Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nicksoti είπε

Ακτιβιστής είναι το παληκάρι, είμαι σίγουρος είναι στην 1η γραμμή σε διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή, τους ρύπους των εργοστασίων κλπ.

Και είναι και τόσο καλά ενημερωμένος που στο καπάκι θα κατεβάσει και 2 τζόνυ ουόλκερ που είναι στο όριο των 2 ποτών πρωτού πιάσει τιμόνι. Αν φάει μετά 5 άτομα θα φταίει η κακιά στιγμή.

Η πλάκα είναι πως όλοι λίγο ή πολύ, κάπου κάποτε το έχουμε κάνει. Και είναι τραγικό. Δεν το συγχωρώ στον εαυτό μου. Γι αυτό και δεν έχω δικαίωμα να είμαι απόλυτος. Δεν μπορώ, δεν δικαιούμαι. Τέλος.

Είδες πως δικαιολογούν κάποιοι τα αδικαιολόγητα όταν είναι να στηρίξουν τις απόψεις τους... μια χαρούλα... αράδες. Σους άλλους όμως, απόλυτοι!

Το κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Σε δημόσιους χώρους σκέτο όχι.

Ξέχασες και τα παιδάκια που πεινάνε στην Αφρική.

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, elorant είπε

Κάνω 16 χρόνια τζούντο κι έχω δύο νταν. Ναι, πες μου που μένεις να έρθω να στα πω κι από κοντά.

Αν Δεν κάνω λάθος αυτό έρχεται σε αντίθεση με την φιλοσοφία των Πολεμικών Τεχνών........

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, masteripper είπε

Αν Δεν κάνω λάθος αυτό έρχεται σε αντίθεση με την φιλοσοφία των Πολεμικών Τεχνών........

Ρε φίλε κλαίω.μου θύμισες αυτό:

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, masteripper είπε

Περίπου. Πολύς κόσμος ξεκινά πολεμικές τέχνες με την λογική να μπορώ να δέρνω αν χρειαστεί. Με τα χρόνια καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς γιατί όσες φάπες και να ρίξεις σε κάποιον δεν θα πάψει να είναι κόπανος. Επίσης καταλαβαίνεις ότι στο 99,9% των περιπτώσεων μπορείς να αποφύγεις έναν καυγά απλά κάνοντας το κορόϊδο. Και τέλος, στην εξαιρετική περίπτωση όπου πιαστείς στα χέρια με κάποιον μετά αισθάνεσαι άσχημα γιατί τον έδειρες. Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να τις φάς, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο.

Οπότε ναι, δεν κάνεις λάθος. Κι ούτε έχω πρόθεση να πιαστώ στα χέρια με κανέναν. Δεν το έχω κάνει in real life σε πολύ πιο στρεσαρισμένες καταστάσεις. Απλά μου φάνηκε αστείο αυτό το έλα να μου το πεις από κοντά. Μαλακία μου που το είπα εν τέλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς ναι τα ξεχνώ τα παιδάκια που πεινούν στην Αφρική. Εσύ ως καλός ακτιβιστής, τα μνημονεύεις διαρκώς. Θα έλεγα να τα αφήσεις και αυτά στην ησυχία τους.

Αλλά σε σένα αναφερόμουν που νόμιζες ότι 2 ποτά είναι στο όριο πριν πιάσεις τιμόνι. 

Εσύ ο ευφυής δεν μπορείς να διακρίνεις όμως επιχειρήματα που αφορούν νοοτροπία, λογική και πεποιηθήσεις πίσω από γραφόμενα. Το ότι βλέπεις μέχρι τα 2 μέτρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ορίζοντας.

Προσπάθησε να καταλάβεις ότι  στυλιτεύοντας ή προβάλλοντας τρόπους σκέψης, νοοτροπίες, τρόπο ζωής, συνολικά, δεν σημαίνει ότι κάποιος απλά πλατιάζει. Σημαίνει ότι προσπαθεί να δει το κάθε πρόβλημα συνολικά και όχι κοντόφθαλμα.

Να είσαι σίγουρος πως εκείνος που δεν θα παρκάρει στη θέση ΑΜΕΑ, δεν θα κατεβάσει 4 ποτά πριν βάλει την παρέα μέσα στο αμάξι, δεν δεν δεν, είναι απείρως πιθανότερο να μην σου φυσήξει την τσιγαρίλα στα μούτρα από εκείνον που αγνοεί τα παραπάνω.

Και πως ο κάθε απόλυτος ξερόλας είναι πολύ πιθανότερο να είναι τουλάχιστο ανενημέρωτος για πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν εκείνον και τους άλλους. Γιατί δεν υπάρχει λόγος να προβληματιστεί. Τα έχει λύσει όλα μέσα του και πάει ντουγρού με παρωπίδες.

Επεξ/σία από nicksoti
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/7/2019 στις 10:06 ΠΜ, mclein² είπε

φίλε μου ή δεν ξερεις να διαβαζεις ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.

δε μιλησα για τον ηλεκτρικο, για τα πεζοδρομια, για τις τραπεζες και οποιοδηποτε μερος.

μιλησα για ΤΟ ΜΑΓΑΖI MOY. εγω το εφτιαξα, εγω το συντηρω, εγω το πληρωνω, εγω χρεωνομαι, εγω το κατεδαφιζω.

ποια επιλογη μου λες & δικα μου - δικα σου θελω ; 

στο μαγαζι μου θα βαλω νταβατζη να μου πει αν θα ρουφαω, αν θα χρεωνω 5 ή 500 ευρω το ποτηρι νερο ή αν θα επιτρεπεται ν'αναπνεεις ελευθερα ; 

ποια διαπραγματευση & ποια δημοσια υγεια ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ;

ποιος νομος ; επειδη οι ευρωπέη θελουν να εχουν στρατο & ρομποτακια πρεπει να ακολουθω τυφλα ; 

επειδη οι κυβερνησεις θελουν λεφτα ή θελουν να κανουν τα χατηρια σε τριτους πρεπει παλι να υπακουω ; 

Το ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ βρίσκεται σε Ευρωπαϊκή Χώρα και οχι στο Ισλαμαμπάντ και θα τηρείς τους νόμους που υπάρχουν.

Οπότε και ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ εκει μεσα και POS θα έχεις και αποδείξεις θα κόβεις και ασφαλισμένους θα εχεις τους υπαλλήλους σου.

Αν έχεις πρόβλημα λοιπόν με τα παραπάνω κλείστο αν είναι το ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ.

Επεξ/σία από panagiotidispan
  • Like 1
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Δυστυχώς ναι τα ξεχνώ τα παιδάκια που πεινούν στην Αφρική. Εσύ ως καλός ακτιβιστής, τα μνημονεύεις διαρκώς. Θα έλεγα να τα αφήσεις και αυτά στην ησυχία τους.

Αλλά σε σένα αναφερόμουν που νόμιζες ότι 2 ποτά είναι στο όριο πριν πιάσεις τιμόνι. 

Εσύ ο ευφυής δεν μπορείς να διακρίνεις όμως επιχειρήματα που αφορούν νοοτροπία, λογική και πεποιηθήσεις πίσω από γραφόμενα. Το ότι βλέπεις μέχρι τα 2 μέτρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ορίζοντας.

Προσπάθησε να καταλάβεις ότι  στυλιτεύοντας ή προβάλλοντας τρόπους σκέψης, νοοτροπίες, τρόπο ζωής, συνολικά, δεν σημαίνει ότι κάποιος απλά πλατιάζει. Σημαίνει ότι προσπαθεί να δει το κάθε πρόβλημα συνολικά και όχι κοντόφθαλμα.

Να είσαι σίγουρος πως εκείνος που δεν θα παρκάρει στη θέση ΑΜΕΑ, δεν θα κατεβάσει 4 ποτά πριν βάλει την παρέα μέσα στο αμάξι, δεν δεν δεν, είναι απείρως πιθανότερο να μην σου φυσήξει την τσιγαρίλα στα μούτρα από εκείνον που αγνοεί τα παραπάνω.

Και πως ο κάθε απόλυτος ξερόλας είναι πολύ πιθανότερο να είναι τουλάχιστο ανενημέρωτος για πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν εκείνον και τους άλλους. Γιατί δεν υπάρχει λόγος να προβληματιστεί. Τα έχει λύσει όλα μέσα του και πάει ντουγρού με παρωπίδες.

Ας πούμε ότι εγώ είμαι ο μεγαλύτερος μαλάκας του σύμπαντος, ή έστω της κουβέντας. Κανένα πρόβλημα.

Αναιρεί σε κάτι αυτό την υποχρέωση σου να μην καπνίζεις σε δημόσιους χώρους; Μην το κάνεις για μένα ρε αδερφέ, κάντο για κάποιον άλλο που δεν είναι τόσο μαλάκας όσο εγώ. Κάντο για τον εαυτό σου στο φινάλε. Κι αν εν τέλει το κάνεις ήδη, όπως σκίζεστε να μας πείσετε όλοι οι καπνιστές, τότε προς τι όλη αυτή η μανούρα;

Βγες λίγο από την νοοτροπία του θύματος που έχεις σε ολόκληρη την κουβέντα και προσπάθησε να δεις τα πράγματα ψύχραιμα και λογικά. Προσπαθείς διαρκώς να αποδείξεις ότι είμαι αυτό ή το άλλο, τον άλλο χτες τον έλεγες ρατσιστή, λες και κάτι τέτοιο θα αναιρέσει την υποχρέωση σου να σέβεσαι τους συμπολίτες σου.

Μην έχεις λογική οπαδού. Δεν προσπαθούμε να χωρίσουμε κάτι. Να βελτιώσουμε τις ζωές μας προσπαθούμε.

Δημοσ.

Όχι φίλε δεν τον είπα ρατσιστή, είπα ότι έγραψε ρατσιστικά.

Το τι κάνω και τι όχι δεν θα μου το πεις εσύ. Πάλι γενικοποιείς και τσουβαλιάζεις.

Και δεν μπήκα στην κουβέντα να υπαρασπιστώ το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Για να αντικρούσω απόλυτες απόψεις και νοοτροπίες σχεδόν επικίνδυνες μπήκα. Γιατί είδα μίσος, διαχωρισμό, αναίδεια και χαιρεκακία. Το λιγότερο. Αυτή είναι η "μανούρα" που λες. Γιατί είσαι πιο επικίνδυνος και ανεύθυνος από εκείνον που κατακρίνεις. Αυτή είναι η γνώμη μου, λυπάμαι και ελπίζω να κάνω λάθος.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, elorant είπε

Αι σιχτίρ επιτέλους. 60 σελίδες να τσακωνόμαστε με τον κάθε κρετίνο που θέλει να καπνίζει μες στην μούρη μας και να μας απειλεί κι από πάνω. Ελα σε παρακαλώ πολύ.

Οι "κρετίνοι" του insomnia.gr ΔΕΝ θέλουν να καπνίζουν στην μούρη σου. Έχεις στο μυαλό σου το χειρότερο παράδειγμα "ελληνάρα" καπνιστή και επιμένεις να το κάνεις apply σε όλους και να αποδίδεις χαρακτηρισμούς (κατάσταση γνωστή και ως triggered)

5 λεπτά πριν, elorant είπε

Είναι έμμεση αναφορικά με την αιτία. Αν οδηγείς μεθυσμένος και σκοτώσεις δέκα άτομα δεν φταίει το ποτό αλλά το ότι είσαι ανεύθυνος. Και σου εξήγησα γιατί. Δεν συζητάμε για κατάργηση του τσιγάρου, αλλά για κατάργηση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Για το αλκόολ αντιστοίχως υπάρχει ήδη νόμος κατά του να οδηγείς μεθυσμένος. Επίσης υπάρχει νόμος κατά της ενδοοικογενειακής βίας, είτε το κάνεις υπό την επήρρεια αλκοόλ, είτε επειδή απλά είσαι κρετίνος.

Όσο για ηλικία είμαι 46. Εσένα πάλι δεν σε κόβω πάνω από 25 αν κρίνω από το ότι έχεις πρόβλημα κατανόησης απλού κειμένου.

Ενώ αν κάποιος καπνίζει δίπλα μες τη μούρη σου φταίει το τσιγάρο κι όχι το ό,τι ο άλλος δεν έχει σωστή αγωγή; Και τελικά ποιες είναι οι άμεσες συνέπειες για τις οποίες έκανες λόγο (για τον γενικό πληθυσμό, όχι κάποιον που έχει συγκεκριμένο αναπνευστικό πρόβλημα και, το πιθανότερο, δεν θα καθόταν καθόλου σε κλειστό χώρο που καπνίζουν);

Ας μείνουμε στο ότι γενικά δεν διαφωνούμε με την απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, elorant είπε

1. Πολύς κόσμος ξεκινά πολεμικές τέχνες με την λογική να μπορώ να δέρνω αν χρειαστεί.

2. Με τα χρόνια καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς γιατί όσες φάπες και να ρίξεις σε κάποιον δεν θα πάψει να είναι κόπανος.

3. Επίσης καταλαβαίνεις ότι στο 99,9% των περιπτώσεων μπορείς να αποφύγεις έναν καυγά απλά κάνοντας το κορόϊδο.

4. Και τέλος, στην εξαιρετική περίπτωση όπου πιαστείς στα χέρια με κάποιον μετά αισθάνεσαι άσχημα γιατί τον έδειρες.

5. Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να τις φάς, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο.

6. Οπότε ναι, [...] Μαλακία μου που το είπα εν τέλει.

1. Πολύς για σένα, λίγοι για άλλους που πιθανόν να ασχολούνται περισσότερα χρόνια με τις πολεμικές τέχνες.

2. Μερικοί το εκλαμβάνουν όντως με αυτό τον τρόπο. Ο καθένας, βλέπεις, αντιλαμβάνεται τα πράγματα ανάλογα με το μυαλό "που κουβαλάει" και την παιδεία που έχει...

3. Τώρα, όντως, κατάλαβες κάτι που αντιλαμβάνονται και εφαρμόζουν οι περισσότεροι.

4. Χωρίς σχόλια...

5. Όχι και τόσο σπάνιο

6. Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία… θα ήταν όμως καλύτερα να διέγραφες τα παραπάνω!

Επεξ/σία από filipN
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Όχι φίλε δεν τον είπα ρατσιστή, είπα ότι έγραψε ρατσιστικά.

Το τι κάνω και τι όχι δεν θα μου το πεις εσύ. Πάλι γενικοποιείς και τσουβαλιάζεις.

Και δεν μπήκα στην κουβέντα να υπαρασπιστώ το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Για να αντικρούσω απόλυτες απόψεις και νοοτροπίες σχεδόν επικίνδυνες μπήκα. Γιατί είδα μίσος, διαχωρισμό, αναίδεια και χαιρεκακία. Το λιγότερο. Αυτή είναι η "μανούρα" που λες. Γιατί είσαι πιο επικίνδυνος και ανεύθυνος από εκείνον που κατακρίνεις. Αυτή είναι η γνώμη μου, λυπάμαι και ελπίζω να κάνω λάθος.

Χάνω την ώρα μου μαζί σου. Αμετανόητος ελληναράς. Επιθετικός ακόμα κι όταν προσπαθώ να είμαι διαλλακτικός μαζί σου.

Ε γι αυτό μόνο βούρδουλα πλέον. Αφού δεν μπορείς να γίνεις άνθρωπος με το καλό, θα γίνεις με το ζόρι.

Είμαι επικίνδυνος κι ανεύθυνος που θέλω να πίνω το ποτό μου χωρίς να βρωμάνε τα ρούχα μου από την μπίχλα σου. Άσε μας σε παρακαλώ καημένε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...