dvlsakos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 18 λεπτά πριν, bill999r είπε Αφού στοκαρεις αρχίζεις κ τρίβεις με χοντρό γυαλοχαρτο 80-120. Όταν η επιφάνεια γίνει επίπεδη, δηλαδή δεν έχει διαφορά από την υπόλοιπη καλή επιφάνεια σου, τότε θα τρίψεις τον στόκο με ψιλό γυαλοχαρτο 600-800 για να τον λειανεις. Εάν ο στόκος έχει βαθιές χαρακιές από το τρίψιμο ή μικρούς κρατηρες τότε θα ξαναστοκαρεις προσεκτικά αυτές τις περιοχές ώστε να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια. Ουσιαστικά θα λειανεις τον στόκο ώστε να μην διαφέρει σε υφή από την υπόλοιπη επιφάνεια κ να μην έχεις ατέλειες. Γενικά δώσε χρόνο σε αυτό το βήμα κ μην βιαστεις. Ίσως χρειαστεί 2 κ 3 χέρια στόκο μέχρι να πετύχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Επίσης προτίμησε ψιλο σιδηροστοκο που δίνει πιο καλό αποτέλεσμα. Προσοχή. Η επιφάνεια πρίν το βάψιμο πρέπει να είναι απόλυτα λεία. Δηλαδή όταν περνάει το χέρι σου από πάνω να μην πιάνεις καμία ανωμαλία. Ακόμη κ η μικρότερη ανωμαλία όταν πέσει το χρώμα πάνω της θα δείξει πολύ άσχημη. Για πολύ μικρές επιφανειακές γρατσουνιές στον στόκο και για να είσαι σίγουρος μπορείς να χρησιμοποιήσεις γεμιστικο ασταρι το οποίο καλύπτει μιρκογρατσουνιες και θα σε γλυτώσει από πολύ παιδεμα. Σευχαριστω παρά πολύ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos1205 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 καλησπέρα αν και λίγο παλιό το θέμα μήπως θα μπορούσες να ΄δωσεις λεπτομέρεις για το τρίψιμο με ντουκοχαρτα στο τέλος μετά το βάψιμο είναι αυτά που προτείνεις να αντικαταστήσουμε με γυαλόχαρτα μετάλλου 600-800.Έχεις κάποια να προτείνεις γιατί δεν βρίσκω συγκεκριμένα μετάλλου. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, panos1205 είπε καλησπέρα αν και λίγο παλιό το θέμα μήπως θα μπορούσες να ΄δωσεις λεπτομέρεις για το τρίψιμο με ντουκοχαρτα στο τέλος μετά το βάψιμο είναι αυτά που προτείνεις να αντικαταστήσουμε με γυαλόχαρτα μετάλλου 600-800.Έχεις κάποια να προτείνεις γιατί δεν βρίσκω συγκεκριμένα μετάλλου. Ευχαριστώ. Σόρρυ φίλε μου δεν κατάλαβα την ερώτηση. Ρωτάς μετά το βάψιμο και το βερνίκωμα; Μετά από το βερνίκωμα κ αφού αφήσεις τουλάχιστον 1-2 μέρες το βερνίκι να σκληρύνει τρίβεις αποκλειστικά με βρεγμένα ντουκοχαρτα νερού και βρεγμένη επιφάνεια, με σειρά 1500, 2000, 2500. Με απλό γυαλοχαρτο εγώ προσωπικά τρίβω τον στοκο αν πρέπει να στοκαρω. Για την προετοιμασία της επιφάνειας πρίν την βαφή και εκεί ανάλογα τι θέλεις να κάνεις χρησιμοποιεις στεγνό τρίψιμο. Αν έχεις μια καλή επιφάνεια που έχει καει το βερνίκι και έχει ξεφλουδίσει τότε ένα στεγνό τρίψιμο με 600 ντουκοχαρτο ή γυαλοχαρτο και στη συνέχεια με 800 για λείανση είναι αρκετό. Αν η επιφανεια έχει βαθουλώματα που πρέπει να στοκαριστουν τότε θα αρχίσεις σε 80αρι ώστε να αφαιρέσεις κ το ασταρι και να φτάσεις λαμαρίνα. Στη συνέχεια αφού στοκαρεις περνάς ασταρι γεμίσματος και ξανατριβεις με 600. Έπειτα είσαι έτοιμος για βάψιμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos1205 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Ναι ρωτούσα για μετά το βάψιμο σε ευχαριστώ για την απάντηση να φανταστώ δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ τα γυαλόχαρτα της 3Μ σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/30661122/3M-Velcro-260L-Δίσκος-Γυαλίσματος-Φύλλο-Λείανσης-Έκκεντρου-Τριβείου-K1500-150x150mm.html που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με αλοιφαδόρους; Σε ευχαριστώ για τον αναλυτικό σου οδηγό και την απάντηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Αυτό που παρέθεσες είναι για αλοιφαδορο. Αυτά που είναι για χέρι ( σε τακο ουσιαστικά μπαίνουν, ή ένα κομμάτι τετραγωνο ξύλο) είναι φύλλα. Οποια μάρκα κ να πάρεις δεν έχει ουσιαστική διαφορά. Πάντως αν δεν έχεις σκοπό να τα βάλεις σε αλοιφαδορο, δεν θα σε βολεψουν στο χέρι, ενώ οι τρύπες που έχουν ίσως σου κάνουν κ ζημιά αν τα διπλώσεις ή τα χρησιμοποιήσεις με χέρι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα