Γιαούρτι Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 πέρα από την πλάκα τώρα όλα είναι θέμα βούλησης. Αν πούνε ότι εφαρμόζουν το νόμο και κόβουν κ....ς, στην αρχή θα υπάρχει μια γκρίνια αλλά μετά όλα θα μπούνε στο δρόμο τους. Τώρα κάτι βλακείες του στυλ.. αν απαγορευτεί το κάπνισμα θα χάσουν τους καπνιστές πελάτες είναι το λιγότερο γελοίο. λες και ο καπνιστής αν του απαγορέψεις το κάπνισμα θα κλειδωθεί στο σπιτι. Spoiler έχω ένα φίλο που οδηγάει σαν ταλιμπαν. είχαμε πάει λοιπόν πριν κάποιο διάστημα στη Βουλγαρία. Για όσους δε ξέρουν, εκεί υπάρχουν κάμερες παντού και μπορείς να πετύχεις μπάτσους στα πιο απίστευτα μέρη την πιο απίστευτη ώρα. έπρεπε να τον βλέπατε πως οδηγούσε. Στην ελλάδα έκανε αναστροφές στο δρόμο με χειρόφρενο κι εκεί έκανε ένα χιλιόμετρο απόσταση για να στρίψει νόμιμα. κοτούλα κανονική. Επειδή την έχει φάει κι εκεί δεν έχει... ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε; σε σταματάνε και πληρώνεις το πρόστιμο αυτή τη στιγμή (και με κάρτα) 5
vste Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Μην ορκίζεσαι για αυτό... Προφανώς και υπάρχει τεράστια διαφορά σε έναν χώρο όπου είναι αναγκασμένος κάποιος να παρίσταται (δημόσιες υπηρεσίες, ΜΜΜ και τα ρέστα) με κάποιον χώρο που επιλέγει κάποιος να πάει (καφέ, μπαρ κλπ), όσο και αν μερικοί προσπαθείτε να μας πείσετε για το αντίθετο Ξαναλέω, σέβομαι το νόμο, παρόλα αυτά διαφωνώ μαζί του Παντως δεν ξερω κανεναν που να σταματησε να πηγαινει σε κινηματογραφους, θεατρα, κλπ επειδη απαγορευεται το καπνισμα. Καποτε (το εχω προλαβει) επιτρεποταν και σε αυτους τους χωρους. Ειναι θεμα συνηθειας. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από vste 10 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 19 minutes ago, mclein² said: στ'αληθεια προσπαθω να καταλαβω γιατι ειναι κακο ενα μαγαζι να επιλεγει την πολιτικη του. εσυ τουλαχιστον απαντας με επιχειρηματα και θα ηθελα να δω την οπτικη σου. ποιο ειναι το προβλημα να ενημερωνουμε τους δυνητικους πελατες για το καθεστως που επικρατει στο χωρο μας ; η τελικη αποφαση ειναι δικη τους. ειτε θα συνυπαρχουν - ειτε απλα θα προσπερνουν. Δεν είναι τόσο απλό όπως το περιγράφεις. Για τους χώρους που συζητάμε και μου μπορεί να μπαίνει εκεί μέσα ελεύθερα όποιος θέλει, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως όλοι οι πελάτες σου θα είναι καπνιστές που δέχονται το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους. Θα έχεις και τις οικογένειες με μικρά παιδιά, θα έχεις και κάποιον με προβλήματα υγείας ή γενικότερα κάποιον που δεν θα ανέχεται τη μπόχα του τσιγάρου αλλά ταυτόχρονα θα θέλει να έρθει να πιει το ποτό του, να φάει κλπ κλπ. Επιπλέον είμαι σίγουρος πως δεν θα θες να έχεις ένα κατάστημα αυστηρά για καπνιστές με μόνο πελάτες που θα καπνίζουν, γιατί θα μιλάμε για έναν βρωμερό ...τεκέ που δεν θα θέλει κανείς να βρίσκεται εκεί μέσα (ούτε καν οι καπνιστές). Αυτή τη στιγμή σας φαίνονται όλα καλά και ωραία γιατί οι περισσότεροι σέβονται τους άλλους και δεν καπνίζουν και οι λίγοι καπνιστές δεν είναι τόσοι ώστε να δημιουργήσουν πραγματικά άσχημες συνθήκες. Κράτα μόνο όσους καπνίζουν και έλα μετά να μου περιγράψεις αν θα σου αρέσει ή όχι! Αυτή τη στιγμή όσα καταστήματα επιτρέπουν το κάπνισμα, επιβιώνουν ακριβώς επειδή οι περισσότεροι εκεί μέσα δεν καπνίζουν και έτσι έχουν μια κάπως ...ανεκτή ατμόσφαιρα για όλους. 3
Moderators Praetorian Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Πριν μερικούς μήνες βγήκαμε με παρέα για καφέ και επιλέξαμε ένα μαγαζί όπου μπορείς να παίξεις και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια. Χώρος καπνιστών: Είσοδος και το "φιλέτο" του χώρου (όλη η σάλα βασικά). Χώρος μη καπνιστών: Ίδιος γενικός χώρος, αλλά τέρμα στο βάθος και δίπλα στις τουαλέτες. (Στην κυριολεξία. Η πόρτα άνοιγε ακριβώς εκεί που ήταν η γωνία του τραπεζιού μας) 1
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, vste είπε ΠΑντως δεν ξερω κανεναν που να σταματησε να πηγαινει σε κινηματογραφους, θεατρα, κλπ επειδη απαγορευεται το καπνισμα. Καποτε (το εχω προλαβει) επιτρεποταν και σε αυτους τους χωρους. Ειναι θεμα συνηθειας. Το έγραψα και παραπάνω, η έξοδος για φαγητό / καφέ / ποτό περιλαμβάνει μεγάλο κομμάτι socializing, κοινώς τσιμπάμε, πίνουμε τα κρασάκια μας και λέμε τις αμπελοφιλοσοφίες μας κάνα 3ώρο (συνοδεία τσιγάρου, τώρα που είναι και καλοκαίρι και καθόμαστε έξω), πληρώνουμε, καληνυχτίζουμε και πάμε σπιτάκι μας Στο σινεμά και στο θέατρο δε πας για να πεις μλκίες με τους φίλους σου, πας για το θέαμα καθαυτό, ουδεμία σχέση έχει με την καφετέρια, στην οποία το 95% του κόσμου δε πάει για να πιει καφέ ή αντίστοιχα στο μπαρ για να απολαύσει johnie walker νερωμένο με κόκα και παγάκια
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 12 minutes ago, mclein² said: στ'αληθεια προσπαθω να καταλαβω γιατι ειναι κακο ενα μαγαζι να επιλεγει την πολιτικη του. εσυ τουλαχιστον απαντας με επιχειρηματα και θα ηθελα να δω την οπτικη σου. ποιο ειναι το προβλημα να ενημερωνουμε τους δυνητικους πελατες για το καθεστως που επικρατει στο χωρο μας ; η τελικη αποφαση ειναι δικη τους. ειτε θα συνυπαρχουν - ειτε απλα θα προσπερνουν. αφου συμπεριφερεστε φασιστικα και δεν αφηνετε ν'αποφασισουμε για τις επιχειρησεις μας, αυτο θα ειναι το προβλημα. Δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι εάν αφήσουμε τον καθένα να καθορίσει την πολιτική του καταστήματός του, είναι ουσιαστικά σαν να καταργούμε το νόμο - ό,τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή: Από τα "δημοφιλή" στέκια/καταστήματα κλπ, κανένα δεν θα επιλέξει το 'άκαπνο' περιβάλλον, από το φόβο να μη χάσει πελατεία. Οπότε, μετά από λίγο καιρό τα 'άκαπνα' καταστήματα θα το γυρίσουν στον καπνό για να ανακτήσουν την πελατεία που τους έφαγαν οι άλλοι. Η μόνη λύση είναι αυτή που εφαρμόστηκε στα αεροπλάνα και εφαρμόζεται και στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του δυτικού κόσμου. Έτσι κανείς δεν θα χάσει. 12 2
TheGrisGrisMan Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, mclein² είπε στ'αληθεια προσπαθω να καταλαβω γιατι ειναι κακο ενα μαγαζι να επιλεγει την πολιτικη του. Ερώτηση. Αν κάθε μαγαζι επέλεγε την πολιτική του και ΟΛΟΙ επέλεγαν να μπει ταμπέλα «καπνίζοντες», τότε δεν θα γινόταν μια τρύπα στο νερο; Η μήπως εννοείς μόνο εσυ και δυο-τρεις άλλοι να είχαν (για κάποιο λόγο) αυτη τη δυνατότητα; (Να είναι για καπνίζοντες) Spoiler @paredwse Μολις ειδα ότι γράψαμε το ίδιο πράγμα λίγο πολύ, με κάλυψες αλλά το ειδα μετά... Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από TheGrisGrisMan 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 minutes ago, Praetorian said: Πριν μερικούς μήνες βγήκαμε με παρέα για καφέ και επιλέξαμε ένα μαγαζί όπου μπορείς να παίξεις και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια. Χώρος καπνιστών: Είσοδος και το "φιλέτο" του χώρου (όλη η σάλα βασικά). Χώρος μη καπνιστών: Ίδιος γενικός χώρος, αλλά τέρμα στο βάθος και δίπλα στις τουαλέτες. Ξαναπήγες? 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, billdanos είπε Ξαναπήγες? Εννοείται πως όχι. 7
mclein² Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, TheGrisGrisMan είπε Ερώτηση. Αν κάθε μαγαζι επέλεγε την πολιτική του και ΟΛΟΙ επέλεγαν να μπει ταμπέλα «καπνίζοντες», τότε δεν θα γινόταν μια τρύπα στο νερο; Η μήπως εννοείς μόνο εσυ και δυο-τρεις άλλοι να είχαν (για κάποιο λόγο) αυτη τη δυνατότητα; (Να είναι για καπνίζοντες) δεν εχω σκεφτει τι θα γιοταν. σκεφτομαι οτι ο ελευθερος επαγγελματιας πρεπει να οριζει την τυχη του μαγαζιου του. να εχουν ολοι τη δυνατοτητα επιλογης. οκ, δεχομαι να μην καπνιζει καποιος σε δημοσιους χωρους ή στο φουρνο της γειτονιας ή σε μερη που μαζευεται σχεδον αναγκαστηκα καθε ανθρωπος. ΟΜΩΣ μια μπαρα, ενα κλαμπ, ενα κατι τελοσπαντων θεωρω πως ενημερωνοντας εξ'αρχης ειναι οκ. ειτε μπαινεις - ειτε προσπερνας. 3 λεπτά πριν, paredwse είπε Δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι εάν αφήσουμε τον καθένα να καθορίσει την πολιτική του καταστήματός του, είναι ουσιαστικά σαν να καταργούμε το νόμο - ό,τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή: Από τα "δημοφιλή" στέκια/καταστήματα κλπ, κανένα δεν θα επιλέξει το 'άκαπνο' περιβάλλον, από το φόβο να μη χάσει πελατεία. Οπότε, μετά από λίγο καιρό τα 'άκαπνα' καταστήματα θα το γυρίσουν στον καπνό για να ανακτήσουν την πελατεία που τους έφαγαν οι άλλοι. Η μόνη λύση είναι αυτή που εφαρμόστηκε στα αεροπλάνα και εφαρμόζεται και στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του δυτικού κόσμου. Έτσι κανείς δεν θα χάσει. αρα εχω δικιο που λεω πως οι μη καπνιζοντες "φωναζουν" γιατι δε υπαρχει ουτε ενα μερος για να υποδεχθει την ελευθερια & επιλογη τους. εν ολιγοις καταληγουμε στο συμπερασμα πως για την ελευθερια των μεν, θυσιαζεται η ελευθερια των δε = αδικια. 1 1
kostakis81 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Κύριοι εγω έχω την λύση στο πρόβλημα και θα σας την αναφέρω αμέσως ,έκτος του ότι θα εισηγηθώ στον αρμόδιο φορέα της κυβέρνησης την λύση αυτή … Λοιπόν : μέσω taxis βγάζω άδειες ελεγκτών καπνίσματος σε όποιον θέλει και είναι φυσικά φορολογικά ενήμερος ,δηλαδή θα μπορεί ο κάθε ενας να εκτυπωσει μια άδεια ελεγκτή καπνίσματος και με την ιδιότητα του αυτή θα μπορεί να κάνει επώνυμες καταγγελίες στα μαγαζιά που πηγαίνει εάν δει κατι σχετικό με κάπνισμα και ηλεκτρονικά κλπ Δηλαδή θα δώσω την δύναμη σε κάθε έλληνα να γίνει αυτός συνεταίρος και συνοδοιπόρος στο κρατος ώστε το δεύτερο να εξασφαλίσει την τήρηση των νόμων του Με βαση την ιδιοσυγκρασία του έλληνα και το πάθος του για εξουσία θα βγάλω όλους τους βαρεμένους στους δρόμους και δεν θα πηδήξει ενας… (καπνιστής) Οι ελεγκτές αυτοι θα βγάζουν μια Φώτο το μαγαζί και μια τα τσιγάρα στα τασάκια και θα την ανεβάζουν στο σχετικό site … Και αυτόματος θα κοπούν μαχαίρι ολοι οι καγκουροκαπνιστες από τα μαγαζιά
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 minute ago, mclein² said: δεν εχω σκεφτει τι θα γιοταν. σκεφτομαι οτι ο ελευθερος επαγγελματιας πρεπει να οριζει την τυχη του μαγαζιου του. να εχουν ολοι τη δυνατοτητα επιλογης. οκ, δεχομαι να μην καπνιζει καποιος σε δημοσιους χωρους ή στο φουρνο της γειτονιας ή σε μερη που μαζευεται σχεδον αναγκαστηκα καθε ανθρωπος. ΟΜΩΣ μια μπαρα, ενα κλαμπ, ενα κατι τελοσπαντων θεωρω πως ενημερωνοντας εξ'αρχης ειναι οκ. ειτε μπαινεις - ειτε προσπερνας. αρα εχω δικιο που λεω πως οι μη καπνιζοντες "φωναζουν" γιατι δε υπαρχει ουτε ενα μερος για να υποδεχθει την ελευθερια & επιλογη τους. εν ολιγοις καταληγουμε στο συμπερασμα πως για την ελευθερια των μεν, θυσιαζεται η ελευθερια των δε = αδικια. Ξαναλέω: ΔΕΝ θα μπορούσες να κρατήσεις ανοιχτό ένα μαγαζί με κλειστό χώρο που ΟΛΟΙ θα κάπνιζαν γιατί μετά από λίγο δεν θα πλησίαζαν ούτε οι καπνιστές! 1
kostakis81 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, mclein² είπε δεν εχω σκεφτει τι θα γιοταν. σκεφτομαι οτι ο ελευθερος επαγγελματιας πρεπει να οριζει την τυχη του μαγαζιου του. να εχουν ολοι τη δυνατοτητα επιλογης. οκ, δεχομαι να μην καπνιζει καποιος σε δημοσιους χωρους ή στο φουρνο της γειτονιας ή σε μερη που μαζευεται σχεδον αναγκαστηκα καθε ανθρωπος. ΟΜΩΣ μια μπαρα, ενα κλαμπ, ενα κατι τελοσπαντων θεωρω πως ενημερωνοντας εξ'αρχης ειναι οκ. ειτε μπαινεις - ειτε προσπερνας. αρα εχω δικιο που λεω πως οι μη καπνιζοντες "φωναζουν" γιατι δε υπαρχει ουτε ενα μερος για να υποδεχθει την ελευθερια & επιλογη τους. εν ολιγοις καταληγουμε στο συμπερασμα πως για την ελευθερια των μεν, θυσιαζεται η ελευθερια των δε = αδικια. λαθος κανεισ εδω καθώς οι καπνιστές είναι μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία και αρα ειναι αντιδημοκρατικο
mclein² Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν είναι τόσο απλό όπως το περιγράφεις. Για τους χώρους που συζητάμε και μου μπορεί να μπαίνει εκεί μέσα ελεύθερα όποιος θέλει, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως όλοι οι πελάτες σου θα είναι καπνιστές που δέχονται το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους. Θα έχεις και τις οικογένειες με μικρά παιδιά, θα έχεις και κάποιον με προβλήματα υγείας ή γενικότερα κάποιον που δεν θα ανέχεται τη μπόχα του τσιγάρου αλλά ταυτόχρονα θα θέλει να έρθει να πιει το ποτό του, να φάει κλπ κλπ. Επιπλέον είμαι σίγουρος πως δεν θα θες να έχεις ένα κατάστημα αυστηρά για καπνιστές με μόνο πελάτες που θα καπνίζουν, γιατί θα μιλάμε για έναν βρωμερό ...τεκέ που δεν θα θέλει κανείς να βρίσκεται εκεί μέσα (ούτε καν οι καπνιστές). Αυτή τη στιγμή σας φαίνονται όλα καλά και ωραία γιατί οι περισσότεροι σέβονται τους άλλους και δεν καπνίζουν και οι λίγοι καπνιστές δεν είναι τόσοι ώστε να δημιουργήσουν πραγματικά άσχημες συνθήκες. Κράτα μόνο όσους καπνίζουν και έλα μετά να μου περιγράψεις αν θα σου αρέσει ή όχι! Αυτή τη στιγμή όσα καταστήματα επιτρέπουν το κάπνισμα, επιβιώνουν ακριβώς επειδή οι περισσότεροι εκεί μέσα δεν καπνίζουν και έτσι έχουν μια κάπως ...ανεκτή ατμόσφαιρα για όλους. δεκτον. σιγουρα δεν ειναι απλο. σιγουρα στη χωρα του ωχαδερφισμου ειναι δυσκολο. σιγουρα θελει χρημα & σοβαρη επενδυση και οχι μαγαζια στημμενα με ελενιτ και ομορφες γυψοσανιδες εξωτερικα. ΟΜΩΣ ενα μαγαζι με σωστους εξαερισμους, με σωστη υποδομη και σαφεις οδηγιες, μπορει να καπνιζουν 1000 ατομα και να μη φαινεται τιποτα. να μη νιωθεις τιποτα. γενικα αντιλαμβανομαι αυτο που ειπα και πριν. οι περισσοτεροι μη-καπνιζοντες φοβουνται οτι αν γινει αποφαση του ιδιοκτητη της επιχειρησης δε θα βρισκουν μερος για "διασκεδαση" και θα τη βγαζουν σε παγκακα με σπορακια.
Stamer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Ξέρει κανείς τι ποσοστό καπνιστών έχουμε πλέον στην Ελλάδα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις