Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, elorant είπε

Το αλκοόλ είναι βλαβερό για σένα, όχι για μένα που κάθομαι δίπλα σου. Κι επιχειρήματα του τύπου ναι αλλά αν μεθύσω μπορεί να ξεράσω πάνω σου ή να σε δείρω δεν ευσταθούν. Και τρία κιλά μπρόκολο να φας θα ξεράσεις.

Το μόνο που καταφέρνετε τραβώντας την επιχειρηματολογία στα άκρα είναι να αποδεικνύετε ότι δεν έχετε καμία πρόθεση μεταμέλειας και ουσιαστικά επιβεβαιώνετε την άποψη ότι μόνο με πρόστιμα θα γίνει δουλειά. Γιατί από μπαλαφάρες έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια.

Τα επιχειρήματά σου είναι το άκρον άωτον του ατομικισμού. Επειδή δεν βλάπτει εσένα που κάθεσαι δίπλα του, δεν σημαίνει πως δεν βλάπτει δυνητικά άλλους συνανθρώπους μας.

---

Όλοι οι καπνιστές ξέρουν πως το τσιγάρο βλάπτει την υγεία τους -- όχι άλλα δασκαλίστικα posts please, λες και βγήκαμε από την κοιλιά της μάνας μας με ένα τσιγάρο στο στόμα και "δεν ξέρουμε."

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας βρεθείς στον προθάλαμο και  τα λέμε

Εγώ το έκοψα  10 χρόνια και βλέπω γονείς με τα παΐδια τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου  και αυτή μπροστά να καπνίζουνε και με παράθυρα κλειστά και  Air Condition   Περιττά τα σχόλιά  

oroposonline

Επεξ/σία από TPointSystems
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nicksoti είπε

Ποιά 2 ποτά; θα αστειεύεσαι. πολύ πιο κάτω είναι το όριο και δικαίως. Και 1 μέτρο αργότερα να φρενάρεις, σκοτώνεις. ¨οπως σε βολεύει τα λες.

Τον καπνό του τσιγάρου  έχεις τον τρόπο να τον αποφύγεις. Το ιδανικό να μην χρειαζόταν καν. Τον πιωμένο που θα πέσει πάνω σου και θα σε διαλύσει εσένα και άλλους 5 σε 1 δευτερόλεπτο δεν μπορείς.

Αλκοόλ και οδήγηση είναι θανατηφόρος συνδυασμός: το όριο αλκοόλ-οδήγησης, για μένα, πρέπει να γίνει 0: αν πίνεις, δεν οδηγείς. 

Δεν χάλασε ο κόσμος να πάρεις ένα ταξί ή να οδηγήσει κάποιος που δεν πίνει. Στην τελική πιες ένα ποτό λιγότερο και πλήρωσε το ταξί. 

Το 1-2 ποτά δεν είναι αντικειμενική μονάδα μέτρησης, άλλος μπάρμαν έχει ελαφρύ χέρι, άλλος βαρύ (δεν έχουμε μεζούρες), άλλα ποτά είναι καθαρά, άλλα όχι, άλλος δεν έχει φάει και τον πειράζει, άλλος παίρνει χάπια, άλλος δεν έχει κοιμηθεί. Μηδέν για να τελειώνουμε: 2 φορές με έχουν τρακάρει άνθρωποι που είναι υπό την επήρρεια αλκοόλ.

Επίσης, το πρόστιμο πρέπει να είναι υπερβολικά υψηλό εως τεράστιο (ισοδύναμο του να αγοράσεις ένα καινούργιο πολύ μεγάλο σπίτι στην πιο ακριβή περιοχή της Ελλάδας και μερικές χιλιάδες ώρες δωρεάν κοινωνικής εργασίας σε νοσοκομεία, γηροκομεία ή παιδικούς σταθμούς) για να σε αποθαρρύνει: 

Τέλος, από κάπου πρέπει να αρχίσουν οι αλλαγές για να διορθωθεί η νοσηρή κατάσταση του όποιος θέλει κάνει ότι θέλει που επικρατεί σήμερα. Η απαγόρευση του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους και οδήγησης-αλκοόλ είναι τα πρώτα αυτονόητα (για μένα) πράγματα. 

• Like 6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

Επίσης, το πρόστιμο πρέπει να είναι υπερβολικά υψηλό εως τεράστιο (ισοδύναμο του να αγοράσεις ένα καινούργιο πολύ μεγάλο σπίτι στην πιο ακριβή περιοχή της Ελλάδας και μερικές χιλιάδες ώρες δωρεάν κοινωνικής εργασίας σε νοσοκομεία, γηροκομεία ή παιδικούς σταθμούς) για να σε αποθαρρύνει:

Βασικά όλα τα πρόστιμα έπρεπε να είναι ποσοστό του τελευταίου εκκαθαριστικού. Διότι το ίδιο πρόστιμο τον Α τον καταστρέφει, ενώ ο Β το έχει μόνο για τσιγάρα. 

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα βλακώδες κράτος.

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Τα επιχειρήματά σου είναι το άκρον άωτον του ατομικισμού. Επειδή δεν βλάπτει εσένα που κάθεσαι δίπλα του, δεν σημαίνει πως δεν βλάπτει δυνητικά άλλους συνανθρώπους μας.

Τα επιχειρήματα μου είναι για ευφυείς ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ άμεσου και έμμεσου. Αυτός που πίνει και μετά πάει και δέρνει την γυναίκα του εντάσσεται στις έμμεσες συνέπειες του αλκόολ. Αυτός που καπνίζει και κάνει ντουμάνι έναν κλειστό χώρο εντάσσεται στις άμεσες συνέπειες. Δεν δέρνουν όλοι όσοι πίνουν τις γυναίκες τους. Αλλά βλάπτουν όλοι όσοι καπνίζουν σε κλειστό χώρο τους γύρω τους.

Θα στο ζωγραφίσω κι εσένα αν σου πέφτει βαρύ.

Δημοσ.

Επειδή αυτήν την περίοδο καπνίζω και εγώ, γενικά το κόβω για κανά δυό χρόνια και μετά το ξαναρχίζω για κανένα χρόνο και ξανά τα ίδια είμαι τις άποψης ότι το κάπνισμα θα πρέπει να απαγορευτεί παντού. Δεν μου φταίνε οι άλλοι να τους ντουμανιάζω επειδή εγώ δεν μπορώ να το κόψω.

Επίσης η άποψη που ακούω από μερικούς, το ότι δηλαδή κάνω κακό στον εαυτό μου εάν καπνίζω εάν δεν φοράω κράνος εάν δεν φοράω ζώνη εάν πίνω και οδηγώ και τι το νοιάζει το κράτος, θα πρέπει να σταματήσει να λέγετε γιατί στην ουσία κάνοντας καταχρήσεις και τα παραπάνω που γράφω επιβαρύνεις και το σύστημα υγείας σε περίπτωση που πάθεις καρκίνο-έμφραγμα-μείνεις φυτό κτλπ ή πολύ χειρότερα σκοτώσεις και κανέναν με το ιχ σου ενώ έχεις πιεί ένα μπουκάλι αλλά 'μπορείς να οδηγήσεις γιατί είσαι πιλότος'

• Like 1
Δημοσ.

αν και λίγο πολύ το βρίσκω περιττό να σχολιάσω γιατί θεωρώ ότι ο τραχανοπλαγιάς δεν αλλάζει θα αφήσω αυτό εδώ....

Λοιπόν ΒΛΑΧΟ το μόνο που περιορίζει αυτός ο νόμος είναι η μαλακία που σε δέρνει τόσα χρόνια. Καμία ελευθερία σου δεν περιορίζεται και καμία επιλογή σου.

Ο νομοθέτης έχει καταλάβει τι τσοπάνος είσαι και ότι δε θα αλλάξεις ποτέ γιατί δεν έχεις το απαιτούμενο IQ οπότε προσαρμόζει το νόμο όσο περισσότερο μπορεί.

ΔΕΝ είναι ρουφιανιά να καταγγέλλω κάτι παράνομο ρε γελοίε.... Αν σου ανοίξουν το σπίτι και δω ποιος το έκανε και το αναφέρω τότε δεν είμαι ρουφιάνος για τον κλέφτη;

Αλλά εσύ παρακαλάς γιατί θα πάρεις τα πράγματα σου πίσω.

Σε καμία πολιτισμένη χώρα που έχουν κατανοήσει την έννοια του σεβασμού δεν καπνίζουν σε κλειστούς χώρους.

Δεν έχεις ΚΑΜΙΑ δικαιολογία... δεν είμαστε στο 1900 να μην ξέρουμε τι προκαλεί το κάπνισμα. Είσαι απλά ΜΑΛΑΚΑΣ.

Ακούω πολλούς να λένε για παιδεία κτλ., αυτό μας βολεύει αλλά δε στέκει δυστυχώς... Η παιδεία μας είναι ανώτερη από πολλούς άλλους λαούς...Ταυτόχρονα όμως είναι μεγαλύτερη και η γαϊδουριά μας, όπως και η έλλειψη σεβασμού. Μένω στη βόρεια Ιρλανδία με ανθρώπους που μέχρι πριν από 15 χρόνια σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τελειώσει το σχολείο με τα 1000 ζόρια και κάποιο όχι...Ε αυτοί με το σεβασμό που έχουν για το συνάνθρωπο μας έχουν ξεπεράσει.

• Like 4
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Εκει που λεει την λεξη "αμα εσυ "  δηλωνει υποθεση την διαβασες ?

Αμα θες χαρακτηρισμους τυπου μπαγλαμα κτλ μπορεις να ερθεις να τις κανεις κατ 'ιδιαν και πιστεψε με θα αναψω και τσιγαρο μετα....

Εχει μεγαλο κομπλεξ με το τσιγαρο και να το κοιταξεις..

Μικροι μεγαλοι στο ιδιο καφενειο ....

Αστούς να εκτίθενται, το τι κόμπλεξ έχει βγει δυο μέρες τώρα, είναι άνευ προηγούμενου 

Και το γράφω 3η φορά, έχει μεγάλη πλάκα πόσοι «λαγοί και χούλιγκανς των σπρέι» κυκλοφορούν με ένα πληκτρολόγιο στο χέρι 

Στην Ευρώπη όμως κότες, που έλεγε και ο μεγάλος Σωκράτης 

*οπου Ευρώπη το real life προφανώς...

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elorant είπε

Τα επιχειρήματα μου είναι για ευφυείς ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ άμεσου και έμμεσου. Αυτός που πίνει και μετά πάει και δέρνει την γυναίκα του εντάσσεται στις έμμεσες συνέπειες του αλκόολ. Αυτός που καπνίζει και κάνει ντουμάνι έναν κλειστό χώρο εντάσσεται στις άμεσες συνέπειες. Δεν δέρνουν όλοι όσοι πίνουν τις γυναίκες τους. Αλλά βλάπτουν όλοι όσοι καπνίζουν σε κλειστό χώρο τους γύρω τους.

Θα στο ζωγραφίσω κι εσένα αν σου πέφτει βαρύ.

Πραγματικά τι ηλικία έχεις; 

Η γυναίκα που θα φάει ξύλο ή οι τραυματίες/νεκροί ενός τροχαίου που προκαλεί ένας μεθυσμένος είναι έμμεση φάση λες, ενώ εσύ που θα εισπνέυσεις καπνό σε ένα μπαρ (που επέλεξες να προχωρήσεις πέρα από την είσοδο, επειδη...;) τι έπαθες άμεσα; Ανέβηκαν οι καρκινικοί δείκτες σου; Έπαθες ΧΑΠ;

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων (για άλλους, εσύ δεν...): δεν είμαι αντίθετος στον αντικαπνιστικό νόμο, δεν αμφισβητώ τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος φυσικά, αλλά το σενάριο που αν έρθει πάνω σας λίγος καπνός καρκινιάζετε επί τόπου είναι υπερβολικό. Αν είσαι υπάλληλος σε χώρο που αναγκάζεσαι να εισπνέεις τον καπνό των άλλων, λυπάμαι και μακάρι όντως να εφαρμοστεί σύντομα ο νόμος για να σε προστατέψει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εκει που λεει την λεξη "αμα εσυ " που  δηλωνει υποθεση την διαβασες ?

Αμα θες χαρακτηρισμους τυπου μπαγλαμα κτλ μπορεις να ερθεις να τις κανεις κατ 'ιδιαν και πιστεψε με θα αναψω και τσιγαρο μετα....

Εχεις μεγαλο κομπλεξ με το τσιγαρο και να το κοιταξεις..

Μικροι μεγαλοι στο ιδιο καφενειο ....

Ειλικρινά έχω βαρεθεί αυτές τις ψευτομαγκιές.

Κάνω 16 χρόνια τζούντο κι έχω δύο νταν. Ναι, πες μου που μένεις να έρθω να στα πω κι από κοντά.

Αι σιχτίρ επιτέλους. 60 σελίδες να τσακωνόμαστε με τον κάθε κρετίνο που θέλει να καπνίζει μες στην μούρη μας και να μας απειλεί κι από πάνω. Ελα σε παρακαλώ πολύ.

Δημοσ.

Πάντως ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι, είναι ότι και πάλι αυτός ο νόμος ΔΕΝ πρόκειται να εφαρμοστεί και στο τέλος της τετραετίας θα είμαστε περίπου εδώ που είμαστε και τώρα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κανείς που να έχει διαφορετική εκτίμηση για το τί πρόκειται να συμβεί.

Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Πραγματικά τι ηλικία έχεις; 

Η γυναίκα που θα φάει ξύλο ή οι τραυματίες/νεκροί ενός τροχαίου που προκαλεί ένας μεθυσμένος είναι έμμεση φάση λες, ενώ εσύ που θα εισπνέυσεις καπνό σε ένα μπαρ (που επέλεξες να προχωρήσεις πέρα από την είσοδο, επειδη...;) τι έπαθες άμεσα; Ανέβηκαν οι καρκινικοί δείκτες σου; Έπαθες ΧΑΠ;

Είναι έμμεση αναφορικά με την αιτία. Αν οδηγείς μεθυσμένος και σκοτώσεις δέκα άτομα δεν φταίει το ποτό αλλά το ότι είσαι ανεύθυνος. Και σου εξήγησα γιατί. Δεν συζητάμε για κατάργηση του τσιγάρου, αλλά για κατάργηση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Για το αλκόολ αντιστοίχως υπάρχει ήδη νόμος κατά του να οδηγείς μεθυσμένος. Επίσης υπάρχει νόμος κατά της ενδοοικογενειακής βίας, είτε το κάνεις υπό την επήρρεια αλκοόλ, είτε επειδή απλά είσαι κρετίνος.

Όσο για ηλικία είμαι 46. Εσένα πάλι δεν σε κόβω πάνω από 25 αν κρίνω από το ότι έχεις πρόβλημα κατανόησης απλού κειμένου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακτιβιστής είναι το παληκάρι, είμαι σίγουρος είναι στην 1η γραμμή σε διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή, τους ρύπους των εργοστασίων κλπ.

Και είναι και τόσο καλά ενημερωμένος που στο καπάκι θα κατεβάσει και 2 τζόνυ ουόλκερ που είναι στο όριο των 2 ποτών πρωτού πιάσει τιμόνι. Αν φάει μετά 5 άτομα θα φταίει η κακιά στιγμή.

Η πλάκα είναι πως όλοι λίγο ή πολύ, κάπου κάποτε το έχουμε κάνει. Και είναι τραγικό. Δεν το συγχωρώ στον εαυτό μου. Γι αυτό και δεν έχω δικαίωμα να είμαι απόλυτος. Δεν μπορώ, δεν δικαιούμαι. Τέλος.

Είδες πως δικαιολογούν κάποιοι τα αδικαιολόγητα όταν είναι να στηρίξουν τις απόψεις τους... μια χαρούλα... αράδες. Σους άλλους όμως, απόλυτοι!

Το κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Σε δημόσιους χώρους σκέτο όχι.

"Η λύση είναι σύνθετη, όπως και σε όλα τα προβλήματα. Καλύτερη ενημέρωση, αυστηρότεροι έλεγχοι έξω από νυχτερινά κέντρα, αυστηρότερες ποινές σε όσους συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι κ.ο.κ.". Θα δεχόσουν elorant την ίδια επιχειρηματολογία για το κάπνισμα; Από ότι έχω καταλάβει, όχι!

Επεξ/σία από nicksoti
  • Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mic2mic είπε

Πάντως ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι, είναι ότι και πάλι αυτός ο νόμος ΔΕΝ πρόκειται να εφαρμοστεί και στο τέλος της τετραετίας θα είμαστε περίπου εδώ που είμαστε και τώρα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κανείς που να έχει διαφορετική εκτίμηση για το τί πρόκειται να συμβεί.

Μπορεί να εφαρμοστεί μερικά. Στην Αθήνα είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί από ότι στο χωριό που καπνίζουν όλοι μέσα στο καφενείο. Είναι πιο απρόσωπες οι καταστάσεις. Πιο εύκολα πάει ο μπάτσος στην χ καφετέρεια στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη από ότι στο χωριό του όπου μπορεί να έχει κάποιο συγγενή.

Δεν περιμένουμε να γίνει η Ελλάδα Ελβετία. Απλά να μειωθεί κάπως αυτό το χάλι που υπάρχει σήμερα, ειδικά στα μπαρ.

Δημοσ.

Παντα καποιος θα βρεθει να χαλασει ενα θεμα που φτανει 65 σελιδες συζήτησης με τα βρισιδια του. Μετα θελετε να εφαρμοστουν νομοι... 

Στο τοπ50 των προβλημάτων της χωρας το καπνισμα ειναι καπου στο 50... Εχουμε πολυ πιο σοβαρα προβλήματα που σκοτωνουν κοσμο η τον αφηνουν ανεργο η ψυχολογικά ρακος η ορφανο η κοινωνικα αποκλεισμενο η... 

Ο ιδιος λογος που δεν λυνουμε αυτα ειναι και ο λογος πουδεν θα λυθει το τσιγαρο. Οι Ελληνες. Δεν θελουμε, δεν εχουμε το μυαλο, πολεμαμε τα παντα με λαθος τροπο και τελικα αποτυγχανουμε. 

• Like 4
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...