Ιησούς. Να είμαι δηλαδή σε καφέ και με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και των γύρω μου να καπνίζω, και εσύ περαστικός απ έξω απλά με δεις και με καταγγείλεις. Κάντο. Η εμπειρία μου όμως λέει ότι συνήθως αυτός που καταγγέλει έτσι αδιακρίτως και γενικά, είναι πολύ πιθανότερο ο ίδιος να κάνει τα ίδια και χειρότερα. (πχ να έχει παράνομο φουγάρο στην επιχείρησή του, αγνοώντας τους περιβαντολλογικούς όρους στην περίπτωσή μας) παρά να είναι ένας νομοταγής και αγανακτισμένος πολίτης που νοιάζεται για τους γύρω του όσο και για τον εαυτό του. Μου θυμίζει έναν γείτονα που έχω, που αγανακτεί όταν ο σκύλος μου κάνει 3 γαβ μέσα στο σπίτι και γι αυτό κοπανά τον τοίχο επί 10 λεπτά με την σκούπα, πέραν που ο ίδιος πετά καρέκλες και κατεβάζει τα Θεία κάθε τρεις και λίγο όταν τσακώνεται με τη γυναίκα του και τον γιό του. Γιατί απλά δεν μπορείς να κάνεις το αυτονόητο, 1α μια απλή παρατήρηση σε εκείνον που άναψε τσιγάρο σε κλειστό χώρο και ντουμάνιασε τον τόπο γύρω σου. Ακόμα και σε ανοικτό χώρο, πχ σε ένα πάρκο, αν έλθει ο άλλος δίπλα σου και πλακωθεί στα άφιλτρα, πάλι μπορείς να του παραπονεθείς αν σε ενοχλεί η μυρωδιά. Όπως πχ αν έρχόταν δίπλα σου και έριχνε δυνατές πορδές, ρευόταν ασταμάτητα, ή έβριζε δυνατά. Είναι και θέμα πολιτισμού. Με απειλές και χαρακτηρισμούς σε ολόκληρη κατηγορία, τους καπνιστές, με τα εσείς και τα εμείς, τίποτα δεν καταφέρνεις. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από nicksoti
di maria kun Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, j2k είπε Η μονη λυση ειναι νομος για θανατικη ποινη σε οσους παραγουνε-πουλανε-φτιαχνουνε-καταναλωνουνε τσιγαρα Μετα απο 100 εκτελεσεις για παραδειγματισμο θα κοψουνε ολοι το καπνισμα και θα σωθουνε εκατομυρια. Περιοδος χαριτος στους ηδη εξαρτημενους χρηστες 6 μηνες για σταδιακη διακοπη και δωρεαν ιατρικη υποστηριξη για την διακοπη. Ειναι η χειροτερη καταστροφη στην ανθρωποτητα ουτε οι πολεμοι ουτε οι επιδημιες ουτε τιποτα δε σκοτωσανε τοσους οσους το τσιγαρο. Αν το απαγορεψει σε δημοσιους χωρους δεν εγινε και κατι σοβαρο θα καπνιζουνε σπιτια τους... το προβλημα δε λυνετε με ημιμετρα. Απαγορεψε αμα εισε μαγκας την παραγωγη και το εμποριο οπως και στα σκληρα ναρκωτικα γιατι το τσιγαρο εκει ανηκει στα πολυ σκληρα ναρκωτικα. Εύγε παιδί μου. Μετά τους καπνιστές σειρά θα πάρουν και όσοι πίνουν αλκοόλ για θαλαμο αερίων. Εν συνεχεία για τους χρήστες ναρκωτικών θα ακολουθήσουμε την παραδοσιακή μέθοδο της πυρας όπως τις μάγισσες στο μεσαίωνα. Να ξεμπερδευουμε μια και καλή. Ράους!! Εδω έχουμε ένα σοβαρό θέμα με πολύπλευρές πτυχές. Μας βγήκε και ο ss. ΥΓ συγνώμη ρε μαν δεν θέλω να σε προσβάλω αλλά δεν μπορώ να μην απαντήσω με σαρκασμό σε ότι λες ακόμα και αν επίτηδες δίνεις μια δόση υπερβολής. 1
panagiotis1988 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, georgepppo είπε και εσύ να καταλάβεις ότι είμαστε στην ελλάδα και δεν θα σας πάρει κανένας στα σοβαρά..... Ποιους να πάρουν σοβαρά; Όσους δεν καπνιζουν; Διάβασε καλύτερα τι γράφω...ο νόμος είναι νόμος...θα έρχεται η αστυνομία και θα ρίχνει πρόστιμα...και στο τέλος θα κινδυνευουν και με ανακληση άδειας και να δεις τη γλύκα...φιλικα και αντικαπνιστικα πάντα... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από panagiotis1988
giannistzw Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Πάντως είναι θέμα συνήθειας και νοοτροπίας, τα οποία φυσικά έρχονται αποκλειστικά και μόνο μετά από συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους. Είμαι καπνιστής (όχι μανιώδης, 5-6 τσιγάρα την ημέρα) και λόγω συχνών ταξιδιών στο εξωτερικό συνήθισα πλέον να βγαίνω έξω να κάνω το τσιγάρο μου. Παλαιότερα δεν κάπνιζα φυσικά ποτέ μέσα ή και έξω όταν υπήρχαν κοντά μου παιδακια, βρέφη κλπ. Ωστόσο δυστυχώς αρκετές φορές μετά λύπης μου έβλεπα π.χ. μόλις γυρνούσα από τσιγάρο μου εκτός του μαγαζιού, τον έναν ή και τους δύο γονείς να καπνίζουν με το καρότσι και το μωρό δίπλα.. 2
thanosAIAS Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Γιατί μόνο στους δημόσιους χώρους; Δεν είχαν πει ότι θα το απαγορεύουν παντού; Πάλι μισές δουλειές;
salamander998 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Μετά βγαίνει ο χοντρός λέει μαζί τα φάγαμε, ο άλλος σβήνει το τσιγάρο στο μαγαζί και ξεκινάει τον χουλιαμα με αυτόν που έχει "παρκάρει" με αλαρμ κλείνοντας μια λοριδα για να πάρει το καφέ του.
n4sleep Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 19 ώρες πριν, k_w_t είπε Βαλτε την φαντασια και φιαξτε την εικονα. Κοπελιτσα 20χρ σε καφετερια φτιαχνει και σερβιρει μονη της. Μπαινει παρεα 4 ασβερκοι απο χωρα της πρωην ΕΣΣΔ και φορμα που γραφει στο πατζακι MAI-TAI Golden Dragon Ασπροπυργου. Αναβουν τσιγαρο !!! Τι θα κανει ? Έχω δει με τα μάτια μου, τέτοιο τύπο σε μπαρ στη Γερμανία (Μόναχο) να ανάβει τσιγάρο και να την λέει στην κοπελίτσα που σέρβιρε. Του ζήτησαν να φύγει άρχισε τους τσαμπουκάδες. Ντέρεκι ο τυπος, γυμνασμένος τέζα. Μάντεψε ποιος βγήκε σηκωτος (κυριολεκτικά στον αέρα) έξω από το μαγαζί με ματωμένα ούλα και μύτη; Γιατί οι Κροάτες μπράβοι του μαγαζιού δεν πολύμασαγαν από αυτά. Και χωρίς να παίξουν σιδερικά στην εξίσωση. Παντως από τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινής γνώμης έχει στραφεί κατά του καπνίσματος τα μαγαζιά θα το επιβάλλουν. Έχω πολύ καιρό να πάω πχ σε αξιοπρεπες εστιατόριο και να καπνίζουν μέσα. 2 1
cumulus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Γιατί ασχολείστε μετά τα πρεζακια ρε παιδιά;Αφηστε τους στην ησυχία τους να πεθάνουν Εγώ για χειμώνα εκει που μένω εχω σταμπάρει 5-6 καταστήματα που απαγορεύουν το κάπνισμα ,προς έκπληξη βέβαια των καπνιστών πρέπει να κλείσεις 2 ημέρες πριν γιατί ειναι Τίγκα και πάω μόνο εκει.Οκ άμα θέλεις να πας μπαρ εκει ειναι σκούρα τα πράγματα ,αλλα ευτυχώς εγω πια δε συχνάζω σε μπαρ. Εχω χάσει 2 φίλους απο το κάπνισμα.Ηλικιες 35 και 30 ετών.Καπνιζαν 2-3 πακέτα την ημέρα και οι δυο είχαν τα ίδια επιχειρήματα των καπνιστών εδώ μέσα .Το ωραίο ειναι οτι νόμιζαν οτι ήταν υγιείς .Ο ένας δε που τον ήξερα απο μικρό παιδί η προτροπή του για να καπνίσω ήταν του στυλ “πως θα βρεις γκομενα αν δεν καπνίζεις “ Φιλάκια σε όλους ,καπνιστές και μη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις