cumulus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, divo είπε μια χρα σου ειναι απο τα 200 που εχει η περιοχη τα 5-6 ειναι τιγκα. Οποτε λες μεθαυριο που θα πεινασω κατσε να κλεισω τραπεζι....😂😂😂😂😂😂 Είδες τι καλό κάνει το τσιγάρο. Γλυτώνεις τα τηλεφωνήματα. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από cumulus
ziaba Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 προσωπικά το έκοψα μαζί με τον καφέ μόνο και μόνο γιατί ήθελα 10€ μέρα παρά μέρα για τσιγάρα και άλλα τόσα σχεδόν για καφέδες... έτσι ησύχασα και τσέπες γεμάτες και νιώθω μία χαρά, μακάρι να μην ξαναπέσω σ αυτή την παγίδα γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην ζωή μας εκτός απ το να πάμε να τ ακουμπήσουμε σε μαγαζιά και περίπτερα 4
apos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε ουτε για πλακα. ποτο/καφε χωρις τσιγάρο δεν εχει κανενα νοημα. για φαι εγω την παλευω αλλα ειμαι εξαιρεση. θα κάνει ζημια η οποια θα περιοριστει μετα απο μερικους μηνες αλλα ηδη θα εχει ατονισει το μετρο και θα εμφανιστουν μαγαζια για καπνιστες. αλλωστε δεν γινετε να μην υπαρχουν μαγαζια για καπνιστες. και στην ευρωπη εχουν. Μπα, απλά κακομαθημένος είσαι. Σόρι, το λέω με πλήρη συναίσθηση και με καμιά ειρωνεία. Μια χαρά θα στρώσεις αν δεν έχεις επιλογές. 1
cumulus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 35 λεπτά πριν, divo είπε μια χρα σου ειναι απο τα 200 που εχει η περιοχη τα 5-6 ειναι τιγκα. Οποτε λες μεθαυριο που θα πεινασω κατσε να κλεισω τραπεζι....😂😂😂😂😂😂 Απόκρυψη περιεχομένων Εχω χάσει 2 φίλους απο το κάπνισμα.Ηλικιες 35 και 30 ετών.Καπνιζαν 2-3 πακέτα την ημέρα και οι δυο είχαν τα ίδια επιχειρήματα των καπνιστών εδώ μέσα .Το ωραίο ειναι οτι νόμιζαν οτι ήταν υγιείς . μαλλον εχω πεθανει ηδη κανα δυο φορες και δεν το ξερω... Σοβαρα τωρα πιστευεις οτι αν καποιος καπνιζει 10-15 χρονια 2 πακετα εχει πεθανει; ΆΚριβως το αντίθετο είναι υγιέστατος .
Stamer Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Το πρωί πάντως που πήγαινα δουλειά με το αμάξι, από το μπροστινό λεωφορείο, από το παράθυρο του οδηγού έβγαιναν φοβερά ντουμάνια
notist Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Σε πρατήριο υγρών καυσίμων που δουλεύω έρχονται τύποι να βάλουν καύσιμα με το τσιγάρο στο στόμα μέσα στο αυτοκίνητο. Ορισμένοι κατεβαίνουν κι όλας με το τσιγάρο. Τα παιδιά στις αντλίες ευγενικά τους λένε ότι δεν επιτρέπεται για το προφανές. Οι 9 στους 10 τους αγνοούν και συνεχίζουν την απόλαυση. Έρχονται μέσα στην κλιματιζόμενη αίθουσα με κλειστή πόρτα και συνεχίζουν. Η πλειοψηφία είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ευτυχώς οι νέοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Θέμα νοοτροπίας είναι.
Stamer Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 25 λεπτά πριν, notist είπε Σε πρατήριο υγρών καυσίμων που δουλεύω έρχονται τύποι να βάλουν καύσιμα με το τσιγάρο στο στόμα μέσα στο αυτοκίνητο. Ορισμένοι κατεβαίνουν κι όλας με το τσιγάρο. Τα παιδιά στις αντλίες ευγενικά τους λένε ότι δεν επιτρέπεται για το προφανές. Οι 9 στους 10 τους αγνοούν και συνεχίζουν την απόλαυση. Έρχονται μέσα στην κλιματιζόμενη αίθουσα με κλειστή πόρτα και συνεχίζουν. Η πλειοψηφία είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ευτυχώς οι νέοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Θέμα νοοτροπίας είναι. Όπου μπορούμε να βοηθάμε να αλλάζει αυτό όμως. Να επιμένετε, τόσο για τους εξωτερικούς χώρους στις αντλίες όσο και για τους εσωτερικούς. Στο φινάλε διώξτε τους αυτούς. Πάλι εκεί θα ξανάρθουν έτσι κι αλλιώς αλλά ίσως πιο συνετισμένα
momentum Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Οσους νομους και να βγαλουν δεν θα γινει καμια ουσιαστικη εφαρμογη πλην του εισπρακτικου χαρακτηρα του μεσου ωσοτου, να επιβληθει στα καταστηματα και ιδιως στις καφετεριες που συναθροιζεται η πλειονοτητα των ελληνων, ΑΝ θελουν να εχουν χωρο καπνιζοντων αυτος να ειναι πληρως απομονωμενος απο τον υπολοιπο χωρο με καταλληλη διαταξη (πχ. κλειστη διαχωριστικη τζαμαρια). Ειναι και ηταν παντα ηλιθιο να εχεις τα μισα τραπεζια ετσι και τα αλλα μισα αλλιως μεσα στον ιδιο χωρο. Το ντουμανι το πινεις και σε πινει οπου και να καθεσαι μεσα στο χωρο ειτε εισαι στο ιδιο τραπεζι με τον καπνιζοντα ειτε καθεσαι 5 τραπεζια μακρια. Το χειμωνα ιδιως ακομα και σε μαγαζια με σχετικα λειτουργικο εξαερισμο η κατασταση ειναι απελπιστικη. Ειναι γνωστο εδω και χρονια σε ολο το ανεπτυγμενο κομματι του πλανητη οτι το καπνισμα ειναι μια ιδιαιτερως βλαβερη και βρωμερη κακια συνηθεια. Ωστοσο, οι χρηστες μεχρι να γινουν μια μικρη μειονοτητα και σταδιακα να εκλειψουν, δεν προκειται να το περιορισουν εκει που δεν ενοχλουν και δεν βλαπτουν το υπολοιπο συνολο, αν δεν τους επιβληθει εμπρακτως. Δηλαδη, ο ελληνα(ρας) δεν χαμπαριαζει γενικα τιποτα, χαμπαριαζει ομως απο προστιμα. Καλυτερα να του παρεις την ψυχη παρα να του επιβαλεις προστιμο. Οπως και με ολη την ασυδοσια στην χωρα οπως παρανομο παρκαρισμα, κακη και επικινδυνη οδηγικη συμπεριφορα κ.α., μπορεις να την ελεγξεις φτιαχνοντας λειτουργικο ελεγκτικο μηχανισμο και παραλληλη επιτοπια επιβολη κλιμακωτων προστιμων. Ολοι το κανουν γιατι ξερουν οτι κανεις δεν θα τους ελεγξει. Ξεκινα βεβαιωνε παραβασεις και κοβε προστιμα καθε μερα σε ιδιωτες και επιχειρησεις και θα δεις για ποτε επιβαλλονται τα μετρα χωρις να ανοιξει μυτη, μονο καποια πορτοφολια. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, nicksoti είπε Όχι, δεν θα σε "ψάξω" για να βρω ντε και καλά κάτι παράνομο όσο πατά η γάτα. Υπάρχουν ξέρεις κι εμένα πάρα μα πάρα πολλά που με ενοχλούν αφάνταστα και επηρεάζουν την καθημερινότητά μου, και είναι τόσο εξόφθαλμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να τα δει κανείς. Όχι δεν εννοώ να περάσεις για 1 χλμ το όριο ταχύτητας. Κάποια τα έχω αναφέρει ήδη. Παράδειγμα που επηρεάζει την καθημερινότητά μου, αν έχεις παράνομο γκαράζ-πυλωτή. Λόγω δουλειάς, πολλά φορές γυρίζω βράδυ και αναγκάζομαι να κάνω 10 κύκλους στο τιμόνι. Ξέρεις τι είναι να χάνεις κάθε μέρα 30 και 40 λεπτά από τη ζωή σου επειδή στη γειτονιά ο καθένας που έχει μια αυλή και 1-2 αυτοκίνητα κλείνει με το έτσι θέλω μισό τετράγωνο επί 24 ώρες, και αν τολμήσεις να το αφήσεις έστω και με αλάρμ για 2 λεπτά ακούς τα εξ αμάξης; Ε εκεί πολύ πολύ ευχαρίστως θα... ανταπέδιδα την νομιμότητά σου! Δηλαδή επειδή κάποιοι/πολλοί παρκάρουν παράνομα νομιμοποιείσαι κι εσύ με τη σειρά σου να καπνίζεις μες στη μούρη μας. Φοβερή λογική. Κάπως έτσι έχουμε καταλήξει να έχουμε την πιο δυσλειτουργική χώρα όπου ο καθένας κοιτάζει μόνο την πάρτυ με την ασυδωσία παντού. Το ενδεχόμενο να επιχειρήσουμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά ένα-ένα δεν σου περνάει από το μυαλό ε; Ή μάλλον θα προτιμούσες να ξεκινήσουμε από κάτι άλλο και να αφήσουμε το κάπνισμα τελευταίο ώστε να μην ξεβολευτείς. Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν εσένα nicksoti για να επιβεβαιώνεται πόσο αναγκαία είναι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος. Που ξέρεις, μπορεί και να αποτελέσει κίνητρο να το κόψεις και να καταλάβεις μετά τι βλακείες έλεγες τόσο καιρό.
mic2mic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Η δική μου εντύπωση πάντως είναι ότι σε πάρα πολλές καφετέριες δεν υπάρχουν καν χώροι μη καπνιζόντων. Παντού υπάρχουν τασάκια ή έστω σου πάνε αν ζητήσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια δημοφιλή καφετέρια στον Γέρακα που είχα πάει πριν δύο χρόνια. Επειδή μας ενοχλούσε ο καπνός ρωτήσαμε αν υπήρχε κάποια γωνιά μη καπνιζόντων. Και μας είπαν όχι. Και παρατήρησα ότι σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν πάνω τασάκια. Και μιλάμε για χειμώνα και κλειστό χώρο.
ElectricWheel Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Τους βλέπω τους καπνιστές να μαζεύονται κρυφά νύχτα σε γιάφκες και να καπνίζουν στη λούφα
Koeman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 24/7/2019 στις 9:00 ΠΜ, slk200gr είπε αν το ρουφιανιλικι ηταν καλη πραξη θα το λεγανε αρετη Ας υποθέσουμε ότι εσύ καπνίζεις σε δημόσιο χώρο παράνομα και σε καταγγέλει κάποιος. Αυτός για σένα είναι ρουφιάνος. Εσύ τι είσαι; Θέλω να πω, αν το κάνεις συνειδητά είσαι προκλητικός το λιγότερο. Αν το κάνεις επειδή έχεις ανάγκη και ενοχλήσεις κάποιον όμως που σου κάνει παρατήρηση, θα πρέπει να το σβήσεις. Κάπως έτσι πρέπει να γίνει σιγά σιγά, χωρίς τραμπουκισμούς Συμφωνώ με κάποιες απόψεις που γράφτηκαν εκατέρωθεν, είμαι πρώην καπνιστής και πρώην ατμιστής. Δύσκολα τα πράγματα στην χώρα μας, χρειάζεται σεβασμός στους υπολοίπους αυτό και τίποτα παραπάνω. Με σωστή παιδεία όλα φτιάχνουν. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από Koeman 1
nicksoti Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, notist είπε Σε πρατήριο υγρών καυσίμων που δουλεύω έρχονται τύποι να βάλουν καύσιμα με το τσιγάρο στο στόμα μέσα στο αυτοκίνητο. Ορισμένοι κατεβαίνουν κι όλας με το τσιγάρο. Τα παιδιά στις αντλίες ευγενικά τους λένε ότι δεν επιτρέπεται για το προφανές. Οι 9 στους 10 τους αγνοούν και συνεχίζουν την απόλαυση. Έρχονται μέσα στην κλιματιζόμενη αίθουσα με κλειστή πόρτα και συνεχίζουν. Η πλειοψηφία είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ευτυχώς οι νέοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Θέμα νοοτροπίας είναι. Το συγκεκριμένο είναι θέμα τεράστιας βλακείας, και πράγματι οι νέοι είναι σε καλύτερη κατάσταση όπως λες γιατί όσο και να υποστηρίζουν κάποιοι το αντίθετο έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου στο θέμα τα τελευταία 10 χρόνια. Είδικά στα εστιατόρεια, δεν το συζητώ, τεράστια διαφορά. Ακόμα και σε γάμο να πας σε κλειστό χώρο, που υποτίθεται εκεί υπάρχει μια ¨οικογενειακή" ατμόσφαιρα και μια χαλαρότητα, δύσκολα θα δεις πλέον κάποιον να ανάβει τσιγάρο έτσι στην ψύχρα. Μπορεί διακριτικά να βάλει κανα κυπελάκι στο πλάι να κάνει ένα τσιγάρο και μέχρι εκεί. Για να "φουμάρει" θα βγει έξω. 2 ώρες πριν, apos είπε Μπα, απλά κακομαθημένος είσαι. Σόρι, το λέω με πλήρη συναίσθηση και με καμιά ειρωνεία. Μια χαρά θα στρώσεις αν δεν έχεις επιλογές. Τώρα τι να σου πω, πέρασες δύσκολα στον στρατό ίσως και το βγάζεις εδώ; ο άνθρωπος είπε ότι δεν του αρέσει ο καφές χωρίς το τσιγάρο, δεν είπε ότι θα παρανομήσει δίπλα σου. Να σε ρωτήσω, τί πρόβλημα θα είχες αν υπήρχαν καφέ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ για καπνιστές; Και τηρούταν αυστηρά ο νόμος; 3 ώρες πριν, cumulus είπε Γιατί ασχολείστε μετά τα πρεζακια ρε παιδιά;Αφηστε τους στην ησυχία τους να πεθάνουν Ο αλτρουισμός σου με συγκινεί. Για μας το κάνετε βρε άτιμα και δεν το έχουμε καταλάβει; Γιατί με΄κάπνισμα μόνο στο καφέ 1-2 φορές την εβδομάδα δεν πεθαίνεις σωστά; Αν δεν καπνίζουμε σε χώρους που απαγορεύεται, πως το βλέπεις, είμαστε πρεζάκια ή αξίζουμε το δικαίωμα στη ζωή; 3 ώρες πριν, cumulus είπε Εγώ για χειμώνα εκει που μένω εχω σταμπάρει 5-6 καταστήματα που απαγορεύουν το κάπνισμα ,προς έκπληξη βέβαια των καπνιστών πρέπει να κλείσεις 2 ημέρες πριν γιατί ειναι Τίγκα και πάω μόνο εκει. Ναι σκάσαμε από τη ζήλεια μας. 5-6 καταστήματα μόνο; Και με ποδήλατο να κυκλοφορείς, είμαι σίγουρος θα βρεις πολύ περισσότερα στην ακτίνα "δράσης" σου. 55 λεπτά πριν, elorant είπε Δηλαδή επειδή κάποιοι/πολλοί παρκάρουν παράνομα νομιμοποιείσαι κι εσύ με τη σειρά σου να καπνίζεις μες στη μούρη μας. Φοβερή λογική. Κάπως έτσι έχουμε καταλήξει να έχουμε την πιο δυσλειτουργική χώρα όπου ο καθένας κοιτάζει μόνο την πάρτυ με την ασυδωσία παντού. Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν εσένα nicksoti για να επιβεβαιώνεται πόσο αναγκαία είναι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος. Που ξέρεις, μπορεί και να αποτελέσει κίνητρο να το κόψεις και να καταλάβεις μετά τι βλακείες έλεγες τόσο καιρό. Παραθέτεις τις παράνομες πυλωτές πάρκινκ που αναφέρω ως παράδειγμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, και ακριβώς από κάτω γραφεις για το παρκάρισμα. Που και γι αυτό, έγραψα συγκεκριμένα για τις θέσεις/ράμπες ΑΜΕΑ. Το ίδιο είναι; Καλά το λέω, δεν διαβάζετε καν, δεν σας ενδιαφέρει. Δεν καπνίζω προσωπικά στη μούρη κανενός μή καπνιστή. Συνέχισε το ποιηματάκι σου αγαπητέ. Χαίρομαι πάραυτα που κι εσύ εύχεσαι να το κόψω για το καλό μου. Τόσο αλτρουισμό μαζεμένο σπάνια συναντάς! Λοιπόν κύριοι θα σας πω κάτι. όσο κάποιοι δεν αντιδράτε σε εξόφθαλμα ακραίες και κοντόφθαλμες ρητορικές, το έχετε χάσει το παιχνίδι. Εδώ μέσα πολλοί έχουν ταυτίσει το κάπνισμα με την παρανομία, την "πειθαρχία" ή μη στους νόμους του κράτους, την κοινωνική συμπεριφορά εν γένη. Τσουβάλιασμα. Αν ψάξετε τα μηνύματα ορισμένων, όπως κάποιος εδώ μπήκε στον κόπο να ανατρέξει στα μηνύματά μου για να για να με "πιάσει" επειδή τον έψεξα (ο ίδιος που θεωρούσε ανήθικο να τον καταγγείλουν αφού καταγγείλει) , είμαι σίγουρος 100% πως με τον ίδιο απόλυτο τρόπο θα αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πολιτικό - κοινωνικό θέμα θα συζητά, ως ο mister τέλειος νομοταγής πολίτης που έχει ζήσει και στας ευρώπας και έρχεται εδώ στους ουγκ να βάλει μυαλό. Ναι, υπάρχουν αυτοί οι "ουρακοτάγκοι" και είναι πολλοί. Τους αντιμετωπίζω καθημερινά και στη ζωή μου και στη δουλειά μου. Και για πολύ χειρότερα πράγματα, αν ήταν μόνο το κάπνισμα θα είμασταν ευτυχισμένοι. Καμιά φορά πάνω στον θυμό σου, μπορεί να σκεφτείς και ακραία, όπως πχ πως δεν θα έπρεπε καν να ψηφίζουν. Πιάνω κι εγώ τον εαυτό μου να σκέφτομαι έτσι, και όχι σπάνια. Από το να περνάς όμως από φευγαλέες σκέψεις στα γραπτά σε δημόσιο forum, εκεί υπάρχει πρόβλημα σοβαρό. Αυτό με θυμώνει πολύ. Η αλαζονεία κάποια στιγμή πληρώνεται, και εκεί να δεις "στρώσιμο" που πέφτει μετά και πως αλλάζουν άρδην οι απόψεις. Ιδίως αν κάποιος έχει μεγαλώσει και παιδί, ε εκεί να δεις πως μπορεί να αλλάξει η κοσμοθεωρία σου και να αρχίσεις πέρα από το άσπρο και το μαύρο να βλέπεις και το γκρι.Αυτοί που βάζουν εδώ εμπρός τα παιδιά και τις γυναίκες, δεν γίνεται να έχουν και να τα γράφουν αυτά. Δεν το πιστεύω αλήθεια. Μάλλον για προπαγάνδα το κάνουν. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Δεν θα συνεχίσω εδώ άλλο, λυπάμαι ειλικρινά, ο σκοπός μου δεν ήταν να προσβάλλω κανένα, αλλά να δείξω ίσως με καυστικό τρόπο την αντίθεσή μου. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, και όποιος δεν κατάλαβε ελπίζω κάποτε να καταλάβει.... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από nicksoti 3
k_w_t Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, notist είπε Σε πρατήριο υγρών καυσίμων που δουλεύω έρχονται τύποι να βάλουν καύσιμα με το τσιγάρο στο στόμα μέσα στο αυτοκίνητο. Ορισμένοι κατεβαίνουν κι όλας με το τσιγάρο. Τα παιδιά στις αντλίες ευγενικά τους λένε ότι δεν επιτρέπεται για το προφανές. Οι 9 στους 10 τους αγνοούν και συνεχίζουν την απόλαυση. Έρχονται μέσα στην κλιματιζόμενη αίθουσα με κλειστή πόρτα και συνεχίζουν. Η πλειοψηφία είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ευτυχώς οι νέοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Θέμα νοοτροπίας είναι. Εδω βλεπεις τους υπαλληλους βενζιναδικου να καπνιζουν στα 3 μετρα απο τις αντλιες... Κανονικα καρεκλα τραπεζι τσιγαρακι και Freddo 1
filipN Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Στις 24/7/2019 στις 9:22 ΠΜ, Μάκαρος είπε [...] Θελω να δω ποσες δικαιολογιες-βλακειες θα γραφτουν εδω μεσα απο τους καπνιστες, που δεν μπορουν χωρις το νομιμο ναρκωτικο τους. "Θελω να δω ποσες δικαιολογιες-βλακειες θα γραφτουν εδω μεσα απο τους μη καπνιστες" που αδημονούν να καταναλώσουν τη νέα κατασταλτική μόδα, τη νέα επιβολή απόψεων από τα επάνω προς τα κάτω. ΥΣ: Δεν είμαι καπνιστής, δεν είμαι όμως και απολογητής του κάθε εξουσιομανή που θέλει απλά να διατάξει. Να πάρει (μια απαραίτητη γι αυτόν) τζούρα εξουσίας! Και αυτό εθισμός είναι, και μάλιστα από τους χειρότερους... 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις